TAKE5 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2016 Τεχνική ποινή 1 βολή σε νεκρό χρόνο, ήξερε πολύ καλά τι έκανε
YourTrueLegend Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2016 Τεχνική ποινή 1 βολή σε νεκρό χρόνο, ήξερε πολύ καλά τι έκανεΜε την ιδια λογικη σε καθε παρομοια περιπτωση που μπορει να σημειωθει buzzer beater, ο προπονητης της αντιπαλης ομαδας που ειναι στο +2 μπορει απλως να ριχνει ενα καντηλι στους διαιτητες ή να μπαινει μεσα στο γηπεδο για αμυνα (οπως ο Πασουτιν εν προκειμενω) εκβιαζοντας ΤΠ. Δεν ειναι ετσι τα πραγματα. Βαση κανονισμων φαινομενικα ναι, αλλα προφανως και δεν θα δεχθει καμια σοβαρη διοργανωση τετοια τακτικη. Σε επιπεδο κανονισμων το πρωτο πραγμα που μου ερχεται στο μυαλο ειναι διακωμωδηση του αθληματος, χωρις ομως να ειμαι απολυτος καθοτι μιλαμε για πρωτοφανες πραγμα. Στην Ευρωλιγκα βεβαια, ειμαστε στη φαση που οι διαιτητες δεν το βλεπουν καν. 10 μέρες εκτός ο Σπανούλης. Την κάτσαμε...Μυριζει παρα πολυ για τη γνωστη τακτικη: Μια-δυο μερες πριν, τελικα θα μαθουμε οτι ο αρχηγος υπερβαινει εαυτον (σφιγγει δοντια κλπ) και ειναι ετοιμος να παιξει. Γιατρος δεν ειμαι, αλλα επειδη εχω δει πολλους αθλητες να παθαινουν θλαση κατα τη διαρκεια αγωνων, μετα δε μπορουν να περπατησουν. Ο Σπανουλης χτυπησε στο Α ημιχρονο, επαιξε κανονικα τον υπολοιπο αγωνα και μια μερα μετα διαγνωστηκε με θλαση. Αν ειχε υποστει θλαση δεν νομιζω να ξαναεμπαινε στο παρκε χθες. Αλλα επειδη δεν ειμαι γιατρος θα παραμεινω στην εμπειρικη μου εκτιμηση οτι προκειται περι της συνηθισμενης τακτικης "αμφιβολος για το ντερμπι" που γινεται περδικι την τελευταια μερα. 1
TAKE5 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2016 Αν έπαιζε 1 ημίχρονο με θλάση θα έμενε έξω 1 μήνα με υποτροπή ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα φάνηκε (και την περασμένη εβδομάδα) αλλα δεν νομίζω θλάση Νική στη ρουλέτα των βολών στο τέλος για Μπαρτσα.
optimistic_83 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2016 Παιχνιδι ευρωλιγκας τελευταιο σουτ που κρινει τον αγωνα...Ολα καλα. Και την αλλη εβδομαδα στο εξοχικο ο γνωστος κλοουν αν χρειαστει τα ιδια θα κανει..Αυτον με το μαλλι σφουγγαριστρα εννοω για οσους δεν καταλαβαν
ms13 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2016 Θα την υπερασπιστώ αυτή τη φορά, γιατί ενώ δεν λέει επιχειρήματα έχει δίκιο. O James στα 3 πρώτα δεκάλεπτα ήταν αρκετά καλός. Στο 4ο όμως δεν βοήθησε και σε αυτό το σημείο μας κάλυψαν τη διαφορά (και imo άργησε να επαναφέρει τον Καλάθη ο Pascual). To 6/11 (στα 10 ουσιαστικά, γιατί το ένα ήταν αυτό από το κέντρο) και οι 5 assists είναι παραπάνω από μια χαρά. Τα νούμερα όμως δεν λένε πάντα την αλήθεια. Δεν αναφέρατε τα 3 λάθη του (που τα δύο ήταν τραγικά και σε παιδικο σε βγάζει ο προπονητής με μπινελίκια, στο ένα πήρε και την τεχνική), την τεχνική (που απέφερε μια χαμένη βολή του Langford, 2 πόντους του Williams και μείον μια επίθεση, αφού είχαμε την μπάλα), ένα block που δέχθηκε και ένα κλέψιμο που μετουσιώθηκε σε δικό του lay up. To PIR του λοιπόν, ήταν όσοι οι πόντοι του. Γενικά καλή εμφάνιση θεωρείται, όταν το PIR είναι αρκετά μεγαλύτερο των πόντων. Πέρα από ότι αυτά τα στατιστικά δεν δείχνουν την άμυνα (έβγαλε μια καλή άμυνα στον Langford, αλλά και αρκετές φορές χάθηκε, βέβαια ούτε Rivers-Feldeine τον περιόρισαν), ούτε τις επιλογές στα σουτ (τα 2 ήταν κακές, το 1 είπαμε το σουτ από το κέντρο και 1 που του κάνουν φάουλ και δεν το δωσε) ή γενικότερα, ούτε πόσο δημιουργικός ήταν (οι assists μετράνε αν μπει το καλάθι, επομένως εξαρτώνται από τον σουτέρ, οπότε μπορεί κάποιος να βάλει ένα δύσκολο σουτ και σε αλλή περίπτωση να χάσει ένα πάρε-βάλε, γενικά η δημιουργία δεν μπορεί να κριθει αποκλειστικά από τις assists κοιτώντας μόνο τα στατιστικά και θεωρώ ότι ας πούμε με την Fener ή την Olimpia, που είχε 1 και 3 αντίστοιχα, ήταν καλύτερος σε αυτό το κομμάτι). Με όλα αυτά μπορεί κανείς να διαφωνήσει, γιατί βασίζονται κυρίως στην άποψη μου και όχι τόσο σε στοιχεία. Αυτό μόνο που μπορώ να δείξω για να τα στηρίξω εν μέρει είναι ότι ο James είχε το χειρότερο +- (-14). http://prntscr.com/dpt9dz Τώρα για το παιχνίδι δεν έχω να πω πολλά. Γενικά εκτός από το πρώτο ημίχρονο με την Fener και το 2ο με την κακή και αδιάφορη Olimpia, δεν μου αρέσει η ομάδα. Πάντως πρέπει πρώτα να κερδίζεις τις μέτριες εκτός έδρας, μετά να κάνεις και κανά καλό διπλό, γιατί αλλίως πλεονέκτημα δεν παίρνεις και χωρίς αυτό σε συνδυασμό με τα παραπάνω δεν πας και F4. O Καλάθης εξαιρετικός και σήμερα στα 3 πρώτα δεκάλεπτα, όπως είπα και πριν τον άφησε νομίζω αρκετά έξω στο τελευταίο, με αποτέλεσμα να μας φτάσουν και να βγει και εκτός ρυθμού. Ο Μπουρούσης πήγε να το πάρει μόνος του προς το τέλος, αμύντικα είχε περισσότερα προβλήματα σε σχέση με τα τελευταια παιχνίδια που ήταν καλός, έχασε όμως πολλά αμυντικά rebound, από την άλλη κλασικά του σφυρίχτηκαν τα μισά φάουλ από όσα του έγιναν. Φώτσης-Gabriel μηδέν. Παππάς-Χαραλαμό κλασικά DNP. Nichols-Rivers πολύ κακοί. Ο Singleton αλλή μία φορά ξεκινάει φουριόζος και μετά χάνεται. Αμυντικά πάλι κακός, δεν έχω αποφασίσει, αν είναι κακός αμυντικός (γιατί εξαιρετικός κλέφτης είναι), αν νομίζει ότι παίζει ακόμα στην Κίνα, αν είναι αδιάφορος, ή αν φοβάται τα φάουλ (που είναι επιρρεπής), για να μην βγει εκτός παιχνιδιού. Ο Feldeine δεν έκανε καλό παιχνίδι, ενω τελευταία ήταν καλός, πάρα τις 5 assists και αυτός. Πάντως για τον Pascual πήγε να το γυρίσει. Γρήγορη και καλή επίθεση (3ποντο Rivers), καλή άμυνα και σουτ με καλές προϋποθέσεις στο τέλος. Όντως αργησε να πάει η μπάλα στον James (δεν θυμάμαι ποιος) και μετά καθυστέρησε και ο ίδιος λιγάκι, αλλά με την ταχύτητα του έβγαλε τον Nichols για τρεις, που νομίζω αν το παιρνε με την μια και δεν το έκανε με την προσποίηση βιαστικά θα είχε μεγαλύτερη πιθανότητα να το βαζε. Η ομάδα με νέο προπονητή (και όχι απο την αρχή), με 4+3 (James, Gabriel, Gentile) νέους και βασικούς παίχτες σίγουρα θα βελτιωθεί, όπως όμως και οι περισσότερες ομάδες. Από την αρχή της προετοιμασίας έλεγα για 1+2 κενά στο ρόστερ. Τα δύο για να καλυφθούν προαπαιτούσαν να κάνουν step up ο Μποχωρίδης και ο Χαραλαμπό. Δυστυχώς μάλλον βήματα προς τα πίσω έχουν κάνει. Η γνώμη μου ήταν και είναι ξεκάθαρη. Δανεικοί και οι δύο να βρουν χρόνο και αυτοπεποίθηση. Εφόσον παρέμειναν χρόνος για αυτούς μόνο στην Ελλάδα και ελάχιστος αλλού σε πιθανούς τραυματισμούς. Στο 1 λοιπόν υπάρχει κενό που δεν καλύφθηκε, βέβαια ο James αναμένεται να βελτιωθεί παίρνωντας χρόνο και βρίσκωντας χημεία με τους υπόλοιπους. Λογικά το ίδιο θα συμβει και με τον Μπουρούση, καθώς αν βελτιώθει θα ανοίξει χώρους και με το πέρασμα του χρόνου θα υπάρξουν και καλύτερες συνεργασίες για δημιουργία από το post-up του. Ο Feldeine είναι ξεκάθαρα παίχτης προπονητή, τον τελευταίο καιρό προσφέρει στην δημιουργία όσο μπορει και αυτός, ενώ χωρίς να είναι σταθερός σουτέρ έχει το αξιόλογο 39% στα τρίποντα (είχε πάνω από 41% πριν το σημερινό). Για 5ο guard μια χαρά είναι και για τα λεφτά που παίρνει. Το πρόβλημα είναι ότι είναι 2ο-3ο. Θα μιλήσω για τον Παππά στη συνέχεια, γιατί ξεφεύγω από τα κενά που έλεγα. Στο 3 είχαμε τον Rivers και εκ των υστέρων, αφού αναγνωρίστηκε το κενό, ήρθε και ο Nichols. O πρώτος είναι ένα δυνατό και "υπέρβαρο" δυάρι με εξαιρετικό σουτ, καλή άμυνα και τίποτα άλλο. Στα αρνητικά του ότι εφόσον δεν απειλεί διαφορετικά (με επιτυχία) είναι κάπως προβλέψιμος, ενώ σε περιπτώσεις που παίζει στο 2 και αμύνεται γρήγορο δυάρι ή στο 3 με oversized αντίπαλο εκεί υπάρχει πρόβλημα. Ο Nichols κάνει ένα παιχνίδι καλό 3 κακά, ενώ ξεκίνησε πολύ καλά (και απο τα φιλικά λέω) γενικά δεν έχει βοηθήσει ιδιαίτερα. Οπότε το κενό στο 3 καλύφθηκε με 2 μπαλώματα και δεν λύθηκε ουσιαστικά. Με τον έρχομο όμως του Gentile (που θα πω περισσότερα παρακάτω) το κενό νομίζω καλύπτεται. Επίσης μπορεί και αυτός να βοηθήσει δημιουργικά, οπότε δεν νομίζω να χρειάζεται ο πάιχτης που λέγαμε και για τον ασσό. Το κενό λοιπόν, που λέω παραπάνω και δεν έχει καλυφθεί είναι αυτό στο 5. Ο Μπουρούσης το ξέραμε ότι έχει θέμα στην άμυνα, αν και παρουσιάζεται καλύτερος από ότι τον περίμενα, επιθετικά όμως το αντίστροφο. Το αντίθετο με τον Singleton, όπου παρουσιαζόταν εξαιρετικός αμυντικός (βλ. βοηθό Μπαρτζώ) και είναι ελαφρώς καλύτερος του Radulica επειδή είναι εξαιρετικός στα κλεψίματα και μπορει να πηδήξει παραπάνω από μια εφημερίδα, ενώ επιθετικά τα ποσοστά του είναι πολύ καλύτερα. (Ψιλόασχετο με αυτό που λέω τώρα, ο Singleton παίνρει αρκετά rebound και έχω να κάνω δυο παρατηρήσεις επ αυτού, επιθετικά δίνει μεγάλη προσοχή και πανέξυπνα τα κερδίζει, ενώ αμυντικά πολλές φορές το βλέπω λίγο χαμένο με αποτέλεσμα να τα χάνει. Αυτό φαίνεται και από τα σταστιστικά του 2.5-3.6 αντίστοιχα). Οπότε αμυντικά υπάρχει μεγάλο θέμα ειδικά ελλειψει Gist και αφού και οι άλλοι ψηλοί δεν είναι καλοί (ο Nichols που είναι ο καλύτερος από τους υπόλοιπους, όπως είπα πριν δεν είναι πάντα καλός και αρκετές φορές φορτώθηκε με φάουλ.). Επιθετικά δεν υπάρχει καθόλου σχεδόν παιχνίδι PnR με αποτέλεσμα να είμαστε προβλέψιμοι. Δεν υπάρχει άλλη ομάδα που να έχει μόνο 1.5 5άρι. Ο Singleton περισσότερο 4αρι είναι πρακτικα, εφόσον κινείται περιφερειακά πιο πολύ και αμυντικά δεν μπορεί αμυνθει με κανονικά 5αρια. Ενώ ο Gist μια από τα ίδια, απλά προσφέρει και στο PnR. Συνυπολογίζοντας ότι τα 5αρια φορτώνονται με φάουλ και κουράζονται πιο εύκολα (λόγω ξύλου και σωματοδομής) η επιλογή Gabriel είναι τραγική. Δεν λέω ότι είναι κακός παίχτης (που αυτό δείχνει μέχρι στιγμής), αλλά όταν υπάρχουν τα παραπάνω θέματα και στο 4 υπάρχουν Singleton, Nichols, Φώτσης, χωρίς να υπολογίζω Χαραλαμπό (όσο είναι αργός) και Πατ. Για τον Παππά που ειπώθηκαν πολλά την περασμένη βδομάδα, δεν νομίζω να τίθεται θέμα για το ταλέντο του και τον χαρακτήρα του. Αυτά θα πρέπει να θεωρούνται δεδομένα. Το θέμα είναι ότι περιμένουμε πολλά από αυτόν και εκεί που θα ταν 2η-3η λύση στα guard, δεν παίζει καν. Δείγματα έχει δείξει, αλλά το πρόβλημα του είναι ότι δεν είναι σταθερός. Αμυντικά πάντως επειδή κάποιος το ανέφερε, έχει βελτιωθεί αρκετά. Πρώτη του χρονιά ουσιαστικά μετα τον τραυματισμό είναι. Το ανησυχητικο είναι ότι δεν έχει μπει ακόμα ο Gentile (που θα κατεβάσει για περισσότερο χρόνο τον Rivers στο 2). Εφόσον όμως καλοί διαθέσιμοι Έλληνες δεν υπάρχουν, δεν γίνεται να μην εξαντλήσουν κάθε περιθώριο, για να μη χαθεί. Αρά θεωρώ αστεία τα περι απομάκρυνσης. Για τον Gentile που και αυτός δεν έχει την εξέλιξη που θα έπρεπε, νομίζω είναι καλή επιλογή και για τον ίδιο και για την ομάδα. Τον τελευταίο χρόνο έχει πάρει την κατιούσα, αλλά είναι ρίσκο που αξίζει να παρθεί και για αυτό θεωρώ πως θα ήταν καλύτερα να τον παίρναμε τώρα με συμβόλαιο 2.5 χρόνων, εφόσον έτσι θα του δίνες χρόνο να ανέβει και θα τον έκλεινες με μικρό συμβόλαιο. Αν αποδώσει, θα πρέπει να πληρώσει αδρά και το Μιλάνο και τον παίχτη. Ο ίδιος ξέρει που και πότε ήρθε. Άρα το κίνητρό του να αποδείξει πράγματα είναι τεράστιο. Αγωνιστικά όπως είπα προηγουμένως υπήρχε κενό, θα βοηθήσει και στο σκοράρισμα και στη δημιουργία, ενώ καθώς το ρόστερ είναι χτισμένο σε 3&D παίχτες οι μόνοι που μπορούν να δημιουργήσουν κενά είναι ο Παππάς και ο James (και ο Μπουρούσης στατικά). Ούτε ντίβα νομίζω ότι θα το παίξει, ούτε αμυντικά δεν θα προσπαθήσει σε αυτή την ομάδα και με αυτόν τον προπονητή (όχι ότι είναι τρύπα τώρα, αλλά επειδή πολλά γράφτηκαν). Λείπει και παίχτης closer (ο Rivers αν και πολλές φορές δεν είναι καλός επιθετικά, προς το τέλος βοηθάει, αλλά τις τελευταίες-τελευταίες επιθέσεις που τις έχει πάρει σχεδόν όλες, έχει αστοχήσει σε όλες πλην με την Εφές) και γενικά παίχτης με ηγετικά στοιχεία. Να προσθέσω για τον James ότι ενώ έχει κάποια πολύ καλά χαρακτηριστικά (ταχύτητα, on-ball defense), το παινχνίδι "τσίρκου", όπως το χαρακτηρίζουν ορισμένοι, μπορεί να σε σκοτώσει (όπως συνέβαλε σήμερα), αλλά και να σου ανοίξει τις άμυνες (όπως συνέβει με το Μιλάνο, που άλλαξε το ρυθμό και το "ξεκλείδωσε"). Προσωπικά ΑΝ ο Παππάς ήταν όπως έπρεπε και ο Gentile έπαιζε, όπως πριν δυο χρόνια, τότε σίγουρα θα ήθελα κανονικό pg στη θέση του. Τώρα όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά, όποτε στο τέλος κάνουμε ταμείο. Το γεγονός πάντως πως άφησε την ομάδα (και ο Τράκης) με τον Καλάθη μόνο του, είναι εις βάρος του. Το λέω όχι μόνο αγωνιστικά και εκ των υστέρων, αλλά σκεφτείτε οι 4 ήττες χωρίς αυτόν θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί. Για την διαιτησία νομίζω το έχω ξανααναφέρει και εδώ. Από το 12 και μετά είναι αρκετά εχθρική. Και πιο πριν δεν ήταν και η καλύτερη αλλά από το 12 νομίζω έχει παραγίνει. Σίγουρα ευθύνεται ο Τράκης, αλλά δεν ξέρω αν φταίει μόνο αυτός. Η σειρά θα έλεγα είναι CSKA>Real>Barca>Fener-Ολυμπιακός. Φτάσαμε λοιπόν στα μισά. Η CSKA είναι με διαφορά η καλύτερη ομάδα, αλλά πλέον είναι στις δυο νίκες διαφορά από του 3 δεύτερους, ενώ στο 2ο γύρο έχει εκτός Real, Fener, PAO, Baskonia και Barca, οπότε δεν μοιάζει και τόσο σίγουρη η πρωτία, όπως ήταν πριν 2-3 αγωνιστικές. Αν και δεν νομίζω να την χάσει. Επειδη διάβασα πριν απο κάποιον ότι με διατήρηση της έδρας παιρνεις πλεονέκτημα, δεν ισχύει αυτό. Το πλεονέκτημα θα κριθεί γύρω στις 20 νίκες, ενώ η πρόκριση στις 15. Δηλαδή θες 5+διπλα (ανάλογα με τις εντός έδρας ήττες) και τυχόν διαφόρες για τις ισοβαθμίες. Για τις υπόλοιπες τρεις θέσεις θα παλέψουν οι παραπάνω ομάδες συν τον Ολυμπιακό και την Darussafaka. H Barca έχει μείνει λίγο πίσω εξ αιτίας του νοσοκομείου που έχουν φτιάξει, λογικά θα ανέβει αλλά δεν ξέρω αν θα προλάβει (πάντως για αυτό ήταν κακή και η διαφορά που πήρε μαζί μας). Παναθηναϊκός, Darussafaka και Baskonia (που δεν την υπολόγιζα τόσο) λογικά θα βελιωθούνε, αφού είναι καινούριες ομάδες και θα καλύψουν το μειονέκτημα που είχαν στην αρχή της χρονιάς. Ο Ολυμπιακός για να έχει τύχει θα πρέπει να κάνει προσευχές για τον Πριντέζη, να του βγει ο Waters (πολύ δύσκολο κατ'εμε) και να έρθει αυτός που "έρχεται" (Young). Είναι η πιο tough to beat ομάδα, αλλά χωρίς αυτά νομίζω υστερεί απέναντι στον ανταγωνισμό. Η Real με τέτοιον Doncic, με Llull και αυτή τη frontline έχει το προβάδισμα. Ακολουθεί η Fener, που με υγιή Bogdanovic και ίσως με μια προσθήκη (για σιγουριά, λεφτά έχουν άλλωστε) θα είναι άλλη ομάδα. Για τις θέσεις 7-8 θα παλέψουν και η Efes με την Bamberg. Σκλήρες μέχρι τέλους λόγω νοοτροπίας θα ναι ο Ερυθρός και η Zalgiris, ενώ από κει και κάτω, μετά από κάποιο σημείο νομίζω, οι υπόλοιπες ομάδες θα είναι παντελώς αδιάφορες, με αποτέλεσμα να υπάρξει αλλοίωση στο πρωτάθλημα. Το θετικό για τον Ολυμπιακό είναι ότι έχει κερδίσει εκτός έδρας ΠΑΟ-Baskonia-Darussafaka, πήρε καλούτσική διαφορά με τη Fener και έχει χάσει με διαφορά μόνο από την Real. Από την άλλη ο Παναθηναϊκός πήρε τη διαφορά με τη Fener και αυτός και στα υπόλοιπα παιχνίδια εκτός με τη Barca οι διαφορές είναι μικρές. Ο Σπανούλης θα χάσει κάποιες προπονήσεις, αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να μην παίξει. Θα μπει και ο Πριντεζής. Είναι πάρα πολυ σημαντικό για τον Παναθηναϊκό, γιατί αν χάσει θα θέλει 3 νίκες παραπάνω για να περάσει μπροστά, συν ότι θα κουβαλάει και τις δυο ήττες σε πολλαπλές ισοβαθμίες. 5
xgol Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2016 Kαι παλι γενικολογεις τελειως αοριστα, χωρις να απαντας τιποτα απο οσα σε ρωτανε. Εξηγησε μας συγκεκριμενα "τα λαθη του Τζειμς που στοιχισαν το σημερινο παιχνιδι". Σου εχει ζητηθει απο 4 διαφορετικους χρηστες και οι απαντησεις σου ως τωρα ειναι: "6ος παιχτης της Ουνιξ" "Δεν ειναι σοβαρο γκαρντ αυτος" "Κανει παλαβες επιλογες". Το ερωτημα ειναι παρα πολυ συγκεκριμενο. ΣΗΜΕΡΑ γιατι ηταν αυτος ο 6ος παιχτης και γιατι στοιχισε αυτος την ηττα. Απαντα συγκεκριμενα και ασε το κολπακι του να πετας την μπαλα στην εξεδρα οποτε σε στριμωχνουν και σου ζητανε εξηγησεις για τις τρολλιες. Αλλωστε δεν ειναι δυσκολο οταν ενας παιχτης "ευθυνεται για μια ολοκληρη ηττα και ειναι 6ος παιχτης των αντιπαλων", να μας δωσεις και μερικα παραδειγματακια για να μας πεισεις. Moνο το +/- του Παο ενώ ήταν ο Τζείμς στο 1 μπορεί να μας δώσει απάντηση σε αυτό.
margaritagr Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2016 Ακομα και στη τελευταια φαση ο Ριβερς φωναζε αμαρκαριστος για να του δωσει τη πασα αλλα ο Τζειμς εκανε γιουρουσι λες και πηγε να παρει φαουλ αλλα πασαρε οταν δε του βγηκε; καπως ετσι. Παντως ο Ριβερς ζητουσε μπαλα αλλα ετσι οπως πηγε ο Τζειμς δε τον ειδε ποτε, προτιμησε τον δεξι διαδρομο που ηταν ολοι οι αντιπαλοι.
ms13 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2016 Ξέχασα και άλλα δυο που ήθελα να πω. Πρώτον το πιο αστείο με τη σημερινή διαιτησία ήταν στη φάση με το instant replay, που είχε φανεί από την κανονική λήψη, δεν είναι σιγούρος ο 1ος, ας φωνάξει και τον 2ο και εν τέλει τους δινει τη μπάλα μετα από κανά τρίλεπτο. Αφού τους βλέπουμε δεν ντρέπονται? Το ίδιο ακριβώς είχε γίνει και με το νικητήριο καλάθι με τη Bamberg, αλλά ευτυχώς εκεί δεν το ακύρωσαν. Δευτερόν το δίδυμο αμυντικά του Φωτση με τον Μπουρούση, το χρησιμοποίησε αρκετά ο Βόβορας με την CSKA και από τότε το χρησιμοποιεί και ο Pascual, δεν είναι ότι τους δοκίμασε πρώτη φορά. Συμφωνώ πάντως ότι είναι κακή επιλογή. Moνο το +/- του Παο ενώ ήταν ο Τζείμς στο 1 μπορεί να μας δώσει απάντηση σε αυτό. Σωστό, αλλά δεν βρίσκω τέτοιο νούμερο. Και μόνο του όμως δείχνει κάποια πράγματα.
TAKE5 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2016 Για μένα το μόνο πρόβλημα αυτή την στιγμή είναι ότι στο Παναθηναικό ότι ο Πασκουαλ κάνει τις αλλαγές σε ζευγάρια (ή και τριάδες) με αποτέλεσμα τα σχήματα που υπάρχουν στο παρκέ να είναι συγκεκριμένα (πχ Καλάθης Φελντειν Σινγκλετο-Τζειμς Φωτσης Μπουρούσης) και άρα ευκολα προβλέψιμα. Λογικό ως ενα σημείο και εξηγεί και το screenshot παραπάνω (όλοι οι αναπληρωματικοί μαζί με - ) μια και το σχήμα ακόμα δεν έχει διαμορφωθει αλλά θα πρέπει σιγά σιγά να δείχνει και άλλα πράγματα (πχ με Βασκόνια το ζευγάρι Καλάθη Τζειμς αλλαξε το ρυθμό). Από εκεί και πέρα είναι προφανώς είναι η ομάδα με τα πιο soft pf της διοργάνωσης και αυτό το πληρώνει και θα το πληρώνει. Δεν ξέρω αν υπάρχει η δυνατότητα (οικονομική και όχι μόνο) να υπάρξει άλλη αλλαγή την εβδομάδα που έρχεται, ούτε πότε ακριβώς προβλέπεται η επιστροφή του Γκιστ αλλά το συγκεκριμένο είναι άλυτο θέμα. Αν υπάρχει η δυνατότητα η χθεσινή θα είναι παραπάνω από καλή ήττα ps. Η πάσα του Τζέιμς στο Νικολς είναι μια χαρά σωστη ενέργεια και θα ήταν ασσίστ αν το σουτ είναι δεν ήταν τραγικό (πιθανά γιατί ο Πασούτιν παίζει άμυνα αστείο που δεν τιμωρήθηκε)
YourTrueLegend Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2016 Παιδες αδικα το ψαχνετε. Στο χθεσινο ματς τρεις ειναι οι βασικοι παραμετροι: -Καμικαζι με τα γκρι για πολλοστη φορα φετος, εχουν διαμορφωσει σαφεστατα το αποτελεσμα -Κακιστο κοουτσαρισμα απο Πασκουαλ σε ολη τη διαρκεια του παιχνιδιου που εδωσε δικαιωματα σε γηπεδουχους και καμικαζι να ορεγονται τη νικη. -Ελλειψη παιχτη να παιξει αμυνα στη φροντ λαιν και ειδικα στο πικ εν ρολλ (εδω φαινεται τι σημαινει η απουσια Γκιστ). Προβλημα που οξυνθηκε στο μεγιστο οσο ο Πασκουαλ επεμενε στο σχημα Φωτση-Μπουρουση και φυσικα στοιχισε το παιχνιδι εφοσον χρησιμοποιησε αυτο το σχημα και στο μεγαλυτερο μερος της 4ης περιοδου. Οχι οτι ο Σινγκλετον τα παει καλυτερα στην αμυνα, αλλα τουλαχιστον με τα πιο γρηγορα ποδια, μπορει να παιξει πιο κοντα στην μπαλα ή να μην χασει το παιχτη του με μισο τσαφ. Στα τελευταια λεπτα παντως και ο Σινγκλετον συλλαμβανεται κοιμωμενος στην αμυνα, σε αρκετες φασεις... Απο εκει και περα δεν γινεται να επικαλουμαστε το - του ροστερ οταν εχουμε σε εξαιρετικη αποδοση 4 ολοκληρους παιχτες. Στα προηγουμενα παιχνιδια παιζαν 2-3 (Καλαθης, Σινγκλετον και Τζειμς) και τα κερδιζαμε. Χθες ειχαμε και τον Μπουρουση σε πολυ καλη κατασταση, αλλα παλι δεν αρκουσε για να νικησουμε Ουνιξ και γκρι καμικαζι. Αρχιζω δε να πιστευω, οσο υπαρχει επιμονη στο Φωτσης-Μπουρουσης οτι η μετρια εικονα του Μπουρουση δεν ειναι μονο ευθυνη του παιχτη, αλλα ο προπονητης τον χρησιμοποιει με τετοιο τροπο που τον εκθετει. Η πλαισιωση του Μπουρουση , μεχρι να γυρισει ο Γκιστ , πρεπει να ειναι ο Σινγκλετον η οποιος αλλος μαυρος στην ομαδα μπορει να παιξει εστω και κατα συνθηκη 4 (Νικολς; ).
DIMITRISG Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2016 Αυτοκτονία σκέτη ο Παναθηναϊκός, την νίκη την είχε στο τσεπάκι του μέχρι το τέλος, λίγο πριν το τέλος... αλλά έτσι είναι το μπάσκετ έχει απρόοπτα. - Μια ερώτηση, βρίσκει κανείς ότι ο Σπανούλης όταν του κάνουν φάουλ μοιάζει στο πέσιμο με τον Καραγκούνη; Του βγαίνει το «ελληνικό» του εκείνη την ώρα; 2
YourTrueLegend Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2016 Μια ερώτηση, βρίσκει κανείς ότι ο Σπανούλης όταν του κάνουν φάουλ μοιάζει στο πέσιμο με τον Καραγκούνη; Του βγαίνει το «ελληνικό» του εκείνη την ώρα; Kαλος θεατρινος και φλοπεράς γενικα, αλλα τον Ναβαρο στα ντουζενια του, ειναι η αληθεια οτι δεν τον ξεπερναει. Για να τα λεμε ολα
washcloud Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2016 ...καμμία σχέση με Κάρα. Ο Σπανούλης είναι της σχολής "το τονίζω τέρμα μη τυχόν και δεν το είδαν οι διαιτητές" (αφού πέφτει παρκέ ακόμη κι αν του κάνουν φάουλ στην παλάμη μετά το σουτ - χωρίς όμως περαιτέρω ξεφτιλιστικές εκδηλώσεις) και κατ' αποκλειστικότητα όταν έχει πηδήξει για λέι-απ, ενώ ο Κάρα ήταν της σχολής "πέφτω και κουτρουβαλίζομαι πιάνοντας χέρια και πόδια = το ουρλιάζω, ακόμη και αν δεν μου κάνανε τίποτα, αρκεί να υπήρχε αμυντικός δίπλα μου". Όσο για τον Ναβάρρο, υπήρξε της σχολής "του γαμάω τη μάνα με θεατρικές αντιδράσεις/εκφράσεις, στυλ ηλεκροπληξίας", σαν παρθένα που ενώ την ακουμπάς με τ' ακροδάχτυλα κάνει λες και πέρασε στρατός από πάνω της. Έχει χρόνια που έχει σοβαρέψει πάντως. 1
YourTrueLegend Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2016 Καλα στο θεμα διαμαρτυριων δεν εχει σοβαρεψει, απλα εχει εξελιξει τον τροπο του ωστε να δειχνει πιο σοβαρος. Κατα τ'αλλα συνεχιζει να πρηζει @@ στους διαιτητες συχνα πυκνα, μαζευει και καμια ΤΠ που και που, αλλα οσο ναναι τον συγκεκριμενο τον παραδεχομαι οχι μονο επειδη ειναι παιχταρας, ψυχαρα, επαγγελματιας και καλο παιδι, αλλα κι επειδη ειναι "καπατσος". Ειχε τον τροπο του να παιρνει τα σφυριγματακια του με το ετσι θελω. Κερδιζε τους διαιτητες κι αυτο ειναι μαγκια. Ο Καραγκουνης και ο Σπανουλης ειναι αλλη σχολη στο θεμα διαμαρτυριων, φλοπινγκ κλπ, καμια σχεση με τον Ισπανο. Aλλο η γκρινια και η κλαψα 24/7 κι αλλο το "know-how" στο να κερδιζεις τους διαιτητες. Still, ο καλυτερος Ευρωπαιος γκαρντ τα τελευταια 20 χρονια, μετα τον ΔΔ, οποτε χαρισμα του και τα φλοπινγκ που ειδικα εμας τους Ελληνες μας θυμωσαν πολλες φορες. Το απολυτο icon για τους καταλανους+Ισπανους, καθοτι περα απο την προσπαθεια στο ΝΒΑ παρεμεινε για παντα αφοσιωμενος στο συλλογο του και συνεχιζει στα 36 του ενω το σωμα του εχει χρονια που του λεει "σταματα". Απειρα respect! 1
margaritagr Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2016 Αντικειμενική άποψη. Ο Διαμαντιδης κορυφαίος και ο Ναβάρο δεύτερος τα τελευταία είκοσι χρονια. Αντικεμενικοτατη και αληθής 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις