Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλημέρα παίδες, συγγνώμη για το αργό reply και ευχαριστώ για τις ως τώρα απαντήσεις!

λοιπόν, έχουμε και λέμε:

• έως 27" είπα γιατί ως τώρα είχα 22", και το να πάω πάνω από αυτό θεωρητικά μου φαίνεται πολύ. Άλλα σίγουρα το μόνο εύκολο είναι να πεταχτώ σε ένα μαγαζί και να τσεκάρω και τις 34", ίσως το κάνω σήμερα κι όλας ;)

• βέβαια το budget δεν θα ήθελα να το αυξήσω παραπάνω για οθόνη

• να ξεκαθαρίσω ότι δεν είμαι pro/competitive gamer, άλλα θέλω καλή ποιότητα εικόνας. Για αυτό και με το καλημέρα είπα xIPS ή xVA. Το υψηλό refresh rate έχω ακούσει ότι κάνει διαφορά στην αίσθηση του gameplay γρήγορων παιχνιδιών (FPS), όχι στην ποιότητα εικόνας. Είναι δύο διαφορετικά κριτήρια, που πίστευω ότι αξίζει να δώσεις κάτι παραπάνω ώστε η οθόνη να τα πληροί και τα δύο. Τώρα αν είναι 120 Hz ή 200 Hz, δεν παίζω τόσο αστραπιαία για να μου δώσει και καλά το competitive edge :P

• @Mors: είχα παλιότερα μία ViewSonic, τις θεωρώ από τις καλύτερες εταιρείες, ωστόσο δεν ξέρω τι παίζει με το customer support στην Ευρώπη. Βέβαια ούτε και με Asus / Acer γνωρίζω τι παίζει, δεν έτυχε να χρειαστεί ποτέ rma (με την Dell έτυχε και έσκασε replacement σε χρόνο dt χωρίς να περάσω ιερά εξέταση). Στο youtube που είδα reviews μιλάνε για "good material policy" αν πάρεις από Amazon, αλλά δεν ξέρω αν ισχύει σε Ευρώπη. Από την άλλη να πάω σε κατάστημα με φωτισμό καταστήματος δεν ξέρω αν βοηθάει (πχ. για να δω BLB), και από την άλλη ένα καμμένο pixel μπορεί να εμφανιστεί οποιαδήποτε στιγμή. 

• η απόσταση που ξανατσέκαρα είναι τελικά 90 εκ. (με laser μέτρο!), οπότε νομίζω η εικόνα θα είναι ΟΚ σε αυτήν την απόσταση

• τα BLB προβλήματα είναι λόγω της ανάλυσης; γιατί στην Dell που είχα ως τώρα και είναι eIPS δεν είχα κάποιο πρόβλημα, οπότε δεν πιστεύω το "όλα τα xIPS panel έχουν το πρόβλημα". Εκτός και αν μιλάμε για χαλασμένη φουρνιά xIPS panel, οπότε το πρόβλημα είναι στη διαδικασία κατασκευής και όχι στην τεχνολογία. Με αυτό το σκεπτικό είπα ότι δεν με χαλάει να περιμένω, άλλα το θέμα είναι να περιμένεις για κάποιο λόγο και όχι γενικά και αόριστα. Αν δλδ έβγαινε αύριο η Χ εταιρεία και έλεγε "σε 5 μήνες θα έχουμε problem-free monitor", θα περίμενα 5 μήνες (και ως τότε θα είχα την Dell).
  • Απαντ. 118
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Moderators
Δημοσ.

<p>

καλημέρα παίδες, συγγνώμη για το αργό reply και ευχαριστώ για τις ως τώρα απαντήσεις!

λοιπόν, έχουμε και λέμε:

• έως 27" είπα γιατί ως τώρα είχα 22", και το να πάω πάνω από αυτό θεωρητικά μου φαίνεται πολύ. Άλλα σίγουρα το μόνο εύκολο είναι να πεταχτώ σε ένα μαγαζί και να τσεκάρω και τις 34", ίσως το κάνω σήμερα κι όλας ;)
  • βέβαια το budget δεν θα ήθελα να το αυξήσω παραπάνω για οθόνη
  • να ξεκαθαρίσω ότι δεν είμαι pro/competitive gamer, άλλα θέλω καλή ποιότητα εικόνας. Για αυτό και με το καλημέρα είπα xIPS ή xVA. Το υψηλό refresh rate έχω ακούσει ότι κάνει διαφορά στην αίσθηση του gameplay γρήγορων παιχνιδιών (FPS), όχι στην ποιότητα εικόνας. Είναι δύο διαφορετικά κριτήρια, που πίστευω ότι αξίζει να δώσεις κάτι παραπάνω ώστε η οθόνη να τα πληροί και τα δύο. Τώρα αν είναι 120 Hz ή 200 Hz, δεν παίζω τόσο αστραπιαία για να μου δώσει και καλά το competitive edge :P
  • @Mors: είχα παλιότερα μία ViewSonic, τις θεωρώ από τις καλύτερες εταιρείες, ωστόσο δεν ξέρω τι παίζει με το customer support στην Ευρώπη. Βέβαια ούτε και με Asus / Acer γνωρίζω τι παίζει, δεν έτυχε να χρειαστεί ποτέ rma (με την Dell έτυχε και έσκασε replacement σε χρόνο dt χωρίς να περάσω ιερά εξέταση). Στο youtube που είδα reviews μιλάνε για "good material policy" αν πάρεις από Amazon, αλλά δεν ξέρω αν ισχύει σε Ευρώπη. Από την άλλη να πάω σε κατάστημα με φωτισμό καταστήματος δεν ξέρω αν βοηθάει (πχ. για να δω BLB), και από την άλλη ένα καμμένο pixel μπορεί να εμφανιστεί οποιαδήποτε στιγμή.
  • η απόσταση που ξανατσέκαρα είναι τελικά 90 εκ. (με laser μέτρο!), οπότε νομίζω η εικόνα θα είναι ΟΚ σε αυτήν την απόσταση
  • τα BLB προβλήματα είναι λόγω της ανάλυσης; γιατί στην Dell που είχα ως τώρα και είναι eIPS δεν είχα κάποιο πρόβλημα, οπότε δεν πιστεύω το "όλα τα xIPS panel έχουν το πρόβλημα". Εκτός και αν μιλάμε για χαλασμένη φουρνιά xIPS panel, οπότε το πρόβλημα είναι στη διαδικασία κατασκευής και όχι στην τεχνολογία. Με αυτό το σκεπτικό είπα ότι δεν με χαλάει να περιμένω, άλλα το θέμα είναι να περιμένεις για κάποιο λόγο και όχι γενικά και αόριστα. Αν δλδ έβγαινε αύριο η Χ εταιρεία και έλεγε "σε 5 μήνες θα έχουμε problem-free monitor", θα περίμενα 5 μήνες (και ως τότε θα είχα την Dell).
Το bleeding στις γωνίες είναι πρόβλημα όλων τον ips panel απλά αλλάζει το μέγεθος από φουρνιά σε φουρνιά
Δημοσ.

Το blb εξαρτάται από το κομμάτι, μπορεί να υπάρχει μπορεί να μην υπάρχει, αν είναι έντονο η οθόνη χρίζει αντικατάστασης. Το IPS glow υπάρχει σχεδόν πάντα και είναι στάνταρ στο κάθε μοντέλο συνήθως.

Η επιδραση τους μειώνεται δραστικά με χρήση bias lightning και αποφυγή χρήσης της οθόνης με τερματισμένη φωτεινότητα σε σκοτεινό δωμάτιο.

• Like 1
Δημοσ.

τερματισμένη φωτεινότητα δεν θυμάμαι να χρησιμοποίησα ποτέ στη ζωή μου, τώρα για το bias lighting δεν μου είχε αρέσει στις Philipps τηλεοράσεις (εκεί που άλλαζε και χρώμα ανάλογα την σκηνή)... από την άλλη τώρα που το ανέφερες και το έψαξα καλύτερα, ίσως δοκιμάσω κανένα kit (~20 ευρώ άλλωστε) ;)

για το customer support της ViewSonic έχεις γνώμη/εμπειρία; 

Δημοσ.

το monitor lottery δηλαδή το αν θα σου κάτσει 'καλό' ή 'κακό' κομμάτι δεν αποφεύγεται με εξαίρεση τις οθόνες που έχουν ενσωματωμένο σύστημα εξισορρόπησης (οπότε δεν παίζει ρόλο πόσο 'καλό' κομμάτι είναι εκτός αν υπάρχει σοβαρή βλάβη)

θεωρητικά το BLB υπάρχει σε όλες τις οθόνες, πρακτικά όμως όσο ανεβαίνεις σε ποιότητα (όχι κόστος απαραίτητα) βρίσκεις μοντέλα που πρακτικά έχουν μηδαμινό BLB

για παράδειγμα κάποια IPS μοντέλα της eizo στα 300-400 ευρώ - τα οποία με τη σειρά τους δεν έχουν εγγύση για dead pixel όμως

αντίθετα κάποια VA μοντέλα της ίδιας εταιρείας έχουν τρομερά προβλήματα BLB καθώς από ότι φημολογείται τα panel είναι panel που απορρίφθηκαν κατά το QC για ακριβότερα μοντέλα της εταιρείας

οπότε ναι από εκεί και πέρα αναγκαστικά κοιτάς να βρεις την καλύτερη δυνατή πολιτική επιστροφών (ένας από τους λόγους που πολλοί χρήστες αγοράζουν πιο κοινές οθόνες, Dell, LG κτλ)

αν το IPS Glow είναι deal breaker μπορείς να το αποφύγεις πολύ απλά παίρνοντας VA ή IPS με polariser

το πρόβλημα μέχρις στιγμής ήταν ότι δεν υπήρχαν πολλές επιλογές αλλά από το 2017 φαίνεται πως θα αλλάξει αυτό και για αυτό η συμβουλή μου για όποιον θέλει οθόνη είναι να περιμένει λίγο ακόμα καθώς θα υπάρξουν μεγάλες εξελίξεις από ότι φαίνεται

για τις Asus Rog και Acer Predator για μένα δεν ήταν τόσο το monitor lottery όμως

κάποια μοντέλα (μοντέλα όχι κομμάτια) αποδείχθηκε πως έχουν κατασκευαστικά προβλήματα pixel inversion, image retention, tint που σημαίνει ότι όσες φορές και να αντικαταστήσεις το κομμάτι που πήρες δεν θα αλλάξει κάτι

τώρα γιατί ένα σωρό χρήστες τις προτείνουν ενώ θεωρητικά έχουν σίγουρα αυτά τα προβλήματα, δεν ξέρω

σίγουρα μια αιτιολόγηση είναι ότι σε αυτά τα χρήματα δεν υπάρχουν πολλές επιλογές για 100+ hz

προσωπικά πάντως θα προτιμούσα μια οθόνη που να λειτουργεί σωστά στα 60Hz παρά μια οθόνη 100+ Hz με τόσο σοβαρά προβλήματα

ειδικά για τα πιο ακριβά μοντέλα δεν θα το άντεχα να δώσω κοντά στο 1000άρικο και να διαπιστώσω τέτοια θέματα

• Like 3
  • Moderators
Δημοσ.

τερματισμένη φωτεινότητα δεν θυμάμαι να χρησιμοποίησα ποτέ στη ζωή μου, τώρα για το bias lighting δεν μου είχε αρέσει στις Philipps τηλεοράσεις (εκεί που άλλαζε και χρώμα ανάλογα την σκηνή)... από την άλλη τώρα που το ανέφερες και το έψαξα καλύτερα, ίσως δοκιμάσω κανένα kit (~20 ευρώ άλλωστε) ;)

Εκείνο πάει στην κατηγορία ambilight έχει πατέντες με rasberry pi για να παίξεις και σε άλλες οθόνες εκτός από Philips
  • Like 1
Δημοσ.

το monitor lottery δηλαδή το αν θα σου κάτσει 'καλό' ή 'κακό' κομμάτι δεν αποφεύγεται με εξαίρεση τις οθόνες που έχουν ενσωματωμένο σύστημα εξισορρόπησης (οπότε δεν παίζει ρόλο πόσο 'καλό' κομμάτι είναι εκτός αν υπάρχει σοβαρή βλάβη)

...

αν το IPS Glow είναι deal breaker μπορείς να το αποφύγεις πολύ απλά παίρνοντας VA ή IPS με polariser

το πρόβλημα μέχρις στιγμής ήταν ότι δεν υπήρχαν πολλές επιλογές αλλά από το 2017 φαίνεται πως θα αλλάξει αυτό και για αυτό η συμβουλή μου για όποιον θέλει οθόνη είναι να περιμένει λίγο ακόμα καθώς θα υπάρξουν μεγάλες εξελίξεις από ότι φαίνεται

έχει ανακοινωθεί κάτι συγκεκριμένο ή είναι φημολογία;

και κυρίως για τι budget (θα) μιλάμε;  :unsure:

όπως είπα δεν θα με χαλούσε καθόλου να περιμένω, αρκεί όταν ακουμπήσω τα 1000 να έχω το κεφάλι μου ήσυχο ότι πήρα μία καλή οθόνη.-

• Moderators
Δημοσ.

έχει ανακοινωθεί κάτι συγκεκριμένο ή είναι φημολογία;

και κυρίως για τι budget (θα) μιλάμε; :unsure:

όπως είπα δεν θα με χαλούσε καθόλου να περιμένω, αρκεί όταν ακουμπήσω τα 1000 να έχω το κεφάλι μου ήσυχο ότι πήρα μία καλή οθόνη.-

Ότι και να ανακοινωσουν αν δεν βγούμε σωστά review καθώς και κάποιοι χρήστες να πάρουν σίγουρα ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις

Δηλαδή πες ότι βγαίνει κάτι Μάρτιο πιστεύω θα πρέπει να περιμένεις τουλάχιστον ένα τρίμηνο μετά να δεις τι παίζει

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το καλύτερο πoυ δεν κοστίζει μια περιουσια είναι μία δυνατή λευκή λάμπα πίσω από την οθόνη. Είναι σίγουρα καλυτερη λύση από φθηνη ledοταινια.

Όχι δεν έχω εμπειρία, αλλά δεν έχω δει προς το παρόν να την κραζουν σε κάποιο forum.

Επεξ/σία από XMorsX
  • Like 1
Δημοσ.

edit: ο XMorsX έγραψε ενδιάμεσα μήνυμα, απαντούσα σε αυτά που γράφτηκαν πιο πριν

όχι, δεν μιλάω για φημολογίες, έγιναν ανακοινώσεις βασικά για τέλη 2016

απλά δεν ξέρεις τι καθυστερήσεις θα υπάρξουν, πότε θα έρθουν στην ελλάδα, πότε θα βγουν reviews κτλ οπότε ρεαλιστικά μιλάμε για αγορές μέσα στο 2017 (σας πρόλαβα με λίγα λόγια :-D )

το θέμα με τα συγκεκριμένα μοντέλα που έρχονται είναι ότι έχουν τέτοια χαραχτηριστικά που δεν ξέρω τι μπορεί να ανατραπεί με κάποιο test review

συνήθως οι εταιρείες αποκρύπτουν πληροφορίες όταν έχουν κάνει κάπου πατάτα

όταν όμως σου λέει εξαρχής & flicker free & semi coating & vertical alignment & curved & >dpi & >refresh rate είναι λίγο χλωμό να βγουν και να λένε ψέμματα φάτσα κάρτα

προσωπικά αυτό που περιμένω είναι περισσότερο user reviews για βλάβες για να επιλέξουμε συνειδητά τι θα πάρουμε

για να φέρω κι ένα παράδειγμα η Dell UP2715K για παράδειγμα, οθόνη χιλιάρικου δεν έχει απλώς κάποια πολύ σοβαρά προβλήματα που έχουν σημειώσει κάποιοι χρήστες

η ίδια η Dell λέει επίσημα στο support για το συγκεκριμένο προϊόν ότι παρουσιάζει αυτή τη 'συμπεριφορά' και δίνει οδηγίες του τύπου 'κάθε φορά που συμβαίνει αυτό... βγάλτε την οθόνη από την πρίζα και ξανα βάλτε την'...  :-D

εγώ αυτό θέλω, να έχω την πληροφόρηση και να κάνω συνειδητά επιλογή μεταξύ refresh rate και pixel inversion, μεταξύ 5Κ και βάλε/βγάλε την πρίζα, σε κάποιες περιπτώσεις θα πήγαινα προς αγορά παρά κάποιο πρόβλημα

• Like 1
Δημοσ.

το θέμα με τα συγκεκριμένα μοντέλα που έρχονται ε

ποια μοντέλα (που θα μπορούσαν να ταιριάξουν με τις προτιμήσεις/budget μου) ;

ή, στο δια ταύτα, να ξανα-επαναφέρω το thread σε κανένα 2μηνο (ή περισσότερο) ; 

Δημοσ.

τα νέα μοντέλα είναι αρκετά, δεν μιλάμε για ένα, δύο αλλά τιμές δεν ξέρουμε οπότε δεν μπορώ να πω

το βασικό είναι ότι θα υπάρχουν επιλογές σε VA panel οπότε αν ξέρεις λίγο από οθόνες καταλαβαίνεις τι σημαίνει αυτό

για 2μηνο προσωπικά δεν το βλέπω - όπως είπα, εγώ υποθέτω ότι θα είμαι έτοιμος για αγορά στα μέσα 2017

αλλιώς αν έπαιρνα κάτι τώρα, δεν θα έδινα πάνω από 400-500 ευρώ για να μην πω και πιο κάτω

οι περισσότερες πιο ακριβές οθόνες που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή δεν αξίζουν τα λεφτά τους οπότε σίγουρα δεν θα επένδυα πολλά χρήματα, καλύτερα κάτι φθηνότερο

• Like 2
Δημοσ.

ποια μοντέλα (που θα μπορούσαν να ταιριάξουν με τις προτιμήσεις/budget μου) ;

ή, στο δια ταύτα, να ξανα-επαναφέρω το thread σε κανένα 2μηνο (ή περισσότερο) ; 

Εχε υποψη σου οτι επειδη ειπες οτι δεν θες να ασχοληθεις με αλλαγες στο Pc hardware για 5-6χρονια τα παραπανω monitor ειναι απιστευτα ενεργοβορα οσον αφορα τις απαιτησεις στην πλειοψηφια των παιχνιδιων και μια Gtx 1080 δεν θα ειναι αρκετη ουτε καν για 3χρονια.Και αυτο γιατι τα περισσοτερα παιχνιδια ειναι καργα unoptimized.

• Like 1
Δημοσ.

σε 24" τι υπάρχει;

συμφωνώ με το σκεπτικό του grab, δεδομένης της τωρινής κατάστασης - δλδ αναμονή μέχρι να βγει ένα "flawless" gaming monitor που θα αξίζει το χιλιάρικο

Δημοσ.

Έχει αγοραστεί το σύστημα? Αν όχι, μία rx480 + lg 23mp68vq προσφέρουν ασυνήθιστα καλή gaming εμπειρία για το κόστος τους. H lg συνδυάζει καλή εικόνα και gaming χαρακτηριστικά με βασικότερο το freesync, το οποίο είναι εξίσου καλό με το gsync πλέον.

Εφόσον σε ενδιαφερει η ποιότητα εικόνας, μία ips με freesync είναι ή καλύτερη λύση, καθώς με nvidia gpu αν απορρίψεις τις 144hz ahva, θυσιάσεις ή το gsync ή το ips panel.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...