Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Τι να τον κανει?Εδω τα παιχνιδια με το ζορι αξιοποιουν τους τωρινους Ssd για ποιο λογο να παει σε γρηγοροτερους.

Δημοσ.

Νομιζω οτι μονος σου ειπες οτι ο ssd δεν αφορα τα παιχνιδια (μονο).

Ειναι καθαρα αποψη δικη μου (δλδ δεν υπαρχει σωστο ή λαθος) οτι σε αυτα τα χρηματα που διαθετει για αγορα pc πας σε εναν m.2 ssd.

Βεβαια η αγορα μ.2 να μην στερησει κατι απο την gaming εμπειρια (που αυτος ειναι κ ο λογος του μηχανηματος)

• Like 1
Δημοσ.

Νομιζω οτι μονος σου ειπες οτι ο ssd δεν αφορα τα παιχνιδια (μονο).

Ειναι καθαρα αποψη δικη μου (δλδ δεν υπαρχει σωστο ή λαθος) οτι σε αυτα τα χρηματα που διαθετει για αγορα pc πας σε εναν m.2 ssd.

Βεβαια η αγορα μ.2 να μην στερησει κατι απο την gaming εμπειρια (που αυτος ειναι κ ο λογος του μηχανηματος)

Τετοιοι Ssd οπως και οι ακριβοτερες κατηγοριες τυπου Samsung 850 pro,sandisk extreme pro δεν ειναι για gaming pc παιδια ουτε για απλη χρηση.Ειναι Ssd που προοριζονται για επαγγελματικη χρηση που οι ταχυτητες,οπως και η αξιοπιστια οντως μετρανε γιατι προοριζονται για δουλεια.

Πλεον στα gaming pc ενας 250ρης ειναι παραπανω απο αρκετος για Windows 2-3προγραμματα και 1-2παιχνιδια βασικα που θα παιζεις multiplayer. Δεν αξιζει να δωσει καποιος μια περιουσια σε Ssd γιατι πολυ απλα αξιοποιηση δεν εχει.

Και σε αυτο δεν υπαρχει το ''γνωμη μου,γνωμη σου''.

210ευρω για 256gb ειναι να γελαει ο κοσμος.

Ας βαλει με την χρηματικη διαφορα μια καλη καρτα ηχου στο συστημα ή ενα μεγαλυτερο μηχανικο σκληρο δισκο .

Κατεβασα το Gears of war 4 και ζηταγε 80gb χωρο.Αν καποιος εχει και το GTA V μαζι με τα Windows και 1-2προγραμματα παιζει να μην του φτανει ο ssd. Γιαυτο ειπα οτι και 1tb ssd να αγοραζει εκτως των αλλων δεν αξιζει. Οσο για διαφορες στο loading πραγματικα πολυ μικρες για να ψευτο δικαιολογησουν οι εταιριες το παραπανω κοστος.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν διαφωνω σε κατι απ' αυτα που γραφεις. Αλλωστε και εγω την χρηση που περιγραφεις κανω.

Απλα αν ειχα το budjet του παιδιου νομιζω θα πηγαινα σε μ.2.

Παντως σε καποια παιχνιδια δεν θα γυριζα ποτε πισω σε μηχανικο για τα loading times :-)

• Like 1
Δημοσ.

Δεν διαφωνω σε κατι απ' αυτα που γραφεις. Αλλωστε και εγω την χρηση που περιγραφεις κανω.

Απλα αν ειχα το budjet του παιδιου νομιζω θα πηγαινα σε μ.2.

Παντως σε καποια παιχνιδια δεν θα γυριζα ποτε πισω σε μηχανικο για τα loading times :-)

Παιζω σχεδον οτι κυκλοφορει και εχω προσωπικη αποψη στο θεμα αυτο.Πραγματικα ποτε μου δεν ειδα την αναγκη να περασω τα παιχνιδια σε Ssd επειδη εκαναν 10ωρες να φορτωσουν. Επισης περασα για περιεργεια το Steam μου στον Ssd μεσα(500ρη)και με λιγα παιχνιδια γεμισε για πλακα.Προφανως για οποιον εχει Origin,steam,uplay,rockstar social club,windows 10store,Battle net ουτε 1tb δεν του φτανει για τα παιχνιδια.

Δημοσ.

Με αυτο το budget γιατι δεν πας σε 2011-v3?

1700 ευρω θα πανε σε οθονη και GPU και με (mouse,keyboard,headset)θα παμε στα 2κ. οποτε εχουμε 1κ για  mobo,cpu,ram,psyxtra,ssd,hdd

Δημοσ.

Διαβάζω το συγκεκριμένο νήμα από την αρχή και σκέφτομαι ότι 3000 ευρώ είναι μια πάρα πολύ μεγάλη επένδυση χρημάτων σε κάτι, που δεν θα παίζει τέλεια σε 4k, παιχνίδια. Τα οποία για να παίξουν άψογα σε τέτοια ανάλυση χρειάζεται 2 gtx1080. Οπότε οτιδήποτε άλλο σε χαμηλότερη ανάλυση με 3000 ευρώ είναι για μένα τζάμπα τα λεφτά. Μπορείς να παίξεις εξαιρετικά με 1500 ευρώ και οθόνη μέσα, όλα τα παιχνίδια που υπάρχουν τώρα σε 1440p. Είναι σαν να λέμε ότι για να ανέβουμε ένα βήμα σε ανάλυση από 1440p, θέλει διπλά λεφτά!!! Ε δεν το λέει κάποιος value for money...

Επίσης τώρα που το σκέφτομαι αφού είσαι στο 1.5 μέτρο ακόμη και 27άρα 1080p να πάρεις δεν παίζει να δεις διαφορά στα pixel με μια 1440p με τίποτα...οπότε πας σε ακόμη πιο φθηνό μόνιτορ. Δικά σου τα χρήματα αλλά σκέψου το ότι θα σου μείνουν χαλαρά τα μισά για την επόμενη αλλαγή ή αναβάθμιση.

Δημοσ.

• ή xVA, και όσο υψηλότερο refresh rate. Για ανάλυση δεν είμαι σίγουρος αν το 1080p είναι ακόμη ΟΚ ή θα έπρεπε να κινηθώ σε 1440p (4Κ το θεωρώ overkill)
  •  

Σε ποια αναλυση των 4κ αναφερεσαι?Σιγουρα το διαβασες ολο το θεμα? Επισης 1440p 144hz gaming monitor εχουν σχεδον τις ιδιες απαιτησεις με 4κ 60hz monitor,αρα καλο ειναι να μην το γενικευουμε οταν λεμε 1440p.

Αλλο το 1440p 60hz gaming,αλλο το 1440p 144hz gaming και αλλο το Ultrawide 1440p gaming.

Διαβάζω το συγκεκριμένο νήμα από την αρχή και σκέφτομαι ότι 3000 ευρώ είναι μια πάρα πολύ μεγάλη επένδυση χρημάτων σε κάτι που δεν θα παίζει τέλεια σε 4k παιχνίδια. Τα οποία για να παίξουν άψογα σε τέτοια ανάλυση χρειάζεται 2 gtx1080. Οπότε οτιδήποτε άλλο σε χαμηλότερη ανάλυση με 3000 ευρώ είναι για μένα τζάμπα τα λεφτά. Μπορείς να παίξεις εξαιρετικά με 1500 ευρώ και οθόνη μέσα όλα τα παιχνίδια που υπάρχουν τώρα σε 1440p. Είναι σαν να λέμε ότι για να ανέβουμε ένα βήμα σε ανάλυση θέλει διπλά λεφτά!!! Ε δεν το λέει και κάποιος value for money... 

Δημοσ.

Φίλτατε μια χαρά το διάβασα το θέμα. Εσύ δεν διάβασες τι έγραψα ("Οπότε οτιδήποτε άλλο σε χαμηλότερη ανάλυση με 3000 ευρώ είναι για μένα τζάμπα τα λεφτά"). Θεωρώ ότι με 3000 ευρώ δεν πας σε 1440p gaming γιατί είναι πέταμα χρημάτων...δεν θα συζητούσα ποτέ για 1440p gaming με 3000 ευρώ. Μόνο σε 4k και αυτό τώρα δεν γίνεται. Αυτό λέω. Ίσως δεν το εξέφρασα καλά ίσως δεν το κατάλαβες καλά. Υγεία...το σημαντικό είναι αυτό που υπογράμμισες...1500 ευρώ και τα υπόλοιπα στην τσέπη γιατί δεν αξίζει να πάει σε διπλά χρήματα για 144hz 1440p...και είπαμε από το 1.5 μέτρο παίζει άνετα σε 1080p σε 27άρι ακόμη και 144hz χωρίς καμία παραχώρηση σε ποιότητα...Δεν γίνεται να δει διαφορά από το 1.5 μέτρο σε τέτοιο μέγεθος μόνιτορ...

Δημοσ.

Και εγω σε 1080p παιζω και θεωρω τις παραπανω αναλυσεις για δικους μου λογους πεταμενα λεφτα αλλα δεν μπορω να επιβαλω στον αλλο αυτα τα πραγματα. Επισης μαλλον πρεπει να ξεκαθαρισουμε ενα πραγμα. Το αρχικο ποσο που ανεφερε ο ενδιαφερομενος αν δεις τα πρωτα σχολια ηταν 2000. Με βαση αυτα που ζηταγε θελησε να ανεβασει το ποσο τοσο πολυ. Το γραφω αλλωστε και εγω στα πρωτα σχολια

Το θεμα ειναι οτι για αυτα που ζητας τα χρηματα δεν φτανουν ουτε για αστειο.

Στην ουσια για monitor μιλαμε προφανως για το https://www.skroutz.gr/s/7770825/Asus-PG279Q.html

με βαση αυτα που αναφερεις παραπανω.

Αν τα 900ευρω πανε στην οθονη,με 1100ευρω gaming συστημα για 6χρονια για τετοιο monitor ουτε για αστειο.

Βασικα να το πω πιο απλα.

900ευρω η παραπανω οθονη

350ευρω για i7 6700k(για 5820 ουτε για αστειο)

https://www.skroutz.gr/s/7289844/Intel-Core-i7-6700K-Box.html

μετα ακομα και η gtx 1070 να μπει των 500ευρω 

παμε στα 1750ευρω χοντρικα.

Αρα μενουν 250ευρω για Ssd,σκληρο δισκο,μνημες ram και μητρικη

Μια καλη μητρικη(αφου μιλαμε για υδροψυξη και oc)υπολογισε στα 180-220ευρω

Ssd ενα 500ρι samsung στα 160ευρω

Σκληρο ξεκινανε απο 50ευρω οι 1TB

και μνημες ram 16γβ που παιζουν στα 80-120ευρω αναλογα τι συχνοτητες θες.

Φυσικα η gtx 1070 δεν ειναι αρκετη για την παραπανω οθονη για να αξιοποιησει την παραπανω οθονη στο επακρο σε μελλοντικα παιχνιδια πιθανως απο του χρονου,αρα αυτο κρατα το για την 6ετια που αναφερεις.

Αρχικα ζηταει 27ρι monitor ips με Gsync το οποιο απο μονο του κοστιζει 900ευρω κοντα.

1080p gsync monitor που αναφερεις με ips panel δεν υπαρχουν.

Δες λοιπον την συνθεση στο σχολιο 12 και πες μου για ποιο λογο ειναι πεταμμενα λεφτα η παραπανω συνθεση?

Οκ η μητρικη οπως αναφερει και πιο κατω μπαινει φθηνοτερη και χωραει και μια καλη ψυκτρα για oc.

Μια χαρα ισσοροπημενο συστημα ειναι με βαση αυτα που ζηταει ο αλλος παντα.

Δημοσ.

Ίσως είναι δικό μου λάθος ίσως δεν έγινα κατανοητός. Το post μου έγινε γιατί για μένα οποιαδήποτε σύνθεση για gaming με 3000 ευρώ σε χαμηλότερη από 4k ανάλυση είναι πεταμένα χρήματα. Δεν κρίνω καμία σύνθεση, προσπαθώ να αποτρέψω τον ενδιαφερόμενο από το να πετάξει χρήματα πάντα κατά την γνώμη μου. Ας μην είναι ips η 1080p gsync οθόνη, θα έχει το 1/3 της τιμής της 1440p οθόνης, και μαζί και η κάρτα γραφικών που θα χρειάζεται θα έχει το 1/2 της τιμής της gtx1080 επαναλαμβάνω χωρίς σχεδόν καθόλου παραχωρήσεις στην ποιότητα εικόνας που θα βλέπουν τα μάτια του από το 1,5 μέτρο. Θα εξοικονομήσει περίπου 800ευρώ μόνο από αυτά τα δύο, χώρια μητρική και επεξεργαστή, μνήμες (άλλο ένα 260 ευρώ από εκεί με πιο λογικές επιλογές)...αυτό...αλλιώς δικά του είναι είπαμε τα βάζει φωτιά και τα καίει αν θέλει κιόλας... :-)

Να σημειωθεί ότι δεν έχω σκοπό να επιβάλω την γνώμη μου σε κανέναν, ίσα ίσα συζήτηση κάνουμε και ανταλλάσσουμε γνώμες.

Δημοσ.

Ενδιαφέρον το οτι σε 1.5 μέτρο (90 cm για την ακρίβεια υπολογίζω την απόσταση) δεν θα χάνω σε ποιότητα εικόνας ανάμεσα σε 1080 vs 1440. Τωρα για panel δεν μπορώ να κάνω παραχώρηση, once you go xIPS / xVA you can't go back, και το καλύτερα καλιμπραρισμενο TN τα χρώματα δεν τα πιάνει. Για τα Hz, δεν κολάω στο 144 - 165, αρκει να μην ειναι 60. Ας ειναι 100, 120. Και για τις ίντσες επίσης, ας μην ειναι 27, ας ειναι 24.

Το κυρίως θέμα δεν ειναι να βρούμε monitor, αλλα να βρούμε monitor χωρίς προβλήματα. Και αυτήν την στιγμή, οπως αναλύσαμε σε αλλο thread που άνοιξα μόνο για την οθόνη, δεν υπάρχει problem free gaming monitor - που ειναι απλα τραγικό.

Όποτε λεω να κρατήσω την dell που έχω, και ελπίζω μεσα του 2017 να βγει κάτι που να αξίζει κάθε ευρώ που θα σκάσω :)

---

Κάτι αλλο, οσον αφορά τον ήχο που αναφέρθηκε. Μια Sound Blaster θα εχει αισθητά καλυτερο ήχο απο κάθε onboard, ακομη και στις ακριβές μητρικές οπως ASUS Hero ή MSI XPower; Αν "ναι - δαγκωτό", για ποιο μοντέλο μιλάμε, γιατι βλεπω Soundblaster απο 30 έως 230+

• Like 1
Δημοσ.

Ενδιαφέρον το οτι σε 1.5 μέτρο (90 cm για την ακρίβεια υπολογίζω την απόσταση) δεν θα χάνω σε ποιότητα εικόνας ανάμεσα σε 1080 vs 1440. Τωρα για panel δεν μπορώ να κάνω παραχώρηση, once you go xIPS / xVA you can't go back, και το καλύτερα καλιμπραρισμενο TN τα χρώματα δεν τα πιάνει. Για τα Hz, δεν κολάω στο 144 - 165, αρκει να μην ειναι 60. Ας ειναι 100, 120. Και για τις ίντσες επίσης, ας μην ειναι 27, ας ειναι 24.

Το κυρίως θέμα δεν ειναι να βρούμε monitor, αλλα να βρούμε monitor χωρίς προβλήματα. Και αυτήν την στιγμή, οπως αναλύσαμε σε αλλο thread που άνοιξα μόνο για την οθόνη, δεν υπάρχει problem free gaming monitor - που ειναι απλα τραγικό.

Όποτε λεω να κρατήσω την dell που έχω, και ελπίζω μεσα του 2017 να βγει κάτι που να αξίζει κάθε ευρώ που θα σκάσω :)

Μαλλον δεν ασχολεισαι καθολου με τον τεχνολογικο τομεα γιατι δεν υπαρχει τεχνολογικο προιον(απο ηχεια μεχρι ram που εχουν και εφ ορου ζωης εγγυηση)που να ειναι problem free.Γιαυτο αλλωστε και δινεται εγγυηση(καλης λειτουργιας) στα πραγματα αυτα.

problem free δεν ειναι καν τα κανονικα monitor ουτως ή αλλως.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...