icsd08063 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2016 Εχω προβληματιστεί τώρα. Να το ανοίξει το κουτί και να το έχει στην τσέπη κλπ δεν με χαλάει. Για να φαίνεται σαν δικό του δηλαδή. Απλά όπως εχω καταλάβει αυτό που θα κάνει μπαμ ειναι το κουτί της συσκευής το οποίο όπως ειναι λογικό το χρειάζομαι μαζί και την απόδειξη. Πείτε καμία γνώμη. Τι λέτε να κανω ;Το κινητό πάνω του, σαν δικό του.Συσκευασία στην χειραποσκευή. Απόδειξη θα απέφευγα να είχα physical. Η ηλεκτρονική που στέλνουν στο mail σου σε όλα τα apple stores στην Αμερική σε καλύπτει (υποθέτω οτι θα το πάρει από apple store και όχι retailer). Μπορεί να μην ελέγξει κανένας τον φίλο σου (το πιθανότερο), μπορεί να τον ελέγξουν και να μην υπάρξει κανένα θέμα, μπορεί να τον ελέγξουν και να ρωτήσουν/κάνουν πράγματα. Στην τελευταία περίπτωση απλά να είσαι έτοιμος για ένα σημαντικό ποσό εκτελωνισμού + φόρου (νομίζω). Δύσκολο να συμβεί αλλά keep it in mind.
dino809 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2016 Θα μπορουσε ο φίλος σου να σου ταχυδρομησει την άδεια συσκευασία απο εκεί και να ταξιδέψει με το κινητό σου στην τσέπη του σαν δικό του. Sent from my RM-1067_1013
BetterCallSaul Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2016 Το πλανο ειναι να εχει φορτιστη και ακουστικα στην τσεπη του χωρις ζελατινες. Μαζι με το κινητο θα παρει και μια θηκη για να την φοραει. Την αποδειξη θα την παρω μεσω μεηλ εγω και στην βαλιτσα θα εχει απλα το κουτι το οποιο στην ουσια θα ειναι αδειο και δεν θα εχει καποια αποδειξη εκτος απο τις οδηγιες. Δεν θελω να τον βαλω σε περισσοτερο κοπο με το να ταχυδρομησει το κουτι γιατι το σκεφτηκα κι εγω, Απο απλ στορ θα αγοραστει η συσκευη
Hapatingo Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2016 Δεν χρειάζεται, μπορεί να έχει το κουτί σφραγισμένο και δίπλα την απόδειξη είτε στην χειραποσκευή, είτε στην βαλίτσα. Δεν είναι μπαμπούλες οι τελώνες, ούτε είσαι ο πρώτος και ο τελευταίος που παίρνει δώρα από μια ξένη χώρα.
icsd08063 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2016 Δεν χρειάζεται, μπορεί να έχει το κουτί σφραγισμένο και δίπλα την απόδειξη είτε στην χειραποσκευή, είτε στην βαλίτσα. Δεν είναι μπαμπούλες οι τελώνες, ούτε είσαι ο πρώτος και ο τελευταίος που παίρνει δώρα από μια ξένη χώρα. Ελπίζω να του πληρώσεις εσύ το συνολικό κόστος εκτελωνισμού + όποιος φόρος υπάρξει, σε περίπτωση που τον ελέγξουν και τον υποχρεώσουν να δώσει εξηγήσεις για ένα καινούριο, σφραγισμένο τηλ με απόδειξη αγοράς από χώρα εκτός Schengen.
Hapatingo Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2016 Ελπίζω να του πληρώσεις εσύ το συνολικό κόστος εκτελωνισμού + όποιος φόρος υπάρξει, σε περίπτωση που τον ελέγξουν και τον υποχρεώσουν να δώσει εξηγήσεις για ένα καινούριο, σφραγισμένο τηλ με απόδειξη αγοράς από χώρα εκτός Schengen. Μισό λεπτό, μόνο τα ασυνόδευτα περνούν τελωνείο. Τα υπόλοιπα το μόνο που περνούν είναι οι ασφάλειες των αεροδρομίων. Επίσης πολλοί άνθρωποι αγοράζουν πράγματα από το εξωτερικό και με το που φτάσουν Ελλάδα, παράδειγμα ως χώρα διαμονής παίρνουν πίσω το φόρο που πλήρωσαν στην χώρα αγοράς του προϊόντος. Τελωνείο δεν υπάρχει περίπτωση να περάσει! 1
dali13gr Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2016 Σιγά μην περάσει τελωνείο μια συσκευή. Εδώ φίλος είχε 10 τάμπλετ - δείγματα για τη δουλειά του ερχόμενος από Κίνα και δεν τον πείραξε κανείς. Αγορά για προσωπική χρήση μιας συσκευής δεν πρόκειται να την φορολογήσει κανείς...
hayabusagr Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2016 Χωριά το κινητο από το κουτί και θα είσαι τζετ!!!
BetterCallSaul Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2016 Σε λιγες μερες φευγει ο φιλος μου. Τι ποσο λετε να του δωσω σε περιπτωση που κληθει να πληρωσει φορους κλπ ? Σε ποσοστο δηλαδη
BetterCallSaul Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2016 Απορία. Πόσο θα το αγοράσει από κει το 7? 630 με τον φόρο πολιτείας. Τέτοια τιμή στα Σκρουτζ Φεβρουάριο και αν
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα