Feregorn Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2017 http://www.audioholics.com/audio-video-cables/speaker-cable-gauge Πρόσεχε ότι λέει ποια είναι τα recommended, δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να τα τρέξεις πιο μακριά. Ποιοτικά πιστεύω ότι δεν χρειάζονται ακρότητες, ένα οποιοδήποτε OFC καλώδιο είναι παραπάνω από ικανοποιητικό. Ναι, το διάβασα. Για 6-7 μέτρα δεν φαντάζομαι να χρειάζονται τα πιο χοντρά καλώδια των 4μμ, σωστά; Και με τα συγκεκριμένα ηχεία που είναι στα 8ωμ, τα 2,5χιλ είναι αρκετά, ναι; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
johngamer Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2017 Share Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2017 Για ποια ηχεία; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Feregorn Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2017 Για ποια ηχεία; Τα Klipsch RP280f. Είχα γράψει πιο πίσω ότι αυτά επέλεξα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
johngamer Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2017 Share Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2017 Οκ. Νόμιζα μιλούσες για τα πίσω. Δες το qed 79. Λογική τιμή και εμφανίσιμο . 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Feregorn Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2017 Οκ. Νόμιζα μιλούσες για τα πίσω. Δες το qed 79. Λογική τιμή και εμφανίσιμο . Πως το συγκρίνεις έναντι των Belden TWINAXIAL 2x2,5 και Inakustik 060242 Excellence/Premium και QED QE1300 XTC ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
graphist83 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2017 Share Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2017 Ναι, το διάβασα. Για 6-7 μέτρα δεν φαντάζομαι να χρειάζονται τα πιο χοντρά καλώδια των 4μμ, σωστά; Και με τα συγκεκριμένα ηχεία που είναι στα 8ωμ, τα 2,5χιλ είναι αρκετά, ναι; Οι αντιστάσεις αλλάζουν απειροελαχιστα μετα τα 20 μετρα. Ενω στα 100 αρχίζει και εχει νόημα. (μιλαω για speaker οχι για line) Πως το συγκρίνεις έναντι των Belden TWINAXIAL 2x2,5 και Inakustik 060242 Excellence/Premium και QED QE1300 XTC ; Τζαμπα λεφτα. Αν μπεις στο τρυπακι του hi-fi το μεγαλύτερο λαθος εινα να ενθουσιαστεις με ''εξωτικά'' καλώδια και interconnect Για 6 με 7 μετρα παρε αυτο http://www.tele.gr/gr/product/sp-250t_100m και μην σου πω πολυ ειναι τέτοια διατομή. Αν καποιος σου πει οτι θα ακούσεις διάφορα, απλα γέλα..... Απλη λογικη ηλεκτρονικής και μαθηματικών. Τα 2.5mm ισοδυναμούν περίπου με 10AWG διατομή καλωδίου. Ενα τέτοιο καλώδιο εχει αντίσταση 0.00328 ohm ανα μετρο!!! Στα 100 μετρα 0.3ohm. Ο ενισχυτης σου σχεδον δεν θα καταλάβει την διαφορα. Εδω στο 1 ohm δεν καταλαβαινουμε τίποτα καθως δεν υφίσταται ποιοτική διάφορα. Αλλα ενεργειακή. Με τα interconnect εχει ενα νοημα να το ψαξεις αλλα και εκει στα μικρα μηκη δεν υπαρχει λογος. Καποτε ειχα μια καλη κοντρα με hi-endaδες για αυτο το θεμα.ειχε πολυ πλακα η κατάληξη. Ωραια ιστορία... 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
johngamer Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2017 Share Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2017 Αυτό θα έλεγα και εγώ. Σου πρότεινα τα qed 79 μόνο και μόνο γιατί είναι όμορφο για home cinema και θα ικανοποιήσει όσο πρέπει την τρέλα σου για high end πράγματα και ίσως κανα τυχόν OCD με το να έχεις marantz και klipsch με no-name καλώδια... η διάμετρος είναι μια χαρά αρκετή για τα μέτρα που θες, είναι 14 AWG, και εδώ θέλει προσοχή, γιατί τα 14 είναι σχεδόν 2,5mm2, ενώ το 10 AWG είναι 2.5mm. Οπότε να προσέχεις σε ένα καλώδιο αν αναφέρουν τη διάμετρο, ή την επιφάνεια. Φυσικά αν αναφέρουν το AWG ακόμα καλύτερα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Feregorn Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2017 Τελικά επέλεξα καλώδια Belden 2,5χιλ για τα ηχεία με 2,5 ευρώ/μέτρο και καινούργιες βιδωτές μπανάνες, ενώ το μήκος έκαστο είναι στα 7 μέτρα. Τώρα να πω την αλήθεια, έχει ανοίξει πάρα πολύ το soundstage καθώς έχει αυξηθεί και η ενδιάμεση απόσταση των ηχείων, περίπου στα 3,5 μέτρα. Ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα μέχρι στιγμής και ειδικά συγκρινόμενο με τα προηγούμενα καλώδια που ήταν λεπτότερα και no-name. Χωρίς το τελευταίο να επηρεάζει τη ψυχοσύνθεση μου... Για μένα προσωπικά, φυσική και χημεία δεν αλλάζουν βασικές ιδιότητες επειδή αυξάνεται η τιμή ανά μέτρο, εφόσον μιλάμε πχ για χαλκό ή ενεργή ουσία στα φάρμακα. Το μόνο που διαφοροποιεί την τιμή είναι το μάρκετινγκ και το περιτύλιγμα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rfc Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2017 Share Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2017 Το sub που το εχεις κοψει φιλε σε αυτα τα ηχεια που εχεις? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Feregorn Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2017 Το sub που το εχεις κοψει φιλε σε αυτα τα ηχεια που εχεις? Tι εννοείς; Sub αυτοτελές δεν έχω πάρει ακόμα, επειδή το σύστημα μέχρι στιγμής χρησιμοποιείται αμιγώς για ακρόαση μουσικής. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rfc Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2017 Share Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2017 οκ δε τοξερα.... και αυτο δε λεει κατι παντως, το sub ειναι καλο παντου. να σε ρωτησω κατι επειδη σε αναζητηση ηχειων που εκανα τα ακουσα και εγω αυτα και καποια αλλα της ιδια μαρκας. Μεσαιες ακους καλα? Γιατι εγω δεν...... Πολυ καλες υψηλες, τσιριχτες υψηλομεσαιες και μεσαιες καθολου τα ειχα κοστολογησει αυτα. Χαμηλες οκ. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rangoman Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2017 Share Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2017 παιδιά καλησπέρα , με μια μικρή ανάγνωση κατάλαβα ότι έχετε πολύ περισσότερες γνώσεις στο θέμα "ήχος" . Φτιάχνω το πατρικό μου σπίτι και προσπαθώ να συνδυάσω ανέσεις μεσα σ αυτό. Ας μπώ κατευθείαν στο θέμα. Στον όροφο του σπιτιού τοποθέτησα 2 ηχεια οροφής των 80w σε 2 δωμάτια, ωστόσο ο ηλεκτρολόγος κατέβασε τα καλώδια των ηχείων στον κάτω όροφο. Ηθελα να αγοράσω ενα ηχοσύστημα της αγοράς τύπου samsung, phillips αλλά διαπίστωσα οτι κάτι τέτοιο δεν είναι αποδοτικό για τα ηδη υπάρχοντα ηχεία. Τι μπορώ να κάνω ώστε να έχω ένα ολοκληρωμένο οικιακό σύστημα ήχου τόσο στον άνω όσο και στον κάτω όροφο . Είναι δυνατόν να αγοράσω ενα ηχοσύστημα (πχ samsung το οποιο εχει bluetooth και μπορώ να το χειρίζομαι και ασύρματα μεσω smartphone ) και να συνδέσω ενισχυτή ωστε να αποδίδουν ολα τα ηχεία ή πρεπει να κατευθυνθώ αλλιώς ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Feregorn Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 (επεξεργασμένο) οκ δε τοξερα.... και αυτο δε λεει κατι παντως, το sub ειναι καλο παντου. να σε ρωτησω κατι επειδη σε αναζητηση ηχειων που εκανα τα ακουσα και εγω αυτα και καποια αλλα της ιδια μαρκας. Μεσαιες ακους καλα? Γιατι εγω δεν...... Πολυ καλες υψηλες, τσιριχτες υψηλομεσαιες και μεσαιες καθολου τα ειχα κοστολογησει αυτα. Χαμηλες οκ. Ειδικά για μουσική, επειδή έχω σε άλλον όροφο το προηγούμενο σύστημα HT all-in-one σε διάταξη 3.1 που αντικατέστησα, η ύπαρξη sub δεν κάνει αισθητή διαφορά έναντι του ζεύγους των Klipsch RP-280F. Όταν ήταν και τα 2 στον ίδιο χώρο, τα Klipsch μάλιστα έτριζαν βιτρίνα στα 7 μέτρα. Διαφορά sub υπάρχει μόνο σε ταινίες όπου δοκίμασα και τα 2 συστήματα. Για τα είδη μουσικής, άκουσα άλμπουμ όπως τα Project X OST, Kaaris Or Noir, που βγάζουν μπάσο...Και στις μεσαίες των κομματιών αυτών, ή και τα φωνητικά του Springsteen πάλι μια χαρά μου ακούγονταν. Στην απόδοση του ήχου παίζουν ρόλο και τα συστήματα νομίζω. Ας πούμε εγώ έπαιξα τον δίσκο του Springsteen στο Marantz SA8005 που μπορεί να επηρεάζει τον ήχο προς το καλύτερο, ενώ τα άλλα που ήταν MP3/FLAC είχα ενεργοποιημένη την επιλογή βελτίωσης ήχου του Marantz SR7010... παιδιά καλησπέρα , με μια μικρή ανάγνωση κατάλαβα ότι έχετε πολύ περισσότερες γνώσεις στο θέμα "ήχος" . Φτιάχνω το πατρικό μου σπίτι και προσπαθώ να συνδυάσω ανέσεις μεσα σ αυτό. Ας μπώ κατευθείαν στο θέμα. Στον όροφο του σπιτιού τοποθέτησα 2 ηχεια οροφής των 80w σε 2 δωμάτια, ωστόσο ο ηλεκτρολόγος κατέβασε τα καλώδια των ηχείων στον κάτω όροφο. Ηθελα να αγοράσω ενα ηχοσύστημα της αγοράς τύπου samsung, phillips αλλά διαπίστωσα οτι κάτι τέτοιο δεν είναι αποδοτικό για τα ηδη υπάρχοντα ηχεία. Τι μπορώ να κάνω ώστε να έχω ένα ολοκληρωμένο οικιακό σύστημα ήχου τόσο στον άνω όσο και στον κάτω όροφο . Είναι δυνατόν να αγοράσω ενα ηχοσύστημα (πχ samsung το οποιο εχει bluetooth και μπορώ να το χειρίζομαι και ασύρματα μεσω smartphone ) και να συνδέσω ενισχυτή ωστε να αποδίδουν ολα τα ηχεία ή πρεπει να κατευθυνθώ αλλιώς ? Καλησπέρα φίλε μου. Αν και το καλύτερο θα είναι να ανοίξεις δικό σου ξεχωριστό θέμα θα σου απαντήσω εδώ και μπορείς μετά να ζητήσεις από moderator να μεταφέρει τα μηνύματα σε καινούργιο νήμα. Στην αρχή και εγώ είχα ξεκινήσει με την ιδέα να πάρω ένα έτοιμο ηχοσύστημα αλλά όταν κάθισα και διάβασα λίγα πράγματα κατέληξα στην λύση των ξεχωριστών. Χωρίς να γνωρίζω περισσότερες λεπτομέρειες, μπορώ να σου πω ότι για να έχεις όλες τις σύγχρονες ψηφιακές ευκολίες τύπου bluetooth αλλά και άλλα όπως multiroom audio, ένας ολοκληρωμένος (integrated) ενισχυτής από τις γνωστές εταιρίες του χώρου, Yamaha, Marantz, Denon πιστεύω θα σε υπερκαλύψει βάσει και του διαθέσιμου μπάτζετ που θα ορίσεις. Επεξ/σία 22 Φεβρουαρίου 2017 από Feregorn Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SpirosZ68 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Share Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 παιδιά καλησπέρα , με μια μικρή ανάγνωση κατάλαβα ότι έχετε πολύ περισσότερες γνώσεις στο θέμα "ήχος" . Φτιάχνω το πατρικό μου σπίτι και προσπαθώ να συνδυάσω ανέσεις μεσα σ αυτό. Ας μπώ κατευθείαν στο θέμα. Στον όροφο του σπιτιού τοποθέτησα 2 ηχεια οροφής των 80w σε 2 δωμάτια, ωστόσο ο ηλεκτρολόγος κατέβασε τα καλώδια των ηχείων στον κάτω όροφο. Ηθελα να αγοράσω ενα ηχοσύστημα της αγοράς τύπου samsung, phillips αλλά διαπίστωσα οτι κάτι τέτοιο δεν είναι αποδοτικό για τα ηδη υπάρχοντα ηχεία. Τι μπορώ να κάνω ώστε να έχω ένα ολοκληρωμένο οικιακό σύστημα ήχου τόσο στον άνω όσο και στον κάτω όροφο . Είναι δυνατόν να αγοράσω ενα ηχοσύστημα (πχ samsung το οποιο εχει bluetooth και μπορώ να το χειρίζομαι και ασύρματα μεσω smartphone ) και να συνδέσω ενισχυτή ωστε να αποδίδουν ολα τα ηχεία ή πρεπει να κατευθυνθώ αλλιώς ? Ανοιξε καινουριο θεμα 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Feregorn Δημοσ. 18 Μαρτίου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 18 Μαρτίου 2017 Επανέρχομαι για να ρωτήσω σχετικά με την παροχή ρεύματος: Επειδή θέλω να προστατεύσω το σύστημα από υπερτάσεις κτλ, σκεφτόμουν την αγορά ενός πολύμπριζου ασφαλείας. Προς το παρόν έχω βάλει ένα φις με προστασία για υπέρταση στην μπρίζα από όπου παίρνουν ρεύμα με ένα απλό πολύμπριζο οι συσκευές. Όταν ρώτησα τον ηλεκτρολόγο για κάποια προτεινόμενη μάρκα, μου είπε ότι αφού έχω στον πίνακα επιτηρητή τάσης δεν χρειάζομαι πολύμπριζο ασφαλείας. Ισχύει κάτι τέτοιο 100%; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα