Hamurabi Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2016 Παιδια καλησπερα. Μετακομίζω συντομα κ στο νεο μου σπίτι εχω βαλει σόλα τα δωμάτιο cat6 καλώδια τς οποια ξεκινάνε απο μια αποθήκη. Εκει στην αποθήκη λοιπον εχω γυρω στα 18 καλώδια . Με συ Φάιφερ να παρω ενα ρουτερ με 18 υποδοχές ή να παρω εν switch το οποιο θα συνδεσω στο ρουτερ? Υπόψην οτι παρω θελω ναναι gigabit (10/100/1000) Ευχαριστω
vasi Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2016 αντί να ρωτάς αν σε συμφέρει, δες αν υπάρχουν ρουτερ με 18 υποδοχές !!!!! τα switch φυσικά είναι φτηνά.
Hamurabi Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2016 ok thanks. Στο σκηνικο που ανεφερα... γινεταο το ρουτερ να μπει σε αλλο χωρο απο αυτον που θαναι το switch με τα 18 καλωδια?
soteras Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2016 ok thanks. Στο σκηνικο που ανεφερα... γινεταο το ρουτερ να μπει σε αλλο χωρο απο αυτον που θαναι το switch με τα 18 καλωδια? Το ρουτερ γινετε να μπει αρκει να το επιτρεπει η καλωδιωση δηλαδη θα πρεπει απο το χωρο του ρουτερ να φυγει καλωδιο για αποθηκη αν θες ασυρματο σε ολο το σπιτι τοτε βαλτα ολα αποθηκη ωραια και τακτοποιημενα και το καλωδιο πχ που παει στο σαλονι κοτσαρεις πανω ενα ρεπετερ που περνει ενσυρματα και εκπεμπει ασυρατα και λυνεις ολα τα προβληματα σου
theoilia Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2016 ok thanks. Στο σκηνικο που ανεφερα... γινεταο το ρουτερ να μπει σε αλλο χωρο απο αυτον που θαναι το switch με τα 18 καλωδια? Γίνεται,εγώ έτσι το έχω κάνει και βάζω το ρουτερ όπου με βολεύει.Αν έχεις προνοήσει να έχεις 2 γραμμές σε κάθε θέση είσαι άρχοντας
Hamurabi Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2016 Γίνεται,εγώ έτσι το έχω κάνει και βάζω το ρουτερ όπου με βολεύει.Αν έχεις προνοήσει να έχεις 2 γραμμές σε κάθε θέση είσαι άρχοντας Ναι σε καθε πριζα δικτυου σε καθε δωματιο στελνω 2 καλωδια cat6. μπορεις να μου πεις πως να το κανω;
theoilia Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2016 Στο σπίτι μου καταλήγουν όλα τα καλώδια σε ένα patch panel και από εκεί ανάλογα με το ποια χρησιμοποιώ τραβάω ένα καλώδιο στο switch.Για το ρούτερ συνδέω το καλώδιο που έρχεται από τον πάροχο στην αντίστοιχη είσοδο του patch panel που αντιστοιχεί στην πρίζα που θέλω το ρούτερ και μετά από το ρούτερ συνδέω στην δεύτερη πρίζα και ξανά μέσω του patch καταλήγει στο switch και έτσι έχεις δίκτυο.Συγνώμη ίσως με εικόνα το καταλάβεις ποιο εύκολα: Στο dsl καταλήγει η τηλεφωνική γραμμή και μετά από ethernet θύρα ξανά πίσω στην δεύτερη πρίζα. Μετά κατεβαίνεις στο υπόγειο και από το patch,ξέροντας φυσικά που πάει τι,τραβάς ένα καλώδιο από τη θέση που αντιστοιχεί στην δεύτερη πρίζα στο switch και τελείωσες Και καλό είναι να έχεις ένα διάγραμμα με το που καταλήγει κάθε πρίζα στο patch όπως πχ αυτό:
Hamurabi Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2016 Ευχαριστώ πολύ. Μπορώ αντί για πατς πάνελ να χρησιμοποιησω switch? Γιατί με.μπερδευει το πατσ
salida Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2016 το patch panel δεν είναι switch.το patch panel αποτελεί την συγκεντρωμένη κατάληξη όλων τον καλωδίων ethernet στην αντίθετη πλευρά από τα πριζακια που έχεις στα δωμάτια. έπειτα από το patch panel κάνεις τις συνδέσεις μέσω του switch.
Hamurabi Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2016 Δε γίνεται να μη χρησιμοποιησω καθόλου πατς πάνελ;
theoilia Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2016 Ευχαριστώ πολύ. Μπορώ αντί για πατς πάνελ να χρησιμοποιησω switch? Γιατί με.μπερδευει το πατσ Και όμως,κατά την γνώμη μου αν το παράλειψης χάνεις κατά πολύ σε ευκολία χρήσης.Και γιατί να σε μπερδεύει;Φαντάσου το σαν ένα πολυπριζο,που αυτό είναι στην ουσία,που θα καταλήγουν όλα σου τα καλώδια εκεί και μετά ανάλογα με τις ανάγκες σου θα κουμπώνεις και θα ξεκουμπώνεις όπου θες.Ο μόνος λόγος που θα σε αποτρέψει να το κάνεις είναι ο οικονομικός αλλά ξόδεψες τόσα χρήματα για δομημένη καλωδίωση... 1
salida Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2016 αναφέρεις ότι στην αποθήκη καταλήγουν 18 καλώδια, με τι μορφή ? έχουν βύσμα rj45 ή καταλήγουν σε χύμα καλώδια??
Hamurabi Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2016 Καταλήγουν σε χυμα καλώδια αλλά σκοπευα να τα τερματισω
salida Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2016 αν θα τα τερματισεις εσύ, καλύτερα να βάλεις patch panel. από άποψη κόστους είναι αρκετό φθηνό και μπορείς να "ταξινομήσεις" και να "τακτοποιήσεις" τα καλώδια με ωραίο τρόπο. έπειτα από κάτω τοποθετείς ένα switch και "γεφυρώνεις" με έτοιμα Ethernet καλώδια των 0,30cm το patch panel με το switch. http://www.atoptelecom.com/images/Belflower_cabling_pics/07_Patch_Panel.jpg
Hamurabi Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2016 Μπορώ να μη βάλω καθόλου πατς πάνελ;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα