GiorgarasG Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Όταν έχω ανοιχτά τα ηχεία και αφού περάσει κανένα 10λεπτο λειτουργίας αρχίζει να ακούγεται ένα βουητό(σαν σφύριγμα) απο το subwoofer. Ακόμα και αν κλείσω τα ηχεία και τα ξανά ανοίξω ακούγεται πάλι. Το κάνει αυτό ακόμα και αν δεν είναι συνδεδεμένα σε pc, laptop ή κινητό.Έψαχνα λοιπόν τρόπο να λύσω το πρόβλημα και παρατήρησα ότι όταν ακουμπούσα το κατσαβίδι σε μία βίδα στο πίσω μέρος του subwoofer μειωνόταν ο θόρυβος.Έχω ακούσει από άλλους για ground loop. Στην περίπτωσή μου είναι αυτό που φταίει;To sub είναι από το σετακι MSTech LD-800, ενώ για ηχεία έχω κάτι Sony(35 Watt το ένα) από ένα ηχοσύστημα.
Avatar_GR Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Ναι το ground loop είναι το πρόβλημα σου. Δοκίμασε για αρχή να το βάλεις σε άλλη πρίζα και μετά σε πολύπριζο μαζί με τον υπολογιστή 1
GiorgarasG Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Έχω δοκιμάσει σε άλλη πρίζα. Γενικά όπου και να το συνδέσω εμφανίζει το ίδιο θέμα. Τι λύση προτείνεις?
Avatar_GR Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Πρεπει να το γειωσεις με καποιον τροπο. Δεν μπορω να σε βοηθησω δυστηχως δεν το κατεχω πολυ το θεμα
GiorgarasG Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Σε ευχαριστώ για την απάντηση πάντως
Theo1903 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2016 Χρειάζεσαι εξάρτημα και λέγεται ground loop isolator ,νομίζω οτι μπορείς να αγοράσεις ένα απο οποιοδήποτε κατάστημα με εξαρτήματα ήχου/εικόνας
GiorgarasG Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2016 Σε ευχαριστώ Theo για την απάντηση
tsofras Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2016 Μπράβο TS που άνοιξες το θέμα το έχω και εγώ το θέμα εδώ και κανα χρόνο ( το άλλαξα μπρίζα βασικά) και νόμιζα ότι απλά τα έπαιξε, ευχαριστούμε για την απάντηση Theo 1
Avatar_GR Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2016 Λένε ότι αν το βάλεις στο ίδιο πολύπριζο που έχεις και τον υπολογιστή (η ότι άλλο είναι συνδεδεμένο με τα ηχεία) πολλές φορές λύνεται το πρόβλημα
jason97 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2016 Λένε ότι αν το βάλεις στο ίδιο πολύπριζο που έχεις και τον υπολογιστή (η ότι άλλο είναι συνδεδεμένο με τα ηχεία) πολλές φορές λύνεται το πρόβλημα Και εγώ έτσι το έχω και μου ακούγετε έτσι
tsofras Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2016 Και εγώ επίσης και είναι και πολυμπριζο της Crystal audio
Fubar.gr Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2016 Το woofer εχει απλό διπολικό καλώδιο για την τροφοδοσία και όχι σούκο και επιπλέον φαίνεται ακριβώς κάτω απο το καλώδιο το σύμβολο με τα δύο λευκά τετραγωνάκια (double insulated). Αυτό σημαίνει οτι δέν είναι γειωμένο, οπότε το πρόβλημα αποκλείεται να οφείλεται σε ground loop. Κατα πάσα πιθανότητα το βουητό οφείλεται στο οτι ο ενισχυτής του δέν εχει καμία θωράκιση και πιάνει το βομβο απο ίδιο το κύκλωμα τροφοδοσίας του. Δέν μπορείς να κάνεις κάτι ουσιαστικό για να διορθώσεις το πρόβλημα. Απλά αγοράζεις καλύτερης ποιότητας ενισχυτή.
tsofras Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2016 Ο δικος μου έχει ακριβώς το ίδιο καλώδιο με του PC πάντως
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα