Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Αυτό πάλι που εδώ μέσα είμαστε λαϊκό δικαστήριο δε το κατάλαβα ποτέ ειλικρινά. Γιατί πρέπει ο TS να δώσει λογαριασμό σε εμάς για το site που έφτιαξε δε το καταλαβαίνω πραγματικά. Αυτό που λετε για τις δουλειές εν μέρει το καταλαβαίνω αλλά πρέπει να ξέρουμε και τι πληρώνουμε. Ότι πληρώνεις παίρνεις λοιπόν και αυτό θα αποδειχθεί κατά τη διάρκεια χρήσης του site με το αν υπάρχει άμεση υποστηρίξη για κάποια αλλαγή στο μέλλον κτλ κτλ. Τα 1000€ που αναφέρατε εδώ είναι ενδεικτικά έχω ακούσει κάτι αστρονομικά νούμερα κατά καιρούς οπότε μη βγάζουμε λάδι και τους επαγγελματίες οι οποίοι πολλές φορές τυγχάνει να καταλαβαίνουν ότι έχουν να κάνουν με ανθρώπους που δεν έχουν γνώση στο αντικείμενο και τους δαγκώνουν μέχρι το κόκαλο...Χαλαρώστε μια συμβουλή ζήτησε ο άνθρωπος! Έλεος!!!

• Like 2
Δημοσ.

προς TS: μην αγχώνεσαι, πες το απλά, ότι πλέον θα πρέπει να δίνουν κάτι σαν συνδρομή ώστε η σελίδα να φιλοξενείται σε ξένο σερβερ..ψάξου για greek web hosting και μίλα με κάποιον ειδικό να σε βοηθήσει και στην ενοικίαση του domain.

τώρα για τους ειδικούς κλπ εντάξει τα παιδιά έχουν ένα δίκιο αλλά νομίζω το εκφράζουν λάθος. σε όλα τα επαγγέλματα ότι πληρώσεις παίρνεις. υπάρχουν δωρεάν εργαλεία να φτιάξεις ένα site και υπάρχουν και εταιρίες που η δουλειά τους είναι η κατασκευή και συντήρηση site. 

είναι στην κρίση του επιχειρηματία ποιον να εμπιστευτεί. επίσης όλοι κάνουμε κάτι για πρώτη φορά. κανείς δεν γεννήθηκε senior web dev.

• Like 2
Δημοσ.

AlexPC πάνε αγόρι μου στην cretaforce που έχει τέλειο support και σου απαντάει μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα ο άνθρωπος ότι χρειαστείς. Άσε τους άλλους να λένε ότι θέλουν. θα συμβουλευθείς τον Χατζάρα από την Cretaforce θα του πεις το story και θα σε βοηθήσει σε ό,τι χρειαστείς. Just try it.

Ευχαριστώ για τη σύσταση :-)

Δημοσ.

Συγγνώμη κιόλας ρε παιδιά, άμα ο φίλος του TS είναι καλυμμένος με μια ερασιτεχνική ιστοσελίδα εσείς/εμείς τι ζόρι τραβάτε/τραβάμε;

Προφανώς ο TS έχει αρκετά περιορισμένες γνώσεις πάνω στο κομμάτι του web development. Συζήτησαν, είδε ο ενδιαφερόμενος τι μπορεί να πετύχει με τον TS και αποφάσισε ότι του κάνει. End of story. Τι λογική είναι αυτή ή θα πας σε επαγγελματία να πληρώσεις 1000 ευρώ - ενώ στην ουσία θες κάτι παραπάνω από blog και κατά πάσα πιθανότητα καλύπτεσαι και με wix/squarespace - ή ΤΙΠΟΤΑ; 

Γιατί τίποτα;

Αφήνω εκτός τα φορολογικά ζητήματα, καθώς δεν έχουμε πληροφορίες για το πώς θα γίνει/έγινε η όλη "συναλλαγή".

Άμα δηλαδή χαλάσει το PC μου και ΞΕΡΩ να το φτιάξω θα το πάω σε τεχνικό γιατί "αυτή είναι η δουλειά του"; Όχι, θα το φτιάξω μέχρι εκεί που ξέρω. Τώρα άμα χρειάζεται κάνα reball η motherboard -και δε ξέρω να το κάνω/δεν έχω τα εργαλεία- τότε ναι θα πάω σε τεχνικό και θα πληρώσω όσο μου χρεώσει.

Άμα αντίστοιχα θέλω κάτι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΑΠΛΟ σε κάποιο νομικό θέμα, και ξέρω κάποιον που ασχολείται με αυτά ναι θα τον ρωτήσω, παίρνοντας το αντίστοιχο ρίσκο και αναγνωρίζοντας ότι ΔΕΝ είναι επαγγελματίας και ότι μπορεί να μη με καλύψει. Δε θα τρέξω κατευθείαν να δώσω 50 ευρώ σε δικηγόρο για ραντεβού.

Όταν κάποιος ανεβάζει πυρετό δε παίρνει από μόνος του ένα depon; Ή κατευθείαν στον γιατρό;

Μη τρελαθούμε κιόλας.

Αυτά ισχύουν ξαναλέω σε περίπτωση που μιλάμε για κάτι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ απλό και ο ενδιαφερόμενος ξέρει τι να περιμένει (ερασιτεχνική δουλειά). Εφόσον πλέον υπάρχουν υπηρεσίες τύπου squarespace που καλύπτουν πλήρως κάποιον μικρο επιχειρηματία με 5 κλικς, θα πρέπει να ξεκαβαλήσουμε λίγο το καλάμι.

Άλλο πράγμα ερασιτέχνες να πλασάρονται ως επαγγελματίες και να χρεώνουν "200 ευρώ site το κιλό"

EDIT: Επίσης επειδή κάποιος είπε ότι "έρχεται μετά ο πελάτης στον επαγγελματία, ακούει την τιμή και καραφλιάζει". Χωρίς να θέλω να γίνω επιθετικός, άμα δε μπορείς να δικαιολογήσεις γιατί η δουλειά σου κοστίζει τόσο περισσότερο συγκριτικά με του ερασιτέχνη, τότε πρέπει να κάνεις την ερώτηση πρώτα στον εαυτό σου και να απαντήσεις ειλικρινά άμα όντως κοστίζει τόσο η δουλειά σου.

• Like 4
Δημοσ.

Αυτο που ερασιτεχνες τρωνε ρο ψωμακι σωστων επαγγελματιων πρεπει να σταματησει καποια στιγμη σε αυτη την χωρα!

Με αυτή την "λογική", γιατί κάποιος να πάρει από εσένα κι όχι από τον απόφοιτο του Στάνφορντ που έιναι και 100 φορές καλύτερος από την πάρτη σου; Του τρως το ψωμάκι ρε κλεφταρά  :-D

Τα πράγματα είναι απλά. Ο επαγγελματίας πρέπει να πείσει τον αγοραστή ότι αυτό που πουλάει αξίζει τα λεφτά. Δεν σημαίνει ότι κάνεις έναρξη και ο καλός Θεός στέλνει τους Αγγέλους να πιάσουν τους πελάτες από το αυτί και να τους λένε "στον Γιωρίκα να πας, αλλιώς ετοιμάσου για το καζάνι". Αυτά είναι για τους τεμπελχανάδες που νομίζουν ότι τελειώσαν μια σχολή και πιάσανε τον παπά από τα @@.

• Like 1
Δημοσ.

Εσύ τότε γιατί αγοράζεις ψωμί και δεν το φτιάχνεις μόνος σου. Ξέρεις πόσο ψωμί θα βγάλεις με ένα πακετάκι αλεύρι, λίγο νερό και μαγιά; Ουυυυυυυυυυ χαμός! Γιατί κάθεσαι και σε αρμέγει ο κάθε φούρναρεις; 

Aν ο φούρναρης το ψωμί το πάει στα 45€ / κιλό, τότε ναι, οι περισσότεροι θα το έφτιαχναν μόνοι τους.

Και για να γίνω και πιο συγκεκριμένος, πρόσφατα έψαχνα για έναν freelancer να μου φτιάξει ένα συγκεκριμένο plugin. Ένα plugin που σίγουρα δεν θα ξεπερνούσε (για έναν που ξέρει), τις 2-3 μέρες. Ο μέσος όρος των απαντήσεων που πήρα ήταν "Θέλω 10 μέρες περίπου x 120€ ανά μέρα (8ωρο), άρα θα σου βγει γύρω στα 1200€. Εκτός και αν προκύψει κάτι που θα ανεβάσει την τιμή". Μετά πήρα 5-6 εταιρίες στην Αθήνα και οι μισές μου είπαν 2.000€ και οι άλλες οτί αυτό που θέλω δεν γίνεται με το wordpress που έχω αλλά πρέπει να φτιάξω custom site που θα στοιχίσει από 15.000€. 

Ειιι παιδιά, στην Ελλάδα του 2017 ζούμε. Θα πρέπει να είναι εταιρία κολοσσός για να χώσει τέτοια ποσά σήμερα....

Υ.Γ.1 Σε αντίθεση μου απάντησαν Ινδοί και Κινέζοι που το φτιάχνουν για 20€. Δεν τους έχω επιλέξει, γιατί φαντάζομαι θα είναι προχειρότητα και θα υπάρχουν ανακρίβειες λόγω διαφοράς γλώσσας. Ακόμα προτιμώ να δουλέψω με Έλληνα αλλά...... μην τρελαθούμε κιόλας. 

Υ.Γ.2 Δυστυχώς ή ευτυχώς, η τεράστια αύξηση στην τεχνολογία και στο διαδίκτυο, έφερε πολλές ευκολίες αλλά έκλεισαν και δουλείες.

Πάνε οι καιροί:

• που και το να πάρεις ένα domain ήταν πυρηνική φυσική,
  • που ή hostaρες μόνος σου ή χρυσοπλήρωνες,
  • που δεν υπήρχε Google,
  • που δεν υπήρχαν CMS,
  • που δεν υπήρχαν youtube tutorials,
  • που δεν υπήρχαν forums και facebook,
  • που δεν υπήρχαν wix και weebly,
  • που δεν υπήρχαν codecanyon και themeforest. 

Υ.Γ.3 Τα γράφω αυτά που και εγώ που είμαι ένα άτομο που, αν και σε εμένα, έμμεσα μου έχει κάνει ζημιά η ευκολία του διαδικτύου, δεν σκοτώνω τις τιμές, ούτε δουλεύω τσάμπα. Αν είναι να δουλεύω τσάμπα, προτιμώ να κάθομαι να χαζεύω τηλεόραση. ΑΛΛΑ έχω προσαρμόσει τις τιμές μου στο σήμερα. 

Υ.Γ.4 Και απο την μεριά μου να ξεκαθαρίσω οτι 1000% φιλικά γράφω όλα τα παραπάνω για συμμετοχή στην κουβέντα και λόγω πρόσφατης "κρυάδας" σχετικά με τις "προσφορές" που έλαβα. Μπορεί να κάνω και λάθος.

• Like 1
Δημοσ.

Αυτο που ερασιτεχνες τρωνε ρο ψωμακι σωστων επαγγελματιων πρεπει να σταματησει καποια στιγμη σε αυτη την χωρα!

Οι επαγγελματιες καλυτερα θα ηταν να ηταν πιο ανταγωνιστικοι για να μην πηγαινει ο αλλος στον ερασιτεχνη και τους τρωει το ψμακι. Οι σωστοι θα εδιναν επιλογη στον πελατη θες κατι πολυ φτηνο παρε ενα ετοιμο θεμα wordpress και τελος. Θες κατι καλυτερο....

Αλλα στην χωρα αυτοι οι "σωστοι επαγγελματιες" πως να κανουν δουλεια και να φανε και αυτοι το ψωμακι τους οταν σουλατσαρουν στα φορουμ μπας και βρουν καποιον για αρμεγμα;

Δημοσ.

Και για να γίνω και πιο συγκεκριμένος, πρόσφατα έψαχνα για έναν freelancer να μου φτιάξει ένα συγκεκριμένο plugin. Ένα plugin που σίγουρα δεν θα ξεπερνούσε (για έναν που ξέρει), τις 2-3 μέρες.

Κοίτα δεν παρεξηγούμε, ούτως ή άλλως κουβέντα κάνουμε.

Είπες το παραπάνω, αλλά εφόσον εσύ δεν γνωρίζεις να το υλοποιήσεις μόνος σου, που ξέρεις ότι είναι το πολύ 2-3 μέρες;

Επίσης, αυτοί που σου είπαν 120 ευρώ η μέρα μπορεί να σου είπαν 120 ευρώ για 3 ώρες την κάθε μέρα. Προς Θεού δε λέω ότι τα ποσά δεν είναι μεγάλα. Απλά δεν ξέρω καθόλου με ποιο τρόπο το κοστολόγησαν γιατί δεν ξέρω τι πραγματικά τους ζήτησες. Εντάξει το ότι θα σου έφτιαχνε plugin ο Κινέζος με 20 ευρώ (κοίτα σίγουρα τα λεφτά που παίρνουν είναι πολύ λιγότερα από τους Ευρωπαίους) δεν σημαίνει ότι θα ήταν ακριβώς αυτό που ήθελες (και τόσο ασφαλές όσο θα έπρεπε).

Φιλικά πάντα. :)

• Like 1
Δημοσ.

Μονο να ξερατε ποσο κοστιζει η εργατοωρα και η υπηρεσια στην ευρωπη δεν θα λεγατε αυτα που λετε.

Και η κατασταση στην Ελλαδα οχι δεν ειναι δικαιολογία διοτι το κοστος ζωης δεν ειναι τοσο διαφορετικο οσο νομιζουν κάποιοι.

Μας αρεσει δεν μας αρεσει οι γνωσεις και η εξειδίκευση πρεπει υποχρεωτικα να πληρώνονται αδρα.. και οι τσαρλατανοι θα επρπε να τιμωρουνται αυστηρά!

Ξερεις να κανει κατι μονος καντο αλλιως πληρωσε το!

Δημοσ.

Μονο να ξερατε ποσο κοστιζει η εργατοωρα και η υπηρεσια στην ευρωπη δεν θα λεγατε αυτα που λετε.

Και η κατασταση στην Ελλαδα οχι δεν ειναι δικαιολογία διοτι το κοστος ζωης δεν ειναι τοσο διαφορετικο οσο νομιζουν κάποιοι.

Μας αρεσει δεν μας αρεσει οι γνωσεις και η εξειδίκευση πρεπει υποχρεωτικα να πληρώνονται αδρα.. και οι τσαρλατανοι θα επρπε να τιμωρουνται αυστηρά!

Ξερεις να κανει κατι μονος καντο αλλιως πληρωσε το!

να φανταστω ολοι σας εδω μεσα αμα χαλασει κατι στο μπανιο σας αμεσωςπατε στον επαγγελματια για να μην του φατε το ψωμι, η εαν χαλασει το πισι του φιλου σας δεν τον βοηθατε αλλα τον στελνετε σε εναν επαγγελματια γτ ενδιαφερεστε για την επιβιωση του....ελεος δλδ ωρες ωρες ξεφευγουμε και μην μου πειτε αλλη εξηδικευση θελει το πισι γιατι ολες οι δουλειες χριαζοντε εξιδικευση για να βγει σωστο και καλο αποτελεσμα.(και δεν ειμαστε στο 2000 που αμα ανοιγες το καπακι του υπολογιστη η εαν ηξερες να κανει φορματ ησουνα χακερμαν στα ματια τον φιλων)

• Like 2
Δημοσ.

Μας αρεσει δεν μας αρεσει οι γνωσεις και η εξειδίκευση πρεπει υποχρεωτικα να πληρώνονται αδρα.. 

Γιατί, στα χρωστάει κανείς; Ό,τι αξίζεις, πιάνεις. Άμα παίρνεις λίγα, μόνο εσύ φταίς. Ο πελάτης την δουλειά του κοιτάει να κάνει στην καλύτερη τιμή. Αν εσύ δεν είσαι άξιος να μεγιστοποιήσεις τα έσοδά σου, το πρόβλημα δεν είναι ο πελάτης, είναι ο πωλητής.

Δημοσ.

να φανταστω ολοι σας εδω μεσα αμα χαλασει κατι στο μπανιο σας αμεσωςπατε στον επαγγελματια για να μην του φατε το ψωμι, η εαν χαλασει το πισι του φιλου σας δεν τον βοηθατε αλλα τον στελνετε σε εναν επαγγελματια γτ ενδιαφερεστε για την επιβιωση του....ελεος δλδ ωρες ωρες ξεφευγουμε και μην μου πειτε αλλη εξηδικευση θελει το πισι γιατι ολες οι δουλειες χριαζοντε εξιδικευση για να βγει σωστο και καλο αποτελεσμα.(και δεν ειμαστε στο 2000 που αμα ανοιγες το καπακι του υπολογιστη η εαν ηξερες να κανει φορματ ησουνα χακερμαν στα ματια τον φιλων)

Εγώ πάντως όταν χάλασε η βρύση του μπάνιου μου δεν ρώτησα κανέναν υδραυλικό για το πως να την φτιάξω.

Ούτε όταν χάλασε το πισί μου πήρα τηλέφωνο τον τεχνικό να μου πει πως να το φτιάξω.

Ούτε όταν χάλασε το παπάκι μου ρώτησα κανέναν μάστορα πως να το φτιάξω.

Δηλαδή αυτοί κλέφτες θα γίνουν? Προφανώς αν είναι κάτι ΠΟΛΥ ΑΠΛΟ μπορεί και να τους ρωτούσα. Αλλά αν όντως ήταν κάτι απλό, από μόνοι τους δεν θα μου έπαιρναν λεφτά !!!

Αυτό που οι πληροφορικοί (τεχνικοί η/υ, προγραμματιστές, web developers κτλ) θεωρούνται οι Μαλ@@ (είδατε έβαλα και Μ κεφαλαίο :P )  της παρέας ποτέ δεν το κατάλαβα.

Γιατί, στα χρωστάει κανείς; Ό,τι αξίζεις, πιάνεις. Άμα παίρνεις λίγα, μόνο εσύ φταίς. Ο πελάτης την δουλειά του κοιτάει να κάνει στην καλύτερη τιμή. Αν εσύ δεν είσαι άξιος να μεγιστοποιήσεις τα έσοδά σου, το πρόβλημα δεν είναι ο πελάτης, είναι ο πωλητής.

Επειδή δεν αξιώθηκες να τελειώσεις ένα πανεπιστήμιο-τει ή να κάνεις έναρξη επαγγέλματος ή να εργαστείς ΝΟΜΙΜΑ ούτως ώστε να προσφέρεις έμμεσα στο κοινωνικό σύνολο, δεν σου φταίνε οι άλλοι να μας το παίζεις αμπελοφιλόσοφος

Εξάλλου, "Αν το μόνο εργαλείο που έχεις είναι το σφυρί, τείνεις να βλέπεις όλα τα προβλήματα σαν πρόκες" -Abraham Harold Maslow

• Like 1
Δημοσ.

Επειδή δεν αξιώθηκες να τελειώσεις ένα πανεπιστήμιο-τει ή να κάνεις έναρξη επαγγέλματος ή να εργαστείς ΝΟΜΙΜΑ ούτως ώστε να προσφέρεις έμμεσα στο κοινωνικό σύνολο, δεν σου φταίνε οι άλλοι να μας το παίζεις αμπελοφιλόσοφος

Εξάλλου, "Αν το μόνο εργαλείο που έχεις είναι το σφυρί, τείνεις να βλέπεις όλα τα προβλήματα σαν πρόκες" -Abraham Harold Maslow

Εχω περισσότερα χαρτιά από ότι μπορείς να ονειρευτείς & βγάζω την ώρα όσα δεν θα βγάλεις ποτέ. Γιατί; Επειδή είμαι επαγγελματίας και λιώνω στο α) να είμαι σε θέση να κάνω κορυφαία δουλειά και β) στο να είμαι σε θέση να κάνω τους πελάτες μου να χαίρονται όταν σκάνε τα λεφτά και να λένε κι ευχαριστώ που δουλεύεις για μένα.

Αυτό πάει να πει επαγγέλματίας. Όχι "έξυνα τα @@ μου 4 χρόνια και τώρα μου χρωστάει ο μαχαλάς".

• Like 1
Δημοσ.

Κοίτα δεν παρεξηγούμε, ούτως ή άλλως κουβέντα κάνουμε.

Είπες το παραπάνω, αλλά εφόσον εσύ δεν γνωρίζεις να το υλοποιήσεις μόνος σου, που ξέρεις ότι είναι το πολύ 2-3 μέρες;

Επίσης, αυτοί που σου είπαν 120 ευρώ η μέρα μπορεί να σου είπαν 120 ευρώ για 3 ώρες την κάθε μέρα. Προς Θεού δε λέω ότι τα ποσά δεν είναι μεγάλα. Απλά δεν ξέρω καθόλου με ποιο τρόπο το κοστολόγησαν γιατί δεν ξέρω τι πραγματικά τους ζήτησες. Εντάξει το ότι θα σου έφτιαχνε plugin ο Κινέζος με 20 ευρώ (κοίτα σίγουρα τα λεφτά που παίρνουν είναι πολύ λιγότερα από τους Ευρωπαίους) δεν σημαίνει ότι θα ήταν ακριβώς αυτό που ήθελες (και τόσο ασφαλές όσο θα έπρεπε).

Φιλικά πάντα. :)

α) Την διάρκεια την φαντάστηκα απο αντίληψη στο πως περιπου θα φτιαχτεί. ΠΧ. δεν ξέρω ΚΑΘΟΛΟΥ απο υδραυλικα, ουτε καν πως αλλάζει μια βρύση. Παρόλα αυτά (αφου ΔΕΝ ξέρω), δεν θα δεχόμουν απάντηση από υδραυλικό, οτι χρειάζεται 3 μέρες να αλλάξει την βρύση.

β) Συμφωνώ με αυτά που λες για τους Ινδους και τους Κινέζους, για αυτό και όπως είπα πιο πάνω, προτίμησα να μην το κάνω τελικά, παρά να πάω σε αυτούς.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...