Προς το περιεχόμενο

Κανένας καλός στην Access για να με βοηθήσει πριν το σπάσω..

Stavropoulos Akis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Προσπαθώ να φτιάξω μια βάση δεδομένων για να βγάζω κάποιες προσφορές (π.χ.όπως στο site του πλαισίου δημηουργία σύνθεσης PC).

Έχω φτιάξει μέσα σε μια φόρμα ένα combobox από το οποίο τραβάω μέ dropdown ένα είδος από τον πίνακα "αποθήκη" και δίπλα έχω ένα πεδίο στο οποίο θέλω να καταχωρείται η αξία του είδους που επέλεξα.

Πως θα μπορέσω ρε παιδιά να πάρω την αξία του είδους που επιλέγω από το combobox... έχω σαλτάρει και είμαι έτοιμος να σπάσω το PC.

Δημοσ.

Όταν φτιάχνεις το combo box βγαίνει ο wizard κια επιλέγεις την 3η επιλογή "find a record on my form based on the value i selected in my combo box"

Βέβαια εννοείται ότι έχεις εισάγει και ένα text box για την τιμή (price).

(Αυτά με την προϋπόθεση ότι έχουν δηλωθεί σωστά οι σχέσεις μεταξύ των πινάκων)

Δοκίμασέ το...

Δημοσ.

Καταρχην σ΄ευχαριστώ για τη βοήθεια.

Προσπάθησα να φτιάξω combo box με την επιλογή 3 όπως μου είπες, αλλά δεν μου δίνει την δυνατότητα να πάρω πεδία από τον πίνακα των ειδών. Μου επιτρέπει να έχω πεδία μέσα στο συγκεκρυμένο combo box μόνο από τον πίνακα "prosfora" τον οποίο έχω δηλώσει όταν ξεκίνησα τη φόρμα "Prosfora". Το combo box που έχω φτιάξει παίρνει τιμές από άλλο πίνακα, τον πίνακα των ειδών.

Αυτό που προσπαθώ να φτιάξω είναι, στο πεδίο "price" δίπλα από το combo box να καταχωρείται αυτόματα η αξία του είδους που έχω επιλέξει από το combo box.

Όταν στο πεδίο "price" δίνω στο control source των properties "=combo17", μου δίχνει τον α/α(αύξων αριθμός) του είδους που έχω επιλέξει από το combo box.

Δημοσ.

Πρέπει να κάνεις αυτό που σου γράφω και παραπάνω.

Επειδή τα δύο πεδία που θέλεις να δουλέψεις βρίσκονται σε διαφορετικούς πίνακες, πρέπει να τους συσχετίσεις. Δηλαδή να δηλώσεις (σωστά βέβαια) τις/την σχέσεις/η που έχουν μεταξύ τους. Πως συνδέονται.

Έχεις συσχετίσει τον πίνακα 'Προσφορά' με τον πίνακα 'Είδη'; και πώς;

Αν δεν έχεις συσχετίσει τους πίνακες δεν μπορείς από τον ένα να τραβήξεις δεδομένα από τον άλλον.

(Διάβασε κάποια βασικά για db. Πρωτεύοντα κλειδιά (primary keys), σχέσεις (relationships), κτλ.)

Μπορείς βέβαια να δημιουργήσεις ένα ερώτημα και να συνδυάσεις τα δεδομένα. Και πάνω στο ερώτημα αυτό να φτιάξεις την φόρμα.

Δημοσ.

ΑΚΙ επειδη καποτε και εγω προσπαθησα να φτιαξω κατι παρομοιο και κολαγα στο ιδιο σημειο και τα παρατησα αν τελικα τα καταφερεις και θες μου στελνεις μια copia της βασης.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...