Athanasios2104 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2016 (επεξεργασμένο) Είχα ένα "σκυλί" Q9550 + oc'ed 5850 σε μία Asus Workstation Evolution από το 2010. Τα βοηθούσε και η Dell Ultrasharp 2209WAf (eIPS, 1680x1050), άλλα πλέον έφτασε ο καιρός να παραδώσει τα όπλα. Με το νέο σύστημα ελπίζω να βγάλω άλλα 6 χρόνια, άλλα επειδή έχω χάσει επεισόδια, ζητώ ταπεινά τα φώτα σας! budget: 3000 € χρήση: gaming (latest AAA titles, συνήθως FPS, RTS, RPG πχ. BF1 κτλ) ειδικά προγράμματα: όχι οθόνη: ναι, εξ ου και το υψηλό budget. Θα προτιμούσα έως 27” (γιατί την έχω στο ~1.5μ - ανοιχτός σε συμβουλές πάντως!), G-Sync, xIPS ή xVA, και όσο υψηλότερο refresh rate. Για ανάλυση δεν είμαι σίγουρος αν το 1080p είναι ακόμη ΟΚ ή θα έπρεπε να κινηθώ σε 1440p (4Κ το θεωρώ overkill) περιφερειακά: ναι - keyboard, mouse, mousepad, headset. Tο πληκτρολόγιο θα ήθελα να είναι compact, άλλα δεν μου αρέσουν τα red cherries μηχανικά που ακούγονται πολύ (brown δεν έχω δοκιμάσει/ακούσει). Να σας δώσω να καταλάβετε ως τώρα είχα το Logitech G510 και G500 σε Steelseries mousepad. Επίσης με ενδιαφέρει ένα καλό headset, ωστόσο δεν σκοπεύω να βάλω ξεχωριστή sound card (κάνω λάθος; δεν θέλω επαγγελματικό ήχο, άλλα σίγουρα ποιοτικότερο από ότι είχα ως τώρα) συναρμολόγηση: την κάνω εγώ λειτουργικό: όχι (έχω win10 pro) oc: δεν σκοπεύω να ασχοληθώ εξ αρχής, εκτός και αν είναι πανεύκολο (τόσο σε cpu όσο και σε gpu). Έχω ακούσει ότι οι "Κ" intel cpus κλοκάρονται σχετικά εύκολα. scavenging (από παλιό pc): (1) case - Silverstone Raven RV02, (2) PSU - Corsair HX850, (3) UPS - APC RS 1200, (4) ίσως το dvd-rw και (5) κάτι απλά logitech speakers (99% χρησιμοποιώ headset) άλλες σημειώσεις δεν σκοπεύω να κάνω SLI έχω custom υδρόψυκτο (single loop cpu + gpu), επομένως η gpu είτε πρέπει να έχει ήδη το full cover block (όπως η SEA Hawk EK της MSI) αλλιώς το βάζω έξτρα για cpu Intel και gpu Nvidia, ίσως με παίρνει για GTX 1080 (ως τώρα είχα AMD, αυτήν την φορά είπα να κάνω την αλλαγή, γιατί είδα ότι ούτε 2xRX480 δεν φτάνουν μία GTX1080, επίσης για το freesync βλέπω ακόμη ανάμεικτα reviews) Για μητρική θα προτιμούσα Asus ή MSI, εταιρείες που εμπιστεύομαι χρόνια και νομίζω έχουν top quality. Ειδικά η Titanium μοντέλα της MSI είναι και χάρμα οφθαλμών, άλλα το look είναι δευτερεύον Για σκληρούς δεν θέλω RAID, άλλα εννοείται SSDs (Samsung υποθέτω; ), τώρα για sata ή pci το αφήνω στην κρίση σας Επεξ/σία 15 Οκτωβρίου 2016 από Athanasios2104
Fulgore Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2016 Το θεμα ειναι οτι για αυτα που ζητας τα χρηματα δεν φτανουν ουτε για αστειο. Στην ουσια για monitor μιλαμε προφανως για το https://www.skroutz.gr/s/7770825/Asus-PG279Q.html με βαση αυτα που αναφερεις παραπανω. Αν τα 900ευρω πανε στην οθονη,με 1100ευρω gaming συστημα για 6χρονια για τετοιο monitor ουτε για αστειο. Βασικα να το πω πιο απλα. 900ευρω η παραπανω οθονη 350ευρω για i7 6700k(για 5820 ουτε για αστειο) https://www.skroutz.gr/s/7289844/Intel-Core-i7-6700K-Box.html μετα ακομα και η gtx 1070 να μπει των 500ευρω παμε στα 1750ευρω χοντρικα. Αρα μενουν 250ευρω για Ssd,σκληρο δισκο,μνημες ram και μητρικη Μια καλη μητρικη(αφου μιλαμε για υδροψυξη και oc)υπολογισε στα 180-220ευρω Ssd ενα 500ρι samsung στα 160ευρω Σκληρο ξεκινανε απο 50ευρω οι 1TB και μνημες ram 16γβ που παιζουν στα 80-120ευρω αναλογα τι συχνοτητες θες. Φυσικα η gtx 1070 δεν ειναι αρκετη για την παραπανω οθονη για να αξιοποιησει την παραπανω οθονη στο επακρο σε μελλοντικα παιχνιδια πιθανως απο του χρονου,αρα αυτο κρατα το για την 6ετια που αναφερεις. 1
Athanasios2104 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2016 ανέβασα το budget, δεν χρειάζεται να το τερματίσουμε (γιατί ένα πόσο θα πάει στα wc blocks), απλά δεν θέλω να ψαχνόμαστε να κόβουμε 50 ευρώ από εδώ και από κει Θα άφηνα την οθόνη τελευταία, γιατί είναι το μοναδικό περιφερειακό που δεν αλλάζω εύκολα, επομένως είμαστε ευέλικτοι. Πάντως με το λίγο googling που είχα κάνει, όντως σε αυτές τις ίντσες είτε η Asus είτε η Acer Predator προτείνεται. Για το OC σε cpu / gpu, όπως ανέφερα, μόνο αν είναι peace of cake. Ειδικά η κάρτα αν έρχεται κλοκαρισμένη από το εργοστάσιο, ακόμη καλύτερα. Όσον αφορά τις μνήμες, νομίζω το καλύτερο είναι να εκμεταλλεύονται πλήρως τη μητρική. Στο παλιό σύστημα είχα Corsair Dominator, δεν είχα κανένα παράπονο. Οπότε για πάμε Tower motherboard cpu : Intel 6700K - 350 € gpu : GTX 1080 (Asus, MSI, EVGA ; ) - 750 € ram drives (ssd) Peripherals monitor : Asus / Acer - 900 € keyboard mouse mousepad headset
Fulgore Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2016 Αν θες να προχωρησεις σε αγορα απο εξωτερικο θα το κανεις με δικια σου ευθυνη.Το λεω αυτο γιατι και απο Acer και απο Asus μερια εχουν παιξει πολλες προβληματικες παρτιδες(ειτε οσον αφορα bleeding μιας και μιλαμε για Ips,ειτε καμμενα/κολλημενα pixels κλπ) Αν σε ενδιαφερει και αγορα απο εξωτερικο κανενα προβλημα. Καποιοι θα σου πουνε για βαθος χρονου να κοιταζες σε socket 2011-3 αλλα ως τωρα το socket αυτο με τους 6πυρηνους και πανω Intel σε παιχνιδια τρεχει χειροτερα(απο το 2012 περιπου με τους τοτε 6πυρηνους i7 3930k μεχρι και σημερα δηλαδη). Για Ram 16gb ram δεν ειναι απαραιτητα για ολα τα παιχνιδια σημερα αλλα ειναι το standar. Δεν σου λεω να παρεις 32gb με το καλημερα γιατι ειναι παντελως αχρηστα και επισης το CAS ειναι αρκετα υψηλο ακομα στις Ddr4 Για Ssd επισης δεν προτεινω Samsung pro σειρα ή Sandisk extreme pro γιατι προοριζονται για επαγγελματικη χρηση αρα κοιτα σε 850Evo καλυτερα Μητρικη επισης το απολυτο χαος. Ειδικος σε θεμα Oc δεν ειμαι μιας και μετα απο ενα κοστος και πανω ειναι παντελως αχρηστες για παιχνιδια αλλα εσενα που σου αρεσει το αθλημα ισως να θες να δωσεις κατι παραπανω πχ για https://www.skroutz.gr/s/7397320/Asus-Maximus-V%CE%99%CE%99%CE%99-Hero.html 1
Mydestiny Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2016 (επεξεργασμένο) Μένουν για περιφερειακά 330€ Για πληκτρολόγιο αφού θες compact size και να μην ακούγονται τα switch(που σημαίνει ότι κοιτάμε σε brown) περιοριζόμαστε λιγάκι .Μια πρόταση είναι το Roccat https://www.skroutz.gr/s/6398462/Roccat-Ryos-TKL-Pro.html Από ακουστικά θα πήγαινα σε κάτι ασύρματο όπως τα Corsair Void https://www.skroutz.gr/s/7539097/Corsair-VOID-Wireless-Dolby-7-1-Gaming-Headset.html Aπό ποντίκι στο καταξιωμένο G502 https://www.skroutz.gr/s/8268584/Logitech-G502S-Proteus-Spectrum.html Mousepad όποιο σαρέσει και ό,τι μέγεθος σε εξυπηρετεί Επεξ/σία 15 Οκτωβρίου 2016 από Mydestiny 1
Fulgore Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2016 Μένουν για περιφερειακά 330€ Για πληκτρολόγιο αφού θες compact size και να μην ακούγονται τα switch(που σημαίνει ότι κοιτάμε σε brown) περιοριζόμαστε λιγάκι .Μια πρόταση είναι το Roccat https://www.skroutz.gr/s/6398462/Roccat-Ryos-TKL-Pro.html Από ακουστικά θα πήγαινα σε κάτι ασύρματο όπως τα Corsair Void https://www.skroutz.gr/s/7539097/Corsair-VOID-Wireless-Dolby-7-1-Gaming-Headset.html Aπό ποντίκι στο καταξιωμένο G502 https://www.skroutz.gr/s/8268584/Logitech-G502S-Proteus-Spectrum.html Mouse όποιο σαρέσει και ό,τι μέγεθος σε εξυπηρετεί Τι ssd ειναι αυτος για gaming pc..... 1
Mydestiny Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2016 Ναι μπορεί να επιλέξει και έναν φθηνότερο evo σαφώς
Athanasios2104 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2016 καταρχήν ευχαριστώ για τη βοήθεια ως τώρα, μερικά γρήγορα σχόλια και θα επανέλθω μόλις κάνω περισσότερο homework - για ram και εγώ 16GB λέω, πιο πολύ όμως θα ήθελα να ακούσω συγκεκριμένα μοντέλα. Τις G.Skill για παράδειγμα τις γνωρίζω και τις εμπιστεύομαι, είδα ότι έχει και 1x16GB άλλα λέτε καλύτερα 2x8; - Για SSD είχα έναν μικρό Pro, άλλα όντως νομίζω και ο Evo μια χαρά είναι. Η διαφορά είναι μικρή άλλωστε. Απλά σκέφτομαι ότι πλέον πολλά παιχνίδια σου ζητάνε 50GB με το καλημέρα, οπότε δεν ξέρω αν τα 512 GB είναι πλέον αρκετά... 1TB θα ήταν υπερβολή; Ή 512 ssd + 1TB hdd; Σημειοτέον δεν βάζω όλα τα παιχνίδια στον primary/OS drive, μόνο αυτά που μένουν για καιρό. - Για την 1080, υπάρχει κάποια ουσιαστική διαφορά ανάμεσα στις διάφορες εταιρείες; Εκτός από την SEA HAWK EK της MSI που ανέφερα, που προσωπικά με διευκολύνει γιατί έχει ήδη το full cover block (πρέπει να βάλω κάτω τα νούμερα αν συμφέρει). Διαφορετικά θα προτιμούσα μία κανονική ή factory-OC'ed αερόψυκτη, με την μαμα-ψύχτρα (αφού θα την βγάλω στην άκρη). - Για τα υπόλοιπα (μητρικές, ακουστικά, ποντίκια, πληκτρολόγια) πρέπει να κάνω λίγο homework παραπάνω. Οποιεσδήποτε αναλλακτικές, είμαι όλος αυτιά. Πάντως το G502 που το είδα από κοντά, δεν μου πολυάρεσε η αίσθηση των κουμπιών. Παραλειψή μου να αναφέρω ότι είμαι δεξιόχειρας και προτιμώ τα palm / claw grip. - και για τέλος το καλύτερο: απλά έφριξα με τα quality issues των εν λόγω δύο οθονών... δλδ σοβαρά τώρα; H Dell που είχα τόσα χρόνια δεν είχε κανένα θέμα και ήταν eIPS... μήπως έχει να κάνει με τα 1440p; Όπως και να'χει, ας αφήσουμε την οθόνη τελευταία, ενδεχομένως να ανοίξω και ξεχωριστό thread στο αντίστοιχο subforum. Λοταρία πάντως με ένα χιλιάρικο δεν παίζω.
Fulgore Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2016 Αγαπητε αν δεν σβηνεις παιχνιδια απο τον Ssd και γενικα αγοραζεις ή παιζεις αρκετα παιχνιδια ουτε ο 1tb θα σου φτασει. Ασε που και εγω προσωπικα αναθεμα και αν προσεξα σημαντικες διαφορες απο τα περισσοτερα παιχνιδια οταν τα εβαζα στον Ssd περα ισως του Gears of war(και παντα οι διαφορες ειναι λιγο πιο γρηγορο loading και τιποτα αλλο ετσι). Οσο για την οθονη ετσι εχουν τα πραγματα.και στην αλλη ενοτητα να ανοιξεις παλι τις ιδιες οθονες να σου προτεινουν. Γιαυτο εγω επιμενω και φωναζω(και πολλες φορες εν μερη ψιλο ειμαι αντιθετος με τον Mors)που δεν κοιταζει ο κοσμος το after sales support(δηλαδη service)στις οθονες.
Athanasios2104 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2016 Σωστή η επισήμανση, όσα παιχνίδια τερματίζονται σβήνονται, και ποτέ δεν έχω πάνω από 2-3 παιχνίδια. Οπότε νομίζω ο 512 θα είναι ΟΚ. Τώρα για την οθόνη, το θέμα δεν είναι μόνο το after sales, εδώ το πρόβλημα είναι pre sales. Σαν τα Note της Samsung ένα πράμα, μόνο που δεν έχει γίνει ανάκληση & τερματισμός παραγωγής ακόμη. Συν ότι δεν έχω καμιά όρεξη να σκάσω 1000 και να μπω στην διαδικασία του RMA - άσε που διάβασα και horror stories για επανωτά rma μέχρι να σου "κάτσει" (!) . Τα προβλήματα από ότι είδα ακόμη συνεχίζουν, οπότε τι εναλλακτικές υπάρχουν; Αναμονή ΟΚ, άλλα αναμονή ως πότε και για ποιο προιόν; Ή εκτός από αναμονή υπάρχει και κάτι άλλο, πχ. gaming VA; Αν μας περιορίζει η διάσταση, όπως είπα την έχω στο 1.5μ και ως τώρα ήμουν με 22". 1
Athanasios2104 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2016 λοιπόν επανέρχομαι με 2 θέματα: SSD: λοιπόν, βλέπω κάτι Crucial ΜΧ300 (και τα 750GB μου φτάνουν) και Sandisk Ultra II και X400 στα 1 TB (~280 ευρώ) και θέλω να μου πείτε αν τα αξίζουν. Δλδ αντί να δώσω τα ίδια περίποτ λεφτά για έναν ακριβό 512 Samsung + 1TB hdd, θα μπορούσα απλά να κοτσάρω έναν σκληρό στο σύστημα, τόσο για storage (που δεν είναι μεγάλο και συχνό) όσο και για όλες τις άλλες χρήσεις. Btw έχω ακόμη έναν 512αρη MX200 στο laptop, no complaint so far. Μητρική: εδώ έχω χάσει την μπάλα, συγκεκριμένα με τα διάφορα μοντέλα και τις παραλλαγές τους. Για παράδειγμα ο Fulgore πρότεινε την VIII Hero, οι άλλες Impact, Ranger κτλ τι διαφορές έχουν; Επίσης οι Sabertooth λένε; Το ίδιο μπέρδεway (αν και αισθητά μικρότερο) έχω και για τις MSI. Παραθέτω μερικά μοντέλα που ξεχώρισα για να μην μιλάω γενικά και αόριστα: MSI Z170A XPOWER GAMING TITANIUM Z170A MPOWER GAMING TITANIUM Z170A GAMING M7 Asus Maximus VIII Hero Alpha Maximus VIII Ranger SABERTOOTH Z170 MARK 1 SABERTOOTH Z170 S Z170-Deluxe
Valorinos Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2016 http://prntscr.com/cwhxyd Mε το καλο να το χαρεις
Fulgore Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2016 Ανεκαθεν δεν ημουν υπερ των ακριβων μητρικων/ram για τον πολυ απλο λογο του οτι σε gaming pc(και αρα στα παιχνιδια)δεν προσφερουν απολυτως τπτ.Κοινως δινεις παραπανω χρηματα σχεδον αποκλειστικα στην εμφανιση και σε 1-2feature που εχουν σε σχεση με φθηνοτερες μητρικες και τπτ αλλο. http://prntscr.com/cwhxyd Mε το καλο να το χαρεις Με τι ψυκτρα θα κανει το oc? Επισης η οθονη αυτη δεν αξιζει στα χρηματα αυτα.Εννοειται παει στην ακριβοτερη Ips. 1
arrows Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2016 "Καποιοι θα σου πουνε για βαθος χρονου να κοιταζες σε socket 2011-3 αλλα ως τωρα το socket αυτο με τους 6πυρηνους και πανω Intel σε παιχνιδια τρεχει χειροτερα(απο το 2012 περιπου με τους τοτε 6πυρηνους i7 3930k μεχρι και σημερα δηλαδη)." Οτι του λωλεί κάποιου το πετάει και όποιον πάρει ο χάρος, βέβαια ξέχασες πώς σε οποιοδήποτε σοβαρό σύστημα με 3 way sli χρησιμοποιούν αποκλειστικά Χ99, ναι είναι καλύτερη πλατφόρμα για τα pci x lanes, native support m.2 etc, οι 6 πυρήνες μια χαρά βοηθούν τις επιδόσεις π.χ. crysis επίπεδο welcome to the jungle, δεν συζητάω καν για 3d mark, και επειδή κλοκάρονται πανεύκολα ακόμα και σε single core (αν καταφέρεις και βρείς game τέτοιο, "ακόμα και το ms flight simulator" μια χαρά φορτώνει και παραπάνω απο ένα πυρήνα) οι διαφορές απο skylake είναι στα όρια του στατιστικού λάθους.... ώς
Valorinos Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2016 Ωωω! Fulgore έχεις δίκιο νόμιζα είχαμε ! Επίσης συμφωνώ με την λογική σου σε mobo-ram απλά είδα πως ήταν στις επιλογές του.Εγω π.χ θα έβαζα μια asus z170-A και 16gb hyper x savage 2400 και ψύχτρα (το θυμήθηκα αυτή τη φορά ) την H100i. Για το μόνιτορ λάθος μου,ξέχασα να βάλω αυτο που έχετε διαλέξει και νομίζω με φθηνότερη ram και mono είμαστε και μες τα 3κ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα