Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

αγορασα προσφατα την 

https://www.skroutz.gr/s/9777771/Sony-KD-55XD7005.html?from=autocomplete&keyphrase=sony+kd55xd7005

κατα κυριο λογο την εχω παρει για ταινιες τις οποιες τις κατεβαζω! 

Το ερωτημα μου ειναι αν ειναι καποιο συγκεκριμενο format για να μην εχει πλαισια πανω κατω! σε ολα τα 4k που εχω κατεβασει εχει πλαισια το ιδιο και σε 1080p!

Δημοσ.

Πρόσεξε από που κατεβαζεις. Πολλά site κόβουν πάνω κάτω.

Δημοσ.

Πρόσεξε από που κατεβαζεις. Πολλά site κόβουν πάνω κάτω.

Πως μπορω να το δω αυτο? Απο piratebay κατεβαζω και τις αναλυσεις που κοιταω ειναι 3860χ2160 αλλα παρολα αυτα βγαζει πλαισα

Δημοσ.

Οι περισσότερες πολύ καινούριες ταινίες γυρίζονται σε 21:9 ratio. Αυτός είναι ο σωστός τρόπος να τις βλέπεις, αν τις κάνεις stretch όλα θα φαινονται παραμορφωμένα. Σε παλιότερες ταινίες ή σε σειρές, το ratio είναι 16:9 οπότε εκεί θα στις εμφανίζει σε όλο το ύψος της οθόνης.

Δημοσ.

Οι περισσότερες πολύ καινούριες ταινίες γυρίζονται σε 21:9 ratio. Αυτός είναι ο σωστός τρόπος να τις βλέπεις, αν τις κάνεις stretch όλα θα φαινονται παραμορφωμένα. Σε παλιότερες ταινίες ή σε σειρές, το ratio είναι 16:9 οπότε εκεί θα στις εμφανίζει σε όλο το ύψος της οθόνης.

οποτε οτι ταινια και να κατεβασω προσφατη θα την βγαζει με πλαισιο?

με αυτον τον τροπο το 3860χ2160 που κατεβαζω ειμαι fake μιας και δεν το δειχνει full screen?

Δημοσ.

Γιατί θα έπρεπε να το δείχνει full screen; Οι ταινίες αυτές είναι γυρισμένες για να παίζουν στην οθόνη του cinema που έχει άλλη αναλογία απο αυτή των τηλεοράσεων. Για παράδειγμα μια ταινία  για να τη δεις με τη σωστή αναλογία (aspect ratio) θα έχει ανάλυση 1920x800 και όχι 1920x1080. Αν την έβλεπες με τη δεύτερη ανάλυση θα την έβλεπες παραμορφομένη. Αυτό δε συμβαίνει με όλες τις ταινίες. Εξαρτάται πως έχουν γυριστεί οι ταινίες και κατα πόσο τις έχουν "πειράξει" στη συνέχεια οι εταιρείες για να μπορούν να παίζουν σε αναλογία 16:9.

https://www.reddit.com/r/NoStupidQuestions/comments/2zb1io/why_do_movies_have_those_black_bars_at_the_bottom/

Δημοσ.

Γιατί θα έπρεπε να το δείχνει full screen; Οι ταινίες αυτές είναι γυρισμένες για να παίζουν στην οθόνη του cinema που έχει άλλη αναλογία απο αυτή των τηλεοράσεων. Για παράδειγμα μια ταινία  για να τη δεις με τη σωστή αναλογία (aspect ratio) θα έχει ανάλυση 1920x800 και όχι 1920x1080. Αν την έβλεπες με τη δεύτερη ανάλυση θα την έβλεπες παραμορφομένη. Αυτό δε συμβαίνει με όλες τις ταινίες. Εξαρτάται πως έχουν γυριστεί οι ταινίες και κατα πόσο τις έχουν "πειράξει" στη συνέχεια οι εταιρείες για να μπορούν να παίζουν σε αναλογία 16:9.

https://www.reddit.com/r/NoStupidQuestions/comments/2zb1io/why_do_movies_have_those_black_bars_at_the_bottom/

παντως μερικες που εχω κατεβασει εχουν 16:9 αλλα και παλι δεν ειναι full screen

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...