Προς το περιεχόμενο

H Western Digital επιτέλους ξεκίνησε να προσφέρει καταναλωτικά SSDs, τα PC SSD WD Blue και WD Green

voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Οι SSD είναι ακόμα σε εμβρυακό στάδιο. Στην ουσία όσοι τους χρησιμοποιούν πληρώνουν αδρά και γίνονται beta-testers. Η υπομονή λοιπόν είναι αρετή και σας συμβουλεύω να περιμένετε 5-6 χρονάκια να ωριμάσει η τεχνολογία τους. Όταν με το καλό γίνουν αξιόπιστοι και το κόστος πέσει στα 20€/Tb θα σκεφτώ να αγοράσω έναν για το 2ο PC μου. Στο βασικό PC της δουλειάς που κάνω σοβάρο video editing και επεξεργασία εικόνας, SSD θα μπει σε 10 χρόνια και αν! Μέχρι τότε μια χαρά είμαι με τον παραδοσιακό σκληρό μου!

• Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Οι SSD είναι ακόμα σε εμβρυακό στάδιο. Στην ουσία όσοι τους χρησιμοποιούν πληρώνουν αδρά και γίνονται beta-testers. Η υπομονή λοιπόν είναι αρετή και σας συμβουλεύω να περιμένετε 5-6 χρονάκια να ωριμάσει η τεχνολογία τους. Όταν με το καλό γίνουν αξιόπιστοι και το κόστος πέσει στα 20€/Tb θα σκεφτώ να αγοράσω έναν για το 2ο PC μου. Στο βασικό PC της δουλειάς που κάνω σοβάρο video editing και επεξεργασία εικόνας, SSD θα μπει σε 10 χρόνια και αν! Μέχρι τότε μια χαρά είμαι με τον παραδοσιακό σκληρό μου!

Δε παίζει να μη τρολαρεις.

Παραδέξου το

Πότε υπήρξε μέσο αποθήκευσης με 20€/tb? ίσως στα 5-10 χρόνια που λές να παίρνεις τους τώρα συμβατικούς σε τέτοια αναλογία τιμών. Και αν λέμε για σημαντικά αρχεία δουλείας πάλι στην WD θα βασιστεις. 

οπως είναι τώρα εγω το βλέπω οτι θα δώσεις κάποια λεφτά για έναν 64-120 gb ssd που θα έχει μόνο λειτουργικό και στάνταρ προγράμματα. Ούτε άχρηστα αρχεια κλπ. Εκεί είναι το νόημα στον μέσο χρήστη pc. 

Να μη σκέφτεσαι οτι βαριέσαι να ξανανοίξεις το σύστημα να δείς κάτι γτ θα κάνει 5 λεπτά να ανοίξει. Ανοίγεις σε 20 secs. κάθε φορά σαν να γυρνάει απο sleep (που λεει ο λογος). Και για όλα τα άλλα θα έχεις τους αγαπημένους μας hhd! 

• Like 1

Ή τρολλάρεις άγρια ή είσαι ψυχοπαθής. Αν είναι δυνατόν να μας λες ακόμα ότι οι SSD είναι σε εμβρυακό στάδιο και να βάλουμε σε δέκα χρόνια, όταν ήδη οι SATA SSD πάνε για κατάργηση και έρχονται οι M2 NVME (βλέπε Samsung 960, που αν έκανα τώρα αναβάθμιση το PC μου με 4770k, δεν υπήρχε περίπτωση να μην έβαζα αυτόν για κύριο δίσκο λειτουργικού).

Έλεος δηλαδή.

EDIT: ώπα, τώρα είδα ότι πρόκειται για τον Federer, οπότε τα σχόλια περιττεύουν. Καλό τρολλάρισμα πάντως.

• Like 2

Αυτό είναι το μόνο σίγουρο ιδίως όταν μειώνονται οι τιμές, παλιότερα ένα γικγαπάιτ κόστιζε ένα ευρώ, δηλαδή ένας 120αρης είχε 120 και πλέον ευρώ...

οπως είναι τώρα εγω το βλέπω οτι θα δώσεις κάποια λεφτά για έναν 64-120 gb ssd που θα έχει μόνο λειτουργικό και στάνταρ προγράμματα. Ούτε άχρηστα αρχεια κλπ. Εκεί είναι το νόημα στον μέσο χρήστη pc. 

Νομίζω ότι όσο πέφτουν οι τιμές θα το ξεπερνάμε αυτό το στάδιο και θα πηγαίνουμε αποκλειστικά σε SSD. 

Για τον μέσο χρήστη δεν είναι άλλωστε το ενδεδειγμένο, καθ' ότι θέλει κάποιον να καθορίσει που θα γίνεται τι (προγράμματα στον ssd, αρχεία στον HD), εντάξει δεν είναι και τίποτα τρομερό αλλά έχω δει εκ πείρας ότι μια μεγάλη μερίδα κόσμου γράφει όπου να ναι, ότι να ναι. Θυμάμαι ακόμα έναν φίλο που παραπονιόταν ότι ο υπολογιστής του ήταν καινούριος, δεν είχε πράγματα μέσα και όμως είχε γεμίσει. Κοιτάζω και ήταν απλώς ένας δίσκος χωρισμένος σε 2 (πρακτικά το ίδιο με 2 ξεχωριστούς) και αυτός πήγαινε και έγραφε τα πάντα στον πρώτο και το άλλο κομμάτι που ήταν το μεγαλύτερο ήταν τελείως άδειο.

Εσείς που γράφετε οτι αγαπάτε WD, εγγύηση η WD, τι περισσότερο/καλύτερο προσφέρει στους SSD σε σχέση με την intel, samsung, crucial, ocz κ.τ.λ. ώστε να σας κάνει να την προτιμήσετε π.χ. ;

Γελάω με τη WD.Θα έπρεπε να ντρέπεται να βγάλει δίσκους σειράς green όταν οι συμβατικοί green της χαλούσαν για πλάκα.

Αν θυμάμαι καλά πρόβλημα είχαν οι πρώτοι green που είχε βγάλει. 

Εσείς που γράφετε οτι αγαπάτε WD, εγγύηση η WD, τι περισσότερο/καλύτερο προσφέρει στους SSD σε σχέση με την intel, samsung, crucial, ocz κ.τ.λ. ώστε να σας κάνει να την προτιμήσετε π.χ. ;

δεν ανεφερε κανεις οτι εχει κατι παραπανω απο τους ssd των παραπανω εταιριων. απλα σαν αξιοπιστη εταιρεια στους hdd, σιγουρα θα τα παει καλα και στους ssd.

Φιλε conan ( δε κανω quote γτ θα βγει μεγαλο) οταν μιλαμε για back up και δευτερευουσας σημασιας αρχεια δε νομιζω οτι ενδεικνιται η χρηση ssd. Ακομα κ αν φτασει να ειναι ιδια τιμη θα το φοβαμαι λιγο. Μπορει να ειμαι λαθος, αλλα το point ειναι οτι οι ssd θα εχουν γρηγορη αλοιωση των δεδομενων αν δεν χρησημοποιηθουν ανα συχνα διαστηματα. Οι κλασικοι hdd αντεχουν περισσοτερο στη " μη χρηση". Γιαυτο λεω για λειτουργικο και στανταρ software βαζεις τον ssd και οτι περισσευει παει σε hdd. Ετσι ο ssd σου περιοριζεται σε καθαρο read και μενει περισσοτερο κ αν παθει κ κατι απλα περνας παλι το λειτουργικο και μικρο το κακο. Για back up καλυτερα σε 2 κοπιες σε hdd. Αυτη ειναι η αποψη μου οπως ειναι τωρα τα πραγματα.

Once you go black (ssd) ,you never go back.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...