Προς το περιεχόμενο

Από Ubuntu μετάβαση σε?

alex52

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μου θυμιζεται κατι εβραιους, που μετρανε τα kilobytes μνημης και τρεμουν τα χερια τους. :)

Αν δε κανω λαθος, ο μαστορας ειπε οτι θα βαλει 8GB μνημη και ssd δισκο. Και καθεται και ζηταει ελαφρυ de.

Κι απαντατε.

Μεχρι να επιλεξει διανομη, θα εχουμε γινει μυλος εδω μεσα, (οι υπολοιποι, αυτος θα τη βγαλει καθαρη). Χαχαχαχα.

Τι να τα κανει τα 8GB μνημης στο linux? Ωεω? Ειδου η απορια.

Με εχει φαει η αγωνια.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 83
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Τι να τα κανει?ο,τι τα κανει και στα windows..να τρεχει εφαρμογες...εκτος και αν στο λινουξ δεν τρεχουμε εφαρμογες και καθομαστε και χαζευουμε backgrounds / icon sets :) 

Τοτε ναι , τα 2γιγα ειναι υπεραρκετα :)

• Like 2

Με εχει φαει η αγωνια.

Μάλλον δεν έχει χρειαστεί να κάνεις πολλά πράγματα στο Linux. Τα 8GB τρώγονται για πλάκα αν έχεις ανοιχτά πολλά προγράμματα. Ειδικά με αυτά που γράφει ο OP, μπορεί να τα γεμίσει άαααααανετα.. Αν ανοίξει π.χ IDE για Android, VirtualBox (και σία), κανα πρόγραμμα για editing εκτός IDE, και μερικά tabs για browser, μαζί με τον βαρύ window manager, μετά αρχίσει να γεμίζει το swap και κλάφτα χαράλαμπε γιατί η διαχείριση μνήμης του Linux είναι απλα χ-α-λ-ι-α.

(Γιαυτό swappiness όσο πιο χαμηλά γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις, zswap για compression, και σε περίπτωση που μπουν πράγματα στο swap, κλείνουμε προγράμματα και τρέχουμε sudo swapoff -a, sudo swapon -a για να γίνει πάλι το σύστημα responsive)

Η καλύτερη λύση φυσικά, είναι 16 γιγα μνήμης, πλέον παίζουν στα 50 ευρώ αν θυμάμαι καλά.

Α, εχω μεινει πολυ πισω. Ντεμοντε ειμαι.

Εγω τρεχω με 4GB μνημης, και παραδοσιακους Κωλοκοτρωνέικους σκληρους στο linux.

Τρεχω γρηγορα στη σπηλια μου να κρυφτω.

Δε ξαναμιλαω για τεχνολογια. Μονο για αρχαιολογια απο 'δω και περα.

Μου θυμιζεται κατι εβραιους, που μετρανε τα kilobytes μνημης και τρεμουν τα χερια τους. :)

Αν δε κανω λαθος, ο μαστορας ειπε οτι θα βαλει 8GB μνημη και ssd δισκο. Και καθεται και ζηταει ελαφρυ de.

Κι απαντατε.

Μεχρι να επιλεξει διανομη, θα εχουμε γινει μυλος εδω μεσα, (οι υπολοιποι, αυτος θα τη βγαλει καθαρη). Χαχαχαχα.

Με εχει φαει η αγωνια.

Η μνήμη όπως έχουν πει και οι υπόλοιποι καταναλωνετε ανάλογα τις ανάγκες..

Ποτέ δεν μπαίνω στο ίντερνετ και να μην έχω καμία 10-15 ανοιχτά παράθυρα οπότε αυτό και μόνο είναι ικανό να εξαντλησει αρκετή μνήμη ....

Για να επιστρέψω στο θέμα που άνοιξα το unity Ubuntu με κούρασε και έσβησα το διαμέρισμα του δίσκου που είχα την εγκατάσταση για να περάσω πρώτα το arch Linux μιας και το βρήκα ενδιαφέρον διαβάζοντας και στην συνέχεια gentoo. Το gentoo βέβαια το ξεκίνησα να το στηνω σε virtual machine για να το δω πρώτα εκεί και εάν μου αρέσει να το περάσω σε native μορφή.

cautionary.png

καλό, αλλά πρέπει να είναι από καμιά 50ριά (!!)  χρόνια πριν,

αφού εγώ ο άσχετος, έχω εγκαταστήσει και χρησιμοποιώ σαν κύριο λειτουργικό linux (υπάρχουν στον ίδιο υπολογιστή και win και επίσης υπάρχει και mac στο σπίτι)

τώρα ubuntu, παλαιότερα mint και suse και επίσης έχω και ένα αρχαίο netbook που το έκανα music server και τρέχει mpd βασισμένο σε puppy linux.

με τα λίγα που ασχολήθηκα και σαν απλώς χρήστης δεν βρήκα κάποια ιδιαίτερη δυσκολία

τώρα ubuntu, παλαιότερα mint και suse και επίσης έχω και ένα αρχαίο netbook που το έκανα music server και τρέχει mpd βασισμένο σε puppy linux.

με τα λίγα που ασχολήθηκα και σαν απλώς χρήστης δεν βρήκα κάποια ιδιαίτερη δυσκολία

Μάλλον δεν κατάλαβες το νόημα του αστείου, έλεγε για μετάβαση σε Gentoo. Κάνε μια δοκιμή και τα ξαναλέμε :P

βάλε centOS, σταθερότατο :D

Πολυ ωραιο το centos για servers αλλα η 7.x αχωνευτη. Η 6.x ειναι ωραιοτατη αλλα ληγει σε 2 χρονια περιπου νομιζω.

Για desktop σκετο debian testing με xfce εχω καταληξει οτι ειναι η πιο versatile λυση. Γενικως προτιμω τις αρχικες διανομες παρα τις *based οποιουδηποτε ειδους

Πολυ ωραιο το centos για servers αλλα η 7.x αχωνευτη. Η 6.x ειναι ωραιοτατη αλλα ληγει σε 2 χρονια περιπου νομιζω.

Για desktop σκετο debian testing με xfce εχω καταληξει οτι ειναι η πιο versatile λυση. Γενικως προτιμω τις αρχικες διανομες παρα τις *based οποιουδηποτε ειδους

Από απορία καθαρά μιας και χρησιμοποιώ centos 7.2 στους server μου γιατί είναι αχωνευτη? Ρωταω στα αλήθεια καθώς δεν ξέρω και παράλληλα δεν αντιμετωπισα κάποιο θεμα στο στήσιμο ουτε στην ασφάλεια μετά από μερικά απλά penetration tests που έκανα .

Με εχει φαει η αγωνια.

Θα στήσει Elastic και θα τα φάει για πλάκα.

Από απορία καθαρά μιας και χρησιμοποιώ centos 7.2 στους server μου γιατί είναι αχωνευτη? Ρωταω στα αλήθεια καθώς δεν ξέρω και παράλληλα δεν αντιμετωπισα κάποιο θεμα στο στήσιμο ουτε στην ασφάλεια μετά από μερικά απλά penetration tests που έκανα .

Αμα δουλευεις το 7 χωρις προβληματα μην το σκεφτεσαι. Το αχωνευτη ειναι προσωπικη δικη μου κριση.

Ειναι διαφορα μικροπραγματα οχι σημαντικα απο μονα τους. πχ

Εχει κοψει απο το 6 στο 7 driver support σε παλιοτερο hardware. Κατι HP G5 servers που προσπαθησα να το εγκαταστησω δεν δουλευε.

To GUI του ειναι χειροτερο. Στο 6 εχει το κλασικο Gnome στο 7 εχει μια πετσοκομμενη απαισια εκδοση. Ναι ΟΚ θα μπορουσα να βαλω αλλο αλλα προτιμω να δουλευει καλα με τα default η εστω με οσα εργαλεια συμπεριλαμβανονται out of the box

Καποιες λεπτομερειες και διαφορες στα configuration files που μου σπασαν τα νευρα πριν κατι χρονια και τωρα ουτε που τις θυμαμαι.

Systemd. Θα προτιμουσα να μην υπαρχει σε server OS. Για το debian που χρησιμοποιω ενιοτε ως desktop ειναι αποδεκτο αν και οχι επιθυμητο. Περιμενω τοσο καιρο το fork του debian χωρις systemd (devuan λεγεται) αλλα ακομα δεν εχει βγει απο beta.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...