Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πιο εύκολη γίνεται η στάθμευση εντός του Δήμου Αθηναίων

Όχι,πιο εύκολη γίνεται η πληρωμή για τη στάθμευση.

Η ικανότητα στάθμευσης παραμένει χαμηλή και η χρήση της ως μέσο πληρωμής της αστυνόμευσής της,τραγελαφική.

• Like 1
Δημοσ.

Ο κινδυνος ειναι οτι η εφαρμογη θα ξερει συνεχως που βρισκεσαι που σημαινει οτι οταν περασει η πληρωμενη διαρκεια σταθμευσης και βρισκεσαι ακομη στην ιδια περιοχη, και δεν ανανεωσεις, ενημερωνεται ο Δημος και σου ερχονται συστημενοι για κληση.

• Like 6
Δημοσ.

Πολλούς κουβαρνταδες βλέπω τώρα τελευταία στο ινσομνια.... Καλό το ένα, καλό το άλλο, όλα για το καλό μας...να πληρώσω πάρκινγκ σε ένα δρόμο στην Αθήνα που τον έχω πληρώσει πόσες φορές στα τέλη πάσης φύσεως.... Και βγαίνει ο άλλος και λέει για το καλό μας και γαμώ τις εφαρμογές....ή 15χρόνος που παίρνει χαρτζιλικι τα γράφει αυτά ή κάποιος που φοροδιαφευγει και του περισσεύουν ψιλά για πάρκινγκ σε χιλιοπληρωμενους δρόμους.

• Like 3
Δημοσ.

Κραξατε τον kniterider πραγματικά πιστεύετε οτι θα δουλεύει τέλεια μια τέτοια εφαρμογή και μάλιστα απο τον Δήμο Αθηναίων? Εγω λεω σίγουρα οχι.. Καλύτερα να προσέχουν καλύτερα τούς χώρους στάθμευσης πχ μου εχουν σπάσει το αμάξι 10 φορές στο κέντρο τις περισσότερες φορές χωρίς να έχω κατι μέσα γιατί προσέχω. Οι δημοτομπατσοι δεν είναι άξιοι για πολλά πολλά σιγα μην τα καταφέρνουν με τέτοια εφαρμογή θα έχουμε σιγουρα μπερδεματα. Και τέλος δεν θα εμπιστευομουν ολα τα στοιχεία μου σε πραγματικό χρόνο στον Δημο γιατί δεν με συμφέρει προτιμώ την κλασική καρτουλα να βάζω οτι παρκαρα και 5 λεπτά μετά ετσι και αλλιώς αν κυκλοφορεις-ζεις-παρκαρεις κέντρο θα καταλάβεις πως μια τέτοια εφαρμογή είναι για τα μάτια του κόσμου και για το συμφέρον του Δήμου . Αφου και κλήση θα φας απο τον Δήμο χωρίς αιτία και το αμάξι θα ειναι απροστατευτο απο φωτιες, σπασίματα, γραντζουνιες και κλεψιμο.

• Like 1
Δημοσ.

Εκτός από την Αθήνα να δείτε σε άλλες πόλεις που πληρώνεις και οι τουρίστες δεν βρίσκουν χώρο για στάθμευση, οι δήμοι θέλουν να βγάλουν από την μύγα ξύγκι..

Δημοσ.
Πολλούς κουβαρνταδες βλέπω τώρα τελευταία στο ινσομνια.... Καλό το ένα, καλό το άλλο, όλα για το καλό μας...να πληρώσω πάρκινγκ σε ένα δρόμο στην Αθήνα που τον έχω πληρώσει πόσες φορές στα τέλη πάσης φύσεως.... Και βγαίνει ο άλλος και λέει για το καλό μας και γαμώ τις εφαρμογές....ή 15χρόνος που παίρνει χαρτζιλικι τα γράφει αυτά ή κάποιος που φοροδιαφευγει και του περισσεύουν ψιλά για πάρκινγκ σε χιλιοπληρωμενους δρόμους.

Μην υποτιμάς τους 15χρονους.Πολλοι εξ'αυτων έχουν περισσότερη λογική από την δίκη σου.

Δημοσ.

Ολοι οσοι προειπαν οτι ειναι καλο εννοουν την ευκολια πληρωμης μεσω της εφαρμογης , οχι την ιδια την πληρωμη . Πρεπει να ξεκαθαρισεις τα πραγματα στο μυαλο σου. Ηδη υπαρχουν περιοχες ελεγχομενης σταθμευσης . Το αρθρο μιλαει για μια εφαρμογη που απλα θα κανει την πληρωμη πιο ευκολη. Το αν δεν συμφωνεις με την υπαρξη χωρων σταθμευσης επι πληρωμη , αυτο ειναι εντελως αλλο θεμα που δεν εχει σχεση με το αρθρο . Το αρθρο μιλαει για την ευκολια της εφαρμογης , που ειναι καλο .

ΥΓ : Την εφαρμογη δεν θα τη γραψει υπαλληλος του δημου , εταιρια λογισμικου θα την φτιαξει , αυτο το "σιγα μην τους αφησω να δουν τη θεση μου με το gps του διαβολου " ειναι αστεια πραγματα

• Like 3
Δημοσ.

Αυτό το πράγμα ότι και καλά τέτοιου είδους εφαρμογές νομίζουν ότι θα μας εντυπωσιάσουν ή ότι θα σώσουν τον κόσμο και ότι θα μας κάνουν την ζωή πιο εύκολη. Όχι !! Δυστυχώς ή ευτυχώς για έμενα είναι κάτι ύποπτο, δεν ξέρω τι κρύβεται πίσω από αυτό αλλά σίγουρα είναι αναξιόπιστο και κάτι μου λέει ότι είναι spyware. 

Δεν θα εμπιστευτώ ποτέ τέτοιου είδους εφαρμογή για τον λόγο το ότι βάζεις τον αριθμό της κάρτας σου + το GPS + που βάζεις τις πινακίδες του αυτοκινήτου σου.

Δεν υπάρχει περίπτωση να θέλουν να μας κάνουν την ζωή πιο εύκολη - κοιτάνε το κέρδος τους και πως να τρώνε τα λεφτά του κόσμου όχι να βοηθάνε τον κόσμο. Είναι ουσιαστικά μια ψευδή πραγματικότητα.

Φεντερερικό πόστ!

• Like 3
Δημοσ.

Ο κινδυνος ειναι οτι η εφαρμογη θα ξερει συνεχως που βρισκεσαι που σημαινει οτι οταν περασει η πληρωμενη διαρκεια σταθμευσης και βρισκεσαι ακομη στην ιδια περιοχη, και δεν ανανεωσεις, ενημερωνεται ο Δημος και σου ερχονται συστημενοι για κληση.

Σωστοοοοοοός!!!!!!!

• Like 3
Δημοσ.

δηλαδή:

1. καλά τα ιδιωτικά parking με 5 ευρώ (τουλάχιστο) την πρώτη ώρα +1 ευρώ κάθε επόμενη, κακά τα δημότικά πάρκινγκ με 1 ευρώ την ώρα.

2. καλή η κάρτα ξυστό που δεν βρίσκεις πουθενά, αλλά κακή μια σύγχρονη εφαρμογή στο κινητό για εναλλακτικό τρόπο πληρωμής

σε forum τεχνολογίας όλα αυτά! 

θα συμφωνήσω στις ανησυχίες για τη συλλογή και επεξεργασία προσωπικών δεδομένων και δεδομένων θέσης

• Like 2
Δημοσ.

Φίλε μέσω tor έγραψες το μήνυμα εδω στο site? Διαφορετικά να ξέρεις πως σε παρακολουθούν και μέσω browser. Καλύτερα να προστατευθείς με κάποιο τροπο.

Το ξέρω ήδη αυτό, το θέμα είναι ότι με τέτοιου είδους εφαρμογή και όταν βάζεις τα στοιχεία σου τους δίνεις περισσότερες ελπίδες και διευκολύνεις τους άλλους στο να σε παρακολουθούν χωρίς να κάνουν πολλά πράγματα.

• Like 1
Δημοσ.

το πως θα επιλέγει να πληρώσει κανείς είναι δικό του θέμα. η εφαρμογή στο κινητό κάνει τη ζωή πολύ πιο εύκολη καθώς δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα να βρεις καρτούλα. τώρα για εμένα το κέντρο δεν είναι για αυτοκίνητο (κατά τη γνώμη μου) καθώς και στο κέντρο είναι δύσκολο να βρεις άδειες θέσεις αλλά είναι και προβληματική η κίνηση. και για το κέντρο τουλάχιστον τα ΜΜΜ λειτουργούν σχετικά καλά. 

το ου διάολε 666 είναι υπερβολικά. όλοι γνωρίζουμε πως εκεί πάει το πράγμα, εάν θες ιδιωτικότητα, το πρώτο πράγμα που πετάς είναι το κινητό τηλέφωνο ενώ δεν έχεις λογαριασμούς σε facebook, instagram κτλ.

τώρα για τρόπο πληρωμής, εάν δεν κάνω λάθος μπορείς να πληρώσεις και μέσω μηνύματος στο κινητό. και δεν έχω ακούσει κάποιον να παραπονιέται πως έφαγε κλήση ενώ είχε πληρώσει μέσω κινητού. επομένως υπάρχει τρόπος ελέγχου.

τώρα για όσους λένε πως με το περνάει ο χρόνος θα τρως κλήση. ο αυτοκίνητο δεν έχει πάνω του gps(ακόμη...) να γνωρίζουν από τον δήμο πότε πάρκαρες και πότε έφυγες. σε κάθε περίπτωση την κλήση σου θα την τρως εάν η δημοτική αστυνομία ελέγξει με φυσική παρουσία ότι το αυτοκίνητό σου είναι παρκαρισμένο και έχει λήξει η πληρωμή σου. επομένως μπορείς να ενεργοποιήσεις την πληρωμή λίγο αργότερα από τότε που πάρκαρες

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

αν θέλουν να παρακολουθήσουν τους πολίτες δεν μπορεί να γίνει μόνο μέσα απο την εφαρμογή αυτή, μπορούν να το κάνουν πολύ εύκολα οι ασφαλιστικές με τη χρήση της τηλεματικής.

Αυτό βέβαια είναι και καλό και κακό, καλό γιατί θα μειωθούν τα ατυχήματα κακό γιατί πάμε σε μια κοινωνία όπου οι κινήσεις των πολιτών θα καταγράφονται 24/7.

Επεξ/σία από Χάρης Μυλωνίδης
Δημοσ.

Με καρτα ειναι ανασφαλες...
Μονο αν εχει pay pal η αλλο τροπο , που δεν αναφερονται στοιχεια καρτας!!!
Επισης υπαρχουν λεπτομεριες που θα πρεπει να αποσαφηνιστουν...
Πχ η ακριβεια του συστηματος , το GPS ,(στην εμπορικη εφαρμογη του ), εχει αρκετα μετρα αποκλιση απο τον δεκτη....
Υπαρχει λοιπον περιπτωση να γινουν λαθη , οπως το να παρκαρει καποιος παρανομα , και το συστημα να τον βλεπει σε νομιμο κομματι και να του δινει προσβαση σε σημειο που απαγορευεται....
Επισης θα πρεπει να ανακατωθει ξανα η δημοτικη αστυνομια....
Αν θυμαμαι καλα , εχει αμφισβητηθει απο το ΣΤΕ , η δικαιοδοσια των δημοτικων αστυνομικων υπηρεσιων στο να μοιραζουν κλισεις στους πολιτες....
Ακομα τι γινεται σε περιπτωση λαθους ;
Θα πηγαινει ο πολιτης με το κινητο στον δημο, να δειχνει το email???
Πολλα ερωτηματα....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...