Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εφτιαξα το site για μια εταιρία, τους άρεσε, θα το αγοράσουν. Τώρα όμως πρέπει να κάνω τη διαδικασία να ανεβάσω το site σε ενα σερβερ και να τους αγοράσω ενα domain (λογικα απο google domains). Πως τους λέω οτι απο δω και πέρα κάθε χρόνο πρέπει να το πληρώνετε; και αυτό και το σερβερ; Έχετε να προτείνετε κάποιο σέρβερ εσείς; 

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Με απλά Ελληνικά τους το λες. Το hosting κάντο στο παπάκι, εγώ αυτό θα σου πρότεινα τουλάχιστον, επίσης από εκεί μπορείς να αγοράσεις και domain.

• Like 4
Δημοσ.

Το θέμα είναι για την εταιρία αυτή τι έχει σημασία και τι πλάνο προώθησης των υπηρεσιών τους υπάρχει (;). Εάν απλά θέλουν να υπάρχει μια σελίδα να μπαίνει που και που κάποιος τότε hosting – domain και ανά ταχτικά διαστήματα κάποιο upgrade – backup για λόγους security στην σελίδα. Εάν πάλι θέλουν πολλά περισσότερα τότε η ιστοσελίδα δεν αποτελεί πάρα μόνο την ραχοκοκαλιά της ιντερνετικής τους υποδομής και προτείνεται να την αξιοποιήσουν στο μέγιστο με προωθητικές ενέργειες (SEM – SEO) εφόσον δημιουργηθεί ένα σοβαρό και αξιόπιστο πλάνο δράσεων για αυτό το κομμάτι.

Δημοσ.

Εφτιαξα το site για μια εταιρία, τους άρεσε, θα το αγοράσουν. Τώρα όμως πρέπει να κάνω τη διαδικασία να ανεβάσω το site σε ενα σερβερ και να τους αγοράσω ενα domain (λογικα απο google domains). Πως τους λέω οτι απο δω και πέρα κάθε χρόνο πρέπει να το πληρώνετε; και αυτό και το σερβερ; 

Τι εννοείς πως τους το λες; :P Το όνομα χώρου και η φιλοξενία σε server είναι υπηρεσίες τις οποίες μισθώνεις - δεν "αγοράζεις". 

• Like 1
Δημοσ.

Τι εννοείς πως τους το λες; :P Το όνομα χώρου και η φιλοξενία σε server είναι υπηρεσίες τις οποίες μισθώνεις - δεν "αγοράζεις". 

Ναι μπερδευτηκα, αυτό ήθελα να πω. 

Ευχαριστώ πολυ για τις απαντήσεις με καλύψατε! 

Δημοσ.

συγνώμη αλλά αυτό δεν είναι από τα πρώτα πράγματα που τους λες όταν σου ζητάνε να κάνεις ένα site;

-εγώ θέλω τόσα για τη δουλειά μου και από εκεί και πέρα υπάρχει ένα κόστος για domain- hosting ......

πριν καν ξεκινήσεις να κάνεις το οτιδήποτε.

• Like 1
Δημοσ.

Αυτο που ερασιτεχνες τρωνε ρο ψωμακι σωστων επαγγελματιων πρεπει να σταματησει καποια στιγμη σε αυτη την χωρα!

Θα το αγοράσουν σε είδος. Οικογενειακός φίλος είναι και μου το ζήτησε. 

Δημοσ.

Δεν το σώζεις έτσι.. :P

Αν είχες μια ιδέα περί νομικών ή περι ορθοπεδικής και είχε πρόβλημα ο οικογενειακός σου φίλος, να είσαι σίγουρος ότι ούτε τηλέφωνο δεν θα σε έπαιρνε!

Άντε, στην καλύτερη για να σε ρωτήσει αν ξέρεις κανα καλό δικογόρο ή γιατρό...

Για να μην αναφερθώ καν στο ότι κάνει κακό στην εταιρεία του επιλέγοντας έναν μη επαγγελματία...

Το δικό σου λάθος ήταν που του είπες "ναι" αντί να τον προτρέψεις σε κάποιον ειδικό...

Δημοσ.

AlexPC πάνε αγόρι μου στην cretaforce που έχει τέλειο support και σου απαντάει μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα ο άνθρωπος ότι χρειαστείς. Άσε τους άλλους να λένε ότι θέλουν. θα συμβουλευθείς τον Χατζάρα από την Cretaforce θα του πεις το story και θα σε βοηθήσει σε ό,τι χρειαστείς. Just try it.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν το σώζεις έτσι.. :P

Αν είχες μια ιδέα περί νομικών ή περι ορθοπεδικής και είχε πρόβλημα ο οικογενειακός σου φίλος, να είσαι σίγουρος ότι ούτε τηλέφωνο δεν θα σε έπαιρνε!

Άντε, στην καλύτερη για να σε ρωτήσει αν ξέρεις κανα καλό δικογόρο ή γιατρό...

Για να μην αναφερθώ καν στο ότι κάνει κακό στην εταιρεία του επιλέγοντας έναν μη επαγγελματία...

Το δικό σου λάθος ήταν που του είπες "ναι" αντί να τον προτρέψεις σε κάποιον ειδικό...

Όχι θα θα κάτσει να τον αρμέξουν 600 ευρώ οι "επαγγελματίες", επειδή θέλει να έχει μια ιστοσελίδα με τα 10 προϊόντα του (χωρις να θελει να την διαφημίσει, απλά επειδή δεν έχει φβ, θέλει κάπου να υπάρχουν). 

• Like 2
Δημοσ.

Όχι θα θα κάτσει να τον αρμέξουν 600 ευρώ οι "επαγγελματίες", επειδή θέλει να έχει μια ιστοσελίδα με τα 10 προϊόντα του (χωρις να θελει να την διαφημίσει, απλά επειδή δεν έχει φβ, θέλει κάπου να υπάρχουν). 

Εσύ τότε γιατί αγοράζεις ψωμί και δεν το φτιάχνεις μόνος σου. Ξέρεις πόσο ψωμί θα βγάλεις με ένα πακετάκι αλεύρι, λίγο νερό και μαγιά; Ουυυυυυυυυυ χαμός! Γιατί κάθεσαι και σε αρμέγει ο κάθε φούρναρεις; 

Δηλαδή οι επαγγελματίες να πεθάνουν στην πείνα. Τα παιδιά φταίνε που σου απάντησαν... είναι φίλος μου και δεν ξέρω πως να του πω ότι θα πρέπει να πληρώνει κάθε χρόνο για hosting! Πλήρωσε τα από την τσέπη σου λέω εγώ να μην τον αρμέγουν οι υπηρεσίες hosting. 

Μπορεί να φαίνομαι πολύ εριστικός σε αυτά που λέω, αλλά είναι τελείως για πλάκα. Απλά δεν είναι ωραίος ο τρόπος με τον οποίο είπες ότι ήθελες απλά να τον βοηθήσεις να εξοικονομήσει χρήματα. 

Δημοσ.

Εσύ τότε γιατί αγοράζεις ψωμί και δεν το φτιάχνεις μόνος σου. Ξέρεις πόσο ψωμί θα βγάλεις με ένα πακετάκι αλεύρι, λίγο νερό και μαγιά; Ουυυυυυυυυυ χαμός! Γιατί κάθεσαι και σε αρμέγει ο κάθε φούρναρεις; 

Δηλαδή οι επαγγελματίες να πεθάνουν στην πείνα. Τα παιδιά φταίνε που σου απάντησαν... είναι φίλος μου και δεν ξέρω πως να του πω ότι θα πρέπει να πληρώνει κάθε χρόνο για hosting! Πλήρωσε τα από την τσέπη σου λέω εγώ να μην τον αρμέγουν οι υπηρεσίες hosting. 

Μπορεί να φαίνομαι πολύ εριστικός σε αυτά που λέω, αλλά είναι τελείως για πλάκα. Απλά δεν είναι ωραίος ο τρόπος με τον οποίο είπες ότι ήθελες απλά να τον βοηθήσεις να εξοικονομήσει χρήματα. 

Βρε συμφωνω στο γεγονός ότι δε θα κάνω τη δουλειά που θα του κάνει ένας επαγγελματίας. Αλλά ήθελε να του το κάνω εγώ, γιατί είναι Έλληνας και θέλει να γλυτώσει χρήματα (και πίστεψε με δε θα δώσει μια). Για αυτόν μπορεί να είναι 20 ευρώ ζημία αυτά που θα μου δώσει. Δε θα πήγαινε ότι και να γινόταν σε επαγγελματία. 

Δημοσ.

Thats the point, αν δεν θέλει να μην πάει και να μην γίνει ποτέ η δουλειά του!
Απλά πράγματα... αυτό που θέλω να πω είναι ότι περισσότερο κακό του κάνεις παρά καλό!
Προτιμώ να τον πληγώσω εκείνη την στιγμή παρά να τον καψω" και αργότερα να μου γυρίσει boomerang η ευθύνη!

Τι σόι λογική είναι αυτή, δεν έχω λεφτά αλλά θέλω να κάνω δουλειά που θα μου αποφέρει λεφτά!
Τι σημαίνει ειναι ελληναράς?!

Στην τελική, φίλος σου είναι, ας σου ζητούσε δανεικά για να δώσει την δουλειά έξω, και με τα πρώτα κέρδη να στα επιστρέψει...
1000 φορές καλύτερα!

Ότι λέω, δεν το λέω από κακία ή επειδή έχω όρεξη να "πλακώνομαι" σε forums.
Το λέω γιατί κάποια στιγμή πρέπει να αποκτήσουμε επαγγελματική ηθική.
Ο καθένας αυθαίρετα πηδάει τον άλλο.

Τεχνικοί υπολογιστών -> φτιάχνουν site.
Τεχνικοί δικτύων -> φτιάχνουν site.
Web devs -> φτιάχνουν δίκτυα και δηλώνουν τεχνικοί...

Ε δεν γίνεται έτσι όμως... κακό κάνουμε.
Ο τεχνικός υπολογιστών για να τσιμπήσει μια αρπαχτή θα φτιάξει site με 200€.
Οπότε όταν θα πάει ο developer και θα πει 1000€, ο πελάτης θα καραφλιάσει... και με το δίκαιο του εν μέρη.
Άντε μετά να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας και να δικαιολογήσεις την διαφορά...

Και όλο αυτό συμβαίνει γιατί πρωτίστως εμείς οι ίδιοι δεν σεβόμαστε το επάγγελμα του άλλου και κοιτάμε να φάμε κανα ευρουλάκι.

• Like 6

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...