galistaboy Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2016 ειδα πρόσφατα τα thermal pad και σκέφτηκα να χρησιμοποιήσω αλλα εχω ενδοιασμούς θελω να πειραματιστώ στο παλιο μου λαπτοπ , ειδα ομως οτι ειναι σε διαφορα παχη απο 0.5 εως και 2 χιλιοστα ποιο ειναι το σωστο για καρτα γραφικων , ποιο για επεξεργαστη κτλ; το χρησιμοποιούμε μονο του η θελει και κατι ακομα μαζι του; το pad κανει καλυτερη δουλεια απο οτι η θερμοαγωγιμη παστα; μπορει να μπει και σε σταθερους η ειναι μονο για φορητους; ευχαριστω πολυ
sil_unique Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2016 Σε γενικές γραμμές αφήνεις το παλιό εκτός εαν αυτό είναι διαλυμένο ή τελείως ξεραμένο. Τότε φροντίζεις να βάλεις ένα ίδιο ή λίγο παχύτερο εαν δεν έχεις ακριβώς ίδιο αρκεί να είναι ελαστικό. Δεν είναι καλύτερο από την πάστα αν αυτή είναι καλής ποιότητας. Pad βάζεις μόνο εαν μένει κενό όταν βιδώσεις τα μέταλλα ψύξης δηλαδή ποτέ σε επεξεργαστή. Σε σταθερό δεν το πολυχρησιμοποιούν, ίσως μόνο σε κάτι μέταλλα που ψύχουν το σύστημα τροφοδοσίας του επεξεργαστή.
galistaboy Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2016 Σε γενικές γραμμές αφήνεις το παλιό εκτός εαν αυτό είναι διαλυμένο ή τελείως ξεραμένο. Τότε φροντίζεις να βάλεις ένα ίδιο ή λίγο παχύτερο εαν δεν έχεις ακριβώς ίδιο αρκεί να είναι ελαστικό. Δεν είναι καλύτερο από την πάστα αν αυτή είναι καλής ποιότητας. Pad βάζεις μόνο εαν μένει κενό όταν βιδώσεις τα μέταλλα ψύξης δηλαδή ποτέ σε επεξεργαστή. Σε σταθερό δεν το πολυχρησιμοποιούν, ίσως μόνο σε κάτι μέταλλα που ψύχουν το σύστημα τροφοδοσίας του επεξεργαστή. σε ευχαριστω παρα πολυ με βοηθησες πολυ να μπω στο πνευμα οταν λες Σε γενικές γραμμές αφήνεις το παλιό εκτός εαν αυτό είναι διαλυμένο ή τελείως ξεραμένο. δεν αλλαζεις το PAD καθε φορα ;;;
sil_unique Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2016 όχι, τα pad τα χρησιμοποιείς ξανά, όπως είναι αν είναι μπλε ή κόκκινα ενώ μερικά γκρι ή λευκά τα πλάθεις λίγο αν είναι φρέσκα
nikοs Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2016 Εγώ πάλι δεν τα ξαναπλάθω ποτέ, βάζω καινούργιο εκ νέου δεν βρίσκω κανέναν απολύτως λόγο να "ξαναπλάσει" κάποιος το thermal pad. Δεν είναι δα και τόσο μεγάλο κόστος και όταν ζητάς ο πελάτης να σε πληρώσει καλά για τον καθαρισμό τότε οφείλεις να του βάλεις άριστα υλικά. 2
sil_unique Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2016 Εγώ πάλι δεν τα ξαναπλάθω ποτέ, βάζω καινούργιο εκ νέου δεν βρίσκω κανέναν απολύτως λόγο να "ξαναπλάσει" κάποιος το thermal pad. Δεν είναι δα και τόσο μεγάλο κόστος και όταν ζητάς ο πελάτης να σε πληρώσει καλά για τον καθαρισμό τότε οφείλεις να του βάλεις άριστα υλικά. Το αναφέρω για τον απλό χρήστη ο οποίος δεν έχει διαθέσιμα πάντα τα απαραίτητα.
george_gpu Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2016 Επιβάλεται στα laptop στις gpu thermal pad (Συνηθως 0,50 χιλιοστα το πιο χρησιμο ) , ιδιως στα hp g62 !!
lionheart82 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2016 (επεξεργασμένο) Για laptop εαν μιλήσουμε και εκ πείρας σε ένα acer 5920 που δοκίμασα αρκετά τα πήγε πολύ καλύτερα με μια G4 Thermal paste από ότι με thermal pads για την θερμοκρασία της GPU (edited my mistake). Σε γενικές γραμμές μια καλή thermal paste είναι πολύ καλύτερη σε απόδοση από τα pads αρκεί να γίνει σωστά η εφαρμογή και ο καθαρισμός της επιφάνειάς που προηγείται. Επεξ/σία 21 Οκτωβρίου 2016 από lionheart82
george_gpu Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2016 καλημέρα , απλώς εχουν ποιότητες τα pad , αν δοκιμάσεις τις Phobya π.χ θα δείς μεγάλη διαφορά
nikοs Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2016 Για laptop εαν μιλήσουμε και εκ πείρας σε ένα acer 5920 που δοκίμασα αρκετά τα πήγε πολύ καλύτερα με μια G4 Thermal paste από ότι με thermal pads για την θερμοκρασία της CPU. Σε γενικές γραμμές μια καλή thermal paste είναι πολύ καλύτερη σε απόδοση από τα pads αρκεί να γίνει σωστά η εφαρμογή και ο καθαρισμός της επιφάνειάς που προηγείται. Σε Cpu ποτέ δεν βάζουμε thermal pads έτσι και αλλιώς εκτός αν μιλάμε για τίποτα netbook που έρχονται από το εργοστάσιο με thermal pad εκει.Τα pads μπαίνουν συνήθως στην gpu και ο λόγος είναι για να καλύψουν τα κενά μεταξύ ψήκτρας και gpu chip.Μην μπερδεύεις τον κόσμο, αν πας και βάλεις πάστα εκει που έχει pad θα έχει τεράστιες θερμοκρασίες.Τέλος δεν υπάρχει σωστή εφαρμογή πάστας αυτά τα λέγανε κάποτε, ένα "μπιζέλι" στο κέντρο του επεξεργαστή και έπειτα τοποθέτηση της ψήκτρας. Επιβάλεται στα laptop στις gpu thermal pad (Συνηθως 0,50 χιλιοστα το πιο χρησιμο ) , ιδιως στα hp g62 !! Στο hp g62 βάζουμε 1,5 mm ή 2mm thermal pad. Το αναφέρω για τον απλό χρήστη ο οποίος δεν έχει διαθέσιμα πάντα τα απαραίτητα. O απλός χρήστης αν δεν έχει τα κατάλληλα υλικά ας μην το πειράξει τότε ή να προμηθευτεί τα κατάλληλα υλικά εξ αρχής γιατί άπαξ και την κάνει την "χαζομάρα" μετά θα κατηγορεί οποιονδήποτε άλλον εκτός του εαυτού του για τις θερμοκρασίες που θα έχει. 1
sil_unique Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2016 Μια διόρθωση, στα G62 η ΗΡ έβαζε 1mm [δεν υπάχει θέμα αν θα είναι πιο παχύ αφού θα πιεστεί] αλλά καλής ποιότητας. Με ένα τυχαίο pad το μηχάνημα θα σβήνει, σωστά δουλεύει σίγουρα με μάρκα laird [αυτό έβαζε η ΗΡ] https://www.amazon.de/Ersatzteil-PCHNB-12X12X1-QTY50-619349-050/dp/B00H710SK2 -δεν το λες φθηνό αλλά από ebay το βρίσκεις κανείς σε λογικές τιμές
nikοs Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2016 Εγώ χρησιμοποιώ pads της akasa ή της ek water blocks στο hp g62 μου έχω δοκιμάσει από 1mm εώς 2mm την καλύτερη απόδοση με τα συγκεκριμένα pads την είδα στα 2mm με akasa και 1,5mm με ek water blocks και την χειρότερη με τα 1mm.Τα συγκεκριμένα pads μιας και είναι εξαιρετικά σε ποιότητα και αρκετά ελαστικά σε παίρνει να βάλει και 0.5mm παραπάνω!Αν και προσωπικά το τελευταίο καιρό δουλεύω ένα πολύ καλύτερο προϊόν το k5 pro και δεν χρειάζεται να ασχοληθώ με mm, με το k5 έχω σαφώς χαμηλότερες θερμοκρασίες και παρατήρησα πως οι θερμοκρασίες πέφτουν πιο γρήγορα σε σύγκριση με τα pads.
sil_unique Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2016 Φίλε nikos για την k5 pro θεωρώ ότι είναι μια αποτυχία αν την χρησιμοποιήσεις σε κάρτα γραφικών - σβήνουν τα μηχανήματα!!! Από την άλλη είναι μια χαρά για την δουλειά που προορίζεται αρχικά - στις μνήμες της κάρτας γραφικών στα iMac. Συνεχίζω να την τιμώ αλλά μόνο για την συγκεκριμένη εφαρμογή. Η σχετική εταιρία που την διαθέτει έχει κάνει καλό marketing αλλά όπως λέει και μια διαφήμιση θέλει λίγο δουλίτσα ακόμα για να παίζει παντού.
nikοs Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2016 Φίλε nikos για την k5 pro θεωρώ ότι είναι μια αποτυχία αν την χρησιμοποιήσεις σε κάρτα γραφικών - σβήνουν τα μηχανήματα!!! Από την άλλη είναι μια χαρά για την δουλειά που προορίζεται αρχικά - στις μνήμες της κάρτας γραφικών στα iMac. Συνεχίζω να την τιμώ αλλά μόνο για την συγκεκριμένη εφαρμογή. Η σχετική εταιρία που την διαθέτει έχει κάνει καλό marketing αλλά όπως λέει και μια διαφήμιση θέλει λίγο δουλίτσα ακόμα για να παίζει παντού. Κάτι δεν κάνεις καλά και σου "σβήνουν" τα μηχανήματα ή παραβάζεις ή βάζεις ελάχιστη...Εγώ την δουλεύω συχνά και έχει άριστα αποτελέσματα!!Μήπως μπερδεύεσαι με την k4 pro;;;Δεν αμφισβητώ αυτό που λες, για να το λες κάτι θα το λες βάση προσωπικής σου εμπειρίας αλλά και εγώ από την άλλη από δική μου προσωπική εμπειρία σου λέω πως έχω βάλει k5 pro σε πραγματικά πάρα πολλά μηχανήματα και είχα άριστες θερμοκρασίες. Αυτή την στιγμή την έχω τοποθετημένη στο hp g62 μου σε ένα dellακι της κοπέλας μου και σε 2-3 ακόμα μηχανήματα που έχω στο σπίτι μου για πειραματισμούς και σε όλα αποδίδει άψογα!Προφανώς και την k5 pro την τοποθετώ μόνο στα chip των γραφικών και όχι στον cpu!!!
sil_unique Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2016 k4 pro δεν έχω πάρει ποτέ. k5 pro είχα βάλει αρχικά σε gpu σε ένα acer και έλεγα γιατί σβήνει μέχρι που είδα θερμοκρασίες κοντά στους 100 και έβαλα pad για να δουλέψει οκ. Ξαναδοκίμασα όταν ξαναπήρα φρέσκια σε άλλο μηχάνημα αλλά πάλι τα ίδια και πλέον γλιτώνω χρόνο βάζοντας pad σε τέτοιες περιπτώσεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα