Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μπορείς, αλλά δεν είναι και ότι καλύτερο να κρέμονται χύμα τα καλώδια. Αλλά το σπουδαιότερο θέμα είναι άλλο.

Συνήθως τα καλωδιακά προβλήματα εμφανίζονται στις ενώσεις. Αν βάλεις μόνο τα βύσματα, ίσως κάποια στιγμή να υπάρχει θέμα και τότε αναγκαστικά θα πρέπει να το κόψεις για να το επιδιορθώσεις.

Με την κοπτοραπτική αυτή κονταίνει το καλαώδιο και πιθανόν κάποια στιγμή να μην έχεις άλλο περίσσευμα.

Με το Patch panel εξασφαλίζουμε ότι η σταθερή εγκατάσταση θα παραμείνει πάντα η ίδια για όσο χρόνο μας συντροφεύει. Φαντάσου την σαν μια απλή μεγάλη πρίζα με πολλαπλές θύρες. Έχει τόση σημασία, ώστε πολλοί κατασκευαστές ηλεκτρολογικού υλικού (π.χ. Legrand, Vimar κλπ) έχουν σειρά τέτοιων πριζών.

• Like 2
  • Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Υπάρχει πληθώρα patch panel για όλα τα βαλάντια και έχουν αριθμό θυρών πολλαπλάσιες του 8 (8, 16, 24 κλπ).

Όμως το σύνολο αυτών είναι για τοποθέτηση σε rack και γι' αυτό είναι ανοικτά από πίσω. Λίγα είναι κλειστά, όπως αυτό που δείχνει η φωτογραφία αλλά δεν αναφέρεται στην περιγραφή, οπότε θέλει πρώτα ερώτημα στα καταστήματα.

Δημοσ.

Εγώ δεν ξέρω να σου απαντήσω.πως θα το κάνεις ας το πει κανένας που μπορει να ξέρει

Δημοσ.

Σημαντική ερώτηση:  θα καθίσεις να τερματίσεις 18 καλώδια σε βύσμα rj45 μόνος σου? Ενώ έχεις την δυνατότητα να πάρεις ενα patch panel και απλά να πατήσεις τα καλώδια μέσα στις κατάλληλες εγκοπές ?

Εγώ δεν θα το επέλεγα...

Φτιάξε ένα μικρό ξύλινο rack και για μελλοντική χρήση.

extra ιδέες εδώ & εδώ

επίσης ρίξε μια ματιά για την διαδικασία με τα βύσματα και το patch panel . rj45 termination vs patch panel

Δημοσ.

Υπάρχει χρόνια τώρα η DIY λύση με το βοηθητικό τραπεζάκι Lack του ΙΚΕΑ, που έχει τις ιδανικές διαστάσεις.

Μέχρι και σχετικό wiki υπάρχει, αλλά και χιλιάδες ιδέες στο διαδίκτυο.

• Like 2
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Παιδια να ρωτησω κατι μιας και ετοιμάζομαι να παρω το πατς πάνελ...

Στην αποθήκη μου που βγαίνουν ολα τα καλώδια....πως θα καταλάβω ποιο καλωδιο αντιστοιχεί σε πια πριζα ωστε να βαλω αυτοκόλλητα στο πατς πάνελ;

Δημοσ.

Το πιο ευκολο ειναι με μια γεννητρια ηχητικου σηματος. Αλλιως με μια μπαταρια σπο την μια μερια και ενα λαμπακι απο την αλλη. Ή αν εχεις, με πολυμετρο

Δημοσ.

μαλιστα οποτε μπορεις αντι  να βαλεις patch panel  να το παρακαμψεις και να βαλεις κατευθειαν ενα switch  αφου τα καλωδια θα ειναι τερματισμενα με rj45?

στην ιδια περιπτωση και εγω εχω ολα τα καλωδια και απλα κρεμονται...

και ακομη πως θα δώσω τηλέφωνο σε ολες τις μπριζες του σπιτου γιατι ο ηλεκτρολογος μου συνδεσε κανα 2 προχειρα... 

Δημοσ.

Στην αποθήκη μου που βγαίνουν ολα τα καλώδια....πως θα καταλάβω ποιο καλωδιο αντιστοιχεί σε πια πριζα ωστε να βαλω αυτοκόλλητα στο πατς πάνελ;

Κλασσική μ@λ@κία του ηλεκτρολόγου.

Πέρασε τα καλώδια χύμα χωρίς να τα μαρκάρει.

Δημοσ.

Η ευκολότερη λύση είναι με μια γεννήτρια τόνων.

Αν έχεις πολύμετρο, μπορείς και με αυτό κι ακόμη καλύτερα αν έχει ηχητικό σήμα σε ωμική συνέχεια.

Απλά στην μία άκρη ενώνεις ένα ζεύγος (π.χ. μπλε-άσπρο/μπλε) και ψάχνεις για ήχο συνέχειας στο αντίστοιχο χρωματικό ζεύγος στα καλώδια που είναι συγκεντρωμένα όλα μαζί. Μην ξεχνάς κάθε φορά, όταν βρίσκεις και μαρκάρεις το καλώδιο, να αποσυνδέεις την ένωση που έχεις κάνει.

Χρονοβόρο μεν, αλλά γίνεται η δουλειά.

Δημοσ.

Η ευκολότερη λύση είναι με μια γεννήτρια τόνων.

Αν έχεις πολύμετρο, μπορείς και με αυτό κι ακόμη καλύτερα αν έχει ηχητικό σήμα σε ωμική συνέχεια.

Απλά στην μία άκρη ενώνεις ένα ζεύγος (π.χ. μπλε-άσπρο/μπλε) και ψάχνεις για ήχο συνέχειας στο αντίστοιχο χρωματικό ζεύγος στα καλώδια που είναι συγκεντρωμένα όλα μαζί. Μην ξεχνάς κάθε φορά, όταν βρίσκεις και μαρκάρεις το καλώδιο, να αποσυνδέεις την ένωση που έχεις κάνει.

Χρονοβόρο μεν, αλλά γίνεται η δουλειά.

Να σε ρωτησω ομως.... στη περίπτωση που τα καλώδια που καταλήγουν στα δωματια ειναι ηδη συνδεδεμένα σε πρίζες, ενω στην αποθήκη που ειναι η πλεξούδα ειναι ελεύθερα και ΟΧΙ τερμάτισμενα.... τοτε πως μπορω να τα βρω πιο ειναι πιο;

Δεδομενου οτι για να κανω αυτο που είπες δε θα πρεπε να καταλήγουν σε πρίζες αλλα ναναι ελευθερα

Δημοσ.

Παίρνεις ένα μικρό ρετάλι UTP και στην μια άκρη του βάζεις RJ45 βύσμα και το κουμπώνεις στην πρίζα.

Στην άλλη άκρη του ρεταλιού, χρησιμοποιείς το χρωματικό ζεύγος μπλε-άσπρο/μπλε (διότι αυτό είναι πάντα στις 2 μεσαίες επαφές της πρίζας).

Αν έχεις γεννήτρια τόνων, την συνδέεις σε αυτό το ζεύγος.

Αν έχεις πολύμετρο, ενώνεις τα καλώδια αυτού του ζεύγους μεταξύ τους.

Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα, η γεννήτρια τόνων να έχει έτοιμο βύσμα (RJ45 ή RJ11), οπότε χρησιμοποιείς αυτό και δεν χρειάζεσαι το ρετάλι.

• Like 1
Δημοσ.

Παίρνεις ένα μικρό ρετάλι UTP και στην μια άκρη του βάζεις RJ45 βύσμα και το κουμπώνεις στην πρίζα.

Στην άλλη άκρη του ρεταλιού, χρησιμοποιείς το χρωματικό ζεύγος μπλε-άσπρο/μπλε (διότι αυτό είναι πάντα στις 2 μεσαίες επαφές της πρίζας).

Αν έχεις γεννήτρια τόνων, την συνδέεις σε αυτό το ζεύγος.

Αν έχεις πολύμετρο, ενώνεις τα καλώδια αυτού του ζεύγους μεταξύ τους.

Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα, η γεννήτρια τόνων να έχει έτοιμο βύσμα (RJ45 ή RJ11), οπότε χρησιμοποιείς αυτό και δεν χρειάζεσαι το ρετάλι.

Εγώ θα πρότεινα πάντως να πάρεις ενα βύσμα rj45 να βραχυκυκλώσεις μεταξύ τους τα 2 μεσαία (ζεύγος μπλε-άσπρο/μπλε) και να μετακινείς αυτό στα δωμάτια του σπιτιού.

ειδικά αν είστε δυο άτομα (ένας στο κεντρικό με πολύμετρο, και ένας στα δωμάτια με το έτοιμο βύσμα) θα τελειώσεις αμέσως

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...