biohazard7720 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2016 Καλησπέρα σε όλους. Εδώ και καιρό ήθελα να κάνω στήσω το σταθερό pc μου στο σπίτι έτσι ώστε να έχω πρόσβαση μέσω remote desktop σε αυτό, και επίσης να μπορώ να το ανάβω απομακρυσμένα μέσω wake on lan. Οπότε το προηγούμενο σ/κ που είχα χρόνο είπα να κάτσω να το κάνω. Έχω σύνδεση cyta και το router ΖΤΕ ΖΧΗΝ-Η208N, προφανώς με το firmware της cyta. Επίσης έχω ρυθμίσει των DHCP server να δίνει πάντα στο σταθερό pc την τοπική ip 192,168,1,2. Γενικά έχω ρυθμίσει όλες μου τις συσκευές να παίρνουν σταθερές ip για να θυμάμαι που βρίσκεται το κάθε τι. Βήμα 1: Στήνουμε ένα ddns έτσι ώστε να ξέρουμε την εξωτερική μας ip. Χρησιμοποιώ την δωρεάν έκδοση του no-ip.com και κάνει μια χαρά την δουλειά του. Βήμα 2: Ρυθμίζουμε τα windows έτσι ώστε να επιτρέπουν εξωτερικές συνδέσεις rdp. Βήμα 3: Ανοίγουμε την port 3389 προς τα έξω. Βήμα 4: Άν έχουν πάει όλα καλά συνδεόμαστε στο ddns μας με το remote desktop και θα έπρεπε να βρεθούμε στην επιφάνεια εργασίας του pc μας... Αν δούλευαν όλα καλα... Γιατί εδώ υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα. Η port 3389 δεν φαίνεται ως ανοιχτή απ' έξω αν και έχω κάνει ξεκάθαρα την ρύθμιση. Επίσης στο τοπικό μου δίκτυο έχω ένα raspberry pi 2 στην διεύθυνση 192,168,1,20 και έχω ανοίξει την port 22 για πρόσβαση ssh και λειτουργεί κανονικά. Φαίνεται ως ανοιχτή απ' έξω (όταν το rpi είναι σε λειτουργία). Όμως η 3389 πάντα φαίνεται κλειστή αν και το pc είναι αναμμένο. Υποθέτω για κάποιο λόγο είτε το service δεν τρέχει οπότε δεν είναι στην αναμονή σε αυτή την port είτε δεν έχω ρυθμίσει σωστά το pc και το router μου. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας. Ανδρέας
dbconan Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2016 Όλα αυτά με το ZTE? Μπράβο κουράγιο βρε Αντρέα που το έχεις.....
Mene Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2016 Καλησπέρα,έχεις βεβαιωθεί πως ο χρήστης σου έχει πρόσβαση και σεταρισμένο password? Αν δεν είναι το παραπάνω, δοκίμασε να απενεργοποιήσεις το "Να επιτρέπονται συνδέσεις μόνο από υπολογιστές..."
biohazard7720 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2016 Όλα αυτά με το ZTE? Μπράβο κουράγιο βρε Αντρέα που το έχεις..... Χαχα ευχαριστώ. Δεν είναι τόσο το κουράγιο όσο η πρόκληση και το ότι η cyta δεν σ αφήνει να βάλει άλλο router. Είμαι 4ετής φοιτητής πληροφορικής, απλά δεν ειδικεύομαι στα δικτυακά θέματα, και έχω ένα λάπτοπ macbook air 13 που τρέχει εγγενώς macOS και έχω και ένα vm με ubuntu πάνω του. Και ήθελα και τα windows από το σταθερό pc μου μέσω rdp για να έχω ανά πάσα στιγμή με 2-3 κλικ και τα 3 OS στα χέρια μου. Όσο για την πονεμένη ιστορία που λέγεται αλλαγή router στην cyta ένα έχω να πώ. Μετάνιωσα που ήρθα. Γλίτωσα 2 € σε σχέση με το ΟΤΕ και με έδεσα για τα καλά. Έχω ζητήσει 10άδες φορές τουλάχιστον να μου δώσουν τις ρυθμίσεις μόνο του interner για να βάλω δικό μου router κι ας χάσω το voip, εξάλλου δεν το χρησιμοποιώ, και η απάντησή τους είναι πάντα η ίδια. "Δεν γίνεται να βάλεις άλλο router πέρα από αυτό που σου δίνουμε.". Επίσης φυσικά κάθε μου προσπάθεια να βρώ λογαριασμό διαχειριστή είτε από το gui είτε μέσω telnet έχουν πέσει στο κενό. Καλησπέρα, έχεις βεβαιωθεί πως ο χρήστης σου έχει πρόσβαση και σεταρισμένο password? Αν δεν είναι το παραπάνω, δοκίμασε να απενεργοποιήσεις το "Να επιτρέπονται συνδέσεις μόνο από υπολογιστές..." Ένα που ξέχασα να αναφέρω πιο πριν είναι ότι στο τοπικό δίκτυο έχω πρόσβαση κανονικά. Δηλαδή αν από ένα άλλο pc εντός του τοπικού δικτύου πάνω να συνδεθώ με rdp στην 192,168,1,2 τότε μπαίνει κανονικά, εφόσον βάλω σωστά username και password.
panoc Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2016 Αντιλαμβανεσαι οτι ετσι οπως στηνεις το remote desktop εαν δεν εχεις ισχυρο password ο καθενας θα μπορει να μπει απλα και μονο με την ip σου ετσι ; Το καλυτερο ειναι ενα vpn που ειναι και δωρεαν https://www.vpn.net/ http://www.howtogeek.com/131961/how-to-access-windows-remote-desktop-over-the-internet/ Στο προβλημα σου τωρα, ακριβως επειδη το remote desktop ειναι ανασφαλες μεσω internet απο default ειναι μποκαρισμενο απο το windows firewall. Οποτε ανοιξε το network and sharing center, πατα στο Allow a program through Windows Firewall που ειναι αριστερα, βρες το remote desktop απο τη λιστα και τσεκαρισε τα 2 κουτακια.
biohazard7720 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2016 Αντιλαμβανεσαι οτι ετσι οπως στηνεις το remote desktop εαν δεν εχεις ισχυρο password ο καθενας θα μπορει να μπει απλα και μονο με την ip σου ετσι ; Το καλυτερο ειναι ενα vpn που ειναι και δωρεαν https://www.vpn.net/ http://www.howtogeek.com/131961/how-to-access-windows-remote-desktop-over-the-internet/ Στο προβλημα σου τωρα, ακριβως επειδη το remote desktop ειναι ανασφαλες μεσω internet απο default ειναι μποκαρισμενο απο το windows firewall. Οποτε ανοιξε το network and sharing center, πατα στο Allow a program through Windows Firewall που ειναι αριστερα, βρες το remote desktop απο τη λιστα και τσεκαρισε τα 2 κουτακια. Ναι το ξέρω. Απλά θέλω σε πρώτη φάση να το κάνω να δουλέψει όπως όπως και μετά βλέπω και το θεμα vpn. Pass εχει πολύ καλό γιατί το acc είναι το windows live μου. Αν εννοείς αυτό, το έχω κάνει απο την αρχή. Αλλά καμία διαφορά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα