Προς το περιεχόμενο

OnePlus 3 vs S7 Edge


Επισκέπτης

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια χαρά παίδες. Όπως γράφω και στον τίτλο είμαι ανάμεσα σε αυτές τις δύο συσκευές και αρκετά μπερδεμένος θα έλεγα. Ίσως η απάντηση για πολλούς από εσάς να είναι εύκολη, ότι δήλαδη το S7 Edge είναι δυνατότητερη συσκευή "στα σημεία" αλλά φυσικά πιο ακριβή. Άρα διαλέγεις και παίρνεις. Είναι όμως τόσο απλό όσο φαίνεται? ΑΝ υποθέσουμε για παράδειγμα πως τις βρίσκω πάνω κάτω στα ίδια χρήματα και τις δύο? Για να σας βάλω λίγο περισσότερο στο κλίμα, έχω κάνει ήδη παραγγελεία το OP3 και μου βγαίνει 480 ευρώ μαζί με μεταφορικά + έξτρα φορτιστής σπιτιού + έξτρα φορτιστής αυτοκινήτου. Όμως η αναμονή του 1 μήνα με σκοτώνει είναι η αλήθεια και ανά πάσα στιγμή παίζει να την ακυρώσω (θα παραλάβω 10 Νοεμβρίου υποτίθεται). Από την άλλη πλέον βλέπω ανά διαστήματα να βγαίνουν αγγελίες για σφραγισμένα S7 Edge, έως και 500 ευρώ, πράγμα καθόλου περίεργο μιας και πλέον στα καταστήματα ξεκινάει από 550 και ο άλλος που το πουλάει θέλει να σου δώσει και κάποιο κίνητρο για να το αγοράσεις από αυτόν. Τέλος πάντως οι χρηματικές διαφορές δεν είναι πλέον μεγάλες όπως στις αρχές που είχαν κοντά 400 ευρώ διαφορά. Μάλλον φταίει που η μεταπωλητική αξία της Samsung πέφτει για πλάκα.

 

Αυτά που με χαλάνε περισσότερο στο S7 Edge είναι πρώτον το περίεργο κράτημα στο χέρι λόγω της κυρτής οθόνης, δεύτερον το ότι δεν μπορώ να προστατέψω την οθόνη με tempered glass και όσον αφορά τα "υγρά" προστατευτικά νανοτεχνολογίας οι απόψεις ακόμη διίστανται (με ενδιαφέρουν κυρίως οι γρατσουνιές από κλειδιά κλπ) και τρίτον το touchwiz που όσο και να βελτιώθηκε, παραμένει το γνωστό touchwiz που όλοι αγαπάμε να μισούμε. Στα συν του η φανταστική κάμερα, το ότι είναι αδιάβροχο και ίσως η καλύτερη οθόνη παρότι amoled και οι δύο.

Από την άλλη όσον αφορά το OP3 αυτό που με χαλάει κυρίως πέρα από την τεράστια αναμονή, είναι το after sale service. Όχι πως η Samsung φημίζεται γι'αυτό αλλά όπως και να'χει υπάρχει μια εταιρία εδώ στην Ελλάδα που μπορείς να μιλήσεις στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ και να βγάλεις μια άκρη. Είναι δηλαδή ψυχολογικό το ζήτημα. Φυσικά και το OP3 έχει διάφορα συν για μένα τουλάχιστον, όπως το δαχτυλικό αποτύμωμα που λειτουργεί ακόμη και με απενεργοποιημένη την οθόνη και είναι ίσως το πιο γρήγορο εκεί έξω, το διπλό χτύπημα για να ενεργοποιηθεί η οθόνη (ξέρω ότι για πολλούς είναι αηδίες αυτά, εμένα όμως με ενδιαφέρουν), το καλύτερο κράτημα στο χέρι λόγω σχεδιασμού, την προστασία της οθόνης με tempered glass παρότι κι αυτή έχει μια σχετική κυρτότητα, το Alert Slider και το Night Mode τύπου iPhone, τα 6GB ram και φυσικά το σχεδόν stock android μέσω του oxygen os.

Εννοείται πως υποκειμενικά υπάρχουν άλλα τόσα συν και πλην για το κάθε ένα, όμως έγραψα λίγα που ενδιαφέρουν εμένα τουλάχιστον. Τέλος πάντων, ξέρω πως ίσως σας κούρασα, ήθελα όμως να σας βάλω όσο μπορώ περισσότερο μέσα στο προβληματικό μυαλό μου. Κάθε πρόταση και βοήθεια δεκτή! :)

Δημοσ.

Αντικείμενα, πέρα από TouchWiz και λοιπά, το Samsung είναι η κορυφαία συσκευή Android αυτή τη στιγμή. Οθόνη, ποιότητα κατασκευής, μπαταρία, κάμερα είναι καλύτερα από το OP3. Είναι και αδιάβροχο. Και σε αυτή την διαφορά τιμής είναι καλύτερη επιλογή.

 

Όμως, εγώ προσωπικά, αν είχα 500€ να διαθέσω, θα έπαιρνα το OP3. Περισσότερο για τη δυνατότητα να περνάω custom ROM που είναι το hobby μου. Γι αυτό εξάλλου διάλεξα το ZUK Z1 αντί του Xiaomi Note 3 Pro που έχει λιγότερες επιλογές.

Δημοσ.

Ήμουν ακριβώς στην ίδια θέση πρίν λίγο διάστημα.

Τελικά διάλεξα να πάω σε S7 Edge γνωρίζοντας ότι θα μου λείψει το "σκάλισμα" και το root (μιας και δε θέλω να χάσω εγγύηση) αλλά ανάμεσα σε άλλα, θα έχω κερδίσει σε σαφώς καλύτερη οθόνη, κάμερα, μπαταρία, αδιαβροχοποίηση με πιστοποίηση IP68, άμεση εξυπηρέτηση σε περίπτωση χρήσης της εγγύησης, ποιότητα κατασκευής κλπ.

Για προστασία έχω θήκη Spigen Wallet S, Rugged Armor και Screen protector Curved Crystal HD και η συσκευή προστατεύεται άριστα.

Υπάρχουν φυσικά και tempered glasses για τη συσκευή, ωστόσο δεν έχω δοκιμάσει κάποιο για να μπορώ να εκφέρω άποψη.
 
Αναφορικά με το παρακάτω:

Στα συν του η φανταστική κάμερα, το ότι είναι αδιάβροχο και ίσως η καλύτερη οθόνη παρότι amoled και οι δύο.

Η οθόνη του OP3 αν και amoled, είναι PenTile (για εμένα, είναι ίσως το σημαντικότερο μειονέκτημα της συσκευής).
Ψάξ'το λιγάκι για να δεις τα αρνητικά του σημεία.

Συνοψίζοντας, νομίζω ότι η τιμή που μπορείς να αποκτήσεις πλέον το S7 Edge (όπως αναφέρεις κι εσύ πχ. σφραγισμένα από αγγελίες σε αρκετά δελεαστικές τιμές), κάνει ακόμα ευκολότερη την επιλογή. Αρκεί να έχεις προαποφασίσει ότι η έλλειψη root και σκαλίσματος, δε θα σε κάνει να χάσεις τον ύπνο σου..  :-) 

Όποια απόφαση και να πάρεις πάντως, πιστεύω καμία από τις 2 συσκευές δε θα σε απογοητεύσει!  ;)

Δημοσ.

Να πουμε μονο το εξης γιατι απο οτι καταλαβα ο ts εχει μπερδεψει τα μπουτια του με τις τιμες.

 

Το OnePlus3 με δωρεαν μεταφορικα(οχι express delivery βεβαια)κοστιζει για να ερθει στην πορτα σου 400ευρω και οχι 500.

 

Το Galaxy S7 edge 555ευρω.

 

Δεν μπορω να καταλαβω με ποια λογικη βαζεις στην ιδια τιμη το Oneplus3 μαζι με διαφορα αξεσουαρ τα οποια δεν υπολογιζεις στην περιπτωση του S7 edge.

 

Με βαση λοιπον την παραπανω τιμη και οχι αυτην που αναφερεις,βαζεις κατι τι σε νοιαζει περισσοτερο και προχωρας σε αγορα.

Κοινως βαζεις στο κατω αν τα παραπανω αρνητικα οπως η εγγυηση παιζουν τοσο μεγαλο ρολο και αν ναι προχωρας στην αναλογη αγορα.

 

Δεν μπορουμε να σου πουμε εμεις κατι παραπανω.

Δημοσ.

Μήπως, πριν κατηγορήσεις κάποιον ότι έχει μπερδέψει τα μπούτια του, να κοιτάξεις να ξεμπερδέψεις τα δικά σου; Αναφέρει ξεκάθαρα ότι έχει παραγγείλει 2 έξτρα φορτιστές που κοστίζουν 62€. Επίσης αναφέρει ότι μπορεί Να πάρει σφραγισμένο S7 από αγγελίες στα 500€ χωρίς αξεσουάρ αλλά δεν χρειάζεται να δώσει 60€ που χρεώνει το VOOC η OnePlus. Καμία διαφορά δεν υφίσταται στην τιμή με αυτά τα δεδομένα.

  • Like 1
Δημοσ.

Ακριβώς για τον λόγο του service δεν θα έπαιρνα ποτέ κινέζικό που δεν έχει ελληνική αντιπροσωπία. Οπότε εγώ θα σου πρότεινα το S7 edge. Αλλά, πήγαινε δες το από κοντά, κράτησέ το λίγο και γενικότερα λειτούργησε το γιατί μπορεί να μην σου αρέσει καθόλου η κυρτότητα. 

Δημοσ.

Μήπως, πριν κατηγορήσεις κάποιον ότι έχει μπερδέψει τα μπούτια του, να κοιτάξεις να ξεμπερδέψεις τα δικά σου; Αναφέρει ξεκάθαρα ότι έχει παραγγείλει 2 έξτρα φορτιστές που κοστίζουν 62€. Επίσης αναφέρει ότι μπορεί Να πάρει σφραγισμένο S7 από αγγελίες στα 500€ χωρίς αξεσουάρ αλλά δεν χρειάζεται να δώσει 60€ που χρεώνει το VOOC η OnePlus. Καμία διαφορά δεν υφίσταται στην τιμή με αυτά τα δεδομένα.

Το σωστο συγκριτικο ετσι γινεται οχι πως να κανουμε το ενα κινητο που κοστιζει φθηνοτερα να μοιαζει οτι κοστιζει το ιδιο με το αλλο που ειναι ακριβοτερο. Ουτως ή αλλως μονο και μονο το παραπανω που αναφερεται για τα περι εγγυησεως ειναι αρκετο για να τον κανει να στραφει προς galaxy,ειδικα αν κοιταζει και απο αγγελιες αλλα σε καμια περιπτωση οι τιμες που αναφερθηκαν δεν ειναι οι σωστες για συγκριση.

 

Ασε που λογω της ιδιαιτεροτητας απο πλευρας παραγγελιας στο OnePlus οι αγγελιες ειναι σχεδον ολες με καπελο ακριβοτερες.

Δημοσ.

Εσύ το πιστεύεις ότι το service στην Ελλάδα είναι πιο καλό από την Κίνα;; μην τρελαθούμε;; παμπολα παραδείγματα με κινητά από Ελλάδα και ταλαιπωρητε ο κόσμος 2+ μήνες, με την Κίνα σε ένα μήνα έχεις το κινητό στα χέρια σου.

Εγώ είμαι της άποψης καλύτερα να δώσω 150-200€ από Κίνα να πάρω τηλέφωνο και ας χαλάσει πάρα τα διπλά λεφτά και να μπλεξω με τους εδώ απατεώνες.

Δημοσ.

android κινητο χωρις root k σκαλισμα δεν αξιζει 

 

οταν το σαμεσουνγκ ειναι πανω κατω στα ιδια λεφτα με ενα αιφον 6 ,προτιμας το αιφον που θα παιζει πιο καλα απο το σαμυ σε βαθος χρονου κ θα παιρνει κ αναβαθμισεις μεχρι να αχρηστευτει πρακτικα απο αυτες κ θα εχει κ καλυτερη μεταπωληση

Δημοσ.

Εσύ το πιστεύεις ότι το service στην Ελλάδα είναι πιο καλό από την Κίνα;; μην τρελαθούμε;; παμπολα παραδείγματα με κινητά από Ελλάδα και ταλαιπωρητε ο κόσμος 2+ μήνες, με την Κίνα σε ένα μήνα έχεις το κινητό στα χέρια σου.

Εγώ είμαι της άποψης καλύτερα να δώσω 150-200€ από Κίνα να πάρω τηλέφωνο και ας χαλάσει πάρα τα διπλά λεφτά και να μπλεξω με τους εδώ απατεώνες.

Αυτο ειναι πλακα πλακα αλλο ενα κουλο της υποθεσης.Ειναι αληθεια οτι αλλο πραγμα να πας εδω στο καταστημα και να το στειλουν στο service και αλλο να το στειλεις στην εταιρια πισω.

 

Ελα μου ομως που τα προβληματα στα Ελληνικα service ειναι πολλα.Κλασσικο παραδειγμα να βγαινει εκτως εγγυησης κινητο λογω υγρασιας,να περιμενει καποιος μεχρι και 2μηνες για ανταλλακτικα(οτι συμβαινει δηλαδη τωρα με LG)και παει λεγοντας.

 

Βεβαια σεβομαι οπως αναφερθηκε και πιο πανω να μην θελει καποιος να πλεξει με αποστολες(οπως και εγω δηλαδη),αλλα οχι οτι οι εδω αντιπροσωπειες ειναι και οτι το καλυτερο.

Δημοσ.

Έχω πρόσφατο παράδειγμα με ένα Meizu από vickmall χάλασε το touch στους 11 μήνες έγινε αποστολή Κίνα με 9€ και σε ακριβώς 1 μήνα ήρθε τι τηλέφωνο με καινούργια οθόνη όλα κομπλέ, και εδώ διαβάζω για ταλαιπωρία 2 μήνες για ανταλλακτικά, απλά απαράδεκτο. Εμένα προσωπικά δεν μου έχει χαλάσει ποτέ κινέζικο στα 5 χρόνια που ασχολούμαι με αυτά και κάνω μια χαρά τη δουλειά μου.

  • Like 1
Δημοσ.

Αντικείμενα, πέρα από TouchWiz και λοιπά, το Samsung είναι η κορυφαία συσκευή Android αυτή τη στιγμή. Οθόνη, ποιότητα κατασκευής, μπαταρία, κάμερα είναι καλύτερα από το OP3. Είναι και αδιάβροχο. Και σε αυτή την διαφορά τιμής είναι καλύτερη επιλογή.

 

Όμως, εγώ προσωπικά, αν είχα 500€ να διαθέσω, θα έπαιρνα το OP3. Περισσότερο για τη δυνατότητα να περνάω custom ROM που είναι το hobby μου. Γι αυτό εξάλλου διάλεξα το ZUK Z1 αντί του Xiaomi Note 3 Pro που έχει λιγότερες επιλογές.

Σε καταβαίνω, με την μόνη διαφορά πως εγώ δεν ασχολούμαι με custom rom κλπ. Με καλύπτει είτε ένα καινούργιο theme, είτε ένας άλλος launcher και είμαι μια χαρά. Όσον αφορά το αδιάβροχο μάλλον με ενδιαφέρει πολύ, αν σκεφτείς πως έχω έναν γιο 2 χρόνων. Οπότε καταλαβαίνεις... Χαχα!

 

Ήμουν ακριβώς στην ίδια θέση πρίν λίγο διάστημα.

 

Τελικά διάλεξα να πάω σε S7 Edge γνωρίζοντας ότι θα μου λείψει το "σκάλισμα" και το root (μιας και δε θέλω να χάσω εγγύηση) αλλά ανάμεσα σε άλλα, θα έχω κερδίσει σε σαφώς καλύτερη οθόνη, κάμερα, μπαταρία, αδιαβροχοποίηση με πιστοποίηση IP68, άμεση εξυπηρέτηση σε περίπτωση χρήσης της εγγύησης, ποιότητα κατασκευής κλπ.

 

Για προστασία έχω θήκη Spigen Wallet S, Rugged Armor και Screen protector Curved Crystal HD και η συσκευή προστατεύεται άριστα.

 

Υπάρχουν φυσικά και tempered glasses για τη συσκευή, ωστόσο δεν έχω δοκιμάσει κάποιο για να μπορώ να εκφέρω άποψη.

 

Αναφορικά με το παρακάτω:

Η οθόνη του OP3 αν και amoled, είναι PenTile (για εμένα, είναι ίσως το σημαντικότερο μειονέκτημα της συσκευής).

Ψάξ'το λιγάκι για να δεις τα αρνητικά του σημεία.

 

Συνοψίζοντας, νομίζω ότι η τιμή που μπορείς να αποκτήσεις πλέον το S7 Edge (όπως αναφέρεις κι εσύ πχ. σφραγισμένα από αγγελίες σε αρκετά δελεαστικές τιμές), κάνει ακόμα ευκολότερη την επιλογή. Αρκεί να έχεις προαποφασίσει ότι η έλλειψη root και σκαλίσματος, δε θα σε κάνει να χάσεις τον ύπνο σου..  :-) 

 

Όποια απόφαση και να πάρεις πάντως, πιστεύω καμία από τις 2 συσκευές δε θα σε απογοητεύσει!  ;)

Όπως έγραψα και στον φίλο πιο πάνω, δεν με ενδιαφέρουν τα πειράγματα στο κινητό. Τα υπόλοιπα τα λαμβάνω σοβαρά υπόψιν μου και σε ευχαριστώ.

 

Να πουμε μονο το εξης γιατι απο οτι καταλαβα ο ts εχει μπερδεψει τα μπουτια του με τις τιμες.

 

Το OnePlus3 με δωρεαν μεταφορικα(οχι express delivery βεβαια)κοστιζει για να ερθει στην πορτα σου 400ευρω και οχι 500.

 

Το Galaxy S7 edge 555ευρω.

 

Δεν μπορω να καταλαβω με ποια λογικη βαζεις στην ιδια τιμη το Oneplus3 μαζι με διαφορα αξεσουαρ τα οποια δεν υπολογιζεις στην περιπτωση του S7 edge.

 

Με βαση λοιπον την παραπανω τιμη και οχι αυτην που αναφερεις,βαζεις κατι τι σε νοιαζει περισσοτερο και προχωρας σε αγορα.

Κοινως βαζεις στο κατω αν τα παραπανω αρνητικα οπως η εγγυηση παιζουν τοσο μεγαλο ρολο και αν ναι προχωρας στην αναλογη αγορα.

 

Δεν μπορουμε να σου πουμε εμεις κατι παραπανω.

Τα 480 ευρώ που γράφω είναι λόγω express courier μπας και παραλάβω πιο γρήγορα και απο'κει και πέρα τα υπόλοιπα χρήματα είναι οι 2 dash φορτιστές που θεωρώ πως έχω ανάγκη. Αν πάλι πάω για S7 Edge, δεν θα χρειαστώ ούτε περισσότερα μεταφορικά, ούτε έξτρα φορτιστές μιας και τυχαίνει να έχω και σπιτιού ταχείας φόρτισης αλλά και αυτοκινήτου. Εξού και ο λόγος που λέω ότι πάνω κάτω τα βρίσκω στην ίδια τιμή. 50 ευρώ πάνω, 50 κάτω, δεν είναι θέμα. Και τέλος πάντων ακόμη και με το δικό σου σκεπτικό, η ερώτηση μου είναι: αυτά τα 150 ευρώ διαφορά που έχουν σκέτες συσκευές, δικαιολογούνται απόλυτα? Αυτό ρωτάω στην ουσία ανοίγοντας το συγκεκριμένο θέμα. Και απ'ότι βλέπω με βοηθάτε αρκετά! :)

 

Μήπως, πριν κατηγορήσεις κάποιον ότι έχει μπερδέψει τα μπούτια του, να κοιτάξεις να ξεμπερδέψεις τα δικά σου; Αναφέρει ξεκάθαρα ότι έχει παραγγείλει 2 έξτρα φορτιστές που κοστίζουν 62€. Επίσης αναφέρει ότι μπορεί Να πάρει σφραγισμένο S7 από αγγελίες στα 500€ χωρίς αξεσουάρ αλλά δεν χρειάζεται να δώσει 60€ που χρεώνει το VOOC η OnePlus. Καμία διαφορά δεν υφίσταται στην τιμή με αυτά τα δεδομένα.

Έτσι ακριβώς!

 

 

Ακριβώς για τον λόγο του service δεν θα έπαιρνα ποτέ κινέζικό που δεν έχει ελληνική αντιπροσωπία. Οπότε εγώ θα σου πρότεινα το S7 edge. Αλλά, πήγαινε δες το από κοντά, κράτησέ το λίγο και γενικότερα λειτούργησε το γιατί μπορεί να μην σου αρέσει καθόλου η κυρτότητα. 

 

Είχα S7 Edge για μερικές ώρες και το πούλησα την επόμενη μέρα. Όχι γιατί δεν μου άρεσε κάτι στο κινητό αλλά διότι δεν μπορούσα να χωνέψω πως αγόρασα μεταχειρισμένο κινητό. Παλαβό?? Κι όμως έχω τρέλα να ξεσφραγίζω εγώ οτιδήποτε αγοράζω. Το γιατί το τσίμπησα είναι άλλο θέμα... Λίγες πάντως οι ώρες που το κράτησα για να εκφέρω γνώμη.

 

android κινητο χωρις root k σκαλισμα δεν αξιζει 

 

οταν το σαμεσουνγκ ειναι πανω κατω στα ιδια λεφτα με ενα αιφον 6 ,προτιμας το αιφον που θα παιζει πιο καλα απο το σαμυ σε βαθος χρονου κ θα παιρνει κ αναβαθμισεις μεχρι να αχρηστευτει πρακτικα απο αυτες κ θα εχει κ καλυτερη μεταπωληση

Μεγάλη κουβέντα είπες τώρα... Ξέρεις ότι το προηγούμενο κινητό που είχα ήταν iPhone 6s Plus. Το έδωσα για κάποιους προσωπικούς λόγους και τώρα που θα πήγαινα ξανά άνετα στο ίδιο δεν έχω τα χρήματα να το αγοράσω καινούργιο, μιας και όπως είπα ήδη παραπάνω με τα μεταχειρισμένα έχω ένα θεματάκι. Πάντως προφανώς και με την Apple αισθάνομαι πιο ήσυχος και σίγουρος, αλλά ας όψεται που η εταιρία έχει πάντα τις τιμές της στα ύψη και αναγκάζομαι να γυρίσω στο κατά τα άλλα συμπαθέστατο android.

Δημοσ.

Έχω πρόσφατο παράδειγμα με ένα Meizu από vickmall χάλασε το touch στους 11 μήνες έγινε αποστολή Κίνα με 9€ και σε ακριβώς 1 μήνα ήρθε τι τηλέφωνο με καινούργια οθόνη όλα κομπλέ, και εδώ διαβάζω για ταλαιπωρία 2 μήνες για ανταλλακτικά, απλά απαράδεκτο. Εμένα προσωπικά δεν μου έχει χαλάσει ποτέ κινέζικο στα 5 χρόνια που ασχολούμαι με αυτά και κάνω μια χαρά τη δουλειά μου.

Όπως διαβάζεις παράπονα για κάποια συσκευή, έτσι θα διαβάσεις και για το service. Τα παράπονα θα διαβάσεις σε ένα φόρουμ, δεν θα γράψει κανείς πόσο ευχαριστημένος είναι. Κι εγώ χρειάστηκα δύο μόνο φορές service και η LG μου έστειλε νέο μοντέλο σφραγισμένο γιατί η χαλασμένη συσκευή ήταν παλιά και φτηνή και δεν υποστηρίζεται πλέον. Την δεύτερη μου δόθηκε νέο iPhone (refurbished) γιατί ως γνωστόν δεν επκσκευάζονται τα iPhone στην Ελλάδα. Σημειωτέον, και οι δύο συσκευές αγορασμένες από κατάστημα Skroutz και όχι της επίσημης ελληνικής αντιπροσωπίας.

  • Moderators
Δημοσ.

H samsung στην ελλαδα εχει απο τα καλυτερα σερβις (smartech) δεν κανουν τα χαζα της arvato με υγρασιες κτλ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...