7nisiotis Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2016 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα στη παρέα. Από όταν άλλαξα κουτί έχω παρατηρήσει ένα περίεργο τσιριχτό όποτε συνδέω ακουστικά στο front panel του κουτιού. Αρχικά προσπάθησα να δω μήπως δεν είχα συνδέσει σωστά το hd audio καλώδιο πάνω στη μητρική αλλά μάταια, όλα είναι σωστά συνδεδεμένα. Και πώς εμφανίζεται το πρόβλημα: Τις πρώτες 2 μέρες το τσιριχτό είναι πολύ έντονο ενώ τις επόμενες αρκετά πιο ελαττωμένο ως εξαφανισμένο πέρα από κάποια σποραδικά τσιριχτά-σφυρίγματα όταν bootάρει το σύστημα και λειτουργήσει και ο hdd. Επίσης αν το ποντίκι λειτουργεί πάνω από 500hz , ειδικά 1000 ακούω τσίριγμα ανάλογα το tracking - την κίνηση του mouse. Δοκίμασα με 2ο front panel που μου έστειλε η εταιρεία ( nzxt ) αλλά τα αποτελέσματα παραμένουν τα ίδια. Με την πίσω υποδοχή της κάρτας ήχου από τη μητρική το πρόβλημα δεν μπορώ να το εντοπίσω καθαρά καθώς για κάποιο λόγο η ένταση της πηγής εκεί είναι πιο μειωμένη από την αντίστοιχη στην front panel του case. Δηλαδή αν για παράδειγμα από το 1 ως το 10 ποια από τις δυο πηγές έχει περισσότερη ένταση, 8/10 μητρική και 10/10 από το front panel. Πραγματικά δεν ξέρω τι άλλο μπορώ να κάνω, σε παρόμοιο θέμα ένα μέλος πρότεινε isolator αλλά δεν βρήκα Ελλάδα και δεν ξέρω αν διορθωθεί το πρόβλημα. Κάρτα γραφικών ακόμα δεν έχω παραλάβει ( on the way ) οπότε δεν γνωρίζω αν κατά τη διάρκεια παιχνιδιού θα έχω παράσιτα κλπ τσιρίγματα. ** Αυτή τι στιγμή που γράφω δε κάνει τίποτα, αν κλεισω το pc για ώρες απο το τροφοδοτικό ( πίσω το κουμπάκι ) και το ξανανοίξω θα το κάνει για 2 μέρες με 3 μέχρι που θα ελαττωθεί εντελώς και θα ακούω περιστασιακά τσιρίγματα στο bootαρισμα, αχνά μικρά ίσα ίσα τα μέχρι να φορτώσουν κάποια πράγματα από τον ssd και τον hdd. Τι μπορώ να κάνω; Να αγοράσω κάποια μικρή κονσόλα usb; Κάποια οικονομική κάρτα ήχου εξωτερική; Κάποιο dac/ amp ; ( ποσό μέχρι 50-55max € ) ή υπάρχει πιο φθηνή λύση; Ευχαριστώ Σύστημα Intel Core i7 2600K Asrock z77 fatality 8GB DDR3 Corsair GS800 ( πρώτη γενιά ) Κουτί: nzxt s340 κάρτα: σύντομα gtx 1070, την περιμένω ssd: samsung 840 pro 128GB ( λειτουργικό - προγράμματα ) hdd: wd black 1TB ( games-downloads-προγράμματα ) Ακουστικά Xiaomi Pistons 2.1 & Xiaomi hybrid Dual Drivers Audio Technica ATH-M35 Επεξ/σία 13 Οκτωβρίου 2016 από 7nisiotis
booka Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2016 GROUND LOOP ISOLATOR σου προτεινε ο συνφορουμιτης υποθέτω ότι συνδεεις mouse και ακουστικά στο front panel στην προκειμένη περίπτωση έχεις παραμόρφωση από το usb που μεταφέρει σήμα και ισχύ. και έχει και θέμα με την ισχύ. δοκίμασε να συνδέσεις τα usb του φροντ πανελ σε αλλο usb header. συνήθως το 1 usb έχει πιο πολύ ρεύμα. ground loop isolators http://www.emimikos.gr/SL-GL-209/ http://www.emimikos.gr/SL-GL-201G/ usb ground loop isolator ενδεικτικα https://www.amazon.co.uk/gp/product/B00M1QQBJ0/ref=as_li_ss_tl?ie=UTF8&psc=1&linkCode=sl1&tag=frakctured-21&linkId=7c1b315c822ba87c87bc8055fb55654a το αμαζον εχει και αλλα. αλλα βλέπω οτι τα περισσοτερα εχουν θεμα με τα dac έμπλεξες
7nisiotis Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2016 GROUND LOOP ISOLATOR σου προτεινε ο συνφορουμιτης υποθέτω ότι συνδεεις mouse και ακουστικά στο front panel στην προκειμένη περίπτωση έχεις παραμόρφωση από το usb που μεταφέρει σήμα και ισχύ. και έχει και θέμα με την ισχύ. δοκίμασε να συνδέσεις τα usb του φροντ πανελ σε αλλο usb header. συνήθως το 1 usb έχει πιο πολύ ρεύμα. ground loop isolators http://www.emimikos.gr/SL-GL-209/ http://www.emimikos.gr/SL-GL-201G/ usb ground loop isolator ενδεικτικα https://www.amazon.co.uk/gp/product/B00M1QQBJ0/ref=as_li_ss_tl?ie=UTF8&psc=1&linkCode=sl1&tag=frakctured-21&linkId=7c1b315c822ba87c87bc8055fb55654a το αμαζον εχει και αλλα. αλλα βλέπω οτι τα περισσοτερα εχουν θεμα με τα dac έμπλεξες Το ποντίκι είναι συνδεδεμένο πίσω στο πανελάκι της μητρικής και τα ακουστικά στο front panel του κουτιού. Επίσης από το front panel μόνο το hd audio και τα μικρά πινάκια που τοποθετείς στη μητρική για το power on έχω βάλει. Το usb header δεν το έχω συνδεδεμένο καν
booka Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2016 άλλαξε τις συνδέσεις στα usb... δλδ το μπροστά πανελ από άλλο header και τα πίσω από αλλo header.
7nisiotis Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 άλλαξε τις συνδέσεις στα usb... δλδ το μπροστά πανελ από άλλο header και τα πίσω από αλλo header. Τα πίσω δεν τα έχω συνδέσει σε κάποιο έξτρα header. Οι συνδέσεις έτσι είναι Από αριστερά προς τα δεξιά - πληκτρολόγιο, ποντίκι, ethernet Ακουστικά μόνο συνδεδεμένα
booka Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 δοκιμασε να ακουσεις ηχο με αλλαγμενα / ξεσυνδεδεμενα τα μπροστα usb
7nisiotis Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 δοκιμασε να ακουσεις ηχο με ξεσυνδεδεμενα τα μπροστα usb Δεν ειναι συνδεδεμένα καθόλου τα μπροστά usb στη μητρική. Μοιάζει με το παρακάτω το I/O panel
booka Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 μπλεξαμε και οι δυο... λοιπον τοτε εχουμε και λεμε... ή το καλωδιο που στελνει ¨ηχο στο front panel ειναι unshielded και εχει παρεμβολες και άρα ανοίγεις το κουτί και το αλλάζεις θέση το πας απο πισω μακριά απο πήγες κτλ ή το αλλάζεις στην τελική με ένα shielded αν το βρεις.. ή το μικρο pcb του πανελ που συνδεονται οι τα jacks έχει θέμα με την γείωση,,,
7nisiotis Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 μπλεξαμε και οι δυο... λοιπον τοτε εχουμε και λεμε... ή το καλωδιο που στελνει ¨ηχο στο front panel ειναι unshielded και άρα ανοίγεις το κουτί και το αλλάζεις θέση το πας απο πισω μακριά απο πήγες κτλ ή το αλλαζεις στην τελικη με ενα shielded αν το βρεις.. ή το μικρο waffer του πανελ που συνδεονται οι τα jacks εχει θεμα με την γειωση,,, Αρα υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να ευθύνεται μόνο το I/O panelάκι πάνω στο κουτί έτσι;. Πάντως το έχω περάσει από πίσω δεν είναι χύμα, εχω κάνει συμμάζεμα καλωδίων, ούτε ενα καλώδιο δεν παίζει μέσα στο κουτί. Επίσης παρόμοιο θέμα με μένα έχουν και άλλα άτομα https://www.techpowerup.com/forums/threads/article-fix-front-panel-audio-emi-noise.187276/ Είναι πέρα για πέρα σπαστικό θέμα, τώρα που κάθομαι δεν κάνει τίποτα. Μεθαύριο που θα έχω χρόνο και θα θέλω να αλλάξω ψύχτρα και θα μείνει το pc κλειστό για λίγο διάστημα θα αρχίσει πάλι το τσιριχτό, θα φύγει σε 3 μέρες και θα το ακούω στο bootάρισμα για λίγα λεπτά μέχρι να σταματήσει μετά από 1-2 λεπτά.
booka Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 αφου εχεις κανει καλη δουλεια στα καλωδια ξεχνα το, το pcb του front panel έχει θέμα με την γείωση Αρα υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να ευθύνεται μόνο το I/O panelάκι πάνω στο κουτί έτσι;. Πάντως το έχω περάσει από πίσω δεν είναι χύμα, εχω κάνει συμμάζεμα καλωδίων, ούτε ενα καλώδιο δεν παίζει μέσα στο κουτί. Είναι πέρα για πέρα σπαστικό θέμα, τώρα που κάθομαι δεν κάνει τίποτα. Μεθαύριο που θα έχω χρόνο και θα θέλω να αλλάξω ψύχτρα και θα μείνει το pc κλειστό για λίγο διάστημα θα αρχίσει πάλι το τσιριχτό, θα φύγει σε 3 μέρες και θα το ακούω στο bootάρισμα για λίγα λεπτά μέχρι να σταματήσει μετά από 1-2 λεπτά.
7nisiotis Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 αφου εχεις κανει καλη δουλεια στα καλωδια ξεχνα το, το pcb του front panel έχει θέμα με την γείωση Αρα αναγκαστικά πρέπει να πάρω εξωτερική κάρτα ήχου ή να βρω κάποιο isolator ? Ο isolator όμως δε θα αλλοιώσει την ένταση ή την ποιότητα του ήχου; Από ήχο δεν γνωρίζω και πολλά γι αυτό ρωτάω
booka Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 θα μπορουσες να πας σε ενα φιλο ηλεκτρονικο να στο μετρησει και να δοκιμασει την λυση που βρηκες στο νετ. o usb isolatorσε ενα φθηνο DAC96/24 θα δουλεψει αλλα σε ενα hi end πχ ενα 384/32 με DSD decoder θα του αλλαξει τα φωτα...
7nisiotis Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 θα μπορουσες να πας σε ενα φιλο ηλεκτρονικο να στο μετρησει και να δοκιμασει την λυση που βρηκες στο νετ. o usb isolatorσε ενα φθηνο DAC96/24 θα δουλεψει αλλα σε ενα hi end πχ ενα 384/32 με DSD decoder θα του αλλαξει τα φωτα... Δυστυχώς δεν έχω κάποιον γνωστό. Είμαι σε νησί :/ https://www.amazon.co.uk/gp/product/B004HJ35F2/ref=ox_sc_act_title_1?ie=UTF8&psc=1&smid=A2C7DR9YIX1XJR κάτι τέτοιο σε θα κάνει δουλειά; Κι αν ναι χρειάζεται κάτι άλλο ( dac/ amp ) έχεις να προτείνεις ( κατά προτίμηση ) Οπως προείπα δεν γνωρίζω πολλά περι ήχου , είμαι άσχετος.
booka Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Κάνεις δεν τα ξέρει όλα τύπε...και οι ξερολες είναι κουραστικοί... θα ψαξω και αλλού και θα σου πω... δες και αυτο http://www.skroutz.gr/s/2078089/Behringer-MicroHD-HD400.html πρεπει να φυγω...
7nisiotis Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Γενικά θέλω κάποια εξωτερική συσκευή, amp ή κάτι σαν μικρή εξωτερική κάρτα ήχου να συνδέω εκεί τα ακουστικά με 3.5αρη τζάκ. εν συνέχεια με usb στο pc. Υπάρχει κάτι μέχρι 50 ευρώ;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα