Thanos233 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2016 Καλησπέρα. Έχω στο σπίτι το συγκεκριμένο router, OTE-speedport entry 2i. Έχω δύο υπολογιστές συνδεδεμένους με καλώδια ethernet. Μπορώ με κάποιον τρόπο να μοιράσω(όχι απαραίτητα ίσα) την ταχύτητα μεταξύ των δύο υπολογιστών?
giovanisio Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Νομίζω πως δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο. Μάλλον θα χρειαστείς Mikrotik για να το κάνεις.
rfc Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 εννοεις να μοιρασεις το bandwidth, γιατι ταχυτητα δεν υπαρχει σαν ορος. Καλα το μικροτικ το κανει συν χιλιαδες αλλα πραγματα αλλα για να μη μπλεξεις δες αν το ρουτερακι σου εχει καποιου ειδους QOS ή bandwidth management. Αλλιως μπορεις πιο ευκολα να το κανεις και με προγραμματα, π.χ net limiter και τετοιου ειδους.
Thanos233 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 εννοεις να μοιρασεις το bandwidth, γιατι ταχυτητα δεν υπαρχει σαν ορος. Καλα το μικροτικ το κανει συν χιλιαδες αλλα πραγματα αλλα για να μη μπλεξεις δες αν το ρουτερακι σου εχει καποιου ειδους QOS ή bandwidth management. Αλλιως μπορεις πιο ευκολα να το κανεις και με προγραμματα, π.χ net limiter και τετοιου ειδους. Ναι, συγνώμη, το bandwidth εννοούσα. Απλά προσπαθώ να δω αν γίνεται μέσω κάποιου προγράμματος ή στην καλύτερη μέσω του router και όχι να αγοράσω επιπλέον εξοπλισμό. Βέβαια έχω ένα tp link extender, παίζει με αυτό να μπορώ να το κάνω?
rfc Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Aν συνδεεται το αλλο το πισι που θες να περιορισεις στο tp link και εχει καποιο απο αυτα τα 2 που ειπα πριν, κατι μπορεις να κανεις. δες και το ρουτερακι σου τι εχει. Για πιο λογο θες να το κανεις αυτο?
Thanos233 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Aν συνδεεται το αλλο το πισι που θες να περιορισεις στο tp link και εχει καποιο απο αυτα τα 2 που ειπα πριν, κατι μπορεις να κανεις. δες και το ρουτερακι σου τι εχει. Για πιο λογο θες να το κανεις αυτο? Θα δοκιμάσω ότι μου είπες. Θελω να το κάνω γιατί στο σπίτι ο ένας κατεβάζει, ο άλλος παίζει games, ο άλλος βλέπει ταινίες online, καταλαβαίνεις.. όσο είχαμε vdsl παλευόταν η κατάσταση, αλλά αναγκαστήκαμε να ρίξουμε την ταχύτητα διότι είχε ανέβει πολύ η τιμή του λογαριασμού.. Το βρήκα το QUOS στις ρυθμίσεις του router, ξέρεις τι πρέπει να κάνω στο περίπου?
rfc Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Με αυτα που μου λες δε προκειται να καταφερεις και πολλα πραγματα διοτι θες ενα πραγματικο QOS, αλλιως πρεπει να περιορισεις τις ταχυτητες στα αλλα πισια αρκετα για να μην εχεις lag. Ξεκινα δινοντας προτεραιοτητα στο δικο σου πισι, στην ip του πισιου δλδ. Αν δεν εχεις στατικη, βαλε
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα