Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

γεια σας παιδια

δε ξερω εαν ειμαι στη σωστη ενοτητα

θα ηθελα να μαθω πως μπορω να καθαρισω ενα πσακι παλιο που εχω

που κυριολεκτικα εχει χαλακι απο σκονι στο κατω μερος

τι ρπεπει να προσεχω?

πως μπορω να το καθαρισω?

Δημοσ.

1. Φορας μασκουλα για τη σκονη (δε τρολλαρω θα σ χρειαστει)

2. Δε φορας πλοβερακια μαλλινα κτλ καθως το καθαριζεις ουτε πετας τα πραματα πανω σε χαλια - κουβερτες κτλ

3. Ακουμπας συχνα το μεταλλικο μερος του κουτιου για να αποφυγεις στατικο ηλ που μπορει να προκαλεσει προβλημα (υπαρχει και "εργαλειο " που κανει αυτη τη δουλεια )

4. Δεν αφηνεις τα ανεμιστιρακια να γυρνανε (ειδικα αμα το φυσηξεις με τπτ)

5. Δε το φυσαμε με μπιστολακι που βγαζει ζεστο αερα.

6. Βγαζουμε με προσοχη πολυ την ψυχτρουλα απο τον επεξεργαστη ειδικα αμα ειναι η στοκ  αλλαζουμε παστουλα (!!!! ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΣΤΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗ ΚΑΙ ΨΥΧΤΡΑ !!!) 

7.Καθαριζουμε το την παλια παστα πανω απο τον επεξεργαστη. ( Προσωπικα το κανω με μπατονετα και λιγο καθαρο οινοπνευμα δε ξερω αν ειναι σωστο ή λαθος. )

8. Βαζουμε την καινουρια ( δες κανα βιντεακι στο youtube ). Συνηθως οσο μια φακη σε ποσοτητα. Την απλωνουμε ειτε βαζοντας πανω την ψυχτρα είτε με καποια πλαστικη καρτα ωστε να δημιουργηθει λεπτη στρωση που να καλυπτει τον επεξεργαστη. (Σημαντικο να ειναι λεπτη η στρωση και να μη "φευγει " εκτος επεξεργαστη)

9. Η ολη διαδικασια γινεται φυσικα χωρις το πι σι να ειναι στο ρευμα (προφανες.) 

Σκορπια τιπς. 

Αν εχω πει τιποτα λαθος η εχω ξεχασει κατι συμπληρωνετε  - διορθωνετε :)  

• Like 5
Δημοσ.

1. Φορας μασκουλα για τη σκονη (δε τρολλαρω θα σ χρειαστει)

2. Δε φορας πλοβερακια μαλλινα κτλ καθως το καθαριζεις ουτε πετας τα πραματα πανω σε χαλια - κουβερτες κτλ

3. Ακουμπας συχνα το μεταλλικο μερος του κουτιου για να αποφυγεις στατικο ηλ που μπορει να προκαλεσει προβλημα (υπαρχει και "εργαλειο " που κανει αυτη τη δουλεια )

4. Δεν αφηνεις τα ανεμιστιρακια να γυρνανε (ειδικα αμα το φυσηξεις με τπτ)

5. Δε το φυσαμε με μπιστολακι που βγαζει ζεστο αερα.

6. Βγαζουμε με προσοχη πολυ την ψυχτρουλα απο τον επεξεργαστη ειδικα αμα ειναι η στοκ  αλλαζουμε παστουλα (!!!! ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΣΤΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗ ΚΑΙ ΨΥΧΤΡΑ !!!) 

7.Καθαριζουμε το την παλια παστα πανω απο τον επεξεργαστη. ( Προσωπικα το κανω με μπατονετα και λιγο καθαρο οινοπνευμα δε ξερω αν ειναι σωστο ή λαθος. )

8. Βαζουμε την καινουρια ( δες κανα βιντεακι στο youtube ). Συνηθως οσο μια φακη σε ποσοτητα. Την απλωνουμε ειτε βαζοντας πανω την ψυχτρα είτε με καποια πλαστικη καρτα ωστε να δημιουργηθει λεπτη στρωση που να καλυπτει τον επεξεργαστη. (Σημαντικο να ειναι λεπτη η στρωση και να μη "φευγει " εκτος επεξεργαστη)

Σκορπια τιπς.

σε ευχαριστω πολύ φιλε μου τα καταλαβα όλα

αλλα σε μερικα σημεια δεν φευγει με τον αερα η σκονη,μπορω να βαλω μωρομαντηλο? η καποιο πανι για να το ξεσκονισω?  ευχαριστω και παλι

Δημοσ.

Δε ξερω εγω χρησιμοποιησα ενα πινελακι σε αντιστοιχη περιπτωση αλλα μονο σε πλαστικα μερή Πχ ανεμιστηρες. Δε πρεπει να εχω καθαρισει pc με τοση σκονη οση περιγραφεις. περιμενε να σου πουν εμπειρότεροι 

Καποια φορα ειχα βαλει χαρτι κουζινας με λιγο οινοπνευμα παλι σε πλαστικα μερη και περιμενα αρκετη ωρα να στεγνωσει (ισως και παραπανω απο οση χρειαζοταν ) για να το ξαναβαλω μεσα, αλλα δε ξερω αν ενδείκνυται σαν τροπος.  

• Like 1
Δημοσ.

Πήγαινε σε ένα βενζινάδικο φίλε μου και με τον αέρα κάντο καινούργιο,απλώς μην το φυσάς από πολύ κοντά.

Δημοσ.

εχει ο πατερας μου ενα πιεστικο αερα που εχει για τον κηπο

βγαζει μονο αερα..οποτε εινα το ιδιο πιστευω

Πήγαινε σε ένα βενζινάδικο φίλε μου και με τον αέρα κάντο καινούργιο,απλώς μην το φυσάς από πολύ κοντά.

Δημοσ.

Τα σημαντικοτερα τα ειπαν τα παιδια πιο πανω απλα να συμπληρωσω:

1) Εγω χρησιμοποιω και πινελο. παει στα δυσκολα σημεια και δεν αφηνει υπολειμματα

2) Μπορεις χρησιμοποιησεις μπατονετα με λιγο οινοπνευμα (κατα προτιμηση λευκο) οχι μονο στον επεξεργαστη αλλα και γενικα.

3) Αν το κανεις πρωτη φορα θα σου προτεινα ατι για κομπρεσερ, μπουκαλι πεπιεσμενου αερα. Στα βενζιναδικα εχουν μεγαλα κομπρεσερ με αρκετη πιεση (προσεχε μη σπασεις τιποτα) αλλα μπορει να μην εχουν παγιδα υγρασιας η χειροτερα να μην την εχουν αδειασει. Επιμενεις στις ψυκτρες.

4) Φυσιξε το τροφοδοτικο. Μην το ανοιξεις αν δεν ξερεις τι κανεις. Περιεχει στοιχεια που αποθηκευουν ενεργεια (πυκνωτες) που αν του ακουμπησεις υπαρχει πιθανοτητα να παθεις ηλεκτροπληξια ακομα και αν δεν ειναι στο ρευμα το τροφοδοτικο. Οποτε μην το ξεβιδωσεις να το καθαρισεις μεσα.

5) Αν τα ανεμιστηρακια κανουν σαν ελικοπτερα, μια καλη ιδεα ειναι να βγαλεις το αυτοκολητακι, την πλαστικη ασφαλεια, να βγαλεις τον ελικα και να καθαρισεις τον αξονα και την τρυπα και στη συνεχεια να ριξεις λιγο λιπαντικο πανω στον αξονα. (υπαρχουν βιντεο στο youtube)

6) οταν θα το δενεις (αν δε το εκανες οταν εφτιαχνες το pc) αφιερωσε λιγο χρονο να σκεφτεις που θα μπουν τα ανεμiστηρακια και με ποια φορα. Επισης κανε καλη οργανωση καλωδιων. Αυτα  θα σε γλιτωσουν απο θορυβο, θερμοκρασιες αλλα και συσσωρευση σκονης στο μελλον

• Like 1
Δημοσ.

Τα σημαντικοτερα τα ειπαν τα παιδια πιο πανω απλα να συμπληρωσω:

1) Εγω χρησιμοποιω και πινελο. παει στα δυσκολα σημεια και δεν αφηνει υπολειμματα

2) Μπορεις χρησιμοποιησεις μπατονετα με λιγο οινοπνευμα (κατα προτιμηση λευκο) οχι μονο στον επεξεργαστη αλλα και γενικα.

3) Αν το κανεις πρωτη φορα θα σου προτεινα ατι για κομπρεσερ, μπουκαλι πεπιεσμενου αερα. Στα βενζιναδικα εχουν μεγαλα κομπρεσερ με αρκετη πιεση (προσεχε μη σπασεις τιποτα) αλλα μπορει να μην εχουν παγιδα υγρασιας η χειροτερα να μην την εχουν αδειασει. Επιμενεις στις ψυκτρες.

4) Φυσιξε το τροφοδοτικο. Μην το ανοιξεις αν δεν ξερεις τι κανεις. Περιεχει στοιχεια που αποθηκευουν ενεργεια (πυκνωτες) που αν του ακουμπησεις υπαρχει πιθανοτητα να παθεις ηλεκτροπληξια ακομα και αν δεν ειναι στο ρευμα το τροφοδοτικο. Οποτε μην το ξεβιδωσεις να το καθαρισεις μεσα.

5) Αν τα ανεμιστηρακια κανουν σαν ελικοπτερα, μια καλη ιδεα ειναι να βγαλεις το αυτοκολητακι, την πλαστικη ασφαλεια, να βγαλεις τον ελικα και να καθαρισεις τον αξονα και την τρυπα και στη συνεχεια να ριξεις λιγο λιπαντικο πανω στον αξονα. (υπαρχουν βιντεο στο youtube)

6) οταν θα το δενεις (αν δε το εκανες οταν εφτιαχνες το pc) αφιερωσε λιγο χρονο να σκεφτεις που θα μπουν τα ανεμiστηρακια και με ποια φορα. Επισης κανε καλη οργανωση καλωδιων. Αυτα  θα σε γλιτωσουν απο θορυβο, θερμοκρασιες αλλα και συσσωρευση σκονης στο μελλον

λιπαντικο​ ? πως και που το ζηταω?

παιδαι το pc πλεον λειτουργει σαν κατεβαστηρι

το pc είναι ενα hp  από την δουλεια του πατερα μου ... πολύ παλιο.. και σημερα που το ανοιξα,,,το ειδα... αλλαξα ηδη παστα,,, -15 βαθμοι...απισεευτο χτυπαγε idle 50 βαθμοτς τωρα γυρω στους 36

Δημοσ.

λιπαντικο​ ? πως και που το ζηταω?

παιδαι το pc πλεον λειτουργει σαν κατεβαστηρι

το pc είναι ενα hp  από την δουλεια του πατερα μου ... πολύ παλιο.. και σημερα που το ανοιξα,,,το ειδα... αλλαξα ηδη παστα,,, -15 βαθμοι...απισεευτο χτυπαγε idle 50 βαθμοτς τωρα γυρω στους 36

Δεν ειναι κατι ειδικο, οτι μπορει να παιξει το ρολο λιαντικου. Εγω βαζω λιγο υγρο γρασο (σε σπρευ). Υπαρχουν και πιο "ειδικα" σιλικονης (τα θεωρω overkill). Μπορεις να βαλεις το γνωστο "μαιντανο"  wd-40 .Και λαδι σαλατας να βαλεις οκ εισαι :P Δεν ειναι και η μηχανη υψηλης συμπιεσης σε αντιξοες συνθηκες. Λιγο θα βαλεις και θα το απλωσεις στον αξονα. Σκουπιζεις την περιτη ποσοτητα, το βαζεις στην τρυπα, γυρνας τον ελικα και προσθετεις και μια σταγονα  λιγο πριν βαλεις παλι την πλαστικη ασφαλεια.

• Like 1
Δημοσ.

με καποιο πανακι ? αναρωτιεμαι εαν μπορω να κανω το κουτι

τους ανεμιστηρες το πανω μερος απο το Psu

τετοια πραγματα

Εγω χρησιμοποιο αρκετα πινελο, μπατονετα, πανι με μικροϊνες η καποια παλια φανελα που δεν αφηνει χνουδι. 

• Like 1
Δημοσ.

Επειδη καθαριζω το κουτι καθε 4 μηνες και καθε 6 αλλαζω παστα (εχω 4 σωληναρια με παστα και δεν ξερω τι να τα κανω :D ) δενε εχω φτασει σε σημειο να πιασω πινελο. Με 1 μπουκαλακι αερα (air duster) το φτιαχνω μια χαρα.

ΥΓ1: Ποτε μα ποτε μην αφησεις τις ψυκτρες να γυρνανε οταν τις φυσας. Κρατα τες με το δαχτυλο ή σφηνωσε τες με κατι. Προσωπικα τις κραταω και τις φυσαω μια μια.

ΥΓ2: Σε θεμα παστας εγω την απλωνω με το δαχτυλο απλα εχω τυλιξει γυρω απο το δαχτυλο λιγη μαγειρικη ζελατινη. Το κολπο με την καρτα φαινεται ωραιο θα δοκιμασω με την πιστωτικη :D

Δημοσ.

Αντί για οινόπνευμα χρησιμοποίησε καλύτερα ισοπροπυλική αλκοόλη(ισοπροπανόλη).

ακομα καλυτερα, αυτο ειναι το πιο σωστο. Προσωπικα, το θεωρω overkill

Επειδη καθαριζω το κουτι καθε 4 μηνες και καθε 6 αλλαζω παστα (εχω 4 σωληναρια με παστα και δεν ξερω τι να τα κανω :D ) δενε εχω φτασει σε σημειο να πιασω πινελο. Με 1 μπουκαλακι αερα (air duster) το φτιαχνω μια χαρα.

ΥΓ1: Ποτε μα ποτε μην αφησεις τις ψυκτρες να γυρνανε οταν τις φυσας. Κρατα τες με το δαχτυλο ή σφηνωσε τες με κατι. Προσωπικα τις κραταω και τις φυσαω μια μια.

ΥΓ2: Σε θεμα παστας εγω την απλωνω με το δαχτυλο απλα εχω τυλιξει γυρω απο το δαχτυλο λιγη μαγειρικη ζελατινη. Το κολπο με την καρτα φαινεται ωραιο θα δοκιμασω με την πιστωτικη :D

Χαρας το κουραγιο σου που το καθαριζεις τοσο συχνα, μπραβο! Την παστα δεν χρειαζεται να την αλλαζεις τοσο συχνα παντως. Οσο για το απλωμα αναλογα το ιξωδες της παστας, μπορει απο το να ειναι απαραιτητο μεχρι να ειναι επιζημιο. Προσωπικα χρησιμοποιω την mx4. Σε παστες με παρομοια ρευστοτητα δεν ειναι καλη ιδεα να την απλωνεις με κατι, γιατι δημιουργεις μικρο θυλακες αερα και δεν γινεται ομοιομορφη κατανομη. Δοκιμες (οχι δικες μου :P) εχουν δειξει οτι ειναι καλυτερο να βαλεις μια μικρη ποσοτητα στο κεντρο (η σε αλλα σημεια αναλογα την τεχνικη) και η πιεση της ψυκτρας την απλωνει με το βελτιστο τροπο. Επισης, ακομα και αν βαλεις παραπανω ποσοτητα απο οτι πρεπει μπορει να δεις μικροδιαφορες στη θερμοκρασια προς το χειροτερο. Μιλαμε βεβαια για 1-2 βαθμους, αλλα απλα το αναφερω. Τωρα για πιο παχυρευστες παστες συμφωνων με το απλωμα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...