giorgosilver Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2016 Λοιπον,προσφατα αγορασα μια Samsung UE50KU6000 την τοποθετησα κανονικα στο First use που κανει η τηλεοραση και στο σεταρισμα που θελει εχει ενα step που λεει να φερει τα ψηφιακα/αναλογικα καναλια..Σε πρωτη φαση πατησα ΟΚ ..και εφερε γυρο στα 29 φηφιακα 1αναλογικο(δεν εδειχνε τπτ) Το ερωτημα μου ειναι το εξης : Στην Σαρωση που εγινε εφερε καποια καναλια αλλα δεν εφερε Alpha-Ant1..και εγω αναρωτιεμαι ΓΙΑΤΙ? Πως γινεται η προηγουμενη τηλεοραση που ειχα (15ετιας) με εξωτερικο Δεκτη για να μπορει να φερει ψηφιακο σημα..Να εφερνε τα συμβατα καναλια (mega-alpha-ant1-star) απλα δεν επιαναν καλα το star-mega.. Εκτοτε εχω τρεξει 10 φορες σαρωση σηματος- ακομα και σκετο ψηφιακο -χωρις αναλογικο.. Δεν εχω ΚΑΛΩΔΙΑΚΗ εχω ΚΕΡΑΙΑ...
sakiscountry Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2016 Κατι παρόμοιο αντιμετωπίζω και γω. Αγορασα πριν 2 μερες την UE49KU6400 και την βαζω να κανει σαρωση για καναλια δεν μου βρίσκει τιποτα. Το καλώδιο τηε κεραίας ειναι μια χαρα μιας και στην παλια μου lG βρισκει κανονικα κανάλια Κατι λένε για ευαίσθητο δεκτη στις samsung
giorgosilver Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2016 Επεισης δεν μου φερνει και κανενα κρατικο καναλι..τωρα βεβαια δεν ειμαι σιγουρος εαν ανηκουν στην Digea..
slk200gr Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2016 Επεισης δεν μου φερνει και κανενα κρατικο καναλι..τωρα βεβαια δεν ειμαι σιγουρος εαν ανηκουν στην Digea.. ανηκουν
graphist83 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2016 Θέμα σήματος είναι. Είσαι σε χαμηλές στάθμες. Πρέπει να είσαι στα όρια. 1% πιο ευαίσθητος δέκτης αρκεί για να κλειδώσει ένα πακέτο καναλιών. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η εγκατάσταση είναι αποδέκτη. Θες μέτρηση με όργανο.
karagiank Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2016 Θέμα σήματος είναι. Είσαι σε χαμηλές στάθμες. Πρέπει να είσαι στα όρια. 1% πιο ευαίσθητος δέκτης αρκεί για να κλειδώσει ένα πακέτο καναλιών. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η εγκατάσταση είναι αποδέκτη. Θες μέτρηση με όργανο. Έχω και εγώ παρόμοιο πρόβλημα, τι ακριβώς πρέπει να κάνω? Πρέπει να αλλάξω κεραία? Εξήγησε μας λίγο όχι τόσο τεχνικά για να καταλάβουμε! Ευχαριστώ
delpro Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 βαλε εναν ενυσχιτη καιρεας και θα εισαι σουπερ
giorgosilver Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 βαλε εναν ενυσχιτη καιρεας και θα εισαι σουπερ Το ειχα σκεφτει και αυτο..απλα δεν γνωρισω πως λειτουργει..(τον τοποθετω διπλα στην τηλεοραση και περναω το καλωδιο της κεραιας πρωτα απο τον ενισχυτη και μετα απο αυτον περνω καποιο καλωδιο αντιστοιχο και το τοποθετο στην τηλεοραση?.. Και εαν το κανω με αυτο τον τροπο..ποσο θα μου κοστιζε ενας Αξιοπιστος ενισχυτης
graphist83 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2016 (επεξεργασμένο) Έχω και εγώ παρόμοιο πρόβλημα, τι ακριβώς πρέπει να κάνω? Πρέπει να αλλάξω κεραία? Εξήγησε μας λίγο όχι τόσο τεχνικά για να καταλάβουμε! Ευχαριστώ delpro, on 13 Oct 2016 - 01:07 AM, said: βαλε εναν ενυσχιτη καιρεας και θα εισαι σουπ Το ειχα σκεφτει και αυτο..απλα δεν γνωρισω πως λειτουργει..(τον τοποθετω διπλα στην τηλεοραση και περναω το καλωδιο της κεραιας πρωτα απο τον ενισχυτη και μετα απο αυτον περνω καποιο καλωδιο αντιστοιχο και το τοποθετο στην τηλεοραση?.. Και εαν το κανω με αυτο τον τροπο..ποσο θα μου κοστιζε ενας Αξιοπιστος ενισχυτης Μπορει να εχει κοπει το καλωδιο η να εχει φθαρει. Να εχει μετατοπιστει η κεραια η να εχει ζημια στα μερη της, να εχει θεμα ο ενισχυτης η προενισχυτης ιστου, να εχει πειραχτει καποια διακλαδωση κτλ κτλ κτλ....Αμα βαλεις ενισχυτη (20€ κοστος) τι θα κερδισεις? μερικα db παραπανω και επιπλεων σφαλματα BER. Σε απλα Ελληνικά μια τρυπα στο νερό. Τι φταιει δεν μπορω να σου πω καθως το καθε κεραιοσυστημα μπορει σφαλει σε πολλα σημεία. (ανωθεν). Μαντης δεν ειμαι. Αν δεν δω το σπιτι σου η εστω μια φωτο, αν σου βρω την βλαβη ετσι θα πρέπει μετα να κανω καριέρα στα ΤΑΡΩ. . θελει ψαξιμο ανα τμημα σιγα σιγα. Διαβασε εδω τα βασικα που εχω αναλυσει απο παλια. http://www.insomnia.gr/topic/436254- αν θες%CE%BF%CE%B4%CE%B7%CE%B3%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CE%B5%CF%81%CE%B1%CE%B9%CE%B5%CF%82-%CF%84%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CE%BF%CF%80%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D-%CF%83%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%82-%CE%B5%CE%B3%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B1/page-12?hl=%2B%CE%BF%CE%B4%CE%B7%CE%B3%CE%BF%CF%82+%2B%CE%BA%CE%B5%CF%81%CE%B1%CE%B9%CF%89%CE%BD#entry54368450 Αν θελετε να ασχοληθείτε μονοι ειναι μια αρχη. Μολις καταλαβεις την θεωρεια το ψαχνουμε σιγα σιγα. Επεξ/σία 14 Οκτωβρίου 2016 από graphist83
giorgosilver Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2016 delpro, on 13 Oct 2016 - 01:07 AM, said: βαλε εναν ενυσχιτη καιρεας και θα εισαι σουπ Μπορει να εχει κοπει το καλωδιο η να εχει φθαρει. Να εχει μετατοπιστει η κεραια η να εχει ζημια στα μερη της, να εχει θεμα ο ενισχυτης η προενισχυτης ιστου, να εχει πειραχτει καποια διακλαδωση κτλ κτλ κτλ....Αμα βαλεις ενισχυτη (20€ κοστος) τι θα κερδισεις? μερικα db παραπανω και επιπλεων σφαλματα BER. Σε απλα Ελληνικά μια τρυπα στο νερό. Τι φταιει δεν μπορω να σου πω καθως το καθε κεραιοσυστημα μπορει σφαλει σε πολλα σημεία. (ανωθεν). Μαντης δεν ειμαι. Αν δεν δω το σπιτι σου η εστω μια φωτο, αν σου βρω την βλαβη ετσι θα πρέπει μετα να κανω καριέρα στα ΤΑΡΩ. . θελει ψαξιμο ανα τμημα σιγα σιγα. Διαβασε εδω τα βασικα που εχω αναλυσει απο παλια. http://www.insomnia.gr/topic/436254- αν θες%CE%BF%CE%B4%CE%B7%CE%B3%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CE%B5%CF%81%CE%B1%CE%B9%CE%B5%CF%82-%CF%84%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CE%BF%CF%80%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D-%CF%83%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%82-%CE%B5%CE%B3%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B1/page-12?hl=%2B%CE%BF%CE%B4%CE%B7%CE%B3%CE%BF%CF%82+%2B%CE%BA%CE%B5%CF%81%CE%B1%CE%B9%CF%89%CE%BD#entry54368450 Αν θελετε να ασχοληθείτε μονοι ειναι μια αρχη. Μολις καταλαβεις την θεωρεια το ψαχνουμε σιγα σιγα. Λοιπον, περι καλωδιου και τα σχετικα δεν υπαρχει περιπτωσει..τωρα περι ιστου θα πρεπει να ριξω μια ματια..αλλα πιστευω για να μην εχεις κανεις αλλος προβλημα δεν θα εχεις κατι..Τωρα οσον αφορα το γεγονος ενως ενισχυτη..θα μπορουσες να μου προτυνεις κατι αξιοπιστο?! Υ.Γ.Δεν υπαρχει κανενα θεμα με την καλωδιοση και τα σχετικα για το γεγονος οτι οι υπολοιπες τηλεορασεις στο σπιτι δουλευον αψογα!! Η μονη "Γραμμη" που κανει νερα ειναι του σαλονιου..
graphist83 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2016 Υ.Γ.Δεν υπαρχει κανενα θεμα με την καλωδιοση και τα σχετικα για το γεγονος οτι οι υπολοιπες τηλεορασεις στο σπιτι δουλευον αψογα!! Η μονη "Γραμμη" που κανει νερα ειναι του σαλονιου.. Δεν το ξερεις αυτο. Μπορει και οι αλλες πριζες να δουλεύουν χαμηλα η και ολο το δικτυο. Αν πχ κατεβάζει 38DBmv που ειναι λιγο αλλα οριακο για να κλειδώσουν τα καναλια θα εχεις εικονα μια χαρα. Αν του σαλονιού ειναι η προτελευταία ομως του κλαδου θα εχει υποχρεωτικα λιγοτερο σημα. Αρα εκει χανει τα κρίσιμα db για να κλειδώσει. Αρα χωρις οργανα και πεδιομετρο, τιποτε δεν ειναι σιγουρο. Τσεκαρε και το καλωδιο που παει στην πριζα, μηπως με το βγαλε βαλε χαλασε το φυσακι. Ειναι πραγματικα παρα πολλες οι παρεμετροι. Εγω συνηθως σε τετοιες περιπτώσεις παιρνω μετρηση απο ολες τις πριζες και τις σημειώνω. Μετα ανεβαινω στην κεραια και ξειναω να μετρα απο πανω προς τα κατω μεχρι να εντοπισω το σφαλμα. Απλο δεν ειναι αλλα οχι ακατόρθωτο. Εχει μια θεωρεια που πρεπι να ακολουθείται πιστα.
adsl2+ Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2016 Αυτά που σου γράφει ο graphist83 είναι σωστά, μη παιδεύεσαι άσκοπα,αν βάλεις ενισχυτή πιθανόν να μπουκώσεις το σήμα και να έχεις μαύρο σ' όλες τις TV , αν δε φέρεις έμπειρο πιστοποιημένο εγκαταστάτη με όργανο ''πεδιόμετρο''να μετρήσει όλες τις πρίζες η νέα TV θα παίζει με σπασίματα .
giorgosilver Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2016 Ωραια..και ποσο θα μου κοστιζε ενας τετοιος ελεγχος ? με τον τροπο που μου αναλυσε ο Graphist83...
graphist83 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2016 Εχει να κανει με τον τεχνικο που θα το δει, αν ειναι πολυκατοικία η ιδιόκτητο σπιτι με δικια σου κεραία, την περιοχή που εισαι (μακρυα η κοντα απο τον τεχνικο) κτλ. Συνηθως ο ελεγχος δεν κοστολογειται καθως το 99% των πελατων μολις διαγνωστεί το προβλημα προχωράει και στην λυση. Απο και περα το κοστος προκυπτει και απο τα υλικα που θα χρησιμοποιθουν για την αποκατάσταση του δικτύου. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα