Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πολλές φορές βλέπω να προτείνονται στις αναβαθμίσεις μεταχειρισμένες gpu στα χρήματα τα οποία διαθέτει κάποιος. Μιλώντας πάντα από την σκοπιά του κύριου Pc που κατέχει κάποιος και ΟΧΙ για περιπτώσεις όπου ψάχνω μία κάρτα για κατεβαστήρι ή τέσπα για άλλες χρήσεις, πιστεύετε ότι αξίζει μία τέτοια κίνηση? Για όσους έχουν αγοράσει μτχ gpu τι εμπειρίες είχατε?

Προσωπικά ποτέ δεν έχω αγοράσει μεταχειρισμένη κάρτα γραφικών γιατί θεωρώ ότι όλες έχουν ένα Χ χρόνο ζωής, που συνήθως δεν είναι και πολύ μεγάλος (2-4 χρόνια). Δεν αναφέρομαι φυσικά στην απόδοσή τους, αλλά αρκετές κάρτες που είχα μετά από αυτό το χρόνο άρχιζαν να παρουσιάζουν προβλήματα του τύπου artifacts/bsods κτλπ, ειδικά προς τα τελευταία τους όταν βάζεις και λίγο oc στο κόλπο για να ξεζουμίσεις ότι παραπάνω μπορείς.

Προφανώς αυτό που λέω δεν είναι κανόνας... Η κάρτα που είχα στο πρώτο μου pc (S3 virge) δουλεύει ακόμη κανονικότητα 20 χρόνια μετά ενώ η 7870 που έχω τώρα λειτουργεί καθημερινά και απροβλημάτιστα από το 2012. Παρόλαυτά σημαντικός αριθμός καρτών που πέρασε από τα χέρια μου αλλάχτηκε/αναβαθμίστηκε ακριβώς επειδή άρχισαν να παρουσιάζουν λειτουργικά προβλήματα.

Θεωρώ ψιλοάσκοπο και μεγάλο ρίσκο λοιπόν το να πάρω κάτι που έχει ήδη τόσες ώρες λειτουργίας ενώ ταυτόχρονα θα είναι τουλάχιστον μία γενιά πίσω από τις τωρινές κάρτες (σε αντίθετη περίπτωση γιατί να πουληθεί άλλοστε) αλλά από την άλλη βλέπω "κίνηση" στις αγγελίες gpu. Φταίει η κρίση ή η μεταχειρισμένη κάρτα ήταν πάντα ένα μια σοβαρή επιλογή?

• Like 2
Δημοσ.

Έχω αγοράσει 4-5 κάρτες δυνατές από μέλη του insomnia. (gtx 760, 970, ati 7770, 7790, 290)

Οι ποιο πολλές εγιναν με συναλλαγή χερι-χερι κάπου εξω. Χωρίς ελενχο δηλαδή παρα μόνο οπτικό

Βέβαια τα άτομα είχαν καλές αξιολογήσεις ή γενικός φαινόντουσαν σοβαροί άνθρωποι, σου έβγαζαν εμπιστοσύνη.

Για μένα αξίζει μεταχ., αρκει να ξέρεις και μην πάρεις/πέσεις απο απατεώνα

πχ βλέπω αρκετές αγγελίες, 0 αξιολογήσεις και ζητάνε κατάθεση πρώτα

αν έχει κάποιος 0 αξιολογήσεις καλό ειναι να κάνεις δοκιμή σε PC μαζί του.

Ποτε καμία απο αυτες που αγόρασα δεν είχαν πρόβλημα, την μια ακομα την εχω και είναι αψογη (gtx970)

Διαφωνώ που λες οτι εχουν περιορισμένο χρόνο ζωης 2-4 χρόνια. 

Απο το 96 που ασχολούμαι μόνο 1 κάρτα μου εχει χαλάσει μετα από περιπου 8 χρόνια χρήσης...  

Γενικά πάντως, πάντα υπάρχει το ρίσκο

Για μενα αξιζει, το ρισκο να χαλάσει κάτι το θεωρό μικρό

και συνήθως αμα πάρεις κάποια καινούργια κάρτα υπάρχει και απόδειξη εγγύηση.

• Like 1
Δημοσ.

Μια χαρα αξιζει. Στα + αν βρεις καρτα με εγγυηση. Προσωπικα ειχα αγορασει μια 7950 Msi. Ειχα θεμα ομως και επικοινωνησα με την εταιρια, την εστειλα, και επειδη δεν ειχαν αλλες 7950 μου εστειλαν 280χ :)

Δημοσ.

Aν η τιμή είναι σωστή (κάτι που δε συμβαίνει στο 95% των περιπτώσεων) και είναι σε άριστη κατάσταση και εντός εγγύησης, γιατί όχι.

• Like 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αξίζει αλλά οι "λογικές" αγγελίες είναι λίγες και τις χτυπάνε γρήγορα, οι πλειοψηφία που βάζει αγγέλιες για κάρτες γραφικών δεν ξέρει την αντικειμενική αξία της κάρτας.

π.χ

GTX680 2GB 200€ όταν με 215€ αγοράζεις RX 470 4GB που είναι κάπου ~80% πιο γρήγορη

GTX970 4GB 240-260€ με τιμή ίδια με μια καινούργια κουτάτη και φουλ εγγύηση σκάνδαλο!

Όσοι ποστάρουν για να μάθουν την αξία στο άρθρο "πόσο να πουλήσω να αγοράσω ένα" συνήθως βάζουν λογική τιμή, απλά είναι ώρες όταν βλέπεις κάτι αγγελίες και είναι σα να ψάχνουν θύματα.

Επεξ/σία από 50EuroUser
  • Like 1
Δημοσ.

Ότι ισχύει γενικά για τα μεταχειρισμένα ισχύει και για τις κάρτες γραφικών. Δεν βλέπω όμως να προτείνονται τόσο πολύ μεταχειρισμένες κάρτες. Εγώ προσωπικά πάντα προτιμώ τις καινούριες ακόμα και αν έβρισκα κάποια μεταχειρισμένη στα ίδια χρήματα με υψηλότερες επιδόσεις. Βέβαια το πόσο υψηλότερες θα είναι οι επιδόσεις παίζει και αυτό κάποιο ρόλο. Το θέμα είναι αν με βάση τα χρήματα που διαθέτει ο αγοραστής και τις απαιτήσεις που έχει υπάρχει κάποια καινούρια κάρτα που να τον καλύπτει, αν όχι τότε πάει αναγκαστικά σε μεταχειρισμένη με το όποιο ρίσκο ή περιμένει να μαζέψει κάποια έξτρα χρήματα για καινούρια. Όλα είναι σχετικά και το πως το βλέπει ο καθένας απλά όπως είπαν και οι άλλοι λίγες είναι οι αγγελίες μεταχειρισμένων που να αξίζει να ασχοληθεί κανένας.   

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προσωπικά, έχω βρει και αγγελίες που άξιζαν. Και σε κάποιες από αυτές ανταποκρίθηκα. Το βασικότερο είναι να έχει καλές αξιολογήσεις αυτός που πουλάει. Ειδικά αν υπάρχει και εγγύηση και πρόκειται για σοβαρό άτομο, εγώ δε βλέπω να υπάρχει πρόβλημα. Στην ανάγκη εξετάζεις και τη δυνατότητα δοκιμής. Από εκεί και πέρα, τα περί τιμής είναι θέμα προσφοράς/ζήτησης. Δεν σου βάζει κανένας το πιστόλι στο κεφάλι... Και για να μη λένε μπούρδες μερικοί και κλαίγονται...έχω βρει και αρκετές αγγελίες που ζητούσαν κάτι λογικό εδώ. Οι ακραίες περιπτώσεις, όπου ζητούσαν ότι να 'ναι, ήταν μετρημένες στα δάκτυλα, αλλά οκ - υπάρχουν και οι τσαμπατζήδες, που θέλουν να τους τα χαρίσουν...

Επεξ/σία από Occultist
  • Like 2
Δημοσ.

H μεταχειρισμενη gpu αξιζει αν πωλειται σε λογικη τιμη. Δηλαδη αν μια καινουρια 950 κοστιζει 160€-120€ εχει νοημα να δωσεις μεχρι 110€-130€ για καποια μεταχειρισμενη που δοκιμασμενα και εχει εγγυηση. Χοντρικα ενα μτχ προιον πρεπει να εχει τιμη 20-30% κατω απο ενα καινουριο ισαξιων επιδοσεων. Αλλιως γιατι να παρεις μεταχειρισμενο? 

Οι περισσοτερες αγγελιες στις καρτες γραφικων εχουν παραλογες τιμες. Πουλανε μεταχειρισμενες gtx 960 και 970 σε τιμες που παιρνεις καινουρια 1060. 

Η καλυτερες ευκαιριες στις αγγελιες ειναι οι 950 και 750. Ειχα παρει μαλιστα μια 750ti και μου βγηκε καλη. Πας σε ατομο με αξιολογηση, ελεγχεις αγοραζεις. Δεν ειχα κανενα προβλημα και η καρτα επαιξε μια χαρα. Μετα απο λιγους μηνες την ξαναεδωσα γιατι ηθελα πιο δυνατη.

• Like 3
Δημοσ.

Aν ξέρεις τι ζητάς και ψάχνεις με καλή διάθεση και έχεις υπομονή (βασικότατο) τότε θα βρείς αυτό που ψάχνεις, όπως και απο την μεριά του πωλητή αν ξέρει τι πωλεί έχει ρεαλιστικές απαιτήσεις κλπ, Και στις δύο περιπτώσεις υπάρχουν και λαμόγια και σωστοί και έντιμοι άνθρωποι κλπ.

Γενικά πάντως δεν καταλαβαίνω μόνο αυτούς που μπαίνουν για να γράψουν τον πόνο τους στο στύλ "Π........ κοινωνία δεν μου χαρίζουν αυτό που θέλω", αφού κανένας δεν θποχρεώνει κανέναν να αγοράσει κάτι.

Και σαν αγοραστής οφείλεις να γνωρίζεις τι θα πάρεις πρίν δώσεις τα χρήματα σου σε κάποιον που μπορεί να προσπαθεί και να σε δουλέψει απλά.

Ασ το πούμε αλλιώς πας σε ενα μαντρά βλέπεις ενα αμάξι που σου αρέσει και  σου λέει το παραμύθι το είχε μια γιαγια μονίμως σε γκαράζ και έχει πάει μιά φορά στην ζωή του μέχρι την μαλακάσα

@ οι περιπτώσεις 

Α. Χαμογελάς του δίνεις το ποσό και προχωράτε τα διαδικαστικά........

Β. Ζητάς ευγενικά να δείς το αμάξι ή μόνος σου εαν ξέρεις ή με κάποιο φίλο που ξέρει κατ ελάχιστο να πριζώσεις το λαπτοπάκι που θα έχεις μαζί σου με την obd του οχήματος να δείς (flash rewrites, odometer) κλπ, και αν αρνηθεί φεύγεις όπως είσαι

Στην πρώτη περίπτωση είσαι κορόιδο και ηλίθιος, ενώ στην δεύτερη σωστός καταναλωτής, δεν είναι μόνο το hardware των pc αλλά μια πρακτική που παίζει παντού και πάντα στα μτχ.

Πάντως έχουν και πλάκα κάτι θέματα που ανοίγουν κατα 10άδες όταν ανακοινώνεται π.χ. νέα κάρτα γραφικών, σε ένα βράδυ βλέπεις θέμα ¨"?Θέλω κάρτα γραφικών των 800€, στα 250€ και δώρο έναν αποχυμωτή" κλασικό insomnia

• Like 3
Δημοσ.

προσωπικα εδωσα 290 tri x 10 μηνων σε τιμη λογικη  αν και ειχε τυπους που την θελανε χωμα και εγω ευχαριστημενος και ο χρηστης που την πηρε με εγγυηση ,για μενα μεταχειρισμενα σε επεξεργαστες κλπ αξιζει

Δημοσ.

Όχι για το κύριο pc νομίζω δεν αξίζει. Για δοκιμές και άλλα σίγουρα αν βρεις σε καλή τιμή.

Τώρα για το σε τι τιμές θέλουν να πουλήσουν μερικοί και σε τι τιμές να αγοράσουν άλλοι είναι μια ολόκληρη ιστορία και όπως φαίνεται από τις λίγες απαντήσεις εδώ οι γνώμες διιστανται.

Πάντως είναι πολύ δύσκολο να πετύχεις καλή μεταχειρισμένη κάρτα και σε πραγματικά καλή τιμή.Συνήθως κάποιο κουσούρι έχει που δεν φαίνεται εκ πρώτης όψης αλλά το ανακαλύπτεις στην πορεία (γι` αυτό και οι πολλές μεταπωλήσεις).

Δημοσ.

Όχι για το κύριο pc νομίζω δεν αξίζει. Για δοκιμές και άλλα σίγουρα αν βρεις σε καλή τιμή.

Τώρα για το σε τι τιμές θέλουν να πουλήσουν μερικοί και σε τι τιμές να αγοράσουν άλλοι είναι μια ολόκληρη ιστορία και όπως φαίνεται από τις λίγες απαντήσεις εδώ οι γνώμες διιστανται.

Πάντως είναι πολύ δύσκολο να πετύχεις καλή μεταχειρισμένη κάρτα και σε πραγματικά καλή τιμή.Συνήθως κάποιο κουσούρι έχει που δεν φαίνεται εκ πρώτης όψης αλλά το ανακαλύπτεις στην πορεία (γι` αυτό και οι πολλές μεταπωλήσεις).

Η πιθανοτητα να θες κατι πιο δυνατο οποτε πουλας την υπαρχουσα? Ειδικα αμα εχεις εγγυηση γιατι πρεπει σον και καλα να εχει κουσουρι? Η evga που εχω εχει 3 χρονια εγγυηση, αν τυο χρονου αποφασισω να παω σε 1070-1080 γιατι θελω να παιζω σε 1440p σημαινει πως εχει προβλημα η καρτα μου? δε στεκει αυτο. Δεν πουλανε ολοι φυκια για μεταξωτες κορδελες.

• Like 3
Δημοσ.

Πολλές φορές βλέπω να προτείνονται στις αναβαθμίσεις μεταχειρισμένες gpu στα χρήματα τα οποία διαθέτει κάποιος. Μιλώντας πάντα από την σκοπιά του κύριου Pc που κατέχει κάποιος και ΟΧΙ για περιπτώσεις όπου ψάχνω μία κάρτα για κατεβαστήρι ή τέσπα για άλλες χρήσεις, πιστεύετε ότι αξίζει μία τέτοια κίνηση? Για όσους έχουν αγοράσει μτχ gpu τι εμπειρίες είχατε?

Προσωπικά ποτέ δεν έχω αγοράσει μεταχειρισμένη κάρτα γραφικών γιατί θεωρώ ότι όλες έχουν ένα Χ χρόνο ζωής, που συνήθως δεν είναι και πολύ μεγάλος (2-4 χρόνια). Δεν αναφέρομαι φυσικά στην απόδοσή τους, αλλά αρκετές κάρτες που είχα μετά από αυτό το χρόνο άρχιζαν να παρουσιάζουν προβλήματα του τύπου artifacts/bsods κτλπ, ειδικά προς τα τελευταία τους όταν βάζεις και λίγο oc στο κόλπο για να ξεζουμίσεις ότι παραπάνω μπορείς.

Προφανώς αυτό που λέω δεν είναι κανόνας... Η κάρτα που είχα στο πρώτο μου pc (S3 virge) δουλεύει ακόμη κανονικότητα 20 χρόνια μετά ενώ η 7870 που έχω τώρα λειτουργεί καθημερινά και απροβλημάτιστα από το 2012. Παρόλαυτά σημαντικός αριθμός καρτών που πέρασε από τα χέρια μου αλλάχτηκε/αναβαθμίστηκε ακριβώς επειδή άρχισαν να παρουσιάζουν λειτουργικά προβλήματα.

Θεωρώ ψιλοάσκοπο και μεγάλο ρίσκο λοιπόν το να πάρω κάτι που έχει ήδη τόσες ώρες λειτουργίας ενώ ταυτόχρονα θα είναι τουλάχιστον μία γενιά πίσω από τις τωρινές κάρτες (σε αντίθετη περίπτωση γιατί να πουληθεί άλλοστε) αλλά από την άλλη βλέπω "κίνηση" στις αγγελίες gpu. Φταίει η κρίση ή η μεταχειρισμένη κάρτα ήταν πάντα ένα μια σοβαρή επιλογή?

κοιταξε.ειχα μια asus strix r7 370 με υπολοιπομενα 2 χρονια εγγυηση και την ειχα μονιμα στο oc mode του κατασκευαστη.την πουλησα ενω τερματισα ολα τα κορυφαια παιχνιδια που υπηρχαν και τα πιο απαιτητικα και την πουλησα χωρις να εχω το παραμικρο παραπονο απο τον αγοραστη.αρα αξιζε που την αγορασε.και την εχει 3 μηνες τωρα και θα της εχει πιεει το αιμα κι αυτος.η καρτα με το strix ποτε δεν πηγε πανω απο 72 βαθμους.αυτο ειναι που τις χαλαει η σκονη η υγρασια και ζεστη.κι αν του χαλασει εχει την εγγυηση.οποτε ναι αξιζει.τωρα πουλαω μια gt 740 για παιχνιδια και multimedia φαντασου παιζει και το forza apex 6 dx12 75 ευρω.εχει αλλα δυο χρονια εγγυηση και αυτη δεν εχει μπει ποτε σε oc mode.οποτε ναι αξιζει.κι αν την θελει καποιος εδω ειμαι

Δημοσ.

Το καλό με τις κάρτες γραφικών, ειδικά τις high-end, είναι ότι μπορείς να βρεις πολύ καλές ευκαιρίες από miners. Κάρτα διετίας ας πούμε στο 50% της αξίας αγοράς. Στα αρνητικά είναι ότι παίρνεις μια κάρτα που επί δύο χρόνια δούλευε 24/7 στο 100%. Σε καλύπτει η εγγύηση για κάνα χρόνο κι από εκεί και πέρα ο Θεός βοηθός.

Δημοσ.

Aκλοπή πράγμα συνειδητοποιημενος καταναλωτής και άλλο άνθρωπος με μανία καταδίωξης πέρυσι είχα πάρει gtx 980 την απλή σαν επιδόσεις για τα λ7 της ήταν τουλάχιστον τραγικές ε την αντάλλαξα με αγγελία με 980ti δίνοντας την διαφορά που συμφωνήθηκε και είχα τις επιδόσεις πλέον που με κάλυπταν, και μετά αγόρασα μια 2η καινούρια για 4Κ ουτε αυτή που αντάλλαξαν ούτε αυτή που πήρα είχαν το παραμικρό αλλά οκτώ άμα φοβάσαι καλύτερα ασχολείστε μόνο με καινουρια

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...