Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα. ειμαι συνδρομητης στην forthnet με adsl και μπορω να πω οτι ειμαι πολυ ευχαριστημενος. σκεφτομαι να κανω συνδεση vdsl αλλα με μερικες αναγνωσεις εδω μεσα εχω ψιλο αγχωθει οσων αφορα την συνδεσμολογια του σπιτιου. 

το σπιτι ειναι αρκετων χρονων. οι πριζες ειναι παλαιου τυπου διπολικες που συνδεονται με το μοντεμ με ανταπτορα. δεν εχω ιδεα πια ειναι η κυρια πριζα και πια η δευτερευουσα, το μονο που ξερω ειναι οτι το σπιτι εχει 3 πριζες τηλεφωνικης γραμμης. 

υπαρχει περιπτωση να ζυτησω τεχνικο απο την φορθνετ να τα αναλαβει αυτα; υπαρχει περιπτωση να μην χρειαστει τιποτα απο αυτα; απο οτι βλεπω με τους χαρτες το κουτι που εχουν βαλει στον δρομο ειναι περιπου 400 μετρα απο το σπιτι μου. 

Δημοσ.

λογικα η κεντρικη ειναι αυτη π ειναι πιο κοντα στην εξωπορτα...αν εχετε καποιο χολ ας πουμε!
αμα ειναι 400 μετρα πες 600-700 καλωδιακη αποσταση χτυπας καρφι 50αρι αλλα αυτο θα στο πουν κ αυτοι!

Τωρα τι στατιστικα εχεις?εχεις αποσυνδεσεις κ τετοια?αν τωρα δεν εχεις προβλημα περα της ταχυτητας γτ να εχεις μετα?

Δημοσ.

λογικα η κεντρικη ειναι αυτη π ειναι πιο κοντα στην εξωπορτα...αν εχετε καποιο χολ ας πουμε!

αμα ειναι 400 μετρα πες 600-700 καλωδιακη αποσταση χτυπας καρφι 50αρι αλλα αυτο θα στο πουν κ αυτοι!

Τωρα τι στατιστικα εχεις?εχεις αποσυνδεσεις κ τετοια?αν τωρα δεν εχεις προβλημα περα της ταχυτητας γτ να εχεις μετα?

Εμενα που ειναι το ΚΑΦΑΟ περιπου 200-300 μετρα απο την πολυκατοικια μου λενε στην φορτνετ οτι δεν ειναι διαθεσιμο το VDSL.Πως γινεται αυτο?

Τους ειχα ρωτησει πριν κανα μηνα δεν ξερω αν εχει αλλαξει κατι τωρα.

Παντως το μονο που ξερω ειναι οτι η φορτνετ δινει κανονικα VDSL και απο ΚΑΦΑΟ.

Δημοσ.

Θέματα με αποσυνδεσεις δεν είχα ποτέ. Απλά διάβασα εδώ για κάποιο οδηγό που έχει και η σιτα και έχω αγχωθει γιατί δεν έχω ιδέα από την σύνδεση του σπιτιού. Αλλά αν έρχεται τεχνικός να τα αναλάβει δεν έχω πρόβλημα

Δημοσ.

Ναι αυτος ο οδηγος κυκλοφορει πολυ και ειναι πολυ καλος...τωρα τι να σ πω εγω δεν εκανα καμια διορθωση στην συνδεσμολογια...οπως ειχα τα φιλτρακια μ ολα κομπλε μου βαναλε vdsl και τελος.Μιλα με forthnet για την σωστη συνδεσμολογια κ αν υπαρχει θεμα αν τ αναλαμβανει τεχνικος...

@Amix μπορει να μην εχει ενεργοποιηθει ακομα φιλε.Αναμονη...εγω πηρα εναν χρονο μετα απο οταν φτιαχτηκε καφαο στο σπιτι μ κοντα!

Δημοσ.

Εμενα που ειναι το ΚΑΦΑΟ περιπου 200-300 μετρα απο την πολυκατοικια μου λενε στην φορτνετ οτι δεν ειναι διαθεσιμο το VDSL.Πως γινεται αυτο?

Τους ειχα ρωτησει πριν κανα μηνα δεν ξερω αν εχει αλλαξει κατι τωρα.

Παντως το μονο που ξερω ειναι οτι η φορτνετ δινει κανονικα VDSL και απο ΚΑΦΑΟ.

αν εχεις τα παλια καφαο λογικο ειναι να μην υπαρχει διαθεσιμοτητα.εκτος αν αλλαξαν τωρα τελευταια τα καφαο οποτε δεν εχει δωθει ακομα απο οτε αρα και απο παροχους εμπορικη διαθεσιμοτητα.

καλησπερα. ειμαι συνδρομητης στην forthnet με adsl και μπορω να πω οτι ειμαι πολυ ευχαριστημενος. σκεφτομαι να κανω συνδεση vdsl αλλα με μερικες αναγνωσεις εδω μεσα εχω ψιλο αγχωθει οσων αφορα την συνδεσμολογια του σπιτιου. 

το σπιτι ειναι αρκετων χρονων. οι πριζες ειναι παλαιου τυπου διπολικες που συνδεονται με το μοντεμ με ανταπτορα. δεν εχω ιδεα πια ειναι η κυρια πριζα και πια η δευτερευουσα, το μονο που ξερω ειναι οτι το σπιτι εχει 3 πριζες τηλεφωνικης γραμμης. 

υπαρχει περιπτωση να ζυτησω τεχνικο απο την φορθνετ να τα αναλαβει αυτα; υπαρχει περιπτωση να μην χρειαστει τιποτα απο αυτα; απο οτι βλεπω με τους χαρτες το κουτι που εχουν βαλει στον δρομο ειναι περιπου 400 μετρα απο το σπιτι μου. 

ο τεχνικος του καθε παροχου δεν θα σου φτιαξει την καλωδιωση  εκτος αν θελει να το κανει.εκτος αν θελει να το αναλαβει καποιος σαν μη τεχνικος παροχου ομως για το χαρτζηλικι.αν παρεις απο το kv υπαρχει περιπτωση να μην χρειαστει να αλλαχτει η καλωδιωση και να το πιασεις το 50 αρι απλα με χαμηλοτερο margin λογω bridged taps.απο εκει και περα καλο θα ηταν να αλλαχτουν οι πριζες με rj11 πριζες.τωρα αν υπαρχει κεντρικη ή αν ειναι ολες παραλληλες κτλ αμα δεν μπορεις να  το δεις εσυ πρεπει να το δει ηλεκτρολογος.και επισης μπορει πχ να πρεπει να μπει το ρουτερ στην κεντρικη πριζα  για να γινει σωστα ολη η καλωδιωση.εξαρτατε απο τα ποσα ζευγαρια υπαρχουν πισω απο τον τοιχο που θες να βαλεις τηλεφωνο κτλ.υπαρχουν γενικως πολλες πατεντες αναλογως τι θελει να κανει ο καθενας.απο εκει και περα πρεπει να ανοιχτουν οι πριζες για να δει καποιος τι μπορει να γινει.δεν υπαρχει ετοιμη λυση αμα δεν ανοιχτουν τα πριζακια.

Ναι αυτος ο οδηγος κυκλοφορει πολυ και ειναι πολυ καλος...τωρα τι να σ πω εγω δεν εκανα καμια διορθωση στην συνδεσμολογια...οπως ειχα τα φιλτρακια μ ολα κομπλε μου βαναλε vdsl και τελος.Μιλα με forthnet για την σωστη συνδεσμολογια κ αν υπαρχει θεμα αν τ αναλαμβανει τεχνικος...

@Amix μπορει να μην εχει ενεργοποιηθει ακομα φιλε.Αναμονη...εγω πηρα εναν χρονο μετα απο οταν φτιαχτηκε καφαο στο σπιτι μ κοντα!

κανενας παροχος δεν το αναλαμβανει να σου φτιαξει την καλωδιωση.επισης οτι φτιαχνεται το καφαο δεν σημαινει οτι εχει τερματιστει η οπτικη οτι εχει μπει το dslam και οτι εχει δωθει ρευμα.το kv φτιαχνεται μπαινουν οι ρεγκλετες και ολα παιζουν οπως στην αρχη.μετα σιγα σιγα με τον καιρο γινονται και τα υπολοιπα.οπτικη ινα,dslam,ρευματοδοτηση.

ενα αλλαγμενο καφαο δεν λεει τιποτα απο μονο του απλα ξερεις οτι σε χ χρονικο διαστημα θα μπει vdsl απο kv.το χ χρονικο διαστημα μπορει να ειναι και χρονος μπορει να ειναι και 3 μηνες.

Για τη forthnet ακούγεται οτι θα βαρέσει κανόνι.Δεν ξέρω κατα πόσο αληθεύει.

Πηγές : sofokleousin.gr  - kathimerini.gr

ακομα και να βαρεσει κανονι δεν θα αφησουν να κλεισει οπως εγινε με on.οταν εκλεισε η On οι συνδρομητες που ειχε πηγαν σε διαφορους παροχους.στην forthnet Ομως οι πελατες ειναι παρα πολλοι και οχι μονο οικιακοι αλλα και Nova οπως και πελατες μισθωμενων ,οπτικες ινες κτλ και οι εξοπλισμοι ειναι πολλα εκατομμυρια.οποτε πολλοι παροχοι θα θελησουν να παρουν την συνδρομητικη βαση΄η οποια θα ειναι ετοιμη.οτι εγινε κατα καποιο τροπο με On telecoms και vivodi με voda και Hol.ενα σεναριο ειναι αυτο.

συνηθως ειναι η πρωτη πριζα μεσα στο σπιτι που μπαινει καποιος.απο εκει και περα μπορει και στα 600-700 μετρα αν εχει πολλα bridge taps να μην πετυχει 50αρι.

εξαρτατε απο ποιοτητα καλωδιου οπως και ποσα bridge taps μπορει να υπαρχουν μεσα στο σπιτι.εχω δει ατομο να χανει 10 mbit λογω bridge taps.τρια τεσσερα παραλληλα πριζακια ειχε.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...