Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για εσένα δηλαδή πια είναι σοβαρή εταιρία στις οθόνες? Ότι παιχνίδι έχω δοκιμάσει έπαιξε χωρίς να ψάξω το παραμικρό τα παιχνίδια που έβαλα να παίξω και έχουν υποστήριξη 21:9 δεν έχουν παραμόρφωση

Νομίζω στο far cry που παίζει μόνο με mod εκεί υπάρχει παραμόρφωση (που είναι και λογικό)

Και τα 4κ ακριβά είναι τα μόνιτορ (σε σωστές ίντσες τουλάχιστον 32 για εμένα προσωπικά) αρκετά πιο μεγάλη ανάλυση ακόμα και από την 3440*1440 άρα και αρκετά πιο δύσκολη στο να την οδηγήσει μια κάρτα γραφικών αλλα παρόλα αυτά της περνει ο κόσμος

Αυτές είναι για λίγους και είναι αρκετά μακριά από το mainstream όταν βλέποντας στο steam ότι υπάρχει αρκετά μεγάλο ποσοστό κόσμου που παίζει ακόμα σε 1680*1050 η κάτι τέτοιο

Όσο αναφορά επαγγελματική χρήση εκεί πάμε σε άλλες κατηγορίες που δεν είναι του θέματος

Lacie & Eizo για αρχή...;

Εταιρίες που παίρνουν μεν panels από άλλες, αφού πλέον ελάχιστοι κατασκευάζουν, όμως επιλέγουν με σοβαρά κριτήρια και δε βγάζουν ότι υπάρχει. Εταιρίες που ακολουθούν standards κι όχι ότι πουλάει.

Τα 4Κ δεν είναι ιδανικές για gaming. Το ότι τις παίρνουν κάποιοι, είναι ακριβώς το ίδιο με το ότι κάποιοι παίρνουν τις U-Wide. Μόνος σου το λες, ότι το mainstream είναι χαμηλότερο κι από το 1080p. Αν κάποιος παίρνει μια 4Κ και τα βάζει όλα Ultra για το eye-candy, αλλά παίζει με 30fps, εμένα δε μου λέει κάτι. Εξαρτάται τι θέλει ο καθένας. Ο Athanasios από όσο γνωρίζω, παίζει online FPS. Εκεί δεν παίζεις ούτε Ultra, ούτε καν High. Παίζεις Medium & Low για να έχεις >100fps ώστε να έχεις σωστή απόκριση στο mouse.

Ποιό το νόημα να πας σε 4Κ/UW, αν χρειάζεσαι δύο GTX1080 για να δεις αξιοπρεπώς και πάλι τα μισά παιχνίδια να μην το υποστηρίζουν σωστά;

Οι 4Κ είναι ιδανικές για επεξεργασία φωτογραφίας, video και επαγγελματικές εφαρμογές που ο χρήστης μπορεί να έχει ανοικτά 4x1080p παράθυρα. Για gaming, μόνο αν παίζεις campaigns και offline.

• Like 1
  • Απαντ. 118
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Moderators
Δημοσ.

Lacie & Eizo για αρχή...;

Εταιρίες που παίρνουν μεν panels από άλλες, αφού πλέον ελάχιστοι κατασκευάζουν, όμως επιλέγουν με σοβαρά κριτήρια και δε βγάζουν ότι υπάρχει. Εταιρίες που ακολουθούν standards κι όχι ότι πουλάει.

Τα 4Κ δεν είναι ιδανικές για gaming. Το ότι τις παίρνουν κάποιοι, είναι ακριβώς το ίδιο με το ότι κάποιοι παίρνουν τις U-Wide. Μόνος σου το λες, ότι το mainstream είναι χαμηλότερο κι από το 1080p. Αν κάποιος παίρνει μια 4Κ και τα βάζει όλα Ultra για το eye-candy, αλλά παίζει με 30fps, εμένα δε μου λέει κάτι. Εξαρτάται τι θέλει ο καθένας. Ο Athanasios από όσο γνωρίζω, παίζει online FPS. Εκεί δεν παίζεις ούτε Ultra, ούτε καν High. Παίζεις Medium & Low για να έχεις >100fps ώστε να έχεις σωστή απόκριση στο mouse.

Ποιό το νόημα να πας σε 4Κ/UW, αν χρειάζεσαι δύο GTX1080 για να δεις αξιοπρεπώς και πάλι τα μισά παιχνίδια να μην το υποστηρίζουν σωστά;

Οι 4Κ είναι ιδανικές για επεξεργασία φωτογραφίας, video και επαγγελματικές εφαρμογές που ο χρήστης μπορεί να έχει ανοικτά 4x1080p παράθυρα. Για gaming, μόνο αν παίζεις campaigns και offline.

Μιλάς για εταιρίες που δεν έχουν το gamer η ακόμα και το μέσο χρήστη καν στο target group τους

Στην mainstream κατηγορία σχεδόν όλοι έχουν βγάλει και ένα μοντέλο uw

Ακόμα και τα μοντέλα με ανάλυση 3440*1440 είναι σχεδόν 30-35 κάτω σε αριθμό πιξελ από τα 4κ

Μπορώ να κάνω ω με σιγουριά ότι τουλάχιστον για εμένα το 34 αρι uw το ευχαριστήθηκα αρκετά παραπάνω από 32 4κ Dell UP3214Q

Το θέμα είναι οι ανάγκες του καθένα

Αυτο που είπες για 2 24 αρια μόνιτορ δεν έχει καμία σχέση το multi monitor setup με το uw δούλεψα παλιότερα eyefinity με 3 23 αρια μόνιτορ εκεί ειδικά αν προσπαθήσεις να δουλέψεις μετά από λίγο είναι όντως κουραστικό τα 2-3 μόνιτορ κάτι που δεν υσχυει στο 34 uw ειδικά στο curved που έχω τώρα (flat panel κράτησα πάρα πολύ λίγο για να μπορώ να έχω άποψη)

• Like 1
Δημοσ.

Παίδες, θα προσπαθήσω μεσα στο ΣΚ να πεταχτώ σε Mediamarkt, συνήθως τουλαχιστον LG οθόνες εχουν και ισως εχουν UW να δω

Εν τω μεταξύ κάποιες διευκρινίσεις:

- λεω 1000€ αλλα προφανώς αν υπάρχει φθηνότερη τόσο καλύτερα. Ιδανικά μεσα σε αυτο το ποσό περιλαμβάνεται και έξτρα εγγύηση (οπως προτείνατε ήδη), είτε αυτο λέγεται επέκταση εγγύησης, είτε Amazon Materials Guarantee είτε είτε είτε

- FPS, RPG και RTS παίζω. Απο ολα τα 2 πρωτα (πχ. BF, Deus Ex) στρεσάρουν περισσότερο την GPU, τα RTS κατα κανόνα στρεσάρουν περισσότερο την CPU. Ωστόσο να τονίσω οτι δεν παίζω competitive, και ενα καλό SP (πχ Half Life 3 :P) ειναι πιο σημαντικό απο MP. Τα καλα MP άλλωστε στις μερες μας ειναι ελάχιστα. Δεν με ενδιαφέρουν τα 200 fps, τα 1 ms και τα 10000 dpi, με ενδιαφέρει η smooth (stutter & tear -free) ποιοτική (καλα χρώματα & γραφικά - τα Ultra δεν τα θεωρώ απαραίτητα) εικόνα. Εν ολίγοις eye candy > raw performance.

- τον υπολογιστή σπίτι τον χρησιμοποιώ 80% gaming, 20% για τα υπόλοιπα, κυρίως surfing και για προσωπικές δουλειές. Την δουλειά γραφείου κοιτάω να την κρατάω για το γραφείο. Οπότε όντως ειναι καλό point αυτο που αναφέρει ο Zaytsev "με κούρασε το δεξιά-αριστερά". Απο την άλλη καταλαβαίνω επίσης οτι ενα μεγάλο FOV αυξάνει το immersion.

>> Κάτι σχετικό - άσχετο: ποτέ αναμένονται PC οθόνες με HDR;

• Like 1
Δημοσ.

Τα περι 2 24αριων οθονω ειναι ασχετα με το θεμα γιατι πολυ απλα δεν μιλαμε για τον ts. Κοινως δεν καταλαβαινω ο παραπανω συμφορουμιτης τι προσπαθει να πει. Βλεπω και αναφερει για απαιτησεις συστηματος. Δηλαδη οι 1440p 144hz gsync οθονες που κοιταζε ο ts δεν εχουν αυξημενες απαιτησεις?Ειναι πιο σοβαρες εταιριες οι Asus και Acer απο LG,Samsung,Dell κλπ?

Για να καταλαβουμε δηλαδη τι λεμε.

Τελος παντων νομιζω οτι οτι εχουμε να πουμε ειπαμε.7σελιδες για αγορα οθονης παρα ειναι αρκετες θα ελεγα.

Επισης γι αυτο που αναφερθηκε περι Ultrawide.Οποιος παιχνιδι βγαινει εν ετη 2016-2017 και δεν εχει υποστηριξη 21;9 εστω με καποιο patch(οπως στο Overwatch)απο εμενα τρωει ακυρο σαν αγορα(καλη ωρα pro 2017).Σχεδον ολα τα ααα παιχνιδια που εχω παιξει φετος(δεν τα εχω παιξει ολα γιαυτο δεν λεω)εχουν υποστηριξη ultrawide.

• Like 1
Δημοσ.

Μιλάς για εταιρίες που δεν έχουν το gamer η ακόμα και το μέσο χρήστη καν στο target group τους

Στην mainstream κατηγορία σχεδόν όλοι έχουν βγάλει και ένα μοντέλο uw

Μα, αυτό λέω... Ότι επειδή πήγαν 10 εταιρίες κι έβγαλα 4Κ panels για τους Gamers, που πολλές φορές θα πληρώσουν λεφτά χωρίς να έχουν ανάλογη απόδοση, δε σημαίνει ότι είναι και η σωστή ή ώριμη κατεύθυνση. Ανέφερα τις Lacie & Eizo, γιατί δεν απευθύνονται σε trendy users, αλλά σε σοβαρούς χρήστες. Και η Eizo έχει ίσως την καλύτερη gaming 1440p/144Hz αυτή τη στιγμή, οπότε δε μπορείς να λες ότι δεν είναι στο target group τους.

Επισης γι αυτο που αναφερθηκε περι Ultrawide.Οποιος παιχνιδι βγαινει εν ετη 2016-2017 και δεν εχει υποστηριξη 21;9 εστω με καποιο patch(οπως στο Overwatch)απο εμενα τρωει ακυρο σαν αγορα(καλη ωρα pro 2017).Σχεδον ολα τα ααα παιχνιδια που εχω παιξει φετος(δεν τα εχω παιξει ολα γιαυτο δεν λεω)εχουν υποστηριξη ultrawide.

Α, δεν το ήξερα. Δώσε μας σε παρακαλώ μια λίστα από τα παιχνίδια που θεωρείς άκυρα, να ξέρουμε να μην τα πάρουμε...

• Like 1
Δημοσ.

Μα, αυτό λέω... Ότι επειδή πήγαν 10 εταιρίες κι έβγαλα 4Κ panels για τους Gamers, που πολλές φορές θα πληρώσουν λεφτά χωρίς να έχουν ανάλογη απόδοση, δε σημαίνει ότι είναι και η σωστή ή ώριμη κατεύθυνση. Ανέφερα τις Lacie & Eizo, γιατί δεν απευθύνονται σε trendy users, αλλά σε σοβαρούς χρήστες. Και η Eizo έχει ίσως την καλύτερη gaming 1440p/144Hz αυτή τη στιγμή, οπότε δε μπορείς να λες ότι δεν είναι στο target group τους.

Α, δεν το ήξερα. Δώσε μας σε παρακαλώ μια λίστα από τα παιχνίδια που θεωρείς άκυρα, να ξέρουμε να μην τα πάρουμε...

Οσα παιχνιδια εχω παιξει φετος(rise,wow,overwatch,doom,battlefield,dark souls)ολα υποστηριζουν αυτη την αναλυση.Το Pro που ανεφερα οχι μονο δεν την υποστηριζει(δεν ξερω αν εβγαλαν patch)αλλα ειναι και οπτικα ενα χαλι στο pc.

Οσο για την Ειζο που ανεφερες για κανε μια βολτα να δεις την προηγουμενη που ειχε βγαλει τι προβληματα που εβγαλε και την απεσυραν γρηγορα γρηγορα

https://www.amazon.com/FORIS-FG2421-BK-23-5-Inch-Screen-Monitor/dp/B00GBG5SPO/ref=as_li_ss_tl?ie=UTF8&linkCode=sl1&tag=girgammal-20&linkId=9ce53934f4b89cd78b6e7ac99a06d0bf

Ναι για την καινουργια που εβγαλαν οντως ακουγονται καλα λογια αλλα η τιμη της ειναι απαγορευτικη κλασσικα.

Τελος για να μην το παμε αλλου το πραγμα επειδη δεν ανοιχτηκε το θεμα για να λεμε στους αλλους τι οθονη θα παρουμε ή θελουμε να παρουμε,εχεις να προτεινεις κατι στον ts του θεματος?

Για τα παιχνιδια αλλωστε αναφερθηκε στην αρχη του θεματος''' (latest AAA titles, συνήθως FPS, RTS, RPG''''

Δημοσ.

Οσα παιχνιδια εχω παιξει φετος(rise,wow,overwatch,doom,battlefield,dark souls)ολα υποστηριζουν αυτη την αναλυση.Το Pro που ανεφερα οχι μονο δεν την υποστηριζει(δεν ξερω αν εβγαλαν patch)αλλα ειναι και οπτικα ενα χαλι στο pc.

Οσο για την Ειζο που ανεφερες για κανε μια βολτα να δεις την προηγουμενη που ειχε βγαλει τι προβληματα που εβγαλε και την απεσυραν γρηγορα γρηγορα

https://www.amazon.com/FORIS-FG2421-BK-23-5-Inch-Screen-Monitor/dp/B00GBG5SPO/ref=as_li_ss_tl?ie=UTF8&linkCode=sl1&tag=girgammal-20&linkId=9ce53934f4b89cd78b6e7ac99a06d0bf

Ναι για την καινουργια που εβγαλαν οντως ακουγονται καλα λογια αλλα η τιμη της ειναι απαγορευτικη κλασσικα.

Τελος για να μην το παμε αλλου το πραγμα επειδη δεν ανοιχτηκε το θεμα για να λεμε στους αλλους τι οθονη θα παρουμε ή θελουμε να παρουμε,εχεις να προτεινεις κατι στον ts του θεματος?

Για τα παιχνιδια αλλωστε αναφερθηκε στην αρχη του θεματος''' (latest AAA titles, συνήθως FPS, RTS, RPG''''

Θα έλεγα τώρα τίποτα για την υποστήριξη από το overwatch, δε σου προσθέτει καθόλου οριζόντιο fov και μάλιστα σου κόβει κάπου 30% από το κάθετο. Άμα είναι να μου δίνεις τέτοιο disadvantage για να γεμίσει η οθόνη, να το **σω.

• Like 1
Δημοσ.

Θα έλεγα τώρα τίποτα για την υποστήριξη από το overwatch, δε σου προσθέτει καθόλου οριζόντιο fov και μάλιστα σου κόβει κάπου 30% από το κάθετο. Άμα είναι να μου δίνεις τέτοιο disadvantage για να γεμίσει η οθόνη, να το **σω.

Κοιτα προσωπικα θεμα με το εν λογω παιχνιδι δεν εχω απο την μεταβαση σε ultrawide.Το Ow το ανεφερα κυριως επειδη οντως κυκλοφορησε χωρις υποστηριξη αλλα αργοτερα προσθεσανε και αυτη την επιλογη που οπως και να το κανουμε ειναι καλυτερα απο τις μαυρες μπαρες. Για τα περι disadvantage ας μην το σχολιασω καλυτερα....

Δημοσ.

Επειδή τυχαίνει να την έχω, μπορώ να έχω άποψη, ή θα πρέπει να βασιστώ στα 12 reviews που βλέπω;

Η οθόνη βγήκε τέλη του 2013, οπότε μάλλον λογικό να μην υπάρχει 3 χρόνια μετά. Το "γρήγορα γρήγορα" θα μου επιτρέψεις να το αμφισβητήσω, αφού εγώ την αγόρασα μέσα 2015 απευθείας από την αντιπροσωπεία κι όχι από κατάστημα που την είχε ξεχασμένη σε ράφι.

Δεύτερον, η οθόνη δεν είχε προβήματα, σύμφωνα με έγκυρα reviews, κι όχι 12 random χρήστες του Amazon, που άλλωστε δεν την έχουν θάψει όλοι, αλλά ήταν κακή η επιλογή του VA Panel, γιατί δεν είχε ούτε το 1ms των ΤΝ, ούτε τη χρωματική απόδοση των IPS.

http://www.tftcentral.co.uk/reviews/eizo_fg2421.htm

http://www.expertreviews.co.uk/accessories/pc-monitors/52996/eizo-foris-fg2421-review

Επίσης, υπάρχει ακόμα διαθέσιμη, αν και μάλλον είναι ξεχασμένο κομμάτι, αυτό όμως καταρρίπτει κατά κάποιο τρόπο το "γρήγορα γρήγορα", γιατί δε νομίζω να την έχουν εκεί από το 2014 πχ και να μην την έχουν βάλει έστω προσφορά:

https://www.overclockers.co.uk/eizo-foris-fg2421-23.5-240hz-widescreen-gaming-led-monitor-black-red-mo-004-eo.html

Όσο για το τι θα προτείνω, ο ts αποφάσισε ότι δε θα πάει σε αυτή την κατηγορία κι άρα δε μπορώ να προτείνω κάτι που δε γνωρίζω. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι δε μπορώ να γνωρίζω προβλήματα που ενδεχομένως έχει μια κατηγορία οθονών κι όχι κάποιο συγκεκριμένο μοντέλο. Πχ, το "disadvantage" που ειπώθηκε, είναι πολύ σημαντικό για πολλούς, αλλά φαίνεται ότι εσένα δε σε ενοχλεί.

Δημοσ.

Όσο για το τι θα προτείνω, ο ts αποφάσισε ότι δε θα πάει σε αυτή την κατηγορία κι άρα δε μπορώ να προτείνω κάτι που δε γνωρίζω.

Αρα με λιγα λογια στο θεμα αυτο μπηκες για να πεις απλα οτι δεν αξιζουν οι ultrawide οθονες και τιποτα αλλο για να επιστρεψουμε παλι στο ζουμι του θεματος?

Επισης δεν ειδα γενικα να ριχνει ακυρο ο ts καπου.Και εγω μαλιστα γιαυτο του ειπα να παει απο κοντα να βρει μια να την δει γιατι μπορει οντως να μην τον βολεψει ή του αρεσει. 

Οσο για το overwatch που αναφερθηκε,επειδη συμμετεχω και στο θεμα που υπαρχει στο forum,γενικα δεν εχω δει καποιος να εχει αναφερει το οτιδηποτε για θεματα ειτε με ultrawide ειτε για οτιδηποτε αλλο θεμα αποδοσης.

Δεν ειμαστε βεβαια οι περισσοτεροι που συμμετεχουν πολυ competitive τυποι αν αυτο παιζει καποιο ρολο στο παραπανω.

Δημοσ.

Αρα με λιγα λογια στο θεμα αυτο μπηκες για να πεις απλα οτι δεν αξιζουν οι ultrawide οθονες και τιποτα αλλο για να επιστρεψουμε παλι στο ζουμι του θεματος?

Προφανώς και δε θα μου πεις εσύ τι θα κάνω. Υπάρχουν mods/admins για αυτό.

Προφανώς και δεν είδες πότε μπήκα στο θέμα.

Προφανώς και θα πω τα προβλήματα που έχουν κάποια προϊόντα, αν αυτά προταθούν ακόμα κι αν δεν έχω λύση.

Ξέρεις, καμιά φορά η λύση είναι "κάτσε στα αβγά σου" και όχι πάρε το "μη χείρον, βέλτιστον".

• Like 1
Δημοσ.

παίδες, περιμένετε μέχρι ΣΚ μήπως και πετύχω καμιά UW στο Mediamarkt. Γενικά δεν τις έχω ρίξει άκυρο, γιατί είναι στα ίδια και λιγότερα λεφτά με μία καλή 27" με GSync (σαν την ViewSonic - που είναι ακόμη φαβορί btw). 

Ξέρεις, καμιά φορά η λύση είναι "κάτσε στα αβγά σου" και όχι πάρε το "μη χείρον, βέλτιστον".

σωστά, για αυτό στην προηγούμενη σελίδα ανέφερα για "προσωρινή" λύση των ~350 €, μέχρι να βγούνε καλές οθόνες.

το όλο θέμα έγκειται στο ότι το μηχάνημα θα στηθεί τώρα τα Χριστούγεννα, και ενώ όλα τα άλλα εξαρτήματα (mobo, cpu, gpu κτλ) είναι μια χαρά, στο θέμα "οθόνη" έχουμε πρόβλημα - εξ ου και οι 7 σελίδες. Προβλήματα απαράδεκτα με BLB και Glow. Διαφορετικά θα τελειώναμε σε 2-3 posts, όπου οι γνώμες πάνω-κάτω θα συνέπεφταν. Επιπλέον, δεν ξέρουμε πότε θα βγούνε "καλά" monitors. Μπορεί 2017, μπορεί 2018. 

Δημοσ.

Βασικα ενα τουμπανο μονιτορ εχει βγει τωρα και ειναι το C34F791 της Samsung με τεχνολογια Quantum Dot που χρησιμοποιειται για πρωτη φορα σε ultrawide οθονη. https://geizhals.eu/samsung-c34f791wqu-lc34f791wqux-en-a1502619.html στα 1000 ευρω.

Επειδη φοβασε το ips με το glow και το blb (που τα φοβομουν και γω, γι αυτο και πηγα σε VA) εχει VA panel. (βαθυ μαυρο, υψηλο contrast)

Εχει 100hz με freesync (γι αυτο καλυτερα να τη συνδιασεις με AMD καρτα γραφικων)

Ηχεια 2x9w και διαφορα αλλα που μπορεις να δεις στο link.

Η οθονη αυτη ομως, ειναι παρα πολυ κυρτη. Ειναι η πιο κυρτη οθονη που υπαρχει και δεν ξερω αν σου αρεσει κατι τετοιο.

Τα χρωματα της παντως δεν υπαρχουν 

• Like 2
Δημοσ.

δεν με χαλάνε οι κυρτές, έχω δει από κοντά (όχι 34" βέβαια), νομίζω βοηθάνε στο να πας λιγότερο δεξιά-αριστέρα όπως ανέφερε ο Zaytsev

άλλα σε QHD, δεν υπάρχει AMD τώρα που να τραβάει - εξ ου και το FreeSync, για να παίζει συνέχεια στα 40-60 Hz ........

ως τώρα AMD κάρτες είχα (4850, 5850), άλλα πλέον το'χει χάσει το παιχνίδι. Απλά δεν τραβάει... 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...