Προς το περιεχόμενο

Help με MV tv-out

yositosi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παίδες help! Ξέρω ότι είναι χιλιοειπωμένο το θέμα αλλά δεν βγάζω άκρη!

Σήμερα πήρα μια MSI 5600XT TDR256 και με το που έβαλα το tv-out η tv δείχνει μόνο ασπρόμαυρα. Στις ρυθμίσεις έβαλα pal-b (δοκίμασα και pal-g).. αλλά και πάλι τίποτα.

Η τηλεόραση έχει μόνο ένα scart και με αντάπτορα μετατρέπω το RCA-out της κάρτας σε scart. Από την άλλη δοκίμασα και τον μετατροπέα RCA σε s-video της MSI και κατόπιν s-video σε s-video εως τον αντάπτορα. Τα έκανα όλα αυτά και πάλι τζίφος!

Δοκίμασα και με το tv-tool 8.2... αλλά και πάλι τζίφος (για τον έλεγχο του MV με παραπέμπει στο αντίστοιχο toolbar της nvidia)

Μήπως ξέρει κανένας τι παίζει??? Υπάρχουν πολλών ειδών αντάπτορες (ποιότητες) και αν ναι πως τα ξεχωρίζουμε?? Επίσης υπάρχει πιθανότητα να φταίει η τηλεόραση και να μην μπορώ να κάνω τίποτα?? :cry: :cry:

Please οποιαδήποτε πρόταση θα είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

yositosi? Is that you? Που χάθηκες ρε ψυχή. Χρόνια και ζαμάνια!!! :D :D :D

Όσον αφορά το προβλημά σου, έχω καιρό να καταπιαστώ με dets, αλλά θυμάμαι ότι εκτός απο τη ρύθμιση για pal πρέπει να παίξεις και με το svideo και το composite. Αν δεν το έχεις κάνει βάλε στις επιλογές σου composite και κοίτα να δεις τι θα γίνει

Έλα φιλάρα μου, nice to c u! Χάθηκα φίλε μου γιατί αυξήθηκαν οι όλες υποχρεώσεις.. οπότε το θέμα PC έμεινε πίσω! Μιλάμε για πολλές αράχνες όμως... από εκεί που κάθε 6 μήνες έτρωγε αναβάθμιση... έμεινε το ίδιο για πάνω από 1μιση χρόνο!

Γι'αυτό κιόλας είπα να αλλάξω την GF2Pro με μια καλύτερη κάρτα (μου τη έσπασε που το Pro Evo Soccer 3 δεν έπαιζε σωστά :evil: ) και είπα να πάρω την FX5600 (ξέρω ότι δεν είναι η καλύτερη αλλά με 140€ δεν παίρνεις καμία άλλη 256άρα κάρτα).

Για το πρόβλημα φίλε μου... μόνο με s-video επιλογή δείχνει. Αν επιλέξω composite δεν δείχνει τίποτα! Το τρελό είναι ότι με την GF2 και ίδιες καλωδιώσεις σύνδεσεις.. και με τις 2 επιλογές έπαιζε!

Καλυτερα που παιζει με την svideo ...εχει καλυτερη ποιοτητα αποικονισης

Χαθηκες βρε ψυχη οπως ειπε και LL_NEO :D :D

I hope το επομενο post να μην ειναι σε 1.5 χρονο..... :roll: :roll: :lol:

Γειά και σε σένα φιλάρα... it feels good to be back! Πάντως αδερφέ το ότι δεν έγραφα δεν πάει να πει ότι δεν επισκεπτόμουν το insomnia! Απλά μερικές φορές καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς :D Αφού σταμάτησα να ακολουθώ τις εξελίξεις δεν έλεγε πλέον!

Πάντως κανένας δεν με βοηθάει με το πρόβλημα μου.... :(

Μιλάμε ότι είναι τρελό... τα ίδια καλώδια και η ίδια TV έπαιζαν μια χαρά πρώτα με την MSI-8818 (GeForce2MX), και μετά με τη Pixelview GeForce2Pro.... και τώρα μόνο ασπρόμαυρα!!!

Έχει ξανασυζητηθεί το θέμα και το αποτέλεσμα ήταν ότι το RCA από το scart βγάζει μόνο ασπρόμαυρο σήμα γιατί αποβάλει το chrominance, ενώ το s-video δείχνει έγχρωμα... Αυτό το κάνουν ορισμένες κάρτες γραφικών και όπως φαίνεται έπεσες στην περίπτωση... Δεν βρίσκω τον λόγο να μην χρησιμοποιείς το s-video...!!! έχει πολύ καλύτερη ποιότητα...

H σίγουρη λύση είναι:

VGA TV-out Composite Connector -> Composite Cable -> Composite TV-in in Scart Converter -> TV Scart

Τι έκδοση οδηγών έχεις βάλει;

yositosi, βλέπω πως έχεις δοκιμάσει όλες τις επιλογές από software (pal/s-video κτλ).

Δεν βρίσκω το λόγο να πιστεύω ότι δεν έχεις δοκιμάσει κάτι σωστά.

Έχε υπόψη σου ότι η συνδεσμολογία μέσα στο scart είναι διαφορετική ανάλογα με την φορά του σήματος (input/output), όπως ότι μερικές κάρτες (no rule here) παίζουν μόνο με τους δικούς τους αντάπτορες s-video=>composite.

sc

Λοιπόν φίλε timiman δοκίμασα με 53.03, με την 52.14 της MSI (είναι η τελευταία έκδοση τους) και τώρα έβαλα την παλιά 44.03. Και στις 3 περιπτώσεις πάπαλα!!

Η συνδεσμολογία είναι Κάρτα γραφικών RCA (4-πινο) - Καλώδιο 4-πινο - μετατροπέας scart - Scart είσοδος στην TV.

Υπάρχει καμία πιθανότητα το bios να είναι κλειδωμένο σε ntsc??? Το θέμα είναι ότι δεν μπορώ να βρω bios για κάρτες γραφικών από την MSI!

Any suggestions ρε μάγκες??? Όχι τίποτα άλλο αλλά έχω αρχίσει να σαλτάρω!

yositosi,

Δοκίμασε σε άλλη τηλεόραση.

Το ίδιο πρόβλημα είχα και εγώ παλιότερα και τελικά είδα ότι έφταιγε η ένταση του σήματος που βγάζει η vga στο tv-out της.

Και για να μην σε παίρνει από κάτω άκου την δική μου περίπτωση που είναι πολύ πιο χειρότερη:

Η εικόνα στην αρχή ήταν έγχρωμη και μετά από 2-3 λεπτά γινόταν ασπρόμαυρη!!!

Υπάρχουν και χειρότερα μην χαλιέσαι.

Στο κάτω-κάτω, τα καλώδια-scart-τηλεόραση είναι ίδια. Η κάρτα έχει αλλάξει μόνο στην όλη αλυσίδα. Ρε μήπως έχει jumperάκι πάνω της που διαλέγεις PAL ή NTSC; ( δεν θα το αντέξω! )

Μπά φίλε μου σε πρόλαβα.... έψαξα για jumper αλλά φυσικά δεν υπάρχει!!! Μιλάμε για τρέλα!

Το θέμα είναι ότι έσκασα 150€ ζεστά και θέλω να δουλέψει σωστά! Η οθόνη μου είναι 15 ιντσών... και η TV είναι 20άρα!!! Το χρειάζομαι για να βλέπω ταινίες!!

Λές να θέλει παραπάνω ρεύμα στην AGP?? Να το δοκιμάσω ή μήπως είναι too risky??

Δεν μιλάω για AGP Voltage, αλλά για τάση εξόδου στο tv-out, το οποίο δεν μπορείς να πειράξεις.

Έχεις άλλη τηλεόραση να δοκιμάσεις να δεις άμα λειτουργεί;

Δοκίμασα να το συνδέσω μέσω video αλλά και πάλι τίποτα! Δυστυχώς δεν υπάρχει άλλη ευκαιρη τηλεόραση (η μεγάλη είναι στο σαλόνι... οπότε η μετακίνηση είναι πρακτικά αδύνατη!).

Από το zeroone μου είπαν μήπως είναι παρτίδα για Αμερική η κάρτα και έχει bios κλειδωμένο για ntsc! Υπάρχει πιθανότητα να ισχύει κάτι τέτοιο?? Αν ναι... ξέρει κανένας που μπορώ να βρώ bios για την κάρτα?? (στο site της MSI δεν υπάρχει κανένα Vga Bios!!)...

Επίσης αν πάρω κάρτα τηλεόρασης... θα μπορώ να βλέπω DVD από το tv-out της???

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...