Προς το περιεχόμενο

Xiaomi Mi 5S 268,16€ @ Bang Good

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μου φαίνεται παντως πολυ περιεργο να τρεχει καποιος να αγορασει μια συσκευή αξιας 260 ευρω, και να ταλαιπωρειται ψαχνοντας τις μπαντες 4g και να κουραζει το μυαλο του.

Κουμαντο στα λεφτα κανενος δεν κανω. Αλλα υπάρχουν αξιοπρεπεις προτασεις και απο ελλαδα αλλα και απο κινα που καλύπτουν ολες τις μπαντες χωρις ταλαιπωρία

Για πες μια αξιοπρεπή πρόταση αντίστοιχη του Mi5s απο Ελλάδα στα 260 ευρώ.

δεν υπάρχει καμία κούραση με τις μπάντες. τα πράγματα είναι απλά, αν έχεις wind (και vodafone ίσως) και μένεις σε κάποια μικρή πόλη στην επαρχία λογικά δεν θα πιάνεις 4g. όλοι οι άλλοι καλύπτονται.

• Απαντ. 170
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Πρωτον γραφω για αξιοπρεπεις προτασεις. Το le eco pro 2 εχει σίγουρα band 20 πχ.

Δευτερον, μικρες πολεις στην επαρχια εννοεις οτι υπαρχει εκτος απο Αθήνα και Θεσσαλονίκη; Προσωπικά παρατηρω διαφορες στο 4g στη Θεσσαλονίκη αναμεσα στο oneplus one μου και το redmi note 3.

Δημοσ.

απο οτι ειδα εχουν μονο αγγλικα και κινεζικα.Δεν εχουν ακομα international εκδοση

Δεν είναι και κακό αυτό, αν είναι να βάλει καμιά πειραγμένη ΡΟΜ από οτ μαγαζί μέσα 1000 φορές καλύτερα την original.

Παιδιά προσοχή στις αγορές από Bangood ότι έχει σχέση με android, όσα κινητά/τάμπλετ έχω πάρει από εκεί όλα είχαν Κινεζοσαβούρα μέσα από το μαγαζί και σε πολλές περιπτώσεις δεν τ στέλνει με το αυθεντικό κουτί (Το γράφει βέβαια όταν είναι να το στείλει έτσι στην σελίδα τους)

Δημοσ.

Πρωτον γραφω για αξιοπρεπεις προτασεις. Το le eco pro 2 εχει σίγουρα band 20 πχ.

Δευτερον, μικρες πολεις στην επαρχια εννοεις οτι υπαρχει εκτος απο Αθήνα και Θεσσαλονίκη; Προσωπικά παρατηρω διαφορες στο 4g στη Θεσσαλονίκη αναμεσα στο oneplus one μου και το redmi note 3.

κανένα απ τα 2 δεν έχουν 800αρα απλά τα qualcomm έχουν καλύτερο modem

Δημοσ.

Ενημερωτικά, Καβάλα μέσα στην πόλη (κέντρο και καφέ παραλία), Ξάνθη μέσα στην πόλη, Ξάνθη πηγάδια (γήπεδο) και Δράμα πιάνει 4g. Στον δρόμο και εκτός Καβάλας που μένω εγώ δεν πιάνει με τίποτα. Xiomi mi4c έχω 

Δημοσ.

Όλες οι εταιρείες παίζουν σε όλες τις μπάντες. Απλά σε κάποιες περιοχές πολλές έταιρείες παίζουν μόνο 800. Με το να μην υποστηρίζει 800άρα μπάντα ένα κινητό, σημαίνει οτι μπορεί σε κάποιες περιοχές να μην έχει 4G ή να έχει λίγο μειωμένη ταχύτητα το 4G. Αλλά γενικά δε νομίζω οτι είναι κάτι που παίζει τόσο πολύ ρόλο.

παμε ξανά: Δεν θα εχει καθολου 4G. Δεν υπάρχει ολιγον εγκυος... εισαι ή δεν εισαι. Ετσι και με τις μπαντες. Αν το κινητο δεν ακουει 800MHz, απλα δεν θα ακουει τιποτα. Ουτε μειωμενα ουτε αμειωτα. Τιποτα.

Επισης, ναι... ολες οι εταιριες εχουν σταθμους που παιζουν και στις τρεις μπαντες... πλην ομως τα δικτυα της Voda και Cosmote ειναι στημενα στα 1800-2600 με κάποιες ελάχιστες εξαιρεσεις απο 800αρες και ακριβως το αντιθετο συμβαίνει στην Wind οπου η συντριπτικη πλειοψηφια ειναι 800αρες.

Οπερ σημαινει πως  στην Cosmote & Voda ενα κινητο χωρις 800αρα δεν θα παρατηρησει καποια ελλειψη, ενω στην Wind απλα δεν θα δει 4G (παρα μονο σε απιθανη περιπτωση που πεσει σε 1800αρα κεραια, οποτε ας παιξει τζοκερ).

Βεβαια ολα αυτα τα στοιχεία μεταβάλλονται με τον καιρό και σίγουρα οι 800αρες κεραιες θα κάνουν ολο και ποιο συχνη την παρουσια τους και στα αλλα 2 δικτυα.

Προς το παρον, αμα δεν εχει καποιος Wind και ο οριζοντας ζωης του κινητου δεν ειναι πανω απο 1-1,5 χρονο... ας προχωρησει και χωρις 800αρα. Δεν νομιζω οτι θα αλλαξει κατι δραματικα στα δικτυα τοσο συντομα.

• Like 3
Δημοσ.

παμε ξανά: Δεν θα εχει καθολου 4G. Δεν υπάρχει ολιγον εγκυος... εισαι ή δεν εισαι. Ετσι και με τις μπαντες. Αν το κινητο δεν ακουει 800MHz, απλα δεν θα ακουει τιποτα. Ουτε μειωμενα ουτε αμειωτα. Τιποτα.

Επισης, ναι... ολες οι εταιριες εχουν σταθμους που παιζουν και στις τρεις μπαντες... πλην ομως τα δικτυα της Voda και Cosmote ειναι στημενα στα 1800-2600 με κάποιες ελάχιστες εξαιρεσεις απο 800αρες και ακριβως το αντιθετο συμβαίνει στην Wind οπου η συντριπτικη πλειοψηφια ειναι 800αρες.

Οπερ σημαινει πως  στην Cosmote & Voda ενα κινητο χωρις 800αρα δεν θα παρατηρησει καποια ελλειψη, ενω στην Wind απλα δεν θα δει 4G (παρα μονο σε απιθανη περιπτωση που πεσει σε 1800αρα κεραια, οποτε ας παιξει τζοκερ).

Βεβαια ολα αυτα τα στοιχεία μεταβάλλονται με τον καιρό και σίγουρα οι 800αρες κεραιες θα κάνουν ολο και ποιο συχνη την παρουσια τους και στα αλλα 2 δικτυα.

Προς το παρον, αμα δεν εχει καποιος Wind και ο οριζοντας ζωης του κινητου δεν ειναι πανω απο 1-1,5 χρονο... ας προχωρησει και χωρις 800αρα. Δεν νομιζω οτι θα αλλαξει κατι δραματικα στα δικτυα τοσο συντομα.

Λες ανακρίβειες και τις στηρίζεις με σθένος. 

Μπορεί να έχει χαμηλότερες ταχύτητες, γιατί όλες οι εταιρείες σταδιακά ενεργοποιούν την τεχνολογία CA (carrier aggregation) που χρησιμοποιεί όλες τις μπάντες, όσες είναι διαθέσιμες κάθε στιγμή, για να αυξήσουν την ταχύτητα. 

Η έλλειψη του 800αριού, φαίνεται σε όλες τις εταιρείες. Απλά στην wind ισως είναι πιο έντονο. Επίσης μπορεί να εκπέμπει μια κεραία όλες τις μπάντες, αλλά καθαρά λόγω χαρακτηριστικών διάδοσης, το 800άρι να φτάνει πιο μακριά. 

• Like 3
Δημοσ.

Παντως εγω στους Αγιους Θεοδωρους το Καλοκαιρι με ενα LeTV X600 και Wind οχι μονο 4G δεν ειχα αλλα ουτε καν 2G εκανε 5 λεπτα να ανοξει μια σελιδα.

Σε αντιθεση με ενα Ulefone be pro που πηγα παλι εκει στους Αγιους ειχε μια χαρα σημα 4G

Αν δεν υπηρχε αυτοτο προβλημα θα ειχα παει mi max εχθες.

Δημοσ.

Έχεις θέμα με την έννοια οτι δε θα έχεις 4G σε όλες τις περιοχές που θα είχες, αν είχες κινητό που υποστηρίζει την μπάντα αυτή. Αν αυτό σε πειράζει ή όχι, είναι δικό σου θέμα!

Π.χ προσωπικά επειδή κινούμαι το 95% του χρόνου μου στην Αθήνα,και έχω και δεύτερο κινητό που υποστηριζει την 800άρα, δεν περιμένω να με επηρεάσει πολύ. Κρίνεις και  ρωτάς!

Δημοσ.

Οπότε τελικά

Αν δεν έχει 800αρα μπάντα έχουμε ή όχι θέμα;

Στελιο εγω οταν πηρα το LeTV ειπα οκ δεν εχει 800αρα δεν θα εχω 4G ελα ομως που ουτε 3G δεν ειχα και παλι καλα που μου ειχε δωσει ο γερμανος 1GB με την ανανεωση και ειχα τουλαχιστον 3G* με την Cosmote αλλιως δεν θα ειχα καθολου ιντερνετ στις διακοπες.

Με την Cosmote ειχα μονο 3G γιατι ειναι παλια η καρτα μου και πρεπει να την αλλαξω.

• Like 1
Δημοσ.

Λες ανακρίβειες και τις στηρίζεις με σθένος. 

Μπορεί να έχει χαμηλότερες ταχύτητες, γιατί όλες οι εταιρείες σταδιακά ενεργοποιούν την τεχνολογία CA (carrier aggregation) που χρησιμοποιεί όλες τις μπάντες, όσες είναι διαθέσιμες κάθε στιγμή, για να αυξήσουν την ταχύτητα. 

Η έλλειψη του 800αριού, φαίνεται σε όλες τις εταιρείες. Απλά στην wind ισως είναι πιο έντονο. Επίσης μπορεί να εκπέμπει μια κεραία όλες τις μπάντες, αλλά καθαρά λόγω χαρακτηριστικών διάδοσης, το 800άρι να φτάνει πιο μακριά. 

Μια στιγμη. Εχω ενα Xiaomi που δεν εχει 800αρα. Απεναντι μου εχω μια κεραια 800αρα της Wind. Θα εχω η οχι σημα. Περιμένω μια απάντηση... η οποια μπορει να ειναι ΝΑΙ η ΟΧΙ. 

Φυσικα ομως... δεν εχει σημασια ενας σταθμος βασης ντε και καλα σε τι συχνοτητες μπορει να μεταδωσει, αλλα και τι φάσμα εχουν αγορασμένο οι εταιρίες απο το οποιο περιορίζονται κιολας.

Δημοσ.

Μια στιγμη. Εχω ενα Xiaomi που δεν εχει 800αρα. Απεναντι μου εχω μια κεραια 800αρα της Wind. Θα εχω η οχι σημα. Περιμένω μια απάντηση... η οποια μπορει να ειναι ΝΑΙ η ΟΧΙ. 

Φυσικα ομως... δεν εχει σημασια ενας σταθμος βασης ντε και καλα σε τι συχνοτητες μπορει να μεταδωσει, αλλα και τι φάσμα εχουν αγορασμένο οι εταιρίες απο το οποιο περιορίζονται κιολας.

Φυσικά και δε θα έχεις σήμα 4G, αν δε παίζει και σε άλλη μπάντα. Αυτό που σου εξηγώ είναι οτι αν ο απέναντι σταθμός παίζει 800/1800 θα έχεις 4G αλλά σε μειωμένη ταχύτητα, σε σχέση με ένα κινητό που υποστηρίζει 800, 1800 και carrier aggregation. 

Δε διαφωνούμε ουσιαστικά σε κάτι, απλά σου εξηγώ οτι μπορεί να είσαι και ολίγον έγκυος. 

Δημοσ.

Φυσικά και δε θα έχεις σήμα 4G, αν δε παίζει και σε άλλη μπάντα. Αυτό που σου εξηγώ είναι οτι αν ο απέναντι σταθμός παίζει 800/1800 θα έχεις 4G αλλά σε μειωμένη ταχύτητα, σε σχέση με ένα κινητό που υποστηρίζει 800, 1800 και carrier aggregation. 

Δε διαφωνούμε ουσιαστικά σε κάτι, απλά σου εξηγώ οτι μπορεί να είσαι και ολίγον έγκυος. 

Οκ... υπο αυτη την εννοια ναι δεκτόν φυσικά. Το ολιγον εγκύος παντως προυποθετει δικαιωμα εκπομπης στο συγκεκριμενο φασμα και υπο αυτή την εννοια το εθεσα και γω καθετα... Οι εταιριες ειχαν κανει καποιες σχετικές αγορές πριν μερικα χρόνια, το αν και κατα ποσο εμπλουτισανε τα δικαιωματα εκπομπης απο τοτε... δεν το ξερω. Σιγουρα ομως η κατασταση αλλαζει.

Δημοσ.

Σε ολες τις προσφορες κινεζικων κινητων χωρις Β20, γραφουμε παντα μερικες σελιδες επιπλεον για την 800αρα μπαντα.

Καλυτερα να δινουμε λινκ σε οποιον ρωταει σε αλλο thread, με αυτο το συγκεκριμενο θεμα, οπου θα μαζευονται ολες οι αποψεις και θα λυνονται ολες οι αποριες, για να μην αναμασωνται τα ιδια πραγματα και γεμιζουμε σελιδες εκτος της εκαστοτε προσφορας.

• Like 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...