elpaso1 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2017 Παιδια γνωριζετε εαν ειναι ασφαλες να καθαριζουμε τη μητρικη και τις λοιπες πλακετες με ειδικο βουρτσακι; Δεν εχω καθαρισει ποτε μητρικη, ουτε με πινελο. Φοβαμαι μη κανω καποια φθορα ή ξηλωσω κατι καταλαθος..
Undertaker25 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2017 Δε χρειάζεσαι βουρτσάκι. Είτε χρησιμοποιείς έναν φυσητήρα σαν και αυτό (χωρίς να στοχεύεις τους ανεμιστήρες γιατί θα στραβώσουν) είτε ένα σπρέυ καθαρισμού με πεπιεσμένο αέρα. Για τα δύσκολα σημεία που επιμένει η σκόνη, ένα πινελάκι θα κάνει δουλειά, αν και δεν χρειάζεται. Προσωπικά χρησιμοποιώ τον φυσητήρα και κάθε φορά η μητρική γίνεται "γυαλί".
elpaso1 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2017 Ναι αλλά η πλακέτα έχει σκόνη η οποία δεν φεύγει. Τα έχω δοκιμάσει αυτά που λες.
Undertaker25 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2017 Προσεκτικά τότε με ένα πινελάκι ή μια μπατονέτα στα σημεία που έχει θέμα, για να μην τρέχεις για βουρτσάκια. Αλλιώς το βουρτσάκι θα κάνει δουλειά.
dimips Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2017 Γενικά, υπάρχει κάποιο κουτί που δε πιάνει σκόνη για να μη μπαίνουμε σε αυτές τις διαδικασίες συχνά ;
LastSurvivor Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2017 Γενικά, υπάρχει κάποιο κουτί που δε πιάνει σκόνη για να μη μπαίνουμε σε αυτές τις διαδικασίες συχνά ; Σε υπολογιστή ο οποίος βρίσκετε σε σπίτι, ένας καθαρισμός μία φορά το χρόνο και κατά προτίμηση πριν το καλοκαίρι πιστεύω αρκεί. Αυτό βέβαια μπορείς να το διαπιστώσεις και από τις θερμοκρασίες, οι οποίες αν αρχίσουν να ανεβαίνουν τότε ήρθε η ώρα. Γενικά αυτό που βοηθάει είναι να βάλεις φίλτρα σε όλες τις εισόδου των ανεμιστήρων. Απλώς το κακό με τα φίλτρα είναι ότι μειώνουν κατά πολύ το airflow και μπορεί να δεις αύξηση στις θερμοκρασίες. Δηλαδή αντί για καλό, να σε κάνουν κακό. edit: και τα φίλτρα θα μαζεύουν σκόνη, οπότε και αυτά θα χρειάζονται καθαρισμό, απλώς θα την συγκρατούν πάνω τους, από το να πηγαίνει σε άλλα μέρη του συστήματος. Αν δεν έχεις θέμα με θερμοκρασίες και υπερβολική σκόνη, εγώ θα σε πρότεινα να μην βάλεις τίποτα. Απλά να τον καθαρίζεις μία φορά τον χρόνο, πριν το καλοκαίρι.
Undertaker25 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2017 Δύσκολο. Από τη στιγμή που υπάρχουν ανεμιστήρες που εισάγουν αέρα, η σκόνη είναι αναπόφευκτη. Μπορείς βέβαια να βάλεις φίλτρα στους ανεμιστήρες (που σημαίνει συχνό βγαλσιμο και καθάρισμα τους και μείωση της ροής αέρα) και να έχεις το pc σου σε καθαρό περιβάλλον. 1
dimips Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2017 Εμένα είναι φουλ σε σκόνη και δε ξέρω τι να τον κάνω γιατί και τα καλώδια είναι ζούγκλα, το thermaltake Armor δεκαετίας δεν έχει χώρο για management. Δε καθαρίζεται με τίποτα αυτό το πράγμα. Εγώ έχω έναν 3770k στους 28-30 idle και 58 βαθμούς full load. Μια κάρτα γραφικών 7970 που πάει από 38 έως 50 το πολύ. Motherboard στους 28 και ssd στους 38 και hdd 30 μπλεγμένους ανάμεσα στα καλώδια επειδή έχω βγάλει το stand τους μπροστά για να βάλω 2 ανεμιστήρες. Αν οι θερμοκρασίες είναι σε αυτά τα επίπεδα, μπορεί να επηρεάσει κάπου αλλού στη λειτουργία η σκόνη;
LastSurvivor Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2017 Κοίτα, οι θερμοκρασίες όπως τις λες, είναι καλές, αλλά καλό είναι να είναι καθαρός ο υπολογιστής. Μπορεί καμιά μέρα να σε βγάλει πρόβλημα και να ψάχνεσαι. Αν τον καθαρίζεις θα κοιμάσαι πιο ήσυχος. Από κει και πέρα αν μαζευτεί πολύ σκόνη, μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στους ανεμιστήρες, πχ είτε να μην ψύχουν σωστά, είτε να κάνουν θόρυβο, είτε να μειωθεί η διάρκεια ζωής τους και να μας αφήσουν χρόνους. Γενικά ένα καθάρισμα μία φορά το χρόνο δεν νομίζω πως είναι ιδιαίτερος κόπος, αυτή είναι η ταπεινή μου άποψη. Από κει και πέρα κρίνεις και αποφασίζεις. 1
dancer_69 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2017 Επίσης, για να μη μαζεύει πολύ σκόνη, βάζε το κουτί κάπου ψηλά και όχι κάτω στο έδαφος. 1
BlueBlood7 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2017 Παιδια γνωριζετε εαν ειναι ασφαλες να καθαριζουμε τη μητρικη και τις λοιπες πλακετες με ειδικο βουρτσακι; Δεν εχω καθαρισει ποτε μητρικη, ουτε με πινελο. Φοβαμαι μη κανω καποια φθορα ή ξηλωσω κατι καταλαθος.. Αυτό το βουρτσάκι είναι σκληρό και την λεπτή σκόνη που έχει μείνει για χρόνια δεν την καθαρίζει παρά μόνο τα χοντρά. Για σωστή δουλειά θες βατονέτα με λίγο ισοπροπυλική αλκοόλη
elpaso1 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2017 Και μπορω με την ισοπροπυλικη αλκοολη να καθαρισω την μητρικη πλακετα αφοβα;Σε ολη την επιφανεια της;
BlueBlood7 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2017 Ναι βουτάς τη βατονέτα σε αυτή και καθαρίζεις. Εξατμίζεται αμέσως
mindtrapper Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2017 Έχω σκεφτεί να χρησιμοποιήσω τις βούρτσες για δίσκους βινυλίου που είχαμε παλιά. Νομίζω είναι αντιστατικές και είναι και αρκετά μαλακές. Δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα