Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα,

Μπορώ να συνδέσω ένα adsl modem router ,μετά από το vdsl modem router του ΟΤΕ ,ώστε να παίζει τον ρόλο του firewall router ?

Δημοσ.

Ευχαριστώ και μια και απάντησες : Την LAN έξοδο του Vdsl πού την βάζω ? Σε μια τυχαία LAN του adsl ή στην adsl είσοδο του adsl ή στον π.το μου ?

Δημοσ.

Ένα DSL router μπορεί να παίξει ως router μόνον αν έχει και θύρα WAN ή τουλάχιστον μία θύρα LAN να γίνει WAN.

Συνήθως στα οικιακά DSL router δεν μπορεί να γίνει, εκτός κάποιων λίγων εξαιρέσεων όπως π.χ. τα Speedport του ΟΤΕ.

Δημοσ.

Πιο Ρούτερ θέλεις να βάλεις;; και τι ακριβώς θέλεις να πετύχεις;; σαν access point μπορεί να παίξουν όλα αν θέλεις σωστό router αγόρασε ένα καλό Ρούτερ να κάνεις δουλειά.

Δημοσ.

Εχω διάφορα adsl router (fritzbox , belkin , netgear , κτλ ).Το firewall του vdsl router (ZTE) δεν με καλύπτει ,σε αντίθεση με αυτό των adsl . Αρα προσπαθώ να αποφύγω την αγορά άλλου vdsl router .

Δημοσ.

Όλα τα Fritz παίζουν σίγουρα ως router.

 

Το θέμα είναι ότι αν το ZTE δουλεύει κανονικά (ως modem/router), τότε έχεις 2πλό ΝΑΤ (2 router στο ίδιο δίκτυο σε σειρά).

Φυσιολογικά δεν είναι πρόβλημα αλλά να έχεις υπόψιν ότι αν θέλεις να ανοίξεις μία πόρτα πρέπει να το κάνεις πρώτα στο ZTE προς την ΙΡ του Fritz και μετά σε αυτό προς το PC.

 

Αν μπορεί το ΖΤΕ να δουλέψει σε Bridge mode, δηλαδή μόνο ως απλό modem και το Fritz να κάνει την κλήση ΡΡΡοΕ, είναι το ιδανικό σενάριο, που το έχω δουλέψει πολλάκις.

Δημοσ.

Την είσοδο στο Fritz την βάζω σε LAN ή στην adsl ?

Το Ethernet θα το δώσεις στην rj-11, που το Router περιμένει dsl/voice; Στην πρώτη ethernet θα το βάλεις, εκεί που λέει λογικά LAN1/WAN.

 

Δεν βλέπω το λόγο πάντως για μία τέτοια συνδεσμολογία. Τι εννοείς ότι δεν σε καλύπτει το Firewall του ΖΤΕ; Αν επιμένεις οι λύσεις είναι διάφορες:

 

Α. Από μία LAN του ΖΤΕ που παίζει PPPoE θα το βάλεις στην LAN1/WAN του Fritz Box. Η LAN1/WAN έχει πάρει τώρα μία ιδιωτική IP στο ίδιο υποδίκτυο με την LAN IP του ZTE. Πας στο ZTE και βάζεις αυτήν την IP σε DMZ.

 

B. Το ΖΤΕ παίζει PPPoE με ενεργοποιημένο το PPPoE Passthrough (μερικές φορές αναφερόμενο ως PPPoE Relay). Σε κάποια Routers απαιτούνται κωδικοί admin ώστε να μπορέσεις να πειράξεις αυτές τις παραμέτρους (δεν ξέρω ποιο δίνει η Cosmote, αλλά στο μοντέλο H367N ισχύει αυτό). Συνδέεις LAN to LAN1/WAN και η δεύτερη θύρα θα πάρει δημόσια IP.

 

Γ. Βέλτιστη λύση: το ΖΤΕ παίζει σε Bridge Mode (αλλιώς Bridged RFC1483). Συνδέεις LAN to LAN1/WAN και η δεύτερη θύρα παίρνει δημόσια IP.

  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Γιατι δε σε καλυπτει το firewall του zte δε μας ειπες..........

Δεν μου επιτρέπει να καθορίζω τις ώρες που θα έχει πρόσβαση στο δίκτυο κάποιο συγκεκριμένο MAC . Εννοώ : ΔΕΥΤ 4-6 , ΤΡΙΤ 5-8 , ΤΕΤΑΡ 3-7 , ΠΕΜΠ 4-8 , ΠΑΡΑΣ 4-5 , ΣΑΒ 1-10 , ΚΥΡ 1-10 .  . Μόλις τώρα μου ήρθε μήνυμα με την απάντηση σας . Και Έλυσα το πρόβλημα με νέο router ...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...