Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

α) Την διάρκεια την φαντάστηκα απο αντίληψη στο πως περιπου θα φτιαχτεί. ΠΧ. δεν ξέρω ΚΑΘΟΛΟΥ απο υδραυλικα, ουτε καν πως αλλάζει μια βρύση. Παρόλα αυτά (αφου ΔΕΝ ξέρω), δεν θα δεχόμουν απάντηση από υδραυλικό, οτι χρειάζεται 3 μέρες να αλλάξει την βρύση.

Πώς όμως αντιστοιχίζεις τη δημιουργία ενός plugin σε ευκολία το ίδιο με μια αλλαγή βρύσης και όχι πχ με εγκατάσταση καινούριας ντουζιέρας;

• Like 1
  • Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Πώς όμως αντιστοιχίζεις τη δημιουργία ενός plugin σε ευκολία το ίδιο με μια αλλαγή βρύσης και όχι πχ με εγκατάσταση καινούριας ντουζιέρας;

Κοτάζει πόσα θέλει να δώσει και σου λέει "σιγά την δουλειά".  :-D

Πέραν της πλάκας, μπορεί αυτό που θέλει να μην είναι υπερβολικό. Μπορεί και να είναι. Αλλά στο έτσι, δεν μπορούμε να ξερουμε. Πάντως γενικώς οι τιμές δεν έχουν να κάνουν με τον κόπο της εργασίας, έχουν να κάνουν με την προσφορά και την ζήτηση.

Δημοσ.

Σήμερα οι εποχές είναι δύσκολες, όλοι, λίγο πολύ κάνουμε τα πάντα στην ζωή μας και προσπαθούμε να αποφεύγουμε να χαλάσουμε λεφτά για κάτι που μπορούμε να κάνουμε μόνοι μας. Συμφωνώ με τους παραπάνω. Δηλαδή τρέχουμε για φορματ αμέσως στο τεχνικό? για να αλλάξουμε μια λάμπα παίρνουμε αμέσως τον ηλεκτρολόγο? Οχι. Γιατί αν το κάναμε αυτό, με την ίδια λογική, δεν θα έπρεπε να μαγειρεύουμε αλλά να πηγαίνουμε σε επαγγελματία μάγειρα στο εστιατόριο. Να μην καθαρίζουμε το σπίτι και να παίρναμε συνεργείο καθαρισμού. Να μην πλενουμε τα ρούχα μας και να τα πηγαινουμε στο καθαριστήριο. και πάρα πολλά άπειρα παραδείγματα.

Το να μάθουμε να κάνουμε οτι μπορουμε και να γλυτώνουμε τον κάθε επαγγελματία δεν το θεωρώ κακό Ειδικά όταν θέλουμε να κάνουμε δικές μας δουλειές. Δηλαδή στα παραπάνω παραδείγματα που είπα, φυσικά και αλλάζουν οι ρόλοι όταν μιλάμε για επαγγελματική δουλειά, που πληρωνόμαστε. Δηλαδή αν έχω εστιατόριο, σαφέστατα και δεν θα μαγειρέψω εγω για τους πελάτες αλλά θα πάρω εναν επαγγελματία. Αν έχω ξενοδοχείο, σαφέστατα δεν θα πλύνω εγώ τα ρούχα αλλά θα κάνω σύμβαση με ενα καθαριστηριο κλπ.

Απλά εδώ, οι περισσότεροι από οτι φαντάζομαι, έχουν μια ιδέα και προσπαθούν να φτιάξουν κάτι μέχρι στο σημείο που μπορούν μόνοι τους και με τη βοήθεια που μπορούν να λάβουν από φόρα,οδηγούς,βιβλία κλπ. Όταν πρόκειται για οργανωμένη, επαγγελματική δουλειά με επένδυση σε αυτή, σίγουρα θα έχουν απευθυνθεί σε επαγγελματίες. 

-Όσο αφορά τους ερασιτέχνες ή αυτούς που ρίχνουν τις τιμές . Δεν μπορώ να κατηγορήσω κανέναν που φτιάχνει σελίδες.

ΑΝ είναι νόμιμος. Που σημαίνει οτι πληρώνει ΤΕΒΕ, Εφορία κλπ

ΑΝ ειναι ξηγημένος στον πελάτη τι μπορεί να κάνει και τι θα έκανε ένας πιο επαγγελματίας

ΑΝ θέλει να φτιάξει κάτι για έναν γνωστό του, αφιλοκερδως και αφού επίσης εξηγήση και σε αυτόν τις διαφορές του από έναν επαγγελματία. 

Με λίγα λόγια αν ένας ερασιτέχνης , στην κατασκευή ιστοσελίδων, πει στον πελάτη του,

κοίταξε, θα σου φτιάξω μια ιστοσελίδα που θα σου στοιχίσει 200€ στα οποία θα σου κόψω τιμολόγιο. Θα σου στήσω ένα wordpress και έτοιμα plugins αλλά δεν μπορώ να σου εγγυηθώ, αν μπορώ να αντεπεξέλθω σε μία επέκταση αργότερα, ούτε για την ασφάλεια και την αποδοτικότητα που θα έχεις αν πας σε έναν επαγγελματία. 

Σε αυτόν θα του έβγαζα το καπέλο.

-Όσο αφορά τους devs τώρα, πιστεύω οτι πρέπει να δούνε λίγο και τι γίνεται γύρω τους. Ξέρω οτι εχουν σπουδάσει χρόνια, δεν είναι εύκολο αυτό που κάνουν, οτι το κάνουν καλά, οτι κοιτάνε και άλλα πράγματα όπως ασφάλεια, ταχυτητα, SEO που ένας ερασιτέχνης δεν μπορεί να τα δει. Αυτό μπορεί να τους καίει κιόλας οτί ο πιτσιρικάς τα φτιάχνει με 100€, αλλά μέχρι εκεί. Όλοι, έχουν ρίξει τις τιμές τους. Από υπαλλήλους, από καλλιτέχνες μέχρι και γιατρούς. Από ανθρώπους δηλαδή που σώζουν ζωές.

Μονο να ξερατε ποσο κοστιζει η εργατοωρα και η υπηρεσια στην ευρωπη δεν θα λεγατε αυτα που λετε.

Ξέρουμε φίλε. αλλά εδώ δεν έχουμε σχέση με ευρώπη. Αν είχαμε και εμείς αυτες τις αποδοχές δεν θα διστάζαμε να πάμε σε επαγγελματίες. Αλλά αυτό λέμε, όταν καλώς ή κακώς (πολύ κακώς), έχουν πέσει οι εργατοώρες στους υπαλλήλους, στους τεχνικούς, στους εργάτες, στους επιστήμονες και σε ότι άλλο μπορώ να φανταστώ, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να μην προτιμήσει κάποιος Dev με χαμηλότερες τιμές (χαμηλότερη εργατοώρα)?  

Και κάτι τελευταίο, από που και ως που η πολύ καλύτερη τιμή ενός dev από κάποιον άλλον σημαίνει σίγουρα και υποδεέστερο αποτέλεσμα ή "μαυρη" εργασία? Γνωστός μου έχει πάει σε "ξακουστό" γραφείο, έχει σκάσει 2.000€ και το site ήταν όλο προβλήματα και SEO μηδέν. Δηλαδή πήγε σε εναν "επαγγελματία" που όλοι λέτε εδω μέσα και το αποτέλεσμα ήταν χείριστο. 

• Like 4
Δημοσ.

Το λέω, καθώς έτσι πιστεύω επειδή δεν είμαι 100% ανίδεος. Από την άλλη δεν είμαι τόσο ειδικός ωστέ να μπορώ να το υποστηρίξω αυτό με απόλυτη σιγουριά Για αυτό και προείπα πιο πάνω οτί μπορεί να κάνω και λάθος.

Κοτάζει πόσα θέλει να δώσει και σου λέει "σιγά την δουλειά".  :-D

Ποτέ δεν είπα "σιγά την δουλειά". Θα το έλεγα μόνο αν ήξερα να το υλοποιήσω και όντως έκρινα οτι είναι "σιγά την δουλειά". Επίσης ούτε είναι πόσο θέλω να δώσω, αλλά πόσο έχω να δώσω. Αν είχα, να είσαι σίγουρος θα τα έδινα, γιατί το έχω ανάγκη. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...