Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Υπολογιστης compaq pressario cq80 

Τροφοδοτικο universal AC adapter ρυθμιζμενο στα 19V

O υπολογιστης λειτουργουσε με το τροφοδοτικο χωρις τη μπαταρια καθως αυτη δεν ειναι σε καλη κατασταση κ ξεφορτιζει γρηγορα. Χθες και ενω ο υπολολ ηταν σε λειτουργεια με το τροφοδοτικο συννεβη το μοιραιο και χυθηκε ενα ποτηρι νερο πλησιον του τροφοδοτικου. Το νερο που λημνασε εφατσε στο τροφοδοτικο (το τροφοδοτικο δεν "κολυμπησε" στο νερο). Καθως ο υπολ λειτουργουσε κανονικα πηγα να μετακινησω το τροδοτικο απο τα νερα και αμεσως επεσες ο γενικος κ εσβησε ο υπολ καθως δουλευε οπως προειπα χωρις μπαταρια. Αποσυνδεσα αμεσα τον υπολογιστη απο τη τροφοδοσια σηκωσα το γενικο και σκουπισα το τροφοδοτικο απο το νερο.

Σημερα ανοιξα το τροφοδοτικο το οποιο σε γενικες γραμμες ηταν στεγνο εσωτερικα ειχε ελαχιστη μονο υγρασια συγκεντρωμενη στο κατω μερος απο τ εξωτερικο περιβλημα. Το φυσηξα με το πιστολακι προσεκτικα κ αφου τοο αφησα αρκετη ωρα να στεγνωσει οποιοδηποτε ιχνος υγρασιας το συναρμολογισα κ επιχειρησα να το δοκιμασω. Το τροφοδοτικο δεν λειτουργει προφανως εχει καει. Το ερωτημα μου ειναι, αξιζει να αγορασω και να δοκιμασω ενα καινουριο τροφοδοτικο ή εχει παθει καποια ζημια το λαπ τοπ??

Προς το παρον δεν μπορω να δοκιμασω αν λειτουργει τοο λαπτοπ χωρις τροφοδοτικο καθως η μπαταρια του ειναι πληρως αποφωρτησμενη

Δημοσ.

Βαλε το τροφ στην πριζα και μετρησε με πολυμετρο την ταση εξοδου απο το βυσμα. Αν δεν δειχνει τιποτα, ψοφησε το τροφοδοτικο.

Δημοσ.

Το τροφοδοτικο προφανως εχει "ψοφισει" καθως οταν το εβαλα στη πριζα δεν αναψε η ενδεικτικη λυχνια του τροφοδοτικου. Η μπαταρια ειναι πληρως αποφορτησμενη οπως προειπα... Οποτε παραμενει αγνωστο αν εχει προκληθει καποια ζημια στον υπολ :-(

Οπως κ να'χεει ευχαριστω για τις απαντησεις :-)

Δημοσ.

Πήγαινε σε ένα κατάστημα και πες τι έγινε και ότι θες να δοκιμάσεις ένα πολυφορτιστή για το laptop γιατί ο δικός σου χάλασε, θα ρυθμίσουνε το φορτιστή και θα δεις αν ανοίγει το laptop, αν ανοίγει, το αγοραζεις. Γυρω στα 20 ευρω κανουν, 

Μην ξαναδοκιμασεις τον βρεγμενο πεταξε τον.

Εγω ειχα παρει ενα πολυφορτιστη για το λαπτοπ μου(ACER) και ακομα κανω την δουλεια μου :-D  

Δημοσ.

Καθως δοκιμαζα με ενα δοκιμαστικο κατσαβιδι να δω αν οντως δινει ταση το τροφοδοτικο ξαφνικα εγινε ενα τσαφ, (μια μινι εκρηξη) στο τροφοδοτικο και επεσαν παλι οι ασφαλειες... να ζησουμε να το θυμομαστε B)  B)

Δν ξερω αν εχει σημασια αλλα επεσε η ασφαλεια απο το ρολοϊ της δεη κ οχι απ το πινακα, τι φαση??

Δημοσ.

με δοκιμαστικό κατσαβίδι πήγες να δεις αν έχει τάση στην έξοδο το τροφοδοτικό; :mellow:  :blink: Πέτα το

Πήγαινε σε ένα κατάστημα και πες τι έγινε και ότι θες να δοκιμάσεις ένα πολυφορτιστή για το laptop γιατί ο δικός σου χάλασε, θα ρυθμίσουνε το φορτιστή και θα δεις αν ανοίγει το laptop, αν ανοίγει, το αγοραζεις. Γυρω στα 20 ευρω κανουν, 
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...