telas Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2016 Καλησπέρα, επειδή έχω να ασχοληθώ κάτι αιώνες με Hardware μπορεί κάποιος να με κατατοπίσει; Έχω αναβαθμιστεί πρόσφατα σε: i7 6700k Site: GigabyteZ170-HD3P CORSAIR RAM DDR4 16GB 3000-15 VENGEANCE LPX BK K2 COR Σε λίγο καιρό σκέφτομαι να αναβαθμίστω και σε SSD Μπορεί κάποιος να με κατατοπίσει ποιο από τα παραπάνω είναι το καλύτερο; Ποιες είναι οι διαφορές M.2 με pcie ή flash module ή half slim; Η χρήση μου είναι καθαρά επαγγελματική για την ακρίβεια video editing σε 1080p / 2K / 4K και θέλω έναν SSD δίσκο 240 gb τουλάχιστον με μεγάλες read / write ταχύτητες έτσι ώστε να μπορω να δουλεύω 2-3 projects κάθε φορά με άνεση, αφου τα τελειώνω θα πηγαίνουν σε κλασικό σκληρό για storage. Είναι αυτός εδώ ο SSD που χρειάζομαι; http://www.skroutz.gr/s/9182982/OCZ-RD400-256GB-AIC.html Αξίζει τα χρήματα; θα δω διαφορα σε ταχύτητα; Να πάρω Sata με τα ίδια χρήματα με μεγαλύτερη χωρητικότητα; Υπάρχει κάτι καλύτερο; Τι να κάνω δεν ξέρω
CheOnWeb Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2016 Ο δίσκος που δείχνεις μια χαρά είναι αλλά θα μπορούσες να πάρεις και απλό SSD με 500GB (π.χ. http://www.skroutz.gr/s/5358261/Sandisk-Ultra-II-SSD-480GB.html) ή ακόμα και 1TB με λίγα παραπάνω χρήματα, που θα σου είναι πιο χρήσιμα απ' τις τεράστιες ταχύτητας του pci. Εξαρτάται βέβαια απ' τα media files που σκοπέυεις να επεξεργαστείς. Το 4K δεν λέει τίποτα από μόνο του. Για τι bitrate μιλάμε; Για τι wrapper (extensions)? Για τι codec?
telas Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2016 Ο δίσκος που δείχνεις μια χαρά είναι αλλά θα μπορούσες να πάρεις και απλό SSD με 500GB (π.χ. http://www.skroutz.gr/s/5358261/Sandisk-Ultra-II-SSD-480GB.html) ή ακόμα και 1TB με λίγα παραπάνω χρήματα, που θα σου είναι πιο χρήσιμα απ' τις τεράστιες ταχύτητας του pci. Εξαρτάται βέβαια απ' τα media files που σκοπέυεις να επεξεργαστείς. Το 4K δεν λέει τίποτα από μόνο του. Για τι bitrate μιλάμε; Για τι wrapper (extensions)? Για τι codec? Δηλαδή δεν αξίζει η μετάβαση σε PCIE λες καλύτερα να πάρω περισσότερα GB's παρά μεγαλύτερη ταχύτητα. Codec H264 ίσως αργότερα και RAW
CheOnWeb Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2016 Δηλαδή δεν αξίζει η μετάβαση σε PCIE λες καλύτερα να πάρω περισσότερα GB's παρά μεγαλύτερη ταχύτητα. Ναι αφού έχεις σκοπό να δουλεύεις τα media files από 'κει, αρκεί η ταχύτητα του SSD να σου φτάνει γι' αυτό ρωτάω για το bitrate. Codec H264 ίσως αργότερα και RAW Ο H264 δεν είναι και ο ποιο κατάλληλος codec για επεξεργασία. Αν είχα επιλογή για άλλον codec (π.χ. ProRes ή DNxHD/ DNxHR) θα τον προτιμούσα. Για τα RAW τώρα, δεν ξέρω σε ποιο RAW ακριβώς αναφέρεσαι οπότε πάλι θα σε ρωτούσα για το bitrate τους. Εννοείται ότι η μεγαλύτερη ταχύτητα του PCI είναι πλεονέκτημα, απλώς προσπαθώ να δω αν είναι ένα πλεονέκτημα που θα το εκμεταλλευτείς ή θα μείνει στη θεωρία. Και αφού θέλεις να δουλεύεις απ' αυτόν τα media files, η χωρητικότητα είναι μάλλον σημαντικότερη. Αν έχεις βέβαια την οικονομική δυνατότητα να έχεις και τα 2 (ταχύτητα και χωρητικότητα), δεν θα 'χει κανείς αντίρρηση αλλά καλό είναι να βρεθεί η σωστή ισορροπία.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα