Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

λοιπον παιδια...τιποτα ακομα.

εχω βγαλει/βαλει την μπαταρια της μητρικης

κατεβασα iso win10 , δοκιμασα μεσω usb και κολλαει κι αυτο στην αρχη 

Την μπαταρια ελπιζω να την βγαζεις αφου ηδη εχεις βγαλει το συστημα απο την πριζα και εχεις πατησει και μια φορα το κουμπι εκκινησης για να αποφορτιστουν οι πυκνωτες.

Το ISO ειναι για να περασεις windows μεσω DVD

Σιγουρεψου οτι το κανεις σωστα. Δες αυτο.

• Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ειπώθηκε και παραπάνω, αλλά μάλλον αγνοήθηκε. Βάλε κάποια διανομή linux ώστε να δεις αν είναι θέμα λειτουργικού. Τα windows πολλές φορές αποτυγχάνουν χωρίς να βγάζουν κάποιο σφάλμα ή δίνοντας ελάχιστες πληροφορίες για το τι δεν πήγε καλά. Δοκίμασε λοιπόν κάποια διανομή linux η οποία ακόμη και αν δεν εγκατασταθεί και αυτή έχει πιο πολλές πιθανότητες να εμφανίσει περισσότερες πληροφορίες για το σφάλμα που υπήρξε. Αν χρησιμοποιήσεις διανομή με γραφικό περιβάλλον εγκατάστασης(που είναι το πιθανότερο), συνήθως πατώντας το esc αν δεις και κολλήσει κάπου θα σε μεταφέρει σε περιβάλλον κονσόλας όπου μπορείς να δεις τα διάφορα μηνύματα και τα τυχόν σφάλματα. Ακόμη και αν δεν μπορείς να βγάλεις νόημα μπορείς να ψάξεις στο google σχετικά και να βγάλεις άκρη. Όταν δε σου βγάζει όμως τίποτα τι να καταλάβεις και που να ψάξεις. :-D

• Like 2
Δημοσ.

δεν εχω ιδεα απο linux και γι αυτο δεν το δοκιμασα ακομα.

απο που το κατεβαζω και ποια η διαδικασια?

το iso το περασα μεσω rufus στο usb.

τα dvd οπου εχω τα 7 και τα xp τα εχω πανω απο 5 χρονια κι εχω κανει φορματ αρκετες φορες σε αρκετα pc.

την μπαταρια εννοειται την εβγαλα με τα παντα σβησμενα.

θα κανω το τεστ για τις μνημες... ισως φταινε αυτες

Δημοσ.

Υπάρχουν εκατοντάδες διανομές linux. Παρακάτω  3 βασικές και εύκολες στην εγκατάσταση. 

https://el.opensuse.org/Main_Page

https://www.ubuntu-gr.org/

https://getfedora.org/

Επίσης υπάρχουν και πολύ οδηγοί εγκατάστασης και στα ελληνικά. Στη φάση που βρίσκεσαι και αφού ο δίσκος θα φορμαριστεί έτσι κι αλλιώς δεν έχεις να φοβηθείς κάτι. Οι παραπάνω διανομές(αλλά και οι πιο πολλές) λειτουργούν και ως live cd dvd, κι έτσι μπορείς να τις δοκιμάσεις και να εξοικειωθείς λίγο πριν κάνεις εγκατάσταση. Μπορείς δηλαδή, χωρίς να κάνεις εγκατάσταση στο δίσκο να μπεις στο λειτουργικό σε live μορφή και να το χρησιμοποιήσεις κανονικά σα να ήταν εγκατεστημένο. Από εκεί θα μπορέσεις να έχεις πρόσβαση και στο δίσκο και έτσι να ελέγξεις το πως συμπεριφέρεται στο συγκεκριμένο μηχάνημα. Μπορείς ας πούμε να κατεβάσεις ένα μεγάλο αρχείο και να το αποθηκεύσεις στο δίσκο έτσι ώστε να ελέγξεις αν υπάρχει πρόβλημα κατά την εγγραφή. Επίσης μπορείς να ελέγξεις το δίσκο ή και να του κάνεις format σε ntfs ώστε να είναι έτοιμος για την εγκατάσταση των windows(ίσως η εγκατάσταση των windows να μην μπορεί να τον διαμορφώσει για κάποιο λόγο και γι' αυτό να έχεις πρόβλημα). Οι linux διανομές έχουν το gparted για διαχείριση των δίσκων και είναι συνήθως εγκατεστημένο και στη live μορφη τους.

ΕDIT:
οι παραπάνω διανομές νομίζω περιλαμβανουν και το mem86 που είναι για έλεγχο των μνημών, οπότε μπορείς να κάνεις και έλεγχο στις μνήμες από το cd τους.
Δημοσ.

Α,με άλλο πρόγραμμα εκτός του rufus δοκίμασες;

Win usb tool πχ,unetbootin.

Ουκ ολίγες φορές ,έχω πάρει μόνο αγάπη από rufus.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...