voltmod Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Σύμφωνα με μία ανακοίνωση, το Facebook και η Google θα συνεργαστούν με τις εταιρείες Pacific Light Data Communications Company (η οποία αποτελεί θυγατρική της Κινέζικης εταιρείας China Soft Power Technology) και TE SubCom για την κατασκευή της πρώτης απευθείας υποθαλάσσιας σύνδεσης μεταξύ του Los Angeles και του Hong Kong. Μόλις το καλώδιο των 12800 χιλιομέτρων ξεκινήσει να λειτουργεί στο μέγιστο της χωρητικότητας του, θα είναι το μεγαλύτερης χωρητικότητας καλώδιο που διασχίζει τον Ειρηνικό μέχρι σήμερα. Όταν το έργο Pacific Light Cable Network ανακοινώθηκε για πρώτη φορά πέρυσι –και πριν συνδεθούν τα ονόματα των δύο εταιρειών Facebook και Google μαζί του- υπολογίστηκε ότι θα κοστίσει $400 εκατομμύρια. Το καλώδιο θα διαθέτει πέντε ζεύγη ινών, με καθένα από αυτά να είναι σε θέση να παρέχει bandwidth μεγαλύτερο από 24Tbps. Σύμφωνα με όσα δήλωσε εκπρόσωπος της Google, κάθε εταιρεία που συμμετέχει στο έργο θα έχει το δικό της κομμάτι του καλωδίου, και πως η Google θα έχει το δικό της ζευγάρι ινών για να διατηρήσει ιδιωτική την κίνηση των δεδομένων. Το νέο καλώδιο θα είναι το έκτο υποβρύχιο καλώδιο που η Google έχει μερίδιο (τα άλλα καλώδια είναι τα Unity, SJC, FASTER, MONET και Tannat). Αν και δεν είναι συνηθισμένο να συνεργάζονται μεγάλες εταιρείες, σε τέτοιου είδους εγχειρήματα το έχουμε δει να συμβαίνει, όπως όταν το Facebook συνεργάστηκε με την Microsoft για την δημιουργία ενός καλωδίου στον Ατλαντικό, το οποίο μάλιστα στα 160Tbps είναι και ταχύτερο από το Pacific Light Cable Network. Όπως επισημαίνει η Google, το νέο καλώδιο θα φέρει χαμηλότερη υστέρηση και υψηλότερο bandwidth στους πελάτες της. Site: TechCrunch
Oxygene Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Γνωρίζει κανείς τι πάχος έχουν αυτά τα καλώδια; 1
mpazoykas Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 οπως εδω σου λενε εχεις γραμμη 24αρα και ουτε 10 δεν πιανεις..μου αρεσει που μας δινουνε και ρουτερ που γραφουνε 100mbps λες και θα τα ιασουμε εμεις ποτε αυτες της ταχυτητες.
Lomar Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 In the near future: Corporate networks reach out to the stars, electrons and light flow throughout the universe. - The advance of computerisation, however, has not yet wiped out nations and ethnic groups.
basilis_k6 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 400εκ δολλαρια για 13.000χλμ! Αν δεν ειναι λαθος ειναι πολύ χαμηλο. Στην ελλαδα με τοσα δεν παμε καλωδιο ουτε στην κρητη. Amateurs 9
coffeex Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Γνωρίζει κανείς τι πάχος έχουν αυτά τα καλώδια; Δες αυτό το άρθρο 10 Facts About the Internet's Undersea Cables
DrStein Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Γνωρίζει κανείς τι πάχος έχουν αυτά τα καλώδια; This sample of an Internet submarine cable from NEC shows the protective layers around the optical fibers including steel wires
Super Moderators Thresh Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Super Moderators Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Και εδω εμεις εχουμε 6md Τι σχέση έχει το καλώδιο που χρησιμοποιείται για διασύνδεση ηπείρων με την οικιακή σου σύνδεση? 3
AlexKane Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 οπως εδω σου λενε εχεις γραμμη 24αρα και ουτε 10 δεν πιανεις..μου αρεσει που μας δινουνε και ρουτερ που γραφουνε 100mbps λες και θα τα ιασουμε εμεις ποτε αυτες της ταχυτητες. Huh ?!? 2
Super Moderators Thresh Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Super Moderators Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Πιάσε ένα facepalm για να είσαι μέσα... 4
Fotis13 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 οπως εδω σου λενε εχεις γραμμη 24αρα και ουτε 10 δεν πιανεις..μου αρεσει που μας δινουνε και ρουτερ που γραφουνε 100mbps λες και θα τα ιασουμε εμεις ποτε αυτες της ταχυτητες. Οτι εχεις 24 σου λενε μονο οταν κοιμασαι στον υπνο σου και ονειρευεσαι . "ΕΩΣ 24" λενε και παιρνεις αυτο που ειναι εφικτο συμφωνα με την adsl τεχνολογια και τους περιορισμους που εχει . οπως εδω σου λενε εχεις γραμμη 24αρα και ουτε 10 δεν πιανεις..μου αρεσει που μας δινουνε και ρουτερ που γραφουνε 100mbps λες και θα τα ιασουμε εμεις ποτε αυτες της ταχυτητες. Φυσικα και θα τις πιασουμε και πολυ συντομα ενα οκ περιμενουμε απο την ΕΕΤΤ. Εντυπωσιακη η συνεργασια των 2 εταιρειων με προσδοκομενα αναλογα κερδη φυσικα . 1
dareios21 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 οπως εδω σου λενε εχεις γραμμη 24αρα και ουτε 10 δεν πιανεις..μου αρεσει που μας δινουνε και ρουτερ που γραφουνε 100mbps λες και θα τα ιασουμε εμεις ποτε αυτες της ταχυτητες. Φίλε μου τα 100 mbps που αναγράφουν πάνω είναι το μέγιστο θεωρητικό bandwidth για το LAN δίκτυο και όχι για την επικοινωνία σου με το ίντερνετ 3
ardi21 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 οπως εδω σου λενε εχεις γραμμη 24αρα και ουτε 10 δεν πιανεις..μου αρεσει που μας δινουνε και ρουτερ που γραφουνε 100mbps λες και θα τα ιασουμε εμεις ποτε αυτες της ταχυτητες. Αχταρμα τα εχεις κανει. Κατσε διαβασε. 5
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα