Gorgonzola Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2016 Η αλήθεια είναι πως αν είναι να δώσω ~250euro για γραφικών, θα ήθελα να μου κρατήσει έστω 3 χρόνια σε καλά επίπεδα! Επίσης με χαλάει λίγο το δεδομένο ότι ίσως να μην είναι καλή εποχή για αγορά γραφικών καθώς σε λίγους μήνες είναι να βγουνε οι νέες της amd και το dx12.. Κάτι ακόμα, οι ram αυτές, σε τι υστερούν απ τις πιο fancy που εχουν ψήκτρες κτλ? Και τώρα με kingston valueram είμαι btw απλά DDR2
pano Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2016 Κάτι ακόμα, οι ram αυτές, σε τι υστερούν απ τις πιο fancy που εχουν ψήκτρες κτλ? Και τώρα με kingston valueram είμαι btw απλά DDR2 To βρήκες και μόνος σου ,τι ρωτάς.
SpirosZ68 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2016 Η αλήθεια είναι πως αν είναι να δώσω ~250euro για γραφικών, θα ήθελα να μου κρατήσει έστω 3 χρόνια σε καλά επίπεδα! Επίσης με χαλάει λίγο το δεδομένο ότι ίσως να μην είναι καλή εποχή για αγορά γραφικών καθώς σε λίγους μήνες είναι να βγουνε οι νέες της amd και το dx12.. Κάτι ακόμα, οι ram αυτές, σε τι υστερούν απ τις πιο fancy που εχουν ψήκτρες κτλ? Και τώρα με kingston valueram είμαι btw απλά DDR2 Βασικα με τις DDR4 που ειναι στα 1.2V τα Heatspreads ειναι μονο για εφε. Τις συγκεκριμενες τις επελεξα για ενα επιλεον λογο. Ειναι οι μοναδικες μνημες που υποστηριζουν ενα bonus feature της Asrock, το DDR4 NonZ OC οπου με καποιες μνημες (τις λεγαμενες και καποιες Samsung που δεν τις εχω βρει πουθενα) εχεις την δυνατοτητα να κανεις OC μεχρι 2800MHz μεσα απο το bios. Απο τη στιγμη που θα μεινεις σε 1080p μεινε στα 3Gb και βαλε τα 50-80ευρω της διαφορας τιμης σε κατι αλλο, η φατα με καποιον αλλο τροπο. Πιο πολυ τοπο θα πιασουν οτι αλλο και αν κανεις με αυτα.
Gorgonzola Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2016 Φίλε μου έχεις δίκιο! Σε 3 χρόνια δεν νομίζω πως θα φταίει μόνο η VRAM στο αν θα πρέπει να ελαττώσω τα γραφικά σε κάποιο παιχνίδι με μια 1060. Το βίντεο το είδα όλο btw και σε ευχαριστώ. Το είδα και στο άλλο topic που το έστειλες προηγουμένως. Αν πήγαινα σε οθόνη με 140Hz πάλι 1080p, θα με συμβούλευες να κάνω υπομονή λίγο καιρό με την 560ti ή να πάω εξ αρχής σε 1060? Βέβαια η οθόνη θα ήταν ΤΝ και όχι IPS, δηλαδή μια τεχνολογία πίσω και δεν έχω ξεκαθαρίσει τι με ξεκουράζει πιο πολυ, ομαλή κίνηση ή καλύτερα χρώματα? Σας ευχαριστώ και πάλι όλους για τις απαντήσεις σας! Με βοηθούν πάρα πολύ!
SpirosZ68 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2016 κανονικα ξεκινας πρωτα απο το Μονιτορ και μετα παιρνεις καρτα γραφικων. Σε αντιθετη περιπτωση τουλαχιστον βρισκεις πρωτα το μονιτορ που θα αγορασεις και μετα παιρνεις την καρτα.Η αληθεια ειναι οτι τα G-Sync monitors ειναι πανακριβα και δεν αξιζουν τοσα λεφτα ενω αντιθετα τα freesync monitors ειναι σε προσιτες τιμες και βρισκεις και με IPS πανελ. Τοτε ομως πας σε RX 470 4GB και οχι σε nVidia (μια χαρα ειναι η RX 470 για 1080p) Π.χ. https://www.skroutz.gr/s/9298040/LG-23MP68VQ-P.html Δεν ειναι 144Ηz αλλα εχει freesync και IPS panel Mε ΤΝ πανελ freesync 144Hz αλλα στις 27" που δεν ξερω αν σε βολευουν https://www.skroutz.gr/s/8075781/AOC-G2770PF.html Σε G-Sync μετα ξεκινας απο καπου εδω https://www.skroutz.gr/s/5349061/AOC-G2460PG.html
Physiciant Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2016 Εξαρτάται απ' τα παιχνίδια που παίζεις και τις απαιτήσεις τους. Δηλαδή αν παίζεις κυρίως fps τότε τα περισσότερα Hz βοηθάνε. Αλλιώς μείνε με 60αρι monitor. Επίσης πρέπει να σκεφτείς πόσο χρόνο αφιερώνεις στα παιχνίδια/browsing/μουσική/ταινίες/σειρές/οτιδήποτε άλλο..οπότε αν το gaming αποτελεί σοβαρό κομμάτι τότε αξίζει να σκέφτεσαι οθόνη με μεγαλύτερη συχνότητα. Τέλος πρέπει να δεις με πόσα fps μπορεί να παίξει η 1060 τα παιχνίδια που θες, γιατί αν π.χ βγάζει 70-80fps..ε τότε με συγχωρείς αλλά τι να το κάνεις το monitor TN 144Hz, πιο καλά 60Hz IPS και να βάζεις limit 60fps ή vsync on. 1
Gorgonzola Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2016 Το budget για οθόνη είναι μέγιστο 250 ευρώ με τα οποία δεν θα βρω κάτι καλύτερο απο ΤΝ στα 144Hz μεταχειρισμένη. Να πω την αλήθεια gsync είναι κάπως περιττή πολυτέλεια για μένα. Περισσότερο περιμένω smooth κίνηση. Σε cs,wow,mass effect,bioshock που παίζω αυτό τον καιρό ναι η 1060 θα πετάει σίγουρα πολύ πάνω από 60Hz. Τώρα για ME Andromeda μπορεί και να μην τα πιάνει, δεν ξέρω! Το freesync καλό επίσης να υπάρχει αλλά δεν είναι δελεαστικές οι 470/480 σε σχέση με την 1060.. Είναι βασικός λόγος που αρχικά στην συζήτηση είπα πως θέλω να περιμένω μέχρι την άνοιξη του 17' για γραφικών, μπας και βγάλει κάτι όμορφο η amd και εκμεταλευτώ και ένα freesync monitor. GTX 1060 στα υπ όψιν: http://www.skroutz.gr/s/9742349/EVGA-GeForce-GTX1060-3GB-Superclock-Gaming-03G-P4-6162-KR.html
Physiciant Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2016 Δε νομίζω ότι οι gpu που θα βγάλει η Amd την άνοιξη, aka Vega θα είναι σε αυτό το price range αλλά αρκετά παραπάνω..οπότε δε ξέρω αν αξίζει να περιμένεις.
SpirosZ68 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2016 Με λιγα παραπανω απο 250 παιρνεις αυτην https://www.skroutz.gr/s/2885556/Asus-VG248QE.html
Επισκέπτης Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2016 Το budget για οθόνη είναι μέγιστο 250 ευρώ με τα οποία δεν θα βρω κάτι καλύτερο απο ΤΝ στα 144Hz μεταχειρισμένη. Να πω την αλήθεια gsync είναι κάπως περιττή πολυτέλεια για μένα. Περισσότερο περιμένω smooth κίνηση. Σε cs,wow,mass effect,bioshock που παίζω αυτό τον καιρό ναι η 1060 θα πετάει σίγουρα πολύ πάνω από 60Hz. Τώρα για ME Andromeda μπορεί και να μην τα πιάνει, δεν ξέρω! Το freesync καλό επίσης να υπάρχει αλλά δεν είναι δελεαστικές οι 470/480 σε σχέση με την 1060.. Είναι βασικός λόγος που αρχικά στην συζήτηση είπα πως θέλω να περιμένω μέχρι την άνοιξη του 17' για γραφικών, μπας και βγάλει κάτι όμορφο η amd και εκμεταλευτώ και ένα freesync monitor. GTX 1060 στα υπ όψιν: http://www.skroutz.gr/s/9742349/EVGA-GeForce-GTX1060-3GB-Superclock-Gaming-03G-P4-6162-KR.html Στα 250 just έχεις την επιλογή και για το συγκεκριμένο monitor 29um58-p Με rx 480 θα είναι ένας τίμιος συνδιασμος για να εκμεταλλευτείς το Freesync. Ίσως σου φανεί κοντή οπότε αν έχεις δυνατότητα να την δεις από κοντά δεν χάνεις κάτι.
Gorgonzola Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2016 Η 480 είναι παρακάτω σε αρκετά σημεία. Εκτός από επιδόσεις προς τα κάτω, έχει μεγαλύτερη κατανάλωση και περισσότερο ήχο. Με ενδιαφέρει πολύ να έχω αθόρυβο PC. Βέβαια έχει +1gb και εκτός αυτού, απ όσο δείχνει, θα είναι καλύτερη σε dx12 απ την 1060. (Άρα ίσως πιο futureproof???) Τώρα για οθόνη δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ με freesync αλλά έχω χρησιμοποιήσει 144hz. H διαφορά ήταν μεγάλη στα μάτια μου.. Υπάρχει και η λύση θα μου πείτε της AOC G2460PF που έχει και τα δύο. Αξίζει όντως τόσο το freesync? Στα 1080p δεν θα παίζω αρκετά ψηλά σε frames ώστε να μην με νοιάζει τόσο το tearing? Ξαναθέτω το ζήτημα: μήπως να περίμενα μερικούς μήνες για να ρίξω αρκετά λεφτά σε γραφικών και να βολευτώ για αρχή μια μια των max150ευρώ?
Επισκέπτης Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2016 Η 480 είναι παρακάτω σε αρκετά σημεία. Εκτός από επιδόσεις προς τα κάτω, έχει μεγαλύτερη κατανάλωση και περισσότερο ήχο. Με ενδιαφέρει πολύ να έχω αθόρυβο PC. Βέβαια έχει +1gb και εκτός αυτού, απ όσο δείχνει, θα είναι καλύτερη σε dx12 απ την 1060. (Άρα ίσως πιο futureproof???) Τώρα για οθόνη δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ με freesync αλλά έχω χρησιμοποιήσει 144hz. H διαφορά ήταν μεγάλη στα μάτια μου.. Υπάρχει και η λύση θα μου πείτε της AOC G2460PF που έχει και τα δύο. Αξίζει όντως τόσο το freesync? Στα 1080p δεν θα παίζω αρκετά ψηλά σε frames ώστε να μην με νοιάζει τόσο το tearing? Ξαναθέτω το ζήτημα: μήπως να περίμενα μερικούς μήνες για να ρίξω αρκετά λεφτά σε γραφικών και να βολευτώ για αρχή μια μια των max150ευρώ? Πήγαινε σε 480 8gb η 1060 6gb δλδ ανάμεσα στα 250€ και στις επερχόμενες. Το Freesync από το τίποτα αξίζει, επίσης η LG που σου έβαλα κλοκαρεται στα 75 . Ότι κι αν επιλέξεις πάντως τα 150 κράτα τα και μείνε μέχρι την αγορά με την τωρινή σου. Έτσι νομίζω εγώ.
Gorgonzola Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2016 Απ' ότι είδα την έχει και κωτσόβολο να πάω να την δω. Τα 8gb είναι απαραίτητα για την συγκεκριμένη οθόνη ή μου να συνιστάς για κάποιο άλλο λόγο?
Επισκέπτης Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2016 Απ' ότι είδα την έχει και κωτσόβολο να πάω να την δω. Τα 8gb είναι απαραίτητα για την συγκεκριμένη οθόνη ή μου να συνιστάς για κάποιο άλλο λόγο? Ζήτησες futureproof. Δες παρόμοια πρόσφατα θέματα http://www.insomnia.gr/topic/623084-lg-29um58-p-%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%B5%CE%B9-%CE%B7-gtx-970-%CE%BD%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B3%CE%B5%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%B5%CE%B9/?hl=+29um58 http://www.insomnia.gr/topic/621076-%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AC-%CE%BF%CE%B8%CF%8C%CE%BD%CE%B7%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-gaming/page-2?hl=+29um58 Πήγαινε δες την άν την έχει στημένη, γιατί έχω την εντύπωση οτι θα σου φανεί κοντή όπως σου ξαναείπα γιαυτό δεν επιμένω. Δες και άλλες να συγκρίνεις όσο μπορεί να είναι δυνατό, γιατί οι συνθήκες στα μαγαζιά για επιλογή δεν είναι κατάλληλες. Τουλάχιστον να έχεις μια εικόνα.
Gorgonzola Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2016 Στα 1080p πιστευω 4gb ειναι futureproof. Σε 3-4 χρονια που αλλαζω συνηθως γραφικών δεν νομιζω πως τα 8gb θα προσφερουν τπτ περισσότερο απ τα 4gb. To chip της απλά θα ναι 2 γενιες πισω. Αμφιβολίες είχα για τα 3gb της 1060.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα