Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είναι εφικτό στην FlamingBlade GTI που υποστηρίζει sata 2 να συνδέσω κάποιον controller που να παρέχει δυνατότητα σύνδεσης sata 3, ώστε να συνδέσω εκεί τον evo 840 μου ? Αξίζει η κίνηση αυτή, θα υπάρχει διαφορά ως προς το καλύτερο (πιο γρήγορος σε σύγκριση με sata 2 που είναι τώρα) και ποιον controller προτείνεται ??

Δημοσ.

Σίγουρα κάποιον pci express X4. Αλλά αν δεις τιμή θα εγκαταλείψεις την ιδέα :P

Δεν το πολύ κατάλαβα αν θες μου το εξηγείς.

Κάτι τέτοιο νόμιζα-είχα στο μυαλό μου .

Δημοσ.

Δεν αξιζει.
Αν για καποιο λογο σου χρειαζονται γρηγορες ταχυτητες (για το λειτουργικο εισαι μια χαρα με το SATA 2 και τον 840) σε συμφερει καλυτερα να πας σε Μ.2 adapter και M.2 SSD
Eδω ενας διπλος ανταπτορας για  Μ.2 που εχει και μια SATA (μια χαρα επιλογη για απλους Μ.2) 

http://www.ebay.com/itm/2Port-NGFF-M-2-B-M-Key-SSD-to-PCI-E-PCI-Express-4X-4-Lane-Converter-Card-Adapter-/381345410366?hash=item58c9f52d3e:g:VjsAAOSwDNdVuFIu

Και εδω ενας καλυτερος για καποιον γρηγορο Μ.2 (με ανεμιστηρα γιατι ανεβαζουν θερμοκρασιες)

http://www.ebay.com/itm/PCIe-x4-to-M-2-NGFF-w-Cooling-Fan-for-MZHPU128HCGM-XP941-SM951-SSD-Adapter-Card-/282178835269?hash=item41b32b5345:g:I4MAAOSwzaJX26OA

Δημοσ.

Δεν αξιζει.

Αν για καποιο λογο σου χρειαζονται γρηγορες ταχυτητες (για το λειτουργικο εισαι μια χαρα με το SATA 2 και τον 840) σε συμφερει καλυτερα να πας σε Μ.2 adapter και M.2 SSD

Eδω ενας διπλος ανταπτορας για  Μ.2 που εχει και μια SATA (μια χαρα επιλογη για απλους Μ.2) 

http://www.ebay.com/itm/2Port-NGFF-M-2-B-M-Key-SSD-to-PCI-E-PCI-Express-4X-4-Lane-Converter-Card-Adapter-/381345410366?hash=item58c9f52d3e:g:VjsAAOSwDNdVuFIu

Και εδω ενας καλυτερος για καποιον γρηγορο Μ.2 (με ανεμιστηρα γιατι ανεβαζουν θερμοκρασιες)

http://www.ebay.com/itm/PCIe-x4-to-M-2-NGFF-w-Cooling-Fan-for-MZHPU128HCGM-XP941-SM951-SSD-Adapter-Card-/282178835269?hash=item41b32b5345:g:I4MAAOSwzaJX26OA

Στο πρώτο έχει κάποιον cotroller για την θύρα sata, τι γίνεται? Δεν βλέπω τσιπάκι, για αυτό.

Δημοσ.

Στο πρώτο έχει κάποιον cotroller για την θύρα sata, τι γίνεται? Δεν βλέπω τσιπάκι, για αυτό.

Μπα, δεν εχει, τωρα τον προσεξα. η μια Μ.2 ειναι στην PCIe και η αλλη ειναι μεσω SATA. Η Sata δηλαδη δεν ειναι εξοδος, ειναι εισοδος για τον δευτερο Μ.2.

Δημοσ.

Αξίζουν σε κάτι παραπάνω οι M2?

Eξαρταται τι χρηση κανεις.

Στην δουλεια μου εμενα κανει αισθητη διαφορα (photo video editing) σε αλλους μαλλον οχι. Δεν μας εχει πει τι χρηση κανει και του χρειαζεται η παραπανω ταχυτητα.

Πρακτικα δεν θα καταλαβει καμια διαφορα απο SATA 2 σε SATA 3 εκτος αν εχει 2 SSD και μεταφερει αρχεια απο τον εναν αστον αλλο συνεχεια.

Δημοσ.

Επί τη ευκαιρία για μένα ρωτούσα. :P

Έχω σατα 2 και εγώ, για αυτό και είχα σκεφτεί μόνο την λύση controller, όχι m2. Oι m2 υποστηρίζουν trim? Είναι bootable?

Δημοσ.

Επί τη ευκαιρία για μένα ρωτούσα. :P

Έχω σατα 2 και εγώ, για αυτό και είχα σκεφτεί μόνο την λύση controller, όχι m2. Oι m2 υποστηρίζουν trim? Είναι bootable?

Εξαρταται απο την μητρικη. Νομιζω στις παλιες δεν ειναι bootable.

Δημοσ.

Ο SATA2 του ICH10/9 της Intel στα P45/X58/P35 κτλ σε 4K Read/Write και access π.χ είναι καλύτερος απο marvell/asmedia SATA3 controllers και φυσικά τα amd sata2 (sb700/710). Το μόνο που θα κερδίσεις είναι sequential write/read. Τέλος πρέπει να 'ναι τουλάχιστον PCIe 2.0 το chipset/PCH για να πιάσεις το max του controller 450~500MB. Έχει ebay κάτι asmedia asm1061 Sata3 με 6~7€ πάντως αν και δεν αξίζει τον κόπο.

*2013 review

• Like 2
Δημοσ.

o m.2 έχει νόημα αν είναι γρήγορος αρχικά ανάλογα με το μοντέλο και τις τιμές read, write, και στην συνέχεια να τοποθετηθεί σε chipset που μπορεί να τον εκμεταλλευτεί όπως το Χ99 κάνοντας χρήση των lanes του pcix controller του επεξεργαστή έτσι ώστε να έχει νόημα αλλιώς με external controllers  m.2 και σε άλλα τσιπσετ z170 κλπ αλλά δεν λέει κάτι.

Αλλά σε Χ58 κάτι σε pci-x ssd θα είχε νόημα μόνο, τώρα αν είναι bootable απο pci-x στο χ58 πραγματικά δεν έχω ιδέα, αν είναι πάντως πραγματικά είναι πολύ vfm αναβάθμιση αλλιώς αρκείσαι στο sata2 καθώς κάτι μητρικές της asus με τους τραγικούς jmicron controllers με sata 3 είχαν επιδόσεις χειρότερες απο sata 2 που ήταν native στο Χ58

Δημοσ.

Οπότε crap, sata θα πάρω, ευχαριστώ. 

Και η Χ58 ach10r είχε σαν το P45, οπότε πάλι το αφήνει.

ο 950 pro εχει bios option rom και bootαρει σε p45 κλπ με εναν pcie to m2 adapter (lycom dt-120), αν και λογω pcie 2.0 lanes της μητρικής θα περιοριζεσαι στα 1600mb/s. Oι υπολοιποι nvme οχι , με εξαιρεση ισως τους καινουριους 960 pro/evo  που δεν τους εχει δοκιμασει κανεις ακομα

• Like 2
Δημοσ.

Συνεπως με αυτο το ανταπτορακι για σιγουρια κοιταμε 950 σαμμυ.

Μια τελευταια (χαζη) ερωτηση, trimm υποστηριζουν οι Μ2?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...