Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ο Γιαννκ πιστευω πρεπει να σκεφτει σοβαρα, οσο τον παιρνει ακομα ηλικιακα, να στραφει προς το bodybuilding. Εκει εχει καποιες προοπτικες...

Γιατι για αθλητης μπασκετ ειναι ανεκδοτο απο τα λιγα...

σαν αυτόν που πήγε και έδειρε τον κριτή; Αν είναι να γίνει τέτοιος άστο... :-)

• Απαντ. 2,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Το βασικο προβλημα του Χαραλαμπο ειναι πως ειναι χεστης. Δηλαδη μπαινει μεσα και φοβαται να παρει πρωτοβουλιες, φοβαται μηπως κανει λαθος και καταληγει οποτε παιζει να ειναι ωσει παρων... Υπαρχουν παιχνιδια που επαιξε π.χ. 20 λεπτα και δεν πηρε ουτε μια προσπαθεια!

Αυτο δεν σημαινει βεβαια πως δεν ξερει μπασκετ ή πως ειναι τελειωμενος οπως προσπαθουν να τον βγαλουν οι αμπασκετοι του forum... Θαρρος, θρασος και αυτοπεποιθηση χρειαζεται να αποκτησει...

• Like 1
Δημοσ.

To βασικό του πρόβλημα για οσους ξέρουν τι βλέπουν, είναι πως το σώμα του δεν μπορεί να ανταπεξέλθει σε αυτό το επίπεδο. Οπότε είναι αναγκαίο το παρκάρισμα που του κάνει ο Πασκουάλ.

Και φυσικά γελάσαμε και γελάμε με τον αστείο Πεδουλάκη που τον έβαλε πάνω στον Πρίντεζη στο Σεφ.

Σε ταλέντο, προσωπικότητα, θάρρος κτλ, είναι ήδη σε κορυφαίο επίπεδο για την ηλικία του.

Μου θυμίζεις κάτι αμπάσκετους που όταν ήρθε ο Λο τον λέγαν χέστη γιατί στα πρώτα ματς δεν έπαιρνε πρωτοβουλίες.

Δημοσ.

(...αν εξαιρέσεις ολίγον το ύφος), από τις λίγες φορές που με βρίσκει σύμφωνο ο αποπάνω : ο Χαραλάμπης έχει δείξει, κυρίως στα παιχνίδια με τις μικρές εθνικές, ότι ο χαρακτήρας του/η αγωνιστική του συμπεριφορά μόνο ενός χέστη δεν είναι. Στους "αντρικούς" αγώνες βέβαια είναι πιο μαζεμένος (αυτό το ελάχιστο που έχει χρησιμοποιηθεί και φέτος και πέρσι)

...έχω βέβαια τις αντιρρήσεις μου περί αστείου Πεδουλάκη, συν το ότι ο Πασκουάλ δεν τον βάζει όχι μόνο επειδή "το σώμα του δεν είναι ακόμα γι' αυτό το επίπεδο" (...λες και, πχ του Αμπρίνες, ήταν), αλλά διότι έχει έρθει σε μια κατάσταση που δεν τον παίρνει για πειράματα με μικρούς.

Δημοσ.

Nα βλέπεις παραπάνω μπάσκετ και να ρωτάς, και θα συμφωνούμε όλο και περισσότερο :)

Y.Γ. Ο Αμπρίνες απο τη πρώτη στιγμή που πήρε σοβαρο χρόνο στη Μπάρτσα, ήταν ένα πολύ επιθετικό/αθλητικό γκαρντ.

Δημοσ.

...εγώ θα έλεγα ότι μάλλον εσύ ήρθες στα λόγια μου (απλά δεν είχα προλάβει να τα εκφράσω πρώτος δημόσια).

Και από τη στιγμή που δεν άλλαξα κάτι στο πόσο μπάσκετ βλέπω ή το ότι γενικά δεν ρωτάω διάφορα (δεν ξέρω αν το πρόσεξες) αλλά βασίζομαι στα όσα βλέπω ο ίδιος, μάλλον εσύ ωριμάζεις.

Χρήστο μου.

....συνεπώς, συνέχισε έτσι, καλά το πας.

...όσο για τον Αμπρίνες, το να τον βγάλεις "αθλητικό", συνεπάγεται να προσέχεις το ταβάνι. Του σπιτιού σου.

(...σου χαρίζω το "επιθετικό γκαρντ", καθώς ναι μεν ούτε τέτοιος ακριβώς είναι - αλλά από την άλλη απλά δεν ήταν κι από αυτούς που μετράνε τις κινήσεις τους και κρύβονται)

Δημοσ.

Πες με ανώριμο, αλλά στις μπουρδες έχω αλλεργία.

Προσγείωση στην πραγματικότητα:

Standing 6-5 with a skinny frame, Abrines possesses similar physical attributes to those of countryman Rudy Fernandez. Much like the former Nuggets guard when he was the same age, Abrines needs to continue getting stronger to prepare himself for the NBA, but has passable size for his position and is a fluid athlete, proving capable of playing above the rim on occasion. (...) Even coming off the bench for small spurts, Abrines doesn't hesitate to come into a game and immediately start firing away. He possesses great confidence in his scoring ability and will take and make plenty of jumpers with a hand in his face, showing no fear whatsoever regardless of the situation. 

Scouting report του 19χρονου τότε Αμπρίνες.

Δημοσ.

Καταρχην με 20 λεπτα ΜΟ συμμετοχης στο πρωταθλημα μονο παρκαρισμα δεν εχει φαει...

Ευρωλιγκα τρωει παρκαρισμα ασφαλως αλλα αυτο ειναι λογικο ως ενα σημειο.

Κατα 2ον που το ειδατε το θαρρος και το θρασος? Στις μικρες εθνικες???? ΧΑΙΡΩ ΠΟΛΥ ΧΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ!

Τον εχετε δει σε κανενα παιχνιδι πρωταθληματος να παιζει ή να χαμε να λεγαμε? Ειδατε να εχει δειγμα θαρρους, θρασους, αυτοπεποιθησης και ολα αυτα που εχουμε δει με το παραπανω στην εθνικη? Το παιδι δεν τολμα να παρει προσπαθεια... Με την Λευκαδα επαιξε 20 λεπτα και δεν εκανε ουτε ενα σουτ!

Και το σωμα του προφανως χρειαζεται να το δουλεψει, αλλα το κυριοτερο ειναι να αποκτησει αυτοπεποιθηση και τσαμπουκα γιατι παιζει σαν χεσμενος...

Δημοσ.

Eιναι αστειο που συζηταμε για τον Χαραλαμποπουλο επειδη η αλλη το εχει βαλει αμετι μου χαμετι μου να τον βγαζει αχρηστο και τελειωμενο καθε 2 μερες. Να μην ξεχναμε οτι ειναι η ιδια που βγηκε να πει για τον αχρηστο Μπουρουση μετα απο ματς που επαιζε με γαστρεντεριτιδα τον Τομιτς. Η ιδια που το καλοκαιρι μας ενημερωνε οτι ο Γιανγκ ειναι σε καλυτερη φυσικη κατασταση αποτι ηταν περυσι κι εκτοτε μας ενημερωνει για ενα προγραμμα αποκαταστασης που συνεχιζεται στο διηνεκες και η ιδια που μας λεει οτι ο Παπανικολαου εχει ανοδικη πορεια. Ειδε τον Χαραλαμποπουλο με γκομενα στο instagram και μπηκε να μας ενημερωσει οτι ο παιχτης ειναι τελειωμενος.

Κατα τ'αλλα ολοσωστα αναφερθηκε οτι το θεμα του Χαραλαμποπουλου ειναι οτι φοβαται να παρει πρωτοβουλιες. Δεν λεει κατι το οτι απεναντι σε παιδια (με την αναλογη σωματοδομη) τους ειχε παρει τον αερα. Η εικονα του σε πιο ζορικο επιπεδο δειχνει σαφη ελλειψη αυτοπεποιθησης, φοβο και μαζεμα. Σε αυτο δεν τον βοηθαει ουτε η σωματοδομη του φυσικα, διοτι αλλο να εισαι αδυναμος και αργος και να τα βαζεις με συνομιληκα παιδια κι αλλο με τα θηρια. Απο εδω και περα θα αγωνιζεται με τα θηρια και το step up που πρεπει να κανει απαιτει εκτος απο δουλεια και το αναλογο τσαγανο που προς το παρον δεν το εχει δειξει απεναντι στα αντρικα κορμια.

Ολα τα παραπανω ειναι χαρακτηριστικα των περισσοτερων 19χρονων εξου οτι απο την πρωτη στιγμη που πηγε να τον βγαλει η αλλη τελειωμενο, επαναλαμβανω οτι ειναι 19 χρονων. Δεν γινεται επειδη ενα παιδι στα 19 δεν εχει παρει τα πανω του να σπευδουμε να τον βγαλουμε τελειωμενο, χωρις καν να του δωσουμε το χρονο που αναλογει σε καθε συνομιληκο του για να κανει το step up. Αν δεν δικαιωσει τις προσδοκιες τοτε ο πρωτος που θα τον βγαλει τελειωμενο ειμαι εγω, οπως εκανα και με τον Γιανκοβιτς οσο οι διαφοροι μου λεγανε οτι ειναι ακομα νεος, ταλεντο και μεγαλο project και βελτιωνεται μερα με την μερα (βελτιωνοταν τοσο οσο βελτιωνεται κι ο Κωστακης ο Παπανικολαου οπως μας λεει η ιδια που εχει βγαλει τελειωμενο τον Χαραλαμπο :lol: ).

• Like 1
Δημοσ.

οσο βελτιωνεται κι ο Κωστακης ο Παπανικολαου οπως μας λεει η ιδια που εχει βγαλει τελειωμενο τον Χαραλαμπο :lol: ).

Εβαλε και τριποντο τις προαλλες. 1 στα...50. Βελτιωθηκε δεν μπορεις να πεις....

Δημοσ.

Γενικα ειναι η πρωτη φορα στη ζωη μου που βλεπω παιχτη να κανει τη χειροτερη του σεζον σε στατιστικα (και οχι μονο στατιστικα) και να υπαρχει ατομο να λεει οτι βρισκεται σε ανοδικη πορεια :lol:

12% ποσοστο στα τριποντα ο τρελος, μετα το προχθεσινο ευστοχο. Το λες και γκολ.

Δημοσ.

...εν τω μεταξύ (Χρήστο μου), το δικό σου πρόβλημα (η μπουρδολογία το δικό μου), είναι ότι το μπάσκετ το καταλαβαίνεις μέσα από τρίτους. Είτε πρόκειται για φασοναρισμένες συνεντεύξεις παικτών και προπονητών, είτε πρόκειται για ψηφοφορίες δημοσιογράφων για εμβιπήδες, είτε πρόκειται για σκάουτινγκ ρηπόρτς ατζέντηδων.

Σα να λέμε ιατρική δι' αλληλογραφίας.

...ωραία πραγματικότητα. Βέρτσουαλ.

Δημοσ.

Δεν λεει κατι το οτι απεναντι σε παιδια (με την αναλογη σωματοδομη) τους ειχε παρει τον αερα. Η εικονα του σε πιο ζορικο επιπεδο δειχνει σαφη ελλειψη αυτοπεποιθησης, φοβο και μαζεμα.

...πώς δεν λέει. Όταν ξεχωρίζει ανάμεσα σε όοοοοολα τα παιδιά με τα οποία έχει παίξει, τη στιγμή που η πλειονότητα αυτών είναι από μέτρια έως "φοβισμένα" (και σε περιπτώσεις μάλιστα, να είναι ΚΑΙ μεγαλύτερά του), με λάθη, ελλιπή τεχνική κατάρτιση και αντίληψη του παιχνιδιού.

Όσο για την "σαφή" έλλειψη αυτοπεποίθησης "όταν παίζει με άντρες", αναρωτιέμαι που την έχεις δει, από τη στιγμή που τους έχει αντιμετωπίσει ελάχιστα - και αυτό είναι το θέμα : ότι δεν τον πετάνε οι προπονητές στα βαθιά, ούτε από άποψη χρόνου, ούτε από άποψη ρόλου/εντολών.

Μάλιστα εγώ θα έλεγα ότι αυτό το λίγο που έχει παίξει Ευρωλίγκα, έχει ακριβώς δείξει ότι είναι πράγματι ένα παιδί προσγειωμένο και ταλαντούχο που βλέπει γήπεδο και καταστάσεις αλλά θέλει πάνω απ' όλα εμπειρία για να μπορέσει ν' αρχίσει ν' αφήνει στίγμα.

Σιγά την σωματική αναβάθμιση που την χρειάζεται τόσο πολύ για να μπορέσει να παίξει μπάσκετ απέναντι σε μεγαλύτερους εν τω μεταξύ. Για να σταθεί και να ξεχωρίσει και να πάρει στάνταρ χρόνο/ρόλο στην ομάδα, ναι, σαφώς και χρειάζεται να δυναμώσει ακόμη περισσότερο. Αλλά όχι για να δείξει και τί ρόλο βαράει αναφορικά με τη γνώση του αθλήματος. Μόνο που ΔΥΣΤΥΧΩΣ ολ' αυτά θεωρούνται ως μίνι έγκλημα από τους προπονητές "του υψηλού επιπέδου" (αλλά και από τους ομαδικούς παράγοντες) για να τα βάλουν να δουλεύουν στην πράξη, εδώ και πολλά χρόνια, με αποτέλεσμα ακόμη κι αν κάποιος νεαρός μπορεί να προσφέρει, να περιμένει στην ορά του μπασκετικού ΙΚΑ για να πάρει χρόνο.

Τεσπα τουλάχιστον ο Πασκουάλ δεν είναι τόσο αρτηριοσκληρωτικός και σίγουρα θα προωθήσει τον Χαραλαμπό ΑΚΡΙΒΩΣ επειδή ο μικρός δεν είναι χέστης - μόνο που στην παρούσα κατάσταση που όλοι τον κοιτάνε με μισό μάτι και μετράνε κάθε του κίνηση (ειδικά στην φετεινή Ευρωλίγκα που...ξεκίνησε κατευθείαν από το Τ16), έχοντας στα χέρια του ομάδα αλλουνού και με πολλά προβλήματα, ε είναι προφανές ότι δεν μπορεί να του δίνει 20άλεπτα για στρώσιμο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

...πώς δεν λέει. Όταν ξεχωρίζει ανάμεσα σε όοοοοολα τα παιδιά με τα οποία έχει παίξει, τη στιγμή που η πλειονότητα αυτών είναι από μέτρια έως "φοβισμένα" (και σε περιπτώσεις μάλιστα, να είναι ΚΑΙ μεγαλύτερά του), με λάθη, ελλιπή τεχνική κατάρτιση και αντίληψη του παιχνιδιού.

Όσο για την "σαφή" έλλειψη αυτοπεποίθησης "όταν παίζει με άντρες", αναρωτιέμαι που την έχεις δει, από τη στιγμή που τους έχει αντιμετωπίσει ελάχιστα - και αυτό είναι το θέμα : ότι δεν τον πετάνε οι προπονητές στα βαθιά, ούτε από άποψη χρόνου, ούτε από άποψη ρόλου/εντολών.

Μάλιστα εγώ θα έλεγα ότι αυτό το λίγο που έχει παίξει Ευρωλίγκα, έχει ακριβώς δείξει ότι είναι πράγματι ένα παιδί προσγειωμένο και ταλαντούχο που βλέπει γήπεδο και καταστάσεις αλλά θέλει πάνω απ' όλα εμπειρία για να μπορέσει ν' αρχίσει ν' αφήνει στίγμα.

Την σαφη ελλειψη αυτοπεποιθησης την εχουμε δει ξεκαθαρα στο ελληνικο πρωταθλημα οπου ο χρονος συμμετοχης του μονο μικρος δεν ειναι. Ειναι γυρω στα 20 λεπτα ανα παιχνιδι.

Στην ευρωλιγκα δεν την εχουμε δει γιατι δεν παιζει. Και σωστα δεν παιζει γιατι οταν παιζεις σαν χεσμενος στο ελληνικο πρωταθλημα πως στο διαολο θα παιξεις στην ευρωλιγκα...

Οσο για το γεγονος οτι στους μικρους επαιζε με θρασος και αυτοπεποιθηση και ολα αυτα τα χαρακτηριστικα δεν σημαινει πως ετσι παιζει και τωρα.

Τα χαρακτηριστικα αυτα που μας εδειξε στους μικρους το μονο που μας λενε ειναι πως, λογικα, καποια στιγμη θα μπορεσει να βγαλει παλι αυτα τα χαρισματα.

Ωστοσο αυτο δεν αναιρει το γεγονος οτι μεχρι τωρα παιζει σαν χεστης...

Επεξ/σία από crom251
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...