skiabox Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Ελπίζω να σας αρέσει το τελευταίο μου άρθρο. Ορίστε και το link : http://blog.devcanvas.org/java-inheritance-and-polymorphism/
Moderators Kercyn Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Moderators Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Νομίζω επικεντρώνεσαι πολύ στο πώς και ελάχιστα (έως καθόλου) στο γιατί, ενώ πιστεύω θα έπρεπε να γίνεται το ανάποδο. Το όλο θέμα δεν είναι πώς θα χρησιμοποιήσω 5-10 keywords για να δηλώσω inheritance κλπ αλλά γιατί να χρησιμοποιήσω inheritance κλπ 1
skiabox Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Σε ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις. Εμφανισιακά σου αρέσει το post; Χρησιμοποίησα για πρώτη φορά gists σε blog post.
Moderators Kercyn Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Moderators Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Τα παραθυράκια του κώδικα είναι πάρα πολύ μικρά με πράγματα που δε θα έπρεπε να είναι εκεί (setters/getters). Το άρθρο δεν έχει καμία δομή, είναι απλώς text, κώδικας και εικόνες το ένα κάτω απ' τ' άλλο, κάτι που εμένα θα με δυσκόλευε να παρακολουθήσω και να βρω κάτι που θέλω. Αυτό που θα πρότεινα εγώ είναι να κρατήσεις τα snippets σου όσο μικρότερα γίνεται και να περιγράφουν μόνο ένα πράγμα κάθε φορά. Βάλε κι ένα link σε github όλο το project έτσι ώστε κάποιος να μπορεί να το δει ολοκληρωμένο. Δες εδώ ένα φορμάτ που εμένα προσωπικά με βολεύει αρκετά (δες τη δομή, πώς είναι ο κώδικας, οι εικόνες κλπ, όχι το τι λέει μέσα).
tsofras Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Μπράβο για την προσπάθεια πρώτα πόλλα, θέλεις όντος τις αλλαγές που προτείνει ο Kercyn, και το δικό μου σχόλιο είναι ότι αναφέρεις στον τίτλο για πολυμορφισμό , μιλάς για τον πολυμορφισμό και την κληρονομικότητα σε όλο το άρθρο αλλά τον αναφέρεις μόνο στην τελευταία παράγραφο και για εμένα είναι ατυχές και το παράδειγμα. Το ότι ο Vet έχει μία μέθοδο που δέχεται ένα Animal που είναι ο πολυμορφισμός? To ότι το Dog είναι Canine και είναι και Animal είναι πολυμορφισμός. Αυτά μπράβο πάντος, μία δική μου συμβουλή : Στα αγγλικά υπάρχουν χιλιάδες πληροφορίες για όλα αυτά , προσωπικά θα προτιμούσα να το έγραφες στα Ελληνικά με την αγγλική όμως ορολογία, παίζει να βοηθούσε περισσότερο τους έλληνες αρχάριους προγραμματιστές ( τουλάχιστον εμένα ναι που σπούδασα και στην Αγγλία και για να καταλάβω τον πολυμορφισμό έπρεπε να πιάσω δουλειά εδώ )
skiabox Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Ευχαριστώ για όλα τα σχόλια. Οποιαδήποτε πληροφορία είναι χρήσιμη. Έβαλα και link με όλο το project όπως προτείνει και ο φίλος πιο πάνω. Τα παράθυρα του κώδικά τα έχω βάλει να είναι στα 500px. Τι μέγεθος προτείνετε παιδιά;
Moderators Kercyn Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Moderators Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Να φαίνεται όλος ο κώδικας χωρίς scroll σε καμία κατεύθυνση. Αν βγαίνει πολύ μεγάλο τότε μάλλον έχεις βάλει περισσότερο απ' όσο θα έπρεπε.
Predatorkill Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2016 Συμφωνω με τις υποδειξεις, γνωμη μου ειναι πως το λινκ στο github πρεπει να ειναι ψηλα στο αρθρο και οχι κατω κατω. Καποιος που θα το διαβασει θελει να ξερει οτι θα βρει το κωδικα μαζεμενο καπου και οχι κομματι κομματι πριν διαβασει το αρθρο. Το up/down και sidescroll σκοτωνει το κωδικα...
defacer Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2016 Νομίζω επικεντρώνεσαι πολύ στο πώς και ελάχιστα (έως καθόλου) στο γιατί, ενώ πιστεύω θα έπρεπε να γίνεται το ανάποδο. Το όλο θέμα δεν είναι πώς θα χρησιμοποιήσω 5-10 keywords για να δηλώσω inheritance κλπ αλλά γιατί να χρησιμοποιήσω inheritance κλπ This. Here's some tough love: προσπαθείς να εξηγήσεις πώς κάνουμε τάδε τάδε, αλλά αυτό δεν έχει κανένα νόημα αν δε μπορεί να καταλάβει ο αναγνώστης γιατί κάνουμε τάδε τάδε. Χωρίς το γιατί, στην καλύτερη απλά αντιγράφει κάποιος τη λύση copy paste για να περάσει τις εξετάσεις και για παρακάτω ούτε λόγος. Οπότε το post σου όσο τέλειο και να γίνει από άποψη παρουσίασης και παραδειγμάτων, χωρίς το γιατί είναι κατά τη γνώμη μου κενό ενδιαφέροντος. Επίσης, it is known πως η απόπειρα να εξηγήσεις/μεταδώσεις κάτι προκαλεί βελτίωση της δικής σου κατανόησης πάνω στο θέμα. Μην κάνοντας την απόπειρα εδώ στερείς κατα κάποιο τρόπο από τον εαυτό σου τη δυνατότητα να εξελίξει την κατανόησή του. Και σου χρειάζεται αυτή η δυνατότητα γιατί σε μερικά σημεία που πας να εξηγήσεις λες πράγματα όπως Animal class is very general so we declare this class as abstract. το οποίο είναι εξήγηση για το abstract από κάποιον που δεν έχει καταλάβει ποιά είναι η ουσία του abstract. Αν θέλεις να έχεις πολύ καλό περιεχόμενο σαφώς και πρέπει να το παρουσιάζεις λιτά και βολικά, αλλά ακόμα σημαντικότερη είναι η ουσία.
skiabox Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2016 Έβαλα και κάποια tabs γιατί φαίνονταν άσχημα και ήταν κουραστικά τα παράθυρα με τα gists το ένα κάτω από το άλλο. Πιστεύω είναι πολύ καλύτερα τώρα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα