Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σας..

Όπως λέει και ο τίτλος, έχω το rooter μου στον πάνω όροφο και θέλουμε να έχουμε ιντερνετ στο σπίτι της κοπελιάς μου στον κάτω όροφο.. Στα κινητα κάτι έπιανε, αλλα στην smart τηλεοραση που πηραμε δεν συνδεεται με τιποτα.. Σκέφτομαι λοιπον να παρω ενα καλωδιο ethernet μεγαλο 30+ μετρα μιας και θα περασει απο σκαλες κτλ κτλ να το συνδεσω απευθειας στην τηλεοραση.. Απο την αλλη θελει να εχει και καλο σημα wifi στο κατω σπιτι.. Τι κανω σε αυτη την περιπτωση?

ΥΓ. αν υπαρχει γενικοτερα αλλη λυση ωστε να αποφυγω και το καλωδιο ethernet θα ειναι ακομα καλυτερα γιατι θα με ζορισει

Δημοσ.

βαζεις το ρουτερ κοντα σε ενα παραθυρο και ενα repeater στο κατω διαμερισμα κοντα στο αντιστοιχο παραθυρο με του επανω οροφου.

Δημοσ.

Καλημερα φιλε μου..
Διαβασα οτι τα repeater δεν ειναι και οτι καλυτερο για το σημα.. συν οτι ειναι πολυ χλωμο να μπουν σε αντιστοιχα παραθυρα γιατι ειναι περιεργη η διαμορφωση του ισογειου με τον οροφο..

Δημοσ.

για να έχεις internet σε όλο το κάτω σπίτι, θα χρειαστείς router για το διαμοιρασμό μέσα στο σπίτι.

1η λύση, τραβάς ένα καλώδιο μέχρι τον κάτω όροφο και το συνδέεις στο ρούτερ

2η βάζεις ένα tp-link cpe 210 στο μπαλκόνι και τραβάς από εκεί καλώδιο για το ρούτερ. 

αφού είναι μόλις ένας όροφος διαφορά, προτίμησε το καλώδιο. θα έχεις καλύτερες ταχύτητες και αξιοπιστία.

την 2η λύση την έχω εφαρμόσει για να παίρνω internet στον 1ο όροφο από τον 3ο.

Δημοσ.

Την δευτερη λυση την καταλαβα, αν και κοστιζει λιγο ειναι ευκολη λυση..
Την πρωτη λυση δεν την καταλαβα.. Να τραβηξω καλωδιο μεχρι κατω και να το συνδεσω στο rooter.. Οκ αυτο ομως το καλωδιο θα μπει απευθειας στην τηλεοραση που βρισκεται στο απο κατω σπιτι.. Το υπολοιπο σπιτι απο κατω πως θα χει ιντερνετ..

Δημοσ.

και στις δύο λύσεις χρειάζεσαι 2ο ρούτερ που θα μπει στον κάτω όροφο

το 2ο ρούτερ θα πάρει internet και στις δύο λύσεις μέσω καλωδίου (είτε απευθείας από τον από πάνω όροφο είτε με καλώδιο από το tp-link cpe 210). μετά το 2ο ρούτερ θα διαμοιράζει είτε ενσύρματα είτε ασύρματα σε όλο το σπίτι (π.χ. βάζεις καλώδιο από το 2ο ρούτερ στην τηλεόραση και οι υπόλοιπες συσκευές ασύρματα).

ουσιαστικά στην 2η λύση γλυτώνεις μία τρύπα στον τοίχο του από πάνω ορόφου, αλλά δεν έχεις την αξιοπιστία του καλωδίου

Δημοσ.

Αααα τωρα το πιασα.. νομιζα οτι με access point δεν θελω 2ο rooter..
Κατσε να το δουμε τωρα αυτο..
Επάνω έχω ενα rooter της forthnet.. επισης εχω και καποιο παλιοτερο rooter της forthnet.. θα κανει δουλεια αυτο ωστε να γλυτώσω λίγα έξοδα?
Επίσης πως θα συνδεσω το δευτερο rooter στο πρωτο.. δηλαδη σε ποια θυρα θα βαλω το ethernet ωστε να παιζει και το απο κατω rooter χωρις να του κανω καποια ρυθμιση?

Δημοσ.

λογικά θα σου κάνει το παλιό ρούτερ που έχεις

η σύνδεση θα γίνει με καλώδιο ethernet

θα χρειαστείς πρέσα ακροδεκτών για να βάλεις τα βύσματα στο καλώδιο, αλλιώς θα πρέπει να ανοίξεις γαϊδουρότρυπες στους τοίχους για να περάσουν τα βύσματα των καλωδίων

Δημοσ.

Το τελευταιο βημα δεν το καταλαβα.. αν παρω ετοιμο καλωδιο ethernet 20-30 μετρα ποια βυσματα θα χρειαστει να βαλω?

Στην περιπτωση που παρω το Access point για να αποφυγω τις τρυπες.. στον απο κατω οροφο θα πρεπει να βαλω ενα παλιο rooter στην πριζα σωστα? Μετα πως θα το ρυθμισω ωστε να τραβαει ιντερνετ απο το access point, εφοσον δεν εχω υπολογιστη απο κατω?
Sorry αν σε εχω πριξει, απλα δεν εχω ιδεα το τι παιζει με δικτυα και συνδεσεις..

Δημοσ.

πρέσα ακροδεκτών rj45

χρειάζεσαι κάτι σαν το παραπάνω για να βάλεις τα βύσματα στο καλώδιο αφού το περάσεις από τις τρύπες.

για να περάσεις έτοιμο καλώδιο ethernet από τον τοίχο θα πρέπει να κάνεις τρύπες μεγάλης διαμέτρου.

με το cpe 210 γλυτώνεις την μία τρύπα. θα το τοποθετήσεις στο μπαλκόνι του κάτω ορόφου (είναι αδιάβροχο και αντέχει στις καιρικές συνθήκες), να κοιτάζει προς τον πάνω όροφο, προς τα εκεί που είναι το 1ο ρούτερ. μετά θα συνδέσεις το cpe 210 με καλώδιο με το 2ο ρούτερ. 

αφού μιλάμε για έναν μόνο όροφο διαφορά, χωρίς να παρεμβάλλεται άσχετος γείτονας, δεν υπάρχει λόγος να πας σε αυτή τη λύση.

Δημοσ.

τώρα είδα πως λες να το περάσεις από τις σκάλες..

αν είναι έτσι δεν χρειάζεσαι τρύπες σε τοίχους

όμως το καλώδιο πως θα περνάει από τις πόρτες? τόσο μεγάλο κενό έχουν για να χωράει το ethernet χωρίς να τραυματίζεται?

Δημοσ.

Θα το περασω μεσα απο σιτα σε παραθυρο, θα δω πως θα γινει αλλα παιζει να χρειαστω τεραστιο καλωδιο..
Το θεμα ειναι μετα τι κανω... απλα συνδεω το 2ο rooter απο κατω και ετοιμο?
Κατω δεν εχω κανενα pc.. μονο μια smart τηλεοραση και κινητα.. Θελει να κανω τιποτα εξτρα ρυθμισεις για να δουλευει και το wifi του κατω rooter?

Δημοσ.

Ενας φιλος απο το Insomnia σε αλλο topic μου ειπε να παω σε αγορα ενος http://www.e-shop.gr/tp-link-tl-wpa4226kit-av500-powerline-universal-wifi-range-extender-2-pack-kit-p-PER.612719 για να μου λυθουν τα χερια.. Μπορει να ειναι λιγο ακριβη σαν λυση αλλα με διευκολυνει παρα πολυ..

Το θεμα ειναι ομως το εξης.. Ναι μεν εχω ρευμα στο κατω σπιτι απο το ρολοι του πανω σπιτιου, αλλα υπαρχει ενας πινακας στο πανω σπιτι και ενας πινακας στο κατω σπιτι.. 2 πινακες δηλαδη που παιρνουν παροχη απο το ιδιο ρολοι...
Θα δουλεψει ετσι το powerline ή οχι?

Διαβάζω στα σχόλια στο skroutz παντως οτι καποιοι το εχουν βαλει και εχουν ιντερνετ σε 3-4 οροφους.. πως σκατα γινεται αυτο με εναν πινακα?

Δημοσ.

Καλύτερα πάρε power line τριφασικο ! Και τελείωσε το θέμα.δουλεύει τέλεια και δεν έχει προβλήματ έτσι μου είπανε στο πλαίσιο αλλά είναι αρκετά ακριβό . Από την άλλη εγώ θα σου έλεγα να βρεις τρόπο να περάσεις καλώδιο Ethernet και πιο οικονομικό θα σου κοστίσει. Από την άλλη το power line βολεύει διότι σε όποια μπριζα το βάλεις θα έχεις ίντερνετ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...