revolver1990 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2016 ^^Και το zotero.Εύκολο,δωρεάν και χρησιμοποιείται από ελληνικά πανεπιστήμια αλλά και top tier του εξωτερικού.
cris41 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2016 Δεν μιλησα για λογοκλοπη η να μην αναφερω πηγες. Εννοω να ψαξω κατι σε ανατομια απο paper που θα το αναφερει και οχι απο βιβλιο και σαν αναφορα να βαλω το paper απο το οποιο ειδα. Το paper μεσα θα εχει και ορισμους ή στανταρ κομματια που δεν αλλαζουν; Απο την στιγμη που ειναι ορισμος θα αναφερεις την πηγη που εχει αναφερει το αλλο paper για αυτο το κομματι.. Εγω αυτο που κανω στο ερευνητικο ειναι οτι διαβαζω αρκετα paper πανω στο ιδιο θεμα σχεδον με το δικο μου(θεωρητικο παντα και οχι στο πρακτικο) και κραταω οποια κομματια μου αρεσουν. Σε αυτα τα κομματια υπαρχει ενας αριθμος διπλα που σε παει στη βιβλιογραφια. Την παιρνω απευθειας απο εκεινου αλλα βαζω στο τελος σα βιβλιογραφια και το paper των αλλων που ειδα.
Flaoutistas Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2016 Το paper μεσα θα εχει και ορισμους ή στανταρ κομματια που δεν αλλαζουν; Απο την στιγμη που ειναι ορισμος θα αναφερεις την πηγη που εχει αναφερει το αλλο paper για αυτο το κομματι.. Εγω αυτο που κανω στο ερευνητικο ειναι οτι διαβαζω αρκετα paper πανω στο ιδιο θεμα σχεδον με το δικο μου(θεωρητικο παντα και οχι στο πρακτικο) και κραταω οποια κομματια μου αρεσουν. Σε αυτα τα κομματια υπαρχει ενας αριθμος διπλα που σε παει στη βιβλιογραφια. Την παιρνω απευθειας απο εκεινου αλλα βαζω στο τελος σα βιβλιογραφια και το paper των αλλων που ειδα. Δε θα παρω τιποτα αυτουσιο, οτι παρω θα το ενσωματωσω στο δικο μου κειμενο με δικα μου λογια και φυσικα θα αναφερθει η πηγη. Δε θα μεταφρασω ενα αρθρο να το βαλω copy paste προφανως. Εκτος απο το pubmed τι αλλο παιζει; Θυμαμαι μας ειχαν πει σε ενα σεμιναριο αλλα το ξεχασα οτι εμπιστευομαστε καποιες "καταληξεις"; Πχ οτι το .edu μας αρεσει αλλα δεν θελουμε το .org για πηγη.. αλλα δε θυμαμαι πως παει.. θελω να πω 2-3 γενικες κουβεντες για μια παθηση την οποια εγω τη γνωριζω, υπαρχουν 100 Έλληνες γιατροι που εχουν ιστοσελιδες που λενε πολλα για αυτα και πολλα ξενα sites αντιστοιχα.. αλλα μου φαινεται ασχημο να δωσω link για πηγη γιατι δεν ειναι αρθρα η να παρω πληροφοριες απο site τυπου webmd.com
cris41 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2016 Και οι ιστοσελίδες κανονικά πηγή είναι. Παραθέτεις το λινκ. Να ξέρεις ότι αν αναφέρεις κάποιον ορισμό πχ το τάδε ορίζεται έτσι πρέπει να το γράψεις ακριβώς όπως στη πηγή γιατί έτσι ορίζεται. (αυτό ισχύει στα οικονομικά)
Moderators Gi0 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2016 Moderators Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2016 [..] υπαρχουν 100 Έλληνες γιατροι που εχουν ιστοσελιδες που λενε πολλα για αυτα και πολλα ξενα sites αντιστοιχα.. αλλα μου φαινεται ασχημο να δωσω link για πηγη γιατι δεν ειναι αρθρα η να παρω πληροφοριες απο site τυπου webmd.com Μια χαρα βαζεις sites στην βιβλιογραφια. Δεν αναφερεις απλα το link. Αναφερεις τον δημιουργο, την ημερομηνια της συγγραφης, την ημερομηνια που εσυ το πηρες απο το site [accesed], τον τιτλο του site και του αρθρου, κλπ, σε συμφωνια με το citation style που θα χρησιμοποιησεις. Και προφανως εισαι υπολογος αυτων που χρησιμοποιησες, να στεκουν ως αξιοπιστες πηγες και δεν επιλεγεις το x blog του ανωνυμου y που ενας θεος ξερει εαν εχει ιδεα τι λεει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα