goana12 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2016 Διαπιστωσα οτι εχω υψηλοτερη ταχυτητα (κατα 4-5 mbps περιπου σε φουλ ταχυτητα 24/1), οταν συνδεω τον υπολογιστη με το ρουτερ του ΟΤΕ (Speedport W 724V) με Ethernet καλωδιο 2 ζευγων (100 mbit/sec), απ' οτι αν τον συνδεσω με τεσσαρων ζευγων (1 Gbit/sec). Εχω αλλαξει και καλωδιο αλλα τελικα δεν εφταιγε αυτο. Ειναι λογικο αυτο και τι μπορει να φταιει?
Rmacobra Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2016 Καλημερα φιλε μου που μενεις και πιανεις δαν 24αρα;
goana12 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2016 Καλημερα φιλε μου που μενεις και πιανεις δαν 24αρα; Ειμαι σε περιοχη (Xαλκιδας) που δινει ο ΟΤΕ ADSL απο KV... στην ουσια εχω VDSL με κοφτη στα 24/1mbps 1
poulinos Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2016 δεν στεκει εκτος αν εχει προβλημα το καλωδιο σου.οι θυρες αλλωστε ειναι 100 στο ρουτερ οποτε ετσι και αλλιως τα 4,5,7,8 Pins δεν παιζουν. ή εκτος αν καποιος εχει φτιαξει λαθος το ενα καλωδιο απο το αλλο και δεν τα εχει φτιαξει συμφωνα με το t568a/t568b.
goana12 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2016 (επεξεργασμένο) δεν στεκει εκτος αν εχει προβλημα το καλωδιο σου.οι θυρες αλλωστε ειναι 100 στο ρουτερ οποτε ετσι και αλλιως τα 4,5,7,8 Pins δεν παιζουν. ή εκτος αν καποιος εχει φτιαξει λαθος το ενα καλωδιο απο το αλλο και δεν τα εχει φτιαξει συμφωνα με το t568a/t568b. Kι ομως συμβαινει... Το πρωτο που σκεφτηκα κι εγω ηταν τα καλωδια. Τα αλλαξα με 3 διαφορετικα (εργοστασιακα φτιαγμενα που τα περιελαμβαναν καποια ρουτερ που εχω). Το αποτελεσμα ιδιο. Το speedport w724 απο την 051 αναβαθμιση και εγινε GB ethernet. Aν οι θυρες ηταν 100αρες τοτε γιατι (οπως φαινετε και στη φωτο) οταν βαζω 4 ζευγων καλωδιο, η καρτα δικτυου γραφει ταχυτητα 1 Gbit/sec ? Σε ολα τα αλλα ρουτερ που εχω παραμενει 100 Mbit/sec Και κατι αλλο που παρατηρησα πριν λιγο... Αν βαλω το ρουτερ να κλειδωσει σε ADSL2+ (λογο περιορισμων στο KV κλειδωνει στα 17,5mbps) τοτε οι ταχυτητες που μετρησα ειναι ιδιες και στις 2 περιπτωσεις. Αρα η διαφορα δημιουργειτε μονο οταν κλειδωνει σε VDSL 24/1 !!! Y.Γ Δεν μ' ενδιαφερει η μειωση της ταχυτητας... χρησιμοποιω 2 ζευγων και εχω φουλ. Απλα μου εκανε εντυπωση και το αναφερα. Επεξ/σία 18 Οκτωβρίου 2016 από goana12
poulinos Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2016 Kι ομως συμβαινει... Το πρωτο που σκεφτηκα κι εγω ηταν τα καλωδια. Τα αλλαξα με 3 διαφορετικα (εργοστασιακα φτιαγμενα που τα περιελαμβαναν καποια ρουτερ που εχω). Το αποτελεσμα ιδιο. Το speedport w724 απο την 051 αναβαθμιση και εγινε GB ethernet. Aν οι θυρες ηταν 100αρες τοτε γιατι (οπως φαινετε και στη φωτο) οταν βαζω 4 ζευγων καλωδιο, η καρτα δικτυου γραφει ταχυτητα 1 Gbit/sec ? Σε ολα τα αλλα ρουτερ που εχω παραμενει 100 Mbit/sec Και κατι αλλο που παρατηρησα πριν λιγο... Αν βαλω το ρουτερ να κλειδωσει σε ADSL2+ (λογο περιορισμων στο KV κλειδωνει στα 17,5mbps) τοτε οι ταχυτητες που μετρησα ειναι ιδιες και στις 2 περιπτωσεις. Αρα η διαφορα δημιουργειτε μονο οταν κλειδωνει σε VDSL 24/1 !!! Y.Γ Δεν μ' ενδιαφερει η μειωση της ταχυτητας... χρησιμοποιω 2 ζευγων και εχω φουλ. Απλα μου εκανε εντυπωση και το αναφερα. αν εχει γινει gigabit και βλεπεις και 1 gbps τοτε σιγουρα ειναι gigabit οποτε θα πρεπε να παιζεις εφοσον μιλαμε ως προς το ιντερνετ την ιδια ταχυτητα με το 100αρι.σε ταχυτητα δικτυου αν εκανες Copy paste αρχεια μεταξυ των Pc εννοειται οτι το gigabit Θα πρεπε να παιζει πολυ καλυτερα.ειναι σαν για καποιο λογο το gigabit να σε κοβει στα 17 Mbit για αυτο οταν εισαι σε adsl2+ βγαινει το ιδιο ενω οταν εισαι 24/1 με το gigabit δεν σηκωνει παραπανω.ναι ειναι παρα πολυ παραξενο.θα μπορουσες να κανεις δοκιμη με καποιο προγραμμα που μετραει ταχυτητες σε Lan ομως οχι προς το ιντερνετ για να δουμε τι παιζει.επισης θα μπορουσες να βαλεις 1000αρι καλωδιο αλλα ειτε στο ρουτερ ειτε στην καρτα δικτυου να βαλεις να παιζει 100 ωστε να δουμε αν φταιει κατι με το καλωδιο πραγματι ή αν φταιει που παιζεις 1000 Kι ομως συμβαινει... Το πρωτο που σκεφτηκα κι εγω ηταν τα καλωδια. Τα αλλαξα με 3 διαφορετικα (εργοστασιακα φτιαγμενα που τα περιελαμβαναν καποια ρουτερ που εχω). Το αποτελεσμα ιδιο. Το speedport w724 απο την 051 αναβαθμιση και εγινε GB ethernet. Aν οι θυρες ηταν 100αρες τοτε γιατι (οπως φαινετε και στη φωτο) οταν βαζω 4 ζευγων καλωδιο, η καρτα δικτυου γραφει ταχυτητα 1 Gbit/sec ? Σε ολα τα αλλα ρουτερ που εχω παραμενει 100 Mbit/sec Και κατι αλλο που παρατηρησα πριν λιγο... Αν βαλω το ρουτερ να κλειδωσει σε ADSL2+ (λογο περιορισμων στο KV κλειδωνει στα 17,5mbps) τοτε οι ταχυτητες που μετρησα ειναι ιδιες και στις 2 περιπτωσεις. Αρα η διαφορα δημιουργειτε μονο οταν κλειδωνει σε VDSL 24/1 !!! Y.Γ Δεν μ' ενδιαφερει η μειωση της ταχυτητας... χρησιμοποιω 2 ζευγων και εχω φουλ. Απλα μου εκανε εντυπωση και το αναφερα.
Λύση goana12 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Λύση Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2016 Και τελικα βρεθηκε ο "ενοχος". Ηταν ο οδηγος της καρτας δικτυου, που μετα την τελευταια αναβαθμιση στα μεσα καλοκαιριου απ' οτι φαινετε "στραβοκαθησε", και δημιουργουσε αυτο το περιεργο θεμα. Το προβλημα λυθηκε μετα απο απεγκατασταση και παλι εγκατασταση του ιδιου οδηγου...
poulinos Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2016 Και τελικα βρεθηκε ο "ενοχος". Ηταν ο οδηγος της καρτας δικτυου, που μετα την τελευταια αναβαθμιση στα μεσα καλοκαιριου απ' οτι φαινετε "στραβοκαθησε", και δημιουργουσε αυτο το περιεργο θεμα. Το προβλημα λυθηκε μετα απο απεγκατασταση και παλι εγκατασταση του ιδιου οδηγου... μια χαρα.μην ξεχασουμε και αυτα που ξερουμε.γιατι οκ ενα καλωδιο να ειχε θεμα πες οκ αλλα 3-4 που δοκιμασες δεν γινεται.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα