fragma Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2016 Ενεργοποιήθηκα μετά απο αναβάθμιση σε VDSL 50 αλλά τα στατιστικά μου φαίνονται περίεργα. https://postimg.org/image/oftrchcwx/ Δεν θα έπρεπε με τόσο χαμηλό attenuation να πιάνω 50? Επίσης, το output power δεν είναι κάπως χαμηλό για vdsl? Δεν ξέρω τι να κάνω. Να δηλώσω βλάβη ή να δοκιμάσω την τύχη μου με ένα καλύτερο router από το Speedport του ΟΤΕ?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2016 Super Moderators Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2016 https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf checkαρε την εσωτερική καλωδίωση πρώτα...
dbconan Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2016 Δεν βλέπω ή γραμμή να πάει πιο πάνω, αν κρίνω από το μέγιστο που δίνει στο όριο της... Αν κάτσεις αργά το βράδυ 3 η 4 και κανείς reboot, θα πάει καμία 45 η 46.... Τα ίδια πέρασα και εγώ, πολλούς μήνες, με το υπάρχων μόντεμ, μόνο προς τα κάτω θα κλειδώνει.....δωσε το βλάβη αρχικά, αλλά μην περιμένεις και πολλά... Η λύση ακούει μόνο στο όνομα Asus.... Θα με θυμηθείς... Κάνε τα πειράματα σου, ψάξε, δοκίμασε, όταν κουραστείς πες μου να σου πω το μοντέλο της νέας σου αγοράς...
fragma Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2016 https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf checkαρε την εσωτερική καλωδίωση πρώτα... Διάβασα τον οδηγό και νομίζω ότι είναι σωστή η εγκατάστασή μου. Ο διαχωριστής με το μοντεμ και το τηλέφωνο είναι πάνω στην διπλή κεντρική πρίζα που συνδέεται εξωτερικά με UTP καλώδιο με τον κατανεμητή. Επίσης άνοιξα την πρίζα και δεν είδα πυκνωτές, άρα είναι "secondary" όπως προτείνει ο οδηγός ότι πρέπει να είναι. Έχω άλλα δύο τηλέφωνα στις πρίζες του κάτω όροφου με φίλτρα πρίν τις συσκευές αλλά δεν καταλαβαίνω τι εννοεί ο οδηγός εκεί που λέει ότι δεν πρέπει να είναι "παράλληλα" συνδεδεμένες οι πρίζες. Πως μπορώ να το διαπιστώσω αυτό; Χρειάζεται να φέρω ηλεκτρολόγο; Δεν βλέπω ή γραμμή να πάει πιο πάνω, αν κρίνω από το μέγιστο που δίνει στο όριο της... Αν κάτσεις αργά το βράδυ 3 η 4 και κανείς reboot, θα πάει καμία 45 η 46.... Τα ίδια πέρασα και εγώ, πολλούς μήνες, με το υπάρχων μόντεμ, μόνο προς τα κάτω θα κλειδώνει.....δωσε το βλάβη αρχικά, αλλά μην περιμένεις και πολλά... Η λύση ακούει μόνο στο όνομα Asus.... Θα με θυμηθείς... Κάνε τα πειράματα σου, ψάξε, δοκίμασε, όταν κουραστείς πες μου να σου πω το μοντέλο της νέας σου αγορά Μάλλον έχεις δίκιο. Η γραμμή φαίνεται να μη σηκώνει περισσότερο (κρατώντας μια επιφύλαξη για την εσωτερική καλωδίωση). Με restart αργά το βράδι πάει μέχρι 45 αλλά την ημέρα πέφτει στα 42. Θα το δώσω βλάβη, αλλά θα πάρω οπωσδήποτε ένα καλό ρούτερ. Πιστεύεις ότι με asus θα πιάσει 50; Ποιο μοντέλο προτείνεις;
jkoukos Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2016 Για να έχεις φίλτρα σε άλλες πρίζες, σημαίνει ότι δεν είναι σωστή η εσωτερική εγκατάσταση σύμφωνα με το PDF. Το VDSL είναι περισσότερο ευάλωτο από λανθασμένες συνδεσμολογίες, έναντι του ADSL, και για τον μέγιστο συγχρονισμό απαιτεί συγκεκριμένη τηλεφωνική εγκατάσταση. Η γραμμή από τον πάροχο τερματίζει στην πρώτη πρίζα του σπιτιού ή στον χώρο συγκέντρωσης όλων των καλωδίων κι εκεί διαχωρίζεται (μέσω του splitter) το DSL σήμα από το αντίστοιχο τηλεφωνικό. Η τηλεφωνία σε όλες τις πρίζες ξεκινά από το splitter και δεν συνδέεται με κανέναν τρόπο και πουθενά με το καλώδιο που έρχεται από τον πάροχο. Έτσι δεν χρειάζονται φίλτρα πριν από τις τηλεφωνικές συσκευές.
fragma Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2016 (επεξεργασμένο) Για να έχεις φίλτρα σε άλλες πρίζες, σημαίνει ότι δεν είναι σωστή η εσωτερική εγκατάσταση σύμφωνα με το PDF. Το VDSL είναι περισσότερο ευάλωτο από λανθασμένες συνδεσμολογίες, έναντι του ADSL, και για τον μέγιστο συγχρονισμό απαιτεί συγκεκριμένη τηλεφωνική εγκατάσταση. Η γραμμή από τον πάροχο τερματίζει στην πρώτη πρίζα του σπιτιού ή στον χώρο συγκέντρωσης όλων των καλωδίων κι εκεί διαχωρίζεται (μέσω του splitter) το DSL σήμα από το αντίστοιχο τηλεφωνικό. Η τηλεφωνία σε όλες τις πρίζες ξεκινά από το splitter και δεν συνδέεται με κανέναν τρόπο και πουθενά με το καλώδιο που έρχεται από τον πάροχο. Έτσι δεν χρειάζονται φίλτρα πριν από τις τηλεφωνικές συσκευές. Μπερδεύτηκα τώρα. Στο manual του OTE που ήρθε μαζί με το ρούτερ λέει ότι πρέπει να παρεμβάλλονται φίλτρα μεταξύ των άλλων πριζών και των συσκευών. Πρέπει δηλαδή να τα βγάλω εντελώς ή να τα αντικαταστήσω με vdsl splitters σαν αυτό που είναι στην κεντρική πρίζα; Εκτός αν εννοείς ότι πρέπει να φεύγει τηλεφωνικό καλώδιο από το splitter της κεντρικής πρίζας προς άλλες 2 συσκευές που είναι στον κάτω όροφο. Πολύ δύσκολο αυτό Επεξ/σία 15 Οκτωβρίου 2016 από fragma
Super Moderators Thresh Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2016 Super Moderators Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2016 Αν έχεις όρεξη άνοιξε την πρώτη/κεντρική πρίζα και βγάλε από αυτή το καλώδιο που πάει στα υπόλοιπα του σπιτιού ώστε να μείνει μόνο αυτή. Ύστερα βάλε πάνω της μόνο το router χωρίς splitter με κοντό τηλεφωνική καλώδιο (1.5-2m max) για να δεις πόσο συγχρονίζει... 1
dbconan Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2016 Σαν το ζω ξανά το δικό μου σεναριο,χαχα... Κάνε αυτό, με μια πρίζα πρώτα το μόντεμ σου και μετά ξεκινά για μόντεμ.... 49.999 θα εισαι μόνιμα....
fragma Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2016 Αν έχεις όρεξη άνοιξε την πρώτη/κεντρική πρίζα και βγάλε από αυτή το καλώδιο που πάει στα υπόλοιπα του σπιτιού ώστε να μείνει μόνο αυτή. Ύστερα βάλε πάνω της μόνο το router χωρίς splitter με κοντό τηλεφωνική καλώδιο (1.5-2m max) για να δεις πόσο συγχρονίζει... Έκανα αυτό που πρότεινες, αποσύνδεσα τις άλλες πρίζες και έβαλα μόνο του το ρούτερ χωρίς splitter αλλά καμία απολύτως διαφορά https://postimg.org/image/5u12awrut/ Αρα αποκλείεται το εσωτερικό πρόβλημα. Δήλωσα βλάβη για να έρθουν να μετρήσουν στον κατανεμητή, αλλά δεν νομίζω ότι έχει νόημα αφού μάλλον είναι θέμα γραμμής, αν και δεν θα έπρεπε με αυτό το χαμηλό attenuation Μάλλον θα πάρω κανά Asus για να παίξω με το SNR μπας και κερδίσω τίποτα. Ποιο μοντέλο να χτυπήσω;
Super Moderators Thresh Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2016 Super Moderators Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2016 Τουλάχιστον είσαι σίγουρος ότι δεν είναι θέμα εσωτερικής καλωδίωσης... 1
jkoukos Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2016 Επιμένω ότι είναι και θέμα της εσωτερικής του εγκατάστασης. Αναφέρει ότι έχει συσκευές στον κάτω όροφο με φίλτρο και ότι του είναι δύσκολο να περάσει άλλο καλώδιο από το splitter προς αυτές. Άρα η πρίζα που είναι ο router δεν είναι η πρώτη της εγκατάστασης και σε κάποιο σημείο πριν, είναι συνδεδεμένα παράλληλα τα καλώδια και των 2 ορόφων. Αυτό που θέλουμε στο VDSL, είναι η γραμμή που έρχεται απ' έξω να διαχωρίζεται στο splitter (όπου κι αν είναι αυτό) και από εκεί να ξεκινούν τα καλώδια προς όλες τις πρίζες, ξεχωριστά για DSL και τηλεφωνία.
fragma Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2016 Επιμένω ότι είναι και θέμα της εσωτερικής του εγκατάστασης. Αναφέρει ότι έχει συσκευές στον κάτω όροφο με φίλτρο και ότι του είναι δύσκολο να περάσει άλλο καλώδιο από το splitter προς αυτές. Άρα η πρίζα που είναι ο router δεν είναι η πρώτη της εγκατάστασης και σε κάποιο σημείο πριν, είναι συνδεδεμένα παράλληλα τα καλώδια και των 2 ορόφων. Αυτό που θέλουμε στο VDSL, είναι η γραμμή που έρχεται απ' έξω να διαχωρίζεται στο splitter (όπου κι αν είναι αυτό) και από εκεί να ξεκινούν τα καλώδια προς όλες τις πρίζες, ξεχωριστά για DSL και τηλεφωνία. Μάλλον έχεις δίκιο γιατί ο γείτονας μου στο ακριβώς διπλανό σπίτι που είμαστε στον ίδιο κατανεμητή (το άσπρο κουτί πάνω στην κολώνα από όπου φεύγουν τα UTP καλώδια) πιάνει 49978. Τι σκατά όμως φταίει; Αν δεν είναι αυτή η κεντρική πρίζα τότε γιατί απενεργοποιήθηκαν οι άλλες πρίζες όταν τράβηξα το δεύτερο καλώδιο; Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι είναι η κεντρική πρίζα γιατί βρίσκεται εκεί περίπου που φτάνει το UTP καλώδιο από την κολώνα, απλά είναι αδύνατο να βγώ και να το τσεκάρω απέξω γιατί είναι στο δεύτερο όροφο κάτω από το χείλος της στέγης. Εντωμεταξύ ο ΟΤΕ με γράφει στα απαυτά του, ακόμα δεν έχει ερθει τεχνικός. Μάλλον έπρεπε να πώ ότι δεν έχω τηλέφωνο ή ότι καίγεται το σπίτι, όχι ότι "συντονίζω στα 45mbps".
jkoukos Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2016 Αν δεν είναι αυτή η κεντρική πρίζα τότε γιατί απενεργοποιήθηκαν οι άλλες πρίζες όταν τράβηξα το δεύτερο καλώδιο; Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι είναι η κεντρική πρίζα γιατί βρίσκεται εκεί περίπου που φτάνει το UTP καλώδιο από την κολώνα, απλά είναι αδύνατο να βγώ και να το τσεκάρω απέξω γιατί είναι στο δεύτερο όροφο κάτω από το χείλος της στέγης. Μ' έχεις μπερδέψει. Λίγα-λίγα τα βγάζεις στη φόρα. Έχεις τραβήξει νέο καλώδιο από το κουτί του ΟΤΕ μέχρι μέσα στο σπίτι, δίπλα στον router; Τότε γιατί δεν συνδέεις την παλιά τηλεφωνική εγκατάσταση πάνω στο splitter, που θα είναι μόνο του συνδεδεμένο σε αυτό το καλώδιο;
fragma Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2016 Μ' έχεις μπερδέψει. Λίγα-λίγα τα βγάζεις στη φόρα. Έχεις τραβήξει νέο καλώδιο από το κουτί του ΟΤΕ μέχρι μέσα στο σπίτι, δίπλα στον router; Τότε γιατί δεν συνδέεις την παλιά τηλεφωνική εγκατάσταση πάνω στο splitter, που θα είναι μόνο του συνδεδεμένο σε αυτό το καλώδιο; Όχι, εννοώ το δεύτερο καλώδιο που είδα μέσα στην πρίζα όταν την άνοιξα. Εκτός αν έχει κάνει καμιά περίεργη πατέντα ο ηλεκτρολόγος που είχε κάνει την εγκατάσταση στο σπίτι και έχει τραβήξει και εξωτερικά άλλη διακλάδωση με τον κάτω όροφο που να πηγαίνει σε άλλη πρίζα ή στον συναγερμό. Είναι ακριβώς κάτω από την στέγη εκεί που φτάνει το UTP από τον κατανεμητή και είναι δύσκολο να ανέβω να δώ τι ακριβώς συμβαίνει.
jkoukos Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2016 Αν δεν γνωρίζει ο κάτοχος της γραμμής, με ποιον τρόπο να εκφέρουμε γνώμη πως έχουν οι συνδέσεις; Εικασίες μόνο κάνουμε βάσει των δεδομένων.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα