Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπρερα ποιο ειναι το ιδανικο υψος τοποθετισης της tv στον τοιχο κ ποιες βασεις προτεινετε (επιτοιχιες χωρις αξονες περιστροφης) ευχαριστω εκ των προτερων

Δημοσ.

Το υψος το επιλεγεις με βαση την αποσταση και το υψος του κεφαλιού. Προσφατα εστησα 43αρα στον τοιχο, απεναντι απο καναπε σαλονιου. Καθιστος στον καναπε, ρυθμισα το υψος ωστε οι υποτιτλοι μιας ταινιας να ειναι στην ιδια ευθεια με το οριζοντιο βλεμμα μου (δηλ. το κεφαλι να μην γερνει μπροστα ή πισω). Αν προκειται να βλεπεις ξαπλωμενος, τοτε τη βαζεις αρκετα ψηλα. Αν εχεις καφετερια για αγωνες, τη βαζεις τερμα ψηλά.

Για βαση ψαξε την gembird απο eshop με ενσωματωμενο αλφαδι (κοντα στα 18€).

Δημοσ.

Υπόψιν ότι, σε γενικές γραμμές, όσο πιο ψηλά τοποθετείται μια τηλεόραση, τόσο δείχνει την αίσθηση μεγαλύτερης. Έχω μια 48" πάνω από το γραφείο μου (υψος περίπου 1.30) και έχω πάει σε 2-3 σπίτια φίλων με tv στις ίδιες ίντσες τοποθετημένες σε χαμηλά έπιπλα, και νομίζω ότι είναι 43άρες...

Δημοσ.

Ευχαριστω κ τους 2 για το εννδιαφερον.Υπαρχει καποιοσ γενικος κανονας ανα 1 μετρο αποστασης ταδε (χ) υψος (βασης) απο το δαπεδο? Σε τι υψος θα πρεπει να βαλω την τβ ωστε να εχω το καλητερο αποτελεσμα?

Δημοσ.

Εγω εχω διαβασει οτι πρεπει η μεση της οθονης πρεπει να ειναι στο υψος των ματιων ενω καθεσαι στη κυρια θεση θεασης. Πχ την δικη μου την εχω 72 εκατ απο το εδαφος (ειναι 55αρα) και οταν καθομαι στη πολυθρονα ειναι ακριβως στη μεση της οθονης τα ματια μου. Ετσι επιτυγχανεις τα μεγιστα αποτελεσματα απο την οθονη καθως δεν τη βλεπεις υπο γωνια. Γιατι η ποιοτητα αλλοιωνεται και στον οριζοντιο και στον καταξορυφο αξονα οσο απομακρινεσαι απ το κεντρο.

Δημοσ.

Καλησπερα ξανα αγορασα βαση και τηλεωραση και φτασαμε στο σημειο οπου πρεπει να γινει η εγκατασταση.Μετρησα 72-75 εκατοστα οπως προτειωε ο heavyrain αλλα μου φενετε παρα πολυ χαμηλα.Το υψος απο το σημειο που βλεπω (πολυθροβνες και κρεβατι) πεφτει περιπου στο 1-1.10 μετρο.Τωρα σκεφτομαι στο 1.10-1.20 απο το δαπεδο να ειναι το τελος της τηλεωρασης η περιπου το κεντρο της?? Ακομα αν αποφασισω να την κρεμασω ισως και λιγο ψηλοτερα θα μου κακοφανει (ας πουμε 1.15-1.20????)??? Ευχαριστω εκ των προτερων...

Δημοσ.

Oι υποτιτλοι που ειναι στο κατω μερος της τηλεορασης πρεπει να ειναι οριζοντια με τα ματια σου οταν καθεσαι (οχι το κεντρο της οθονης που ειπαν αλλοι).

Δημοσ.

Ναι ο καθενας εχει την γνωμη του.Σωστες εν μερη οι απαντησεις σας και η δικη σου αλλα και του heavyrain (αναφερθηκε οτι με την αποκλιση απο το κεντρο χανεις οπτικως...) Ευχαριστω ξανα 

Δημοσ.

Εγω σου ειπα εχω 55αρα και εχω τοση αποσταση απ το πατωμα. Σαφεστατα εσυ που χεις 43αρα θα την βαλεις πιο ψηλα.

Δημοσ.

Ναι φιλε μου την εβαλα τελικως ψηλα και παλι καλα δηλαδη γιατι το σκεφτομουν πολυ ....και δεν εχασα ειναι σαν στολιδι ευχαριστω για την βοηθεια ολων.Να κλεισει το θεμα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...