Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ωραία τα παιχνίδια αυτής εβδομάδας ειδικά μετά το αποτέλεσμα στο κύπελλο μεταβιβάζουν το ψυχολογικό βάρος στον Ολυμπιακό. Αν κάνει 3 συνεχόμενες νίκες δεν χάνει με τίποτα το πλεονέκτημα αλλά παρότι τα παιχνίδια είναι θεωρητικά προσιτά είναι απίστευτα δύσκολο να τα καταφέρει. Από την άλλη πλευρά στην 6αδα αγώνων που ακολουθεί ο Παναθηναικός ψάχνει τουλάχιστον 4 νικες (υποχρεωτικά η μια με Μπάρτσα εντός) ώστε να μπει στην τελική ευθεία καβάλα στο άλογο. Ουτε αυτός θα τα καταφέρει ευκολα

Για τις υπολοιπες η κίνηση του Ζοτς δείχνει ότι στοχεύει διαφορετικα πια τα νοκαουτ εστω και με μειονεκτημα μια και θα είναι δύσκολο να προσαρμοστεί άμεσα ο νέος σταρ-στοιχημα. Πάντως το σενάριο πρόκριση με μειονέκτημα έδρας επί δυνατού αντιπάλου και μετά F4 εντός είναι παραπάνω από ιδανικό για αυτη την ομάδα.

Τεράστιο παιχνίδι στην Βαρκελώνη όσο και αν είναι νωρίς ο χαμενος θα έχει λίγες ελπίδες ΙΜΗΟ. Το παιχνίδι της αγωνιστικής σίγουρα ανάμεσα σε 2 ομάδες με ταλέντο αλλά χωρίς ακόμα ξεκάθαρο πλάνο/

• Like 1
  • Απαντ. 2,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ποιος ειναι ο σταρ; Ο Μπενετ; Με μο που παραπεμπουν σε παιχτη που βρεθηκε χαμηλά στο β' γυρο; Αν δεν ειχε την τυχη να πεσει ισως στο χειροτερο ντραφτ ολων των εποχών και να μη φοβηθουν τους τραυματισμους του Νοελ θα ειχε φυγει απο το ΝΒΑ πριν κλεισει ο 1ος χρονος του εκει. 

• Like 2
Δημοσ.

Ωραία τα παιχνίδια αυτής εβδομάδας ειδικά μετά το αποτέλεσμα στο κύπελλο μεταβιβάζουν το ψυχολογικό βάρος στον Ολυμπιακό. 

...όσο κι αν πράγματι τον ένοιαζε (και τον έτσουξε) το χθεσινό, σε καμμία περίπτωση δεν νομίζω να του στοίχισε ψυχολογικά, ούτως ώστε να έχει "βάρος".

Κατ' αρχάς την πίεση την είχε (εδώ και καιρό) ο ΠΑΟ, που καιγόταν για έστω ένα νικηφόρο αποτέλεσμα πια (κόντρα σε ΟΣΦΠ). Ο δε ΟΣΦΠ, ακόμη και με τραυματίες, καλά την έβγαλε τον τελευταίο μήνα, γενικά. Και σίγουρα παρά την χθεσινή απώλεια ενός από τους 2 εγχώριους τίτλους, ο στόχος του προφανώς παραμένει πρωτίστως η Ευρωλίγκα ("το Φ4" κτλ) και κατόπιν το ελληνικό πρωτάθλημα, όταν έρθει η ώρα του κι αυτουνού.

Το χθεσινό λοιπόν δεν νομίζω πως ούτε καν για "καμπανάκι" δεν μετράει - άλλωστε δεν έχασε δα κι από καμμιά ομάδα στον πάτο της ελληνικής βαθμολογίας. Συνεπώς, όσο κι αν ήταν μια κακή αλλά "ιδιαίτερη παρένθεση" στα της Ευρωλίγκας δεν νομίζω να τους επηρρέασε στο ελάχιστο. Το μόνο ίσως κόστος του ΟΣΦΠ για παρακάτω, θα είναι για την επόμενη φορά που θα συναντηθούν οι δυο ελληνικές, με την έννοια "κάτσε γιατί τελευταία φορά χάσαμε μέσα στο σπίτι μας".

Αντιθέτως, η νίκη του ΠΑΟ λογικά του γέμισε μπαταρίες γενικά για το παρακάτω, είτε μιλάμε για Α1 είτε για Ευρωλίγκα. Στην τελική, ήταν ένα ματς του στυλ "ε επιτέλους ένα πρέπει πια να πάρει".

Το δε ματς των κόκκινων με Μπασκόνια είναι βέβαια εκ των ων ουκ άνευ, αν θέλει ν' αποδείξει στους πάντες ότι "το έχει" αφ' ενός, αλλά και για να σιγουρέψει βαθμολογικά κάποια πράγματα. Και προσωπικά δε νομίζω ότι είναι "απίστευτα δύσκολο παρά την θεωρητική προσιτότητα" το σετάκι αγώνων που τον περιμένουν.

Δημοσ.

O Ολυμπιακός έχει 7 νίκες στα τελευταία 8 ματς. Στα επόμενα 5 έχει μέσα Μπασκόνια, Μπάμπεργκ και Ζαλγκίρις και έξω Αρμάνι και Ούνιξ. "Κανονικά", πρέπει να κάνει 5 νίκες. Όποιο από τα ματς αυτά και αν χάσει, θα μιλάμε για γκέλα, κοιτάζοντας τη βαθμολογία. Μπορεί όμως να κάνει σερί 12 νίκες σε 13 ματς; Και στατιστικά να το δει κανείς, είναι δύσκολο, κάποιο ματς θα στραβώσει.

Ειδικά από τη στιγμή που αγωνιστικά δεν είναι καλά, παρότι έκανε καλές νίκες τον τελευταίο καιρό. Οι 4 καλύτεροι παίκτες του φέτος είναι ντεφορμέ για διάφορους λόγους: Σπανούλης, Πρίντεζης, Lojeski, Birch.

Με τον φετινό Ολυμπιακό βέβαια, πιο πιθανό είναι να ρίξει 10 πόντους στη Μπασκόνια και να φάει 20 από το τσίρκο της Αρμάνι, παρά το αντίθετο.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν έχει σημασία wash. Μπορεί να είχαμε σερί 6-0 (το οποίο είναι το καλύτερο μεταξύ των 2 ομάδων, και ο ΠΑΟ μέχρι εκεί το έχει καταφέρει απ'οτι διάβασα), αλλά είναι παιχνίδι τίτλου. Άρα είχε και ο ΠΑΟ ένα 5-0 στις προηγούμενες αναμετρήσεις μας για τον θεσμό (είχαμε κερδίσει τις χρονιές 2010 & 2011 και ο ΠΑΟ τις επόμενες μέχρι το χθεσινό ματς).

Δημοσ.

...όσο κι αν πράγματι τον ένοιαζε (και τον έτσουξε) το χθεσινό, σε καμμία περίπτωση δεν νομίζω να του στοίχισε ψυχολογικά, ούτως ώστε να έχει "βάρος".

Κατ' αρχάς την πίεση την είχε (εδώ και καιρό) ο ΠΑΟ, που καιγόταν για έστω ένα νικηφόρο αποτέλεσμα πια (κόντρα σε ΟΣΦΠ). Ο δε ΟΣΦΠ, ακόμη και με τραυματίες, καλά την έβγαλε τον τελευταίο μήνα, γενικά. Και σίγουρα παρά την χθεσινή απώλεια ενός από τους 2 εγχώριους τίτλους, ο στόχος του προφανώς παραμένει πρωτίστως η Ευρωλίγκα ("το Φ4" κτλ) και κατόπιν το ελληνικό πρωτάθλημα, όταν έρθει η ώρα του κι αυτουνού.

Το χθεσινό λοιπόν δεν νομίζω πως ούτε καν για "καμπανάκι" δεν μετράει - άλλωστε δεν έχασε δα κι από καμμιά ομάδα στον πάτο της ελληνικής βαθμολογίας. Συνεπώς, όσο κι αν ήταν μια κακή αλλά "ιδιαίτερη παρένθεση" στα της Ευρωλίγκας δεν νομίζω να τους επηρρέασε στο ελάχιστο. Το μόνο ίσως κόστος του ΟΣΦΠ για παρακάτω, θα είναι για την επόμενη φορά που θα συναντηθούν οι δυο ελληνικές, με την έννοια "κάτσε γιατί τελευταία φορά χάσαμε μέσα στο σπίτι μας".

Αντιθέτως, η νίκη του ΠΑΟ λογικά του γέμισε μπαταρίες γενικά για το παρακάτω, είτε μιλάμε για Α1 είτε για Ευρωλίγκα. Στην τελική, ήταν ένα ματς του στυλ "ε επιτέλους ένα πρέπει πια να πάρει".

Το δε ματς των κόκκινων με Μπασκόνια είναι βέβαια εκ των ων ουκ άνευ, αν θέλει ν' αποδείξει στους πάντες ότι "το έχει" αφ' ενός, αλλά και για να σιγουρέψει βαθμολογικά κάποια πράγματα. Και προσωπικά δε νομίζω ότι είναι "απίστευτα δύσκολο παρά την θεωρητική προσιτότητα" το σετάκι αγώνων που τον περιμένουν.

Είναι καταρχήν 3 παιχνίδια EL σε 8 μέρες (μετά από σκληρό ντέρμπυ και παιχνίδι πρωταθληματος αρα 5 σε 11 μέρες)  που για την σωματική κατάσταση της ομάδας νομίζω είναι παραπάνω από πολλά. Γενικά η προσωπική μου αίσθηση είναι ότι τα αποτελέσματα του Ολυμπιακού στην EL είναι το τελευταίο καιρό πολύ καλύτερα από το μπάσκετ που παίζει και αυτό τον εμποδίζει στο να βελτιωθεί σαν ομάδα. Καλό το πλεονέκτημα και λογικά θα έρθει αλλά αν δεν διορθώσει βασικές αδυναμίες με αντίπαλο που τις ξέρει (Παναθηναικός, Φενερ) θα έχει πρόβλημα. Και επιμέρους οι αγώνες είναι επικίνδυνοι καθώς μια γκέλα "αχρηστεύει" καλή νίκη

Δημοσ.

Δεν υπαρχουν γκελες παιδια, αυτα ειναι μπουρδες,

λεει ο αλλος τις προαλες ρεφαραμε με το διπλο στην μπαρτσα την γαλατα

(ή την μακαμπι ή δεν ξερω κι εγω τι..)

η σεζον ειναι τεραστια,

γκελες θα κανεις θες δεν θες,

στο nba που παιζουν καθε μερα (ή σχεδον)

εχετε δει τι αποτελεσματα ερχονται μερικες φορες;

ο τελευταιος κερδιζει τον πρωτο κλπ,

και ουτε και τους νοιαζει προφανως ετσι,

γιατι ολα στα πλεϊ οφς κρινονται,

αυτο το αγχος για την κανονικη σεζον δεν το πολυκαταλαβαινω,

δεν λεω, πουλαει βεβαια,

αλλα δεν εχει και ιδιατερο νοημα,

να προκριθεις ναι, να παρεις κι ενα πλεονεκτημα που σπαει πολυ δυσκολα επισης,

αλλα ως εκει, τωρα τα "γκελα", "να παρουμε καλυτερη θεση" κλπ,

καμια σημασια δεν εχουν, ολα σχετικα ειναι

• Like 2
Δημοσ.

λιγα ειναι ρε 30 ματς;

πολλα εγω τα βλεπω, παρα πολλα, τοσο πολλα που θα κανεις και μια και δυο και τρεις γκελες κι οσες θες,

ποιος δεν εχει κανει στην τελικη γκελες;

η τσσκα; η φενερ;

δεν καταλαβαινω γιατι ξαφνικα οι ολυμπιακοι ειδικα την εχετε δει golden state και

θελετε να παιρνετε ολα τα ματς οταν περσυ εισασταν στην ανυποληψια,

ειδικα εκτος εδρας

Δημοσ.

οκ, αναλογικα εγω το ειπα/εγραψα

δεν ξερω αν εχεις ακουσει, αλλα παμε σε μοντελο να παιζεις με β ομαδα στα εθνικα πρωταθληματα (αν παιζεις κιολας),

ενω το ιδιο παει να γινει και στις εθνικες, τα προκριματικα θα γινονται μες στην σεζον, σαν την μπαλα,

θα εχεις δυο ομαδες (να παιξουν επιτελους και τα ταλεντα - αυτο ισχυει και για τις δυο περιπτωσεις),

και θα παιζει η μια τα προκριματικα και η αλλη τα τελικα

εχουμε και συνεντευξη μητσαρα σημερα 8 η ωρα εκπομπη pick n roll @cosmotesport

Δημοσ.

Καμία γκέλα δε θα κάνουμε, και τα 5 θα τα κερδίσουμε. Το πολύ πολύ να χάσουμε στο Καζάν γιατί η Ούνιξ δεν είναι του πεταματού, είναι ανταγωνιστική ομάδα κι έχει ελπίδες και για 8άδα. Απλά νομίζω ότι είναι προβλέψιμη, με συγκεκριμένο τρόπο επίθεσης και λίγο ταλέντο και νομίζω ότι βολεύει την άμυνά μας

Δημοσ.

O OΣΦΠ για να κινδυνευσει να μεινει εκτος 4δας πρεπει να αυτοκτονησει, βαση και προγραμματος.

Απο την αλλη ο ΟΣΦΠ εμενα προσωπικα δεν μου εμπνεει καμια απολυτως εμπιστοσυνη. Το μπασκετ που παιζει δεν με πειθει καθολου οτι μπορει να τον παει πολυ μακρια, ηδη εξαλλου ειναι εκτος διεκδικησης ενος τιτλου.

Απο κει και περα statistical homework για οποιον το επιθυμει:

Ο ΟΣΦΠ ειναι η 2η ομαδα στα σφυριγμενα φαουλ υπερ (1η η ΤΣΣΚΑ) και παραλληλα 3ος απο το τελος στα σφυριγμενα φαουλ κατα. Παραλληλα ειναι η πρωτη ομαδα της διοργανωσης στη διαφορα υπερ/κατα φαουλ (το οποιο μεταφραζεται ομοια και στις βολες οπου ο ΟΣΦΠ ειναι φιγουραρει πρωτος στη διοργανωση στη διαφορα βολων υπερ του).

Η γρηγορη ερμηνεια αυτου του στατιστικου οδηγει στο συμπερασμα οτι οι αντιπαλοι του ΟΣΦΠ τον παιζουν ξυλο ανελεητο, ενω ο ΟΣΦΠ στην αμυνα ειναι σοφτ.

Βεβαια οποιος παρακολουθει ματς, ξερει οτι συνηθως ισχυει το αναποδο, δηλαδη οι περισσοτεροι αντιπαλοι εχουν ψιλοσοφτ αμυνουλες ενω ο ΟΣΦΠ του Σφαιροπουλου παιζει απο τις πλεον σκληρες και δυναμικες αμυνες της διοργανωσης. That said ειναι πραγματικα τεραστιο επιτευγμα να καταφερνει να ειναι σχεδον τελευταιος στα σφυριγμενα φαουλ εναντιον του και 2ος στα υπερ.

Ειναι τροφη για σκεψη επισης για το συνολο των φιλαθλων του ΟΣΦΠ που συχνα πυκνα χρησιμοποιουν το επιχειρημα των βολων για να πουν κατι.

• Like 3
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...