Προς το περιεχόμενο

Stephen King

andr3as

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

το insomnia ειναι το καλυτερο βιβλιο που εχω διαβασει ποτε. απιστευτο, με τρελανε

για τις μεταφορες σε ταινιες μπορω να πω οτι συνηθως με ξενερωνουν αν εχω διαβασει το βιβλιο. η χειροτερη νομιζω ηταν το Hearts In Atlantis που ηταν πολυ καλο βιβλιο αλλα η ταινια δεν βλεποταν

• Απαντ. 53
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

to IT megalh kotsana mou fanhke kati metaksy stand by me kai goonies

varetotato kai mallon kana mikro paidi tha tromaze mono

genika h megaaaaaaaaaaaaaaalh diarkeia twn tainiwn toy kourazei paaaaaaaaraaaaa polyyyyyyyyyyyyyy

Δημοσ.

genika h megaaaaaaaaaaaaaaalh diarkeia twn tainiwn toy kourazei paaaaaaaaraaaaa polyyyyyyyyyyyyyy

NO FYCKING WAY DUDE!!!Pennywise rulz!!To na mhn sarese dikaiwma sou-exallou eimai apo tous ligous pou ta xwnoun edw pera gera ston King kai ton thewrw mallon yperitmhmeno-to na mhn sou arese i tainia episis dikaiwma sou,na tin sygrineis omws me ta 2 ta sygekrimena nonmizw exeis adiko

• Moderators
Δημοσ.

NO FYCKING WAY DUDE!!!Pennywise rulz!!To na mhn sarese dikaiwma sou-exallou eimai apo tous ligous pou ta xwnoun edw pera gera ston King kai ton thewrw mallon yperitmhmeno-to na mhn sou arese i tainia episis dikaiwma sou' date='na tin sygrineis omws me ta 2 ta sygekrimena nonmizw exeis adiko[/quote']

Pennywise rulz!!!!!!!!100%Οσο δεν παει και ακομα παραπερα! :twisted:

Δημοσ.
το insomnia ειναι το καλυτερο βιβλιο που εχω διαβασει ποτε. απιστευτο' date=' με τρελανε

για τις μεταφορες σε ταινιες μπορω να πω οτι συνηθως με ξενερωνουν αν εχω διαβασει το βιβλιο. η χειροτερη νομιζω ηταν το Hearts In Atlantis που ηταν πολυ καλο βιβλιο αλλα η ταινια δεν βλεποταν[/quote']

Emena m'arese h tainia, isws vevaia epeidh den exw diavasei to vivlio.Alla den nomizw kai na to eixa diavasei na elega oti den vlepetai!!

To "Secret Window" to eidate?Einai vasismeno sto "Secret Window, Secret Garden" tou Stephen King...Kaloutsikh tainia, den me trelane, alla oute kai me ksenerwse.Esas?

• 8 μήνες μετά...
Επισκέπτης
Δημοσ.

Θα επαναφέρω το τόπικ στην επιφάνεια με την εξης απορία που μου έχει δημιουργηθεί.

Κατ'αρχάς μόλις είδα το Pet Semetary, και θυμήθηκα για άλλη μια φορά το συναίσθημα που μου προκαλούν οι ταινίες από βιβλία του King. Κάθε φορά, έχω την αίσθηση ότι κάτι θέλει να πει ο ποιητής, που μου φαίνεται κ πολύ σοβαρό και ενδιαφέρον. Αλλά ποτέ δεν έχω νιώσει ότι το κατάλαβα (εκτός από το Shawshank Redemption). Συγκεκριμένα στα εξής:

Shining, Green Mile, Pet Sematary και το Hearts in Atlantis.

Υπάρχει κάποιο νόημα πίσω από αυτά; Κάποιος συμβολισμός που δεν μπορώ να πιάσω; Σε κάθε μα κάθε μια από αυτές τις ταινίες, σκεφτόμουν όσο την έβλεπα ότι κάτι πολύ καλό χτίζεται, και όταν τελείωνε σκεφτόμουν ότι μάλλον στην τύχη γράφτηκε και με στόχο απλά να τρομάξει παρά κάτι ήθελε να πει.

Καταλαβαίνω ότι τα θέματα του είναι παιδικοί εφιάλτες των περισσότερων, αλλά δεν ξέρω αν υπάρχει και κάτι παραπάνω. Anyone care to explain?

Δημοσ.
...

Υπάρχει κάποιο νόημα πίσω από αυτά; Κάποιος συμβολισμός που δεν μπορώ να πιάσω; Σε κάθε μα κάθε μια από αυτές τις ταινίες' date=' σκεφτόμουν όσο την έβλεπα ότι κάτι πολύ καλό χτίζεται, και όταν τελείωνε σκεφτόμουν ότι μάλλον στην τύχη γράφτηκε και με στόχο απλά να τρομάξει παρά κάτι ήθελε να πει.

Καταλαβαίνω ότι τα θέματα του είναι παιδικοί εφιάλτες των περισσότερων, αλλά δεν ξέρω αν υπάρχει και κάτι παραπάνω. Anyone care to explain?[/quote']

Τα θέματά του δεν είναι μόνο παιδικοί εφιάλτες...είναι η προσωποποίηση του κάθε εφιάλτη μας (σαν άτομα), του φόβου μας, του τρόμου μας. Μην κλείνετε την ουσία του Stephen King σε ένα κουτάκι που λέγεται Εφιάλτης γιατί θα χάσετε πολλά απο την αίσθηση του.

Σαν πραγματικά άρρωστη εδώ και πολλά πολλά χρόνια με τον SK έχω φυσικά όλα τα βιβλία και όλες τις ταινίες, short stories, άρθρα, το CD που βγήκε με όλα τα στοιχεία των ιστοριών του και τόσα πολλά που δεν φτάνουν να πω. Για μένα όλες του οι ταινίες είναι εξαιρετικές και ας μην είναι και οι αγαπημένες σας. Τα βιβλία σας συνιστώ να μην τα διαβάζετε μεταφρασμένα στα ελληνικά αλλά αν μπορείτε να βρείτε τα αμερικάνικα ή τα αγγλικά βιβλία, για να δείτε πόσο διαφορετικός μπορεί να γίνει ο τρόμος.

Όσον αφορά την διάρκεια των ταινιών, πως να χωρέσει ένα βιβλίο πχ 670 σελίδων σε μια 1και30 λεπτά ταινία?

Μιας και είπα για ταινίες, μπορείτε τώρα να βρείτε στα video clubs τις νέες ταινίες The Diary Of Hellen Rimbauer (η Hellen απο το Rose Red) και το Riding The Buller που βγήκε μόνο σε e-book.

Επίσης, όσοι θυμάστε το αριστούργημα Desperation που το διάβασα μέσα σε 7 ημέρες μονορούφι, η τηλεοπτική ταινία βρίσκεται σε post-production στάδιο αλλά ακόμα δεν γνωρίζω πότε θα παιχτεί στην Αμερικανική τηλεόραση.

Επίσης σε pre-production είναι και η ιστορία Talisman.

Ακόμα ο Stephen King θα γράψει μια ιστορία για το βιβλίο The Colorado Kid

To σημαντικότερο όμως για μένα είναι το εξής:

Ετοιμάζεται για μίνι τηλεοπτική σειρά η ανθολογία ιστοριών Nightmares And Dreamscapes. Τώρα να έκανε και το 4 Past Midnight και τι άλλο να θέλω...

Επισκέπτης
Δημοσ.

ωχ. δε βλέπω να απαντάει κανείς σ'αυτό που ρώτησα. Μάλλον η συζητήση απλά θα συνεχιστεί από κει που σταμάτησε. I woke up the beast!

Δημοσ.
p.s. to Carrie einai alitheia parepi...?

Με αυτό τι εννοείς?

Manuel μπορεί να μην απάντησα αλλά πιστεύω έδωσα την άποψή μου γιαυτό που είπες. Ο καθένας όμως μπορεί να έχει άπειρες διαφορετικές απόψεις.

Δεν νομίζω πως με κάθε ιστορία του προσπαθεί να πει κάτι. Βασίζεται νομίζω στην ψυχοσύνθεση του κάθε αναγνώστη και στο πως θα αναγνωρίσει και θα 'ενώσει' τον εφιάλτη του τάδε βιβλίου με έναν δικό του. ΠΧ στο IT που λατρεύω κατάλαβα πως ταυτοποιούσα τον κλόουν με κάτι που φοβάμαι εγώ...και μόλις διάβαζα γιαυτόν έτρεμαν τα πόδια μου.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Δεν με απασχολεί το πώς σε κάνει να φοβάσαι. Αυτό το καταλαβαίνω. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι αν υπάρχει κάποιο βαθύτερο νόημα στις ιστορίες του. Δεν πιστεύω ότι κάθε ιστορία τρόμου έχει ένα βαθύτερο νόημα, αλλά ο Κίνγκ μου δίνει την αίσθηση ότι έχει και απλά εμένα μου διαφεύγει κάθε φορά.

Γιατί ας πούμε να ασχοληθεί ένας δημιουργός σαν τον Κιούμπρικ με την Λάμψη, αν δεν υπάρχει κάποιο βαθύτερο νόημα;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...