Fulgore Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2016 @Zaytsev thanks για το βίντεο, δεν είχα ακούσει για το FastSync! Πάντως το συμπέρασμα παραμένει, ότι η τεχνολογία είναι ακόμη ανώριμη. Όσο και να θέλω 144 Hz με G-Sync, προς το παρόν τα αντίστοιχα monitors είναι ρουλέτα και δεν έχω την άνεση να παίζω μέχρι και αν κάτσει καλό κομμάτι. για τώρα που μιλάμε, βλέπω ότι monitors με τα δύο πρώτα κριτήρια (IPS + QHD) υπάρχουν πολλά, και εφόσον θα κινηθώ στα ~400 €, με ένα γρήγορο ψάξιμο βρήκα τα εξής: https://geizhals.eu/?cmp=1156142&cmp=1486535&cmp=1489483&cmp=1136279&cmp=1471207&cmp=978482&cmp=1313451&cmp=1043716 από τα πάνω μόνο, AOC Q2781PQ πήρε συμφοφουρίτης που έχει γενικά καλά reviews online Πρωην χρηστης του 24ριου Aoc 1080p 144hz gsync monitor πηγα στο φθηνοτερο αυτη τη στιγμη Ultrawide της αγορας. Προσωπικα σε σχεση με οσα παιχνιδια επαιξα αισθητες διαφορες οπως γραφονται σε διαφορα forum δεν παρατηρησα πουθενα απο την μεταβαση. Ουτε το gsync μου εχει λειψει,ουτε τα 144hz (που ορισμενα παιχνιδια ειναι κλειδωμενα στα 30 και 60fps αρα γελανε και οι πετρες),ουτε τπτ. Σε πιο μεγαλα χρηματα βεβαια επειδη μπαινει και αναλυση στην μεση,δηλαδη το 1440p ισως ειναι καλυτερα τα πραγματα αλλα σε 1080p τα περι 144Hz gsync(και αρα και freesync)αν δεν λιωνεις σε multiplayer τα γνωστα Fps παιχνιδια δεν αξιζουν ουτε για αστειο τα χρηματα που ζητανε. Κοινως αν τωρα(ή στο μελλον)αγοραζα Monitor,με βαση την γκαμα παιχνιδιων που παιζω και τα παραπανω που περιγραφεις,θα κοιταζα σε Ultrawide 34 1440p απο την LG ή Dell που εχουν τουλαχιστον σοβαρο service στην Ελλαδα σε σχεση με τις αλλες εταιριες. Δεν ειναι η τεχνολογια που φταιει οπως αναφερεις αγαπητε.Οι ιδιες εταιριες ειναι απαραδεκτες ως προς την αντιμετωπιση που εχουν. Ειναι δυνατον καποιος ο οποιος θα σκασει 800-1300+ευρω να εχει τετοια εγγυηση? https://www.asus.com/us/Monitors/ROG_SWIFT_PG278Q/HelpDesk_Warranty/ Επισης και η Acer με την γνωστη σειρα predator δινει 2χρονια εγγυηση στα ακριβοτερα μοντελα αλλα 3χρονια στα φθηνοτερα?WTF http://www.acer.com/ac/el/GR/content/standard-warranty Τουλαχιστον η LG οπως αναφερθηκε πιο πισω εχει την μεγαλη μαγκια που σου εχει επεκταση εγγυησης μεχρι 5χρονια με επιπλεον μεν κοστος αλλα να εχεις το κεφαλι σου ησυχο,μιας και μιλαμε και για καποιο σεβαστο ποσο που φευγει σε οθονη. Εγω στο μελλον αν στην επομενη μου αναβαθμιση καρτας γραφικων(σε 2.5περιπου χρονια)η τοτε σειρα τρεχει ικανοποιητικα αυτη την αναλυση με βλεπω να κανω μεταβαση σε 34αρα προσωπικα(λογικα θα εχουν πεσει και οι τιμες ή θα εχουν βγει και νεοτερα μοντελα). Τουλαχιστον στις Ultrawide οθονες τις διαφορες τις βλεπει ο οποιοσδηποτε μονο και μονο απο πλευρας αναλυσης/διαστασεων/αναλογιας και φυσικα χρωματων μιας και βγαινουν πλεον κυριως Ips οθονες. 1
firepc Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2016 Σε 34αρες 4Κ θελουν να πανε ολοι, αλλα το θεμα ειναι οτι πρεπει να χεις τουμπανο pc για games. Εγω απο 1080p πηγα σε 1,5Κ ultrawide και αμεσως μου πετσοκωψε 10fps στο Rise of the tomb Raider. Την 960 4gb εχω. Αλλα σε πιο ελαφρια games ειμαι ενταξει. Το καλυπτω το 60αρι δλδ
Athanasios2104 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2016 Παίδες, ειμαι όλος αυτιά, και -οπως πρέπει να έχετε ήδη καταλάβει- ανοιχτός σε καλα αιτιολογημένες προτάσεις. Ειπα εξ αρχής IPS, 144Hz, QHD, GSync, γιατι θεωρούσα οτι ο συνδυασμός αυτός ειναι οτι καλυτερο υπάρχει τωρα - προφανώς δεν ειναι ακομη. Αν υπάρχει Ultrawide, εντός budget, που να τρέχει με 1070-1080, πείτε συγκεκριμένα μοντέλα να τα βάλουμε και αυτά κάτω...
Fulgore Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2016 Κοιταξα και εγω και εψαξα για LG Ultrawide απο αξιοπιστο καταστημα για περιπτωση Rma και την φθηνοτερη που βρηκα ειναι https://www.skroutz.gr/s/8733722/LG-34UM88-P.html στα 795ευρω.Η επομενη ανεβαινει 100ευρω πανω.Μαζι με το προγραμμα που ανεφερε ο Inou πιο πισω για 5ετη εγγυηση(που οντως αξιζει σε τοσο ακριβα monitor)το ποσο ανεβαινει χοντρικα αλλα 100ευρω αρα παμε στα 900ευρω. Αυτος ειναι δυστηχως ο λογος που προσωπικα και να ηθελα αυριο πχ δεν κανω την μεταβαση σε 34αρα ultrawide. Η φθηνοτερη πχ ειναι αυτη https://www.skroutz.gr/s/7960465/LG-34UM94C-P.html αλλα κανενα απο αυτα τα καταστηματα προσωπικα δεν εμπιστευομαι(μιας και ειμαι προσωπικα απο Αθηνα)για να αφησω τοσα χρηματα σε αυτο. Για παραδειγμα εισαι απο Θεσ/νικη εσυ αρα εχεις το visionstudio. Δες πχ προσφατη αξιολογηση(που δεν εχει μπει καν στον κοπο το καταστημα να απαντησει). ''''Έχω παραγγείλει ένα τροφοδοτικό της EVGA από τις 11/10 και ακόμα να μου έρθει (18/10). Τους παίρνω τηλέφωνο για να ακυρώσουμε την παραγγελία και δεν απαντάει κανείς.Απαράδεκτο...''''' Το μονο καταστημα που εμπιστευομαι απο Ελλαδα οσον αφορα τις οθονες ειναι το Msystems απο ΑΘηνα(επισημος μεταπωλητης)ή τις γνωστες αλυσιδες που δυστηχως δεν εχουν ultrawide οθονες περαν του eshop http://www.e-shop.gr/ypologistes-othones-34-list?table=PER&category=%CF%C8%CF%CD%C7&filter-9831=1 Για μενα αν μπορεις και θες να παρεις οθονη στα χρηματα αυτα την δεδομενη χρονικη στιγμη και μιας και μιλαμε και για ταινιες μονο LG προτεινω λογω της εγγυησης 0καμμενου pixel(σε οποια καταστηματα ισχυει)μαζι με την επεκταση εγγυησης για 5χρονια. http://www.lg.com/gr/support/warranty Βεβαια οποιος ενδιαφερεται ας ρωτησει και ο ιδιος για παραπανω πληροφοριες. Αγαπητε συμφορουμιτη σου μιλαω εκ πειρας επειδη δεν διαφερουμε πολυ στο συγκεκριμενο hobby και εν μερη και ηλικιακα. Οπως βλεπεις δεν αναφερω καν μοντελο συγκεκριμενα μιας και δεν εχω ψαξει ουτε εγω κατι αλλα οι Ultrawide οντως ειναι απο μονες τους μοναδικη εμπειρια. Και εγω πριν λιγα χρονια με ιδια (κακα)αντιστοιχα μυαλα ημουν περι gaming monitor,αλλα οπως και στα περιφερειακα πολλα φρου φρου και αρωματα για να ανεβασουν το κοστος αγορας. Ο μονος λογος που δεν μπορω να σου προτεινω με σιγουρια τα περι Ultrawide ειναι γιατι σαν αναλυση/αναλογια εχει τις ιδιομορφιες της και θα προτιμουσα να μπορουσες να τις δεις απο κοντα και εσυ και ολοι οι ενδιαφερομενοι αλλα που τετοια τυχη. 1
firepc Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2016 Το e-shop τις εχει 200€ πανω. Ποιο ειναι το budged βασικα?
firepc Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2016 Εισαι του συγχρονου gaming ή league of legends και δε συμαζευεται?
Fulgore Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2016 Εισαι του συγχρονου gaming ή league of legends και δε συμαζευεται? Το αναφερει στο πρωτο του σχολιο που αναφερει και το αλλο θεμα που εχει ανοιξει.
firepc Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2016 Α ναι.. Τι χαζος που ειμαι... Και εψαχνα μεσα στις σελιδες..
Athanasios2104 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2016 https://geizhals.eu/?cat=monlcd19wide&sort=p&xf=106_1~5137_3440x1440#xf_top μπορεί η 1070 ή η 1080 να οδηγήσει τέτοια ανάλυση; δλδ να βγάζει >60fps (τα περισσότερα είναι 60Hz) το ppi πως είναι σε σύγκριση με 144p; στην απόσταση που θα την έχω ~90cm, ένα UWQHD θα είναι σαν "retina" display; τα win10 και τα παιχνίδια έχουν θέματα με UQGHD;
Psycho_Warhead Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2016 Να ξέρεις ότι σε τέτοιες οθόνες είναι καθαρά θέμα τύχης τι θα σου κάτσει. Αν μπεις στο overclockers θα διαβάσεις διάφορα, μέχρι και για panels που είχαν βρωμιά στο εσωτερικό τους και τα έκαναν RMA Πάντως η top σ' αυτά τα λεφτά είναι η PG279Q με ευκολία.
firepc Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2016 Επειδη προκειτε να δωσεις ενα τεραστιο ποσό, πιστευω πως πρεπει να ξεκαθαρισεις αν θες ή οχι να πας σε ultrawide. Θα μου πεις τωρα, "πως να το ξερω, αφου δεν εχω και στα μαγαζια που υπαρχουν κοντα μου δεν εχει κανενα τους ultrawide monitor να το τσεκαρω". Το ιδιο υσχυε και για μενα. Αλλα, εγω ηξερα πως θελω ultrawide για 2 αντε τρεις λογους. Πρωτον, ηθελα εξτρα vision στα παιχνιδια που επαιζα. 2ον λογο immersion και τριτον, η μεγαλη ευκολια να κανω πολλα πραγματα μαζι. (να βλεπω twitch, να τσαταρω, να σερφαρω κλπ.) Αρα η ερωτηση που πρεπει να κανεις στον εαυτο σου ειναι, Γτ θελω μια ultrawide? Απο 34αρες στα 1000€ δεν εχει και τοσες πολλες. Βασικα κοιτας τι σου αρεσει και τι εξτρα καλουδια σε ενδιαφερει να εχει. Ακου και αυτα που σου ειπε o fulgore για τα μαγαζια. Παρε τους και κανε τις ερωτησεις. Βασικα υπαρχουν καποιοι απο δω μεσα που εχουν 34αρες και σιγουρα κατι παραπανω θα ξερουν να σου πουν. 1
Moderators Inuyasha Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2016 Moderators Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2016 <p> https://geizhals.eu/?cat=monlcd19wide&sort=p&xf=106_1~5137_3440x1440#xf_top μπορεί η 1070 ή η 1080 να οδηγήσει τέτοια ανάλυση; δλδ να βγάζει >60fps (τα περισσότερα είναι 60Hz) το ppi πως είναι σε σύγκριση με 144p; στην απόσταση που θα την έχω ~90cm, ένα UWQHD θα είναι σαν "retina" display; τα win10 και τα παιχνίδια έχουν θέματα με UQGHD; Σε ppi είναι σαν 27αρα(2560*1440) 107 η 109 δεν θυμάμαι ακριβώς Δεν νομίζω αυτό το ppi να θεωρείται retina αλλά δεν το έψαξα ιδιαίτερα κιόλας Κατά 99% θα είσαι καλυμμένος με κάποια από της κάρτες που αναφέρεις βέβαια εξαρτάται κατά πολύ από τα παιχνίδια που παίζεις όπως αναφέρθηκε παραπάνω υπάρχουν πολλά κακογραμμενα port και εκτός αυτού παίζουν αρκετά με κλειδωμένα FPS Όπως είπα και πιο πίσω μόλις κατέβεις Ελλάδα εφόσον δεν βιάζεσαι έλα κερνάω καφέ (και όποιος άλλος θέλει από Θεσσαλονίκη εννοείται) να κάτσεις όσο θέλεις να δεις την οθονη από κοντά Ως τώρα δεν βρήκα κάποιο από τα παιχνίδια που δοκίμασα κάποιο πρόβλημα (το μόνο κακό είναι ότι στα περισσότερα παιχνίδια το μενού και τα cinematic είναι σε 16:9 οπότε έχεις μαύρες μπάρες) 1
Zaytsev Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2016 Όσο κι αν μου αρέσει το μεγάλο οπτικό πεδίο που δίνει μια U-Wide, δε θα την επέλεγα αυτή τη στιγμή, για πολλούς λόγους. Πέραν του ότι δεν υπάρχουν αρκετά μοντέλα στις επιλογές, είναι αρκετά ακριβές, δεν έχουν γίνει standard, χρειάζονται πολύ δυνατές κάρτες για να αποδόσουν σωστά, δε βλέπω μοντέλα από σοβαρές εταιρίες. Δε βλέπω κάτι συγκεκριμένο. Αυτό για εμένα σημαίνει, ότι η αγορά ακόμα το ψάχνει και δεν έχουν καταλήξει. Συνεπώς, στα παιχνίδια που μας ενδιαφέρει στην προκειμένη περίπτωση, δεν ξέρουμε αν θα παίζουν όλα, πόσα καλά θα παίζουν, αν θα υπάρχει παραμόρφωση την εικόνα, κλπ. Οπότε βάσει αυτού του σκεπτικού, δε θα πήγαινα σε αυτή την κατηγορία. Μάλιστα, αυτή τη στιγμή έχω δύο οθόνες των 24" 1080p και τις δίνω για να πάω σε μία 27" 1440p Όλο αυτό το δεξιά-αριστερά, με έχει κουράσει και εφόσον πλέον σπάνια δουλεύω από/στο σπίτι, δε με εξυπηρετεί κάπου. Στο γραφείο ναι, έτσι βολεύει. Στο σπίτι όμως, αλλάζει το θέμα. 1
Moderators Inuyasha Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2016 Moderators Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2016 Όσο κι αν μου αρέσει το μεγάλο οπτικό πεδίο που δίνει μια U-Wide, δε θα την επέλεγα αυτή τη στιγμή, για πολλούς λόγους. Πέραν του ότι δεν υπάρχουν αρκετά μοντέλα στις επιλογές, είναι αρκετά ακριβές, δεν έχουν γίνει standard, χρειάζονται πολύ δυνατές κάρτες για να αποδόσουν σωστά, δε βλέπω μοντέλα από σοβαρές εταιρίες. Δε βλέπω κάτι συγκεκριμένο. Αυτό για εμένα σημαίνει, ότι η αγορά ακόμα το ψάχνει και δεν έχουν καταλήξει. Συνεπώς, στα παιχνίδια που μας ενδιαφέρει στην προκειμένη περίπτωση, δεν ξέρουμε αν θα παίζουν όλα, πόσα καλά θα παίζουν, αν θα υπάρχει παραμόρφωση την εικόνα, κλπ. Οπότε βάσει αυτού του σκεπτικού, δε θα πήγαινα σε αυτή την κατηγορία. Μάλιστα, αυτή τη στιγμή έχω δύο οθόνες των 24" 1080p και τις δίνω για να πάω σε μία 27" 1440p Όλο αυτό το δεξιά-αριστερά, με έχει κουράσει και εφόσον πλέον σπάνια δουλεύω από/στο σπίτι, δε με εξυπηρετεί κάπου. Στο γραφείο ναι, έτσι βολεύει. Στο σπίτι όμως, αλλάζει το θέμα. Για εσένα δηλαδή πια είναι σοβαρή εταιρία στις οθόνες? Ότι παιχνίδι έχω δοκιμάσει έπαιξε χωρίς να ψάξω το παραμικρό τα παιχνίδια που έβαλα να παίξω και έχουν υποστήριξη 21:9 δεν έχουν παραμόρφωσηΝομίζω στο far cry που παίζει μόνο με mod εκεί υπάρχει παραμόρφωση (που είναι και λογικό) Και τα 4κ ακριβά είναι τα μόνιτορ (σε σωστές ίντσες τουλάχιστον 32 για εμένα προσωπικά) αρκετά πιο μεγάλη ανάλυση ακόμα και από την 3440*1440 άρα και αρκετά πιο δύσκολη στο να την οδηγήσει μια κάρτα γραφικών αλλα παρόλα αυτά της περνει ο κόσμος Αυτές είναι για λίγους και είναι αρκετά μακριά από το mainstream όταν βλέποντας στο steam ότι υπάρχει αρκετά μεγάλο ποσοστό κόσμου που παίζει ακόμα σε 1680*1050 η κάτι τέτοιο Όσο αναφορά επαγγελματική χρήση εκεί πάμε σε άλλες κατηγορίες που δεν είναι του θέματος 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα