GreekCharmed Δημοσ. 11 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2005 Δεν είναι ανάγκη να υπάρχει βαθύτερο νόημα πάντα. ΠΧ μιας και ανέφερες την Λάμψη, μπορεί εκεί το βαθύτερο νόημα να ήταν πόσο εύκολα μπορεί ένας άνθρωπος να ξεπεράσει τα όρια της λογικής και να εισέλθει στην τρέλα ή μπορεί να ήταν να μην πηγαίνουμε σε απομακρυσμένα ξενοδοχεία μέσα στην μέση του χειμώνα ολομόναχοι.... ποτέ δεν ξέρεις. Πιστεύω πως ο Κιούμπρικ (άποψή μου βέβαια ε) έκανε την Λάμψη γιατί είδε στο έργο αυτό την τρέλα που έψαχνε για να εκφραστεί. Και όχι απαραίτητα κάποιο βαθύ νόημα.
Akujin Δημοσ. 11 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2005 kati dvd pou kikloforoun sta ellinika video club kai legontai "kingdom" (2 ton arithmo) ti einai auta? exoun kamia sxesi me ton King? den kserw an elaves pote tin apantisi sou(mporei me PM) alla auti einai seira tou Lars Von Trier kai einai poly kouli. (eixane kai to tagline: shining meets twin peaks)
MariaTs. Δημοσ. 11 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2005 Δεν μπαίνω και πολλές φορές στα χωράφια του 'κινηματογράφου' αλλά το topic το είδα με μεγάλο ενδιαφέρον! Ομολογώ πως είμαι fan του Stephen King! Το πρώτο βιβλίο που διάβασα ήταν το 'Χρήσιμα Αντικείμενα'! Από τότε κόλλησα κι αναζητούσα κι άλλα δημιουργήματά του. Σιγά-σιγά βρέθηκα να έχω σχεδόν όλα του τα βιβλία και από αυτά δεν έχω διαβάσει καν τα μισά! Απ'όσα έχω διαβάσει όμως μερικά ήταν άκρως ανόητα (προφανώς θα τα έβγαλε με μεγάλη βιασύνη αν το κυνηγούσε ο εκδότης του) και κάποια άλλα ήταν πολύ καλά! Το 'Πράσινο Μίλι', το 'Ντολόρες Κλείνμπορν','Μακρυά Πορεία', 'Νεκρή Ζώνη' ήταν για μένα απ'τα καλύτερα του! Από ταινίες που έχουν βγει βασισμένες στις ιστορίες του θα σταθώ στο 'Ρίτα Χέιγουορθ: Η Μεγάλη Έξοδος', 'Στάσου Πλάι Μου', 'Το Πράσινο Μίλι', 'Η Λάμψη', 'Καρδιές στην Ατλαντίδα' και το 'Αδύνατος' (για την τηλεόραση). Ήταν ταινίες που είχαν μία σχετικά καλή απόδοση των βιβλίων. Όλες οι άλλες που έχουν βγει, ήταν τουλάχιστον γελοίες! Η φαντασία του Stephen King είναι μεγάλη, κρίμα που και οι σκηνοθέτες που δραματοποιούν τα βιβλία του, δεν την έχουν! Διαφορετικά θα είχαν κάνει θαύματα!
Επισκέπτης Δημοσ. 11 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2005 Δεν είναι ανάγκη να υπάρχει βαθύτερο νόημα πάντα. Για να το ξεκαθαρίσω, συμφωνώ απόλυτα. Σίγουρα δεν είναι απαραίτητο. Αλλά μου δίνεται η αίσθηση ότι υπάρχει. Γι'αυτό και το ψάχνω. Όχι γιατί το κάνω πάντα και σε κάθε ταινία ντε κ καλά. Αλλά μήπως και μπορέσω να ξεπεράσω αυτό το περίεργο συναίσθημα ανικανοποίησης που μου προσφέρουν τα σενάρια του Κινγκ.
GreekCharmed Δημοσ. 12 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2005 ... Το 'Πράσινο Μίλι', το 'Ντολόρες Κλείνμπορν','Μακρυά Πορεία', 'Νεκρή Ζώνη' ήταν για μένα απ'τα καλύτερα του! Πωω τι μου θύμησες! The Long Walk! Απίστευτο βιβλίο, με τρόμαξε και με συγκλόνισε. Πάω να το ξαναδιαβάσω
MariaTs. Δημοσ. 12 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2005 Πωω τι μου θύμησες! The Long Walk! Απίστευτο βιβλίο, με τρόμαξε και με συγκλόνισε. Πάω να το ξαναδιαβάσω Το γνωστό reality 'Survivor' σε μια άλλη εκδοχή! Όπως και το 'Running Man'! :wink:
GreekCharmed Δημοσ. 13 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2005 Το γνωστό reality 'Survivor' σε μια άλλη εκδοχή! Καμία σχέση μα καμία.
MariaTs. Δημοσ. 13 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2005 Μα σκοπός στην 'Μακρυά Πορεία' δεν ήταν ποιος θα καταφέρει να επιβιώσει μέχρι τέλους της διαδρομής χωρίς να λυγίσει; Αν θυμάσαι κιόλας όποιος το έκανε (λύγιζε δηλαδή) τον εκτελούσαν αμέσως! Δεν ήταν λοιπόν ένας δρόμος 'επιβίωσης'; Γι'αυτό και σημείωσα 'άλλη εκδοχή'! Η αλήθεια είναι ότι ήταν ένα πολύ καλό βιβλίο και θεωρώ ότι η φαντασία του King λειτούργησε ως προπομπός όλων των reality παιχνιδιών στην τηλεόραση! Μάλιστα είχα δει και μία ταινία (δυστυχώς δεν συγκράτησα τον τίτλο) με θέμα reality τύπου 'Susrvivor' στο οποίο οι παίκτες σε ένα έρημο νησί, καλούνταν να χωριστούν σε ομάδες και να βρουν έναν χαμένο θυσαυρό. Όποιος το έβρισκε θα ζούσε μέσα στη χλιδή! Όμως δεν τους είχαν πει ότι αν ξέφευγαν απ'τα όρια της περιοχής θα τους εκτελούσαν φρουροί που επιτηρούσαν το νησί! Από τη στιγμή που είδα το θέμα 'Stephen King' σπάω το κεφάλι μου για ένα άλλο βιβλίο που μου άρεσε και μάλιστα παρά το ότι ήταν μεγαλούτσικο το 'ρούφηξα' στην κυριολεξία: ο ήρωας έχει συνεχείς πονοκεφάλους και βλέπει διάφορες εικόνες. Σε μια ιατρική εξέταση που κάνει διαπιστώνεται ότι στο σώμα του υπάρχουν κάποια οζίδια που μετά από επέμβαση διαπιστώνεται πως είναι κομμάτια από άλλο σώμα και μάλιστα απ'τον διδύμο αδερφό του! Μήπως θυμάται κανείς τον τίτλο; Α! Έχει γυριστεί και ταινία! Συμπληρωματικά, άλλη μια καλή ταινία που ξεχωρίζω και έχει βασιστεί -βεβαίως-βεβαίως- σε βιβλίο του King είναι το 'Misery'!
MariaTs. Δημοσ. 13 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2005 Αν ενδιαφέρεστε να μαθαίνετε για το τι ετοιμάζει ο Stephen King, μπορείτε να επισκεφθείτε και την επίσημη ιστοσελίδα του: http://www.stephenking.com/index_flash.php
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.