Tasos_69 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Share Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Καλησπερα παιδια.Θα ηθελα να ρωτησω το εξης,ασχολουμαι σχεδον μια οκταετια με την υδροψηξη και παντα σε ολα τα setup που εχω κανει ακολουθω την γνωστη διαταξη συνδεσμολογιας Reservoir-Pump-Cpu-Radiator-Reservoir.Eχοντας κοιταξει και διαβασει σε διαφορα sites υπαρχει και εναλλακτικα η διαταξη Reservoir-Pump-Radaitor-Cpu-Reservoir δηλαδη η Cpu να περνει νερο κατευθειαν απο το ψυγειο και να το στελνει στο Ταnk και οχι νερο απο το Tank και να το στελνει στο ψυγειο και σε πολλες των περιπτωσεων τα αποτελεσματα αυτου του setup ειχαν θετικοτερα αποτελεσματα ψυξης αποτι του κλασικου.Θελω να ψυξω μονο Cpu και αν ειναι δυνατο θα ηθελα την γνωμη σας απο προσωπικη εμπειρια εαν ηδη το εχετε κανει στο συστημα σας.Ευχαριστω φιλικα Τασος. ΥΓ: Θα πειραματιζομουν απο μονος μου αλλα επειδη αλλαζω ολα τα κοματια της υδροψυξης και παω και σε Hard Tubing οι σωληνες θα πρεπει να κοπουν μια και μοναδικη φορα οποτε δεν εχω περιθωρια αλλαγης Setup μετα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tenshi Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Share Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 (επεξεργασμένο) Σε cold boot θα δείς κάποια διαφορά,άλλα επειδή μιλάμε για κλειστό κύκλωμα,η θερμοκρασία μέσα στον βρόγχο θα εξισορροπηθεί/σταθεροποιηθεί σε βάθος χρόνου. Παράδειγμα: Είχα μια διαδρομή Reservoir → Pump → 240mm Radiator → Gpu → Cpu → 360mm Radiator → Reservoir και με προσθήκη ενός επιπλέον ψυγείου άλλαξε σε Reservoir → Pump → 240mm Radiator → 240mm Radiator → Gpu → 360mm Radiator → Cpu → Reservoir Η λογική λέει οτι απο την στιγμή που έχω τουλάχιστον ένα ψυγείο πρίν απο κάθε κομμάτι h/w που θέλω να ψύξω,οι θερμοκρασίες θα είναι σαφώς πιο χαμηλές.Και ήταν...για περίπου 45' - 60' σε idle (και λιγότερο ανάλογα το load). Η διαδρομή θα έπαιζε μεγαλύτερο ρόλο στο απίθανο σενάριο που κάποιος είχε συνεχή ροή ψυκτικού (πχ σύνδεση με την παροχή του σπιτιού). Για να μήν μακρηγορώ,στήσε το loop όπως σε βολεύει καλύτερα.Η ανταπόδοση,τηρουμένων των αναλογιών στο watercooling, είναι σχεδόν ανύπαρκτη οπότε μήν σπάς το κεφάλι σου και δώσε βάση στο οπτικό αποτέλεσμα. Επεξ/σία 13 Οκτωβρίου 2016 από Tenshi 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dinosfan Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Share Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Σε cold boot θα δείς κάποια διαφορά,άλλα επειδή μιλάμε για κλειστό κύκλωμα,η θερμοκρασία μέσα στον βρόγχο θα εξισορροπηθεί/σταθεροποιηθεί σε βάθος χρόνου. Παράδειγμα: Είχα μια διαδρομή Reservoir → Pump → 240mm Radiator → Gpu → Cpu → 360mm Radiator → Reservoir και με προσθήκη ενός επιπλέον ψυγείου άλλαξε σε Reservoir → Pump → 240mm Radiator → 240mm Radiator → Gpu → 360mm Radiator → Cpu → Reservoir Η λογική λέει οτι απο την στιγμή που έχω τουλάχιστον ένα ψυγείο πρίν απο κάθε κομμάτι h/w που θέλω να ψύξω,οι θερμοκρασίες θα είναι σαφώς πιο χαμηλές.Και ήταν...για περίπου 45' - 60' σε idle (και λιγότερο ανάλογα το load). Η διαδρομή θα έπαιζε μεγαλύτερο ρόλο στο απίθανο σενάριο που κάποιος είχε συνεχή ροή ψυκτικού (πχ σύνδεση με την παροχή του σπιτιού). Για να μήν μακρηγορώ,στήσε το loop όπως σε βολεύει καλύτερα.Η ανταπόδοση,τηρουμένων των αναλογιών στο watercooling, είναι σχεδόν ανύπαρκτη οπότε μήν σπάς το κεφάλι σου και δώσε βάση στο οπτικό αποτέλεσμα. +1 απο μενα...φτιαξτο με γνωμονα την εμφανιση βαζεις και φανακια υψηλης στατικης πιεσης και εισαι κομπλε,,,,αν εισαι Αθηνα μπορω να βοηθησω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tasos_69 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Ευχαριστω πολυ παιδια για την αμεση ανταποκριση στο ερωτημα μου.Τωρα παιζω με ενα Ηarware Labs Black Ice GTX 360ρι παλιο μοντελο αλλα διαχρονικα καλο με την μονη διαφορα λογο μεγαλου FPI θελει και πολυ SP και πολυ RPM αντιστοιχα και γιαυτο και το δροσιζουν 3ΧGentle Typhoon 1850rpm αλλα και παλλι τα συγκεκριμενα Rads εχουν μεγιστη αποδοση σε Push-Pull οποτε αν και αριστα τα Gentle σε static τα 3 απο μονα τους δεν ειναι και πολυ αθορυβα στον 4790κ που εχω και δουλευει στα 4,8Ghz 24/7 με 1.285 ρευμα πανω σε μια ΜSI Z97 Gaming 7 οποτε φανταστειτε να βαλω αλλα 3 απο αυτα.Οποτε προσανατολιζομαι σε ενα νεο 240ρι η 280ρι Rad με πολυ χαμηλοτερο FPI και εκει να παιξω Push-Pull με τεσσερα πιο αθορυβα Fans.Aκομα θα γινει αλλαγη και στο Block απο ενα Watercool Heatkiller V3 που εχω τωρα σε ενα XSPC Raystorm Pro η σε ενα Heatkiller VI.Για Radiator μου αρεσει πολυ το Harware Labs Black Ice SR2 240 αλλα εδω στην Ελλαδα αντε να το βρω οπως και για ανεμιστηρια κοιταω Αυτα τα εχει βαλει φιλος σε Custom Loop και σκοτωνουν απο αποδοση και σχεδον μηδενικο θορυβο.Εαν εχετε για ολα αυτα καποια εναλλακτικη προταση παντα καλοδεχουμενη ευχαριστω πολυ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
reborn010 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2016 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2016 Ευχαριστω πολυ παιδια για την αμεση ανταποκριση στο ερωτημα μου.Τωρα παιζω με ενα Ηarware Labs Black Ice GTX 360ρι παλιο μοντελο αλλα διαχρονικα καλο με την μονη διαφορα λογο μεγαλου FPI θελει και πολυ SP και πολυ RPM αντιστοιχα και γιαυτο και το δροσιζουν 3ΧGentle Typhoon 1850rpm αλλα και παλλι τα συγκεκριμενα Rads εχουν μεγιστη αποδοση σε Push-Pull οποτε αν και αριστα τα Gentle σε static τα 3 απο μονα τους δεν ειναι και πολυ αθορυβα στον 4790κ που εχω και δουλευει στα 4,8Ghz 24/7 με 1.285 ρευμα πανω σε μια ΜSI Z97 Gaming 7 οποτε φανταστειτε να βαλω αλλα 3 απο αυτα.Οποτε προσανατολιζομαι σε ενα νεο 240ρι η 280ρι Rad με πολυ χαμηλοτερο FPI και εκει να παιξω Push-Pull με τεσσερα πιο αθορυβα Fans.Aκομα θα γινει αλλαγη και στο Block απο ενα Watercool Heatkiller V3 που εχω τωρα σε ενα XSPC Raystorm Pro η σε ενα Heatkiller VI.Για Radiator μου αρεσει πολυ το Harware Labs Black Ice SR2 240 αλλα εδω στην Ελλαδα αντε να το βρω οπως και για ανεμιστηρια κοιταω Αυτα τα εχει βαλει φιλος σε Custom Loop και σκοτωνουν απο αποδοση και σχεδον μηδενικο θορυβο.Εαν εχετε για ολα αυτα καποια εναλλακτικη προταση παντα καλοδεχουμενη ευχαριστω πολυ. Πιστευω πως εχουμε λιγο λαθος γνωμη για το τι θα πει "τα φανακια κανουν πολυ θορυβο". Ειναι φυσιολογικο οταν ο αερας χτυπαει πανω σε κατι (σε αυτη την περιπτωση rad) να παραγει θορυβο. Εχοντας high FPI rad συνεπως εχεις περισοτερο θορυβο αλλα καλυτερη διαχειση της θερμοτητας στο περιβαλλον. Πιστευω πως αν παρεις το καινουριο rad που λες με μικροτερο FPI density θα δεις διαφορα στον θορυβο ακομα και με τα ιδιο φανακια. Η γνωμη μου ειναι: Οταν θελουμε να δουμε αν ενα φανακι ειναι ησυχο το τεσταρουμε χημα και οχι πανω σε rad. Επισης οταν ψωνιζουμε για high static presure φανακια δεν περιμενουμε να ειναι και τα πιο αθορυβα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fallen4ngel Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2016 Share Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2016 Ο θόρυβος που ακούς δεν είναι σίγουρα από τα φανακια αλλα από το ψυγείο. Επίσης εάν είναι πρώτης γενιάς το ψυγείο έχει σίγουρα θέμα με crossflow όπως είχαν τα περισσότερα της εποχής. Από αυτό και μόνο χάνεις αρκετά σε ψύξη. Για να το τσεκαρεις βγαζεις το ψυγείο και γεμίζεις την μια μεριά μόνο με υγρό, εάν δεις να τρέχει από δίπλα υπάρχει το πρόβλημα Τώρα δεν ξέρω αν καταλαβες αλλά αν το ψαξεις θα βρεις και video, δυστυχώς δεν είμαι καλός στο να εξηγώ 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα