Προς το περιεχόμενο

Αναζήτηση για πολύ καλό/δυνατό Σετ Ενισχυτή+Ηχείων ή Έτοιμο Ηχοσύστημα

Feregorn

Προτεινόμενες αναρτήσεις

To break-in χρειαζεται μονο για να μαλακωσουν οι αναρτησεις και το ηχειο να παιζει οπως το εχει σχεδιασει ο κατασκευαστης του.
Βαλε να παιζει κανονικα και ακου την μουσικη σου οπως γουσταρεις απλα μην κανεις κριτικες ακροασεις μια που αυτο που ακους τωρα θα αλλαξει οταν "στρωσουν" τα ηχεια.
Για να επισπευσεις την διαδικασια μπορεις να βαλεις να παιζει ροζ θορυβο η κανονικη μουσικη ακομα και οταν λειπεις.
Αν παιζεις σιγα θα παρει περισσοτερο χρονο να στρωσουν. Αν παιζεις πιο δυνατα θα στρωσουν πιο γρηγορα αλλα ενδεχεται να ενοχλεις.
Αν βαλεις την πολικοτητα αναποδα στο ενα ηχειο, το ενα θα ακυρωνει το αλλο και ετσι θα ενοχλει λιγοτερο και δεν παθαινουν τιποτα ουτε τα ηχεια ουτε ο ενισχυτης.
Καθε ηχειο εχει και αλλο χρονο "στρωσιματος" οποτε δεν υπαρχει στανταρ συγκεκριμενος χρονος που χρειαζονται για να στρωσουν.
Στρωμενα θεωρουνται τα ηχεια οταν παψει να αλλαζει ο ηχος τους. 
Μπορεις επισης να συνδεσεις σαν πηγη το κινητο σου και αφου κατεβασεις μια εφαρμογη Τone Generator να βαλεις τα ηχεια να παιζουν καποιες ωρες την ημερα στα 10-20ΗΖ σε χαμηλη ενταση (ελεγξε την διαδρομη των κωνων με το ματι να μην ειναι υπερβολικη μια που σε αυτες τις συχνοτητες μαλλον δεν θα ακουγεται τιποτα αλλα τα μεγαφωνα θα τραβανε ζορι)

• Like 1
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 109
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Ευχαριστώ για την λεπτομερή απάντηση. Υπάρχει καλύτερο ανάμεσα σε αναστροφή πολικότητας ή το tone generator από κινητό για το στρώσιμο των ηχείων ή είναι το ίδιο και το αυτό;

Δεν υπαρχει θεμα τι ειναι καλυτερο.
Και τα δυο αυτα που σου ειπα ηταν λυσεις για να στρωσεις τα ηχεια γρηγορα χωρις να ενοχλεις τους γειτονες.

Η αντιστροφη πολικοτητας για να δουλεψει η ακυρωση προυποθετει οτι τα ηχεια θα κοιτουν το ενα το αλλο και θα ειναι κολλητα μεταξυ τους.
Βαζοντας τον tone generator για καποιες ωρες σε πολυ χαμηλη συχνοτητα ωστε να παλλονται τα μεγαφωνα χωρις ομως να ακουγεται ηχος ειναι μια εναλλακτικη για να στρωσεις τα spiders των μεγαφωνων γρηγορα χωρις να ενοχλεις τη γειτονια.

Στο μεταξυ ομως εχουν ηδη περασει τουλαχιστον 2 μερες που εχεις τα ηχεια και τον ενισχυτη. Αν επαιζαν ολη μερα και ολη νυχτα τοτε ισως να ειναι ηδη στρωμενα.
Απολαυσε την μουσικη σου και μην ασχολεισαι αλλο με το στρωσιμο.

• Like 1

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλή χρονιά παιδιά! Έλαβα πριν την Πρωτοχρονιά και λίγο πριν πέσει το πολύ το χιόνι, τa Marantz SR7010 + SA8005. Μέχρι στιγμής δεν έχω προλάβει να τα δοκιμάσω εκτενώς, ωστόσο έχω παρατηρήσει το εξής: Σε σύγκριση με τον προσωρινό ενισχυτή που τα δούλευα, τον Koda TA10BT, σε επίπεδα έντασης >65% τρίζει μια γυάλινη βιτρίνα με ποτήρια και η οποία βρίσκεται σε ευθεία απόσταση περίπου 7 μέτρων από τα ηχεία. Υπάρχει κίνδυνος άμα αυξήσω την ένταση να σπάσει τίποτα; Άμα αλλάξω την κατεύθυνση των ηχείων θα πάψει να υφίσταται αυτό το θέμα; Άλλος τρόπος να το αντιμετωπίσω υπάρχει; Επίσης, εάν προσθέσω και το 15αρι subwoofer της Klipsch θα συμβούν τα ίδια και χειρότερα; Διότι παντού διαβάζω ότι σείονται σπίτια, και δεν μπορώ να αντιληφθώ - καθώς δεν το έχω βιώσει - εάν αυτές οι μαρτυρίες είναι κοντά στην αλήθεια ή υπερβολές.... 

Επεξ/σία από Feregorn

Να σπασει τιποτα δεν πρόκειται. Και να το ηθελες δεν μπορεις με αυτο το setup. Εχεις ξύλινο πατωμα? Αν ναι πρεπει τα ηχεια να μπουν σε αντικραδασμικες ακιδες. Καλο θα ηταν και στην βιτρινα να μπουν αντικραδασμικα ποδια.

Σαφως αν μπει το Sub θα εχεις περισσοτερους συντονισμούς καθως, κατεβαινει πολυ χαμηλοτερα και σε υψηλοτερη ενταση. Παλι ομως να σπασεις κατι δεν προκειται. Αν ειχες τιποτα 18αρια EV κανα 2KV ισχυ+ ισως... Οποτε μην ανησυχείς, απλα ενοχλητικό ειναι.

ΥΓ το SA8005 γιατι το πηρες? Για να ακους CD? Το θεωρω υπερβολη. Εκανες την δουλεια σου με ενα σοβαρο blueray... 

• Like 2

Καλή χρονιά παιδιά! Έλαβα πριν την Πρωτοχρονιά και λίγο πριν πέσει το πολύ το χιόνι, τa Marantz SR7010 + SA8005. Μέχρι στιγμής δεν έχω προλάβει να τα δοκιμάσω εκτενώς, ωστόσο έχω παρατηρήσει το εξής: Σε σύγκριση με τον προσωρινό ενισχυτή που τα δούλευα, τον Koda TA10BT, σε επίπεδα έντασης >65% τρίζει μια γυάλινη βιτρίνα με ποτήρια και η οποία βρίσκεται σε ευθεία απόσταση περίπου 7 μέτρων από τα ηχεία. Υπάρχει κίνδυνος άμα αυξήσω την ένταση να σπάσει τίποτα; Άμα αλλάξω την κατεύθυνση των ηχείων θα πάψει να υφίσταται αυτό το θέμα; Άλλος τρόπος να το αντιμετωπίσω υπάρχει; Επίσης, εάν προσθέσω και το 15αρι subwoofer της Klipsch θα συμβούν τα ίδια και χειρότερα; Διότι παντού διαβάζω ότι σείονται σπίτια, και δεν μπορώ να αντιληφθώ - καθώς δεν το έχω βιώσει - εάν αυτές οι μαρτυρίες είναι κοντά στην αλήθεια οι υπερβολές.... 

Εκτος απο τις ακιδες στα ηχεια και στο επιπλο αν συνεχισουν να τριζουν τα ποτηρια που το βλεπω πολυ πιθανο, παρε σουβερ απο μαλακο υλικο να τους βαλεις απο κατω.

Παρε επισης Βlue Tack να το εχεις προχειρο γιατι ολο και κατι θα ανακαλυπτεις στην πορεια οτι συντονιζει και θα θες να το σταματησεις.

Οι τριγμοι και οι συντονισμοι ειναι ειναι πολυ συνηθες φαινομενο σε συστηματα που κατεβαινουν πολυ χαμηλα και ειναι παρα πολυ ενοχλητικοι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστώ παιδιά για τις συμβουλές, θα τα δοκιμάσω. Πάτωμα με πλακάκια και κάποια χαλιά έχω. Τα αντικραδασμικά για τη βιτρίνα που θα τα βρω, έχετε κάποιο λινκ; 

Που ειπαμε μενεις να ρθω να παρω (ματι) το θεριο τον marantz? :D

Δεν είναι τόσο μεγάλος όσο ανέμενα. Αποδεικνύεται ότι η κάμερα παχαίνει γιατί τον περίμενα μεγαλύτερο...  :-D

Να σπασει τιποτα δεν πρόκειται. Και να το ηθελες δεν μπορεις με αυτο το setup. Εχεις ξύλινο πατωμα? Αν ναι πρεπει τα ηχεια να μπουν σε αντικραδασμικες ακιδες. Καλο θα ηταν και στην βιτρινα να μπουν αντικραδασμικα ποδια.

Σαφως αν μπει το Sub θα εχεις περισσοτερους συντονισμούς καθως, κατεβαινει πολυ χαμηλοτερα και σε υψηλοτερη ενταση. Παλι ομως να σπασεις κατι δεν προκειται. Αν ειχες τιποτα 18αρια EV κανα 2KV ισχυ+ ισως... Οποτε μην ανησυχείς, απλα ενοχλητικό ειναι.

ΥΓ το SA8005 γιατι το πηρες? Για να ακους CD? Το θεωρω υπερβολη. Εκανες την δουλεια σου με ενα σοβαρο blueray... 

Πήρα το SA8005 για να υπάρχει ομοιομορφία στις συσκευές και επειδή ήταν το μοναδικό CD-player της Marantz με USB-B. Επίσης είναι και αδιαμφισβήτητα από τα πάρα πολύ καλά του είδους του και αφού πήγαν και οι δυο συσκευές μαζί στα 2000 ευρώ, δεν νομίζω ότι πλήρωσα τεράστια υπεραξία...

Επεξ/σία από Feregorn

Αυτο λεω. Εδωσες 700€ για ενα cd.  Έπαιρνες 4Κ blue-ray με αυτα τα χρήματα και μάλιστα σοβαρό. Σε ποιότητα ηχου θεωρώ οι διαφορές θα ηταν αμελητέες εως καθολου υπαρκτές. Και ας λενε οι Hi-endαδες τα δικα τους....... Ενα Hi-end cd-player για ενα mainstream σύστημα ειναι υπερβολή. Αποψη μου.

Πχ. το Panasonic DMP-UB900 το οποιο εχει απίστευτο ηχο. Αλλη μια εξαιρετική προταση το OPPO UDP-203 το οποιο υποστηρίζει και SACD και εχει το κλασσικό design που ταιριάζει με το σύστημα σου.

Θεωρω απο την στιγμη που ειχεδς τοσα λεφτα για πηγη και μιας και μιλαμε για Home - Cinema ενα UHD Bluray ηταν μονόδρομος. Ετσι και αλλιως θα το χρειαστείς μελλοντικά.

Ακομα και εγω που εχω δωσει κοντα 7000€ για ενισχυτή -προ εχω ενα απλο αλλα κάπως σοβαρό  blueray (Oppo BDP-103D) ουτε καν 4Κ. Έχοντας δοκιμάσει και σοβαρά CD του διχιλιαρου, δεν με ενθουσίασε κατι τοσο πολυ ωστε να τα σκασω....

Αντικραδασμικα για την βιτρινα, εννοω οχι κατι ειδικο. Ποδαράκια σιλικόνης. Αλλα εαν εχεις πλακάκι δυσκολο να διορθωθεί. Πρεπει να παίξεις με την θεση του,την στήριξη, ακομα και τα περιεχόμενα της βιτρίνας οπως προειπωθηκε να πατάνε σε καποιο σουβερ και τα ποτήρια να μην ακουμπάνε μεταξύ τους.

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτο λεω. Εδωσες 700€ για ενα cd.  Έπαιρνες 4Κ blue-ray με αυτα τα χρήματα και μάλιστα σοβαρό. Σε ποιότητα ηχου θεωρώ οι διαφορές θα ηταν αμελητέες εως καθολου υπαρκτές. Και ας λενε οι Hi-endαδες τα δικα τους....... Ενα Hi-end cd-player για ενα mainstream σύστημα ειναι υπερβολή. Αποψη μου.

Πχ. το Panasonic DMP-UB900 το οποιο εχει απίστευτο ηχο. Αλλη μια εξαιρετική προταση το OPPO UDP-203 το οποιο υποστηρίζει και SACD και εχει το κλασσικό design που ταιριάζει με το σύστημα σου.

Θεωρω απο την στιγμη που ειχεδς τοσα λεφτα για πηγη και μιας και μιλαμε για Home - Cinema ενα UHD Bluray ηταν μονόδρομος. Ετσι και αλλιως θα το χρειαστείς μελλοντικά.

Ακομα και εγω που εχω δωσει κοντα 7000€ για ενισχυτή -προ εχω ενα απλο αλλα κάπως σοβαρό  blueray (Oppo BDP-103D) ουτε καν 4Κ. Έχοντας δοκιμάσει και σοβαρά CD του διχιλιαρου, δεν με ενθουσίασε κατι τοσο πολυ ωστε να τα σκασω....

2000 ευρώ δεν θα έδινα ούτε εγώ για πηγή. Για <1000 ευρώ όμως, τι players (οποιουδήποτε είδους και μάρκας) γνωρίζεις να υπάρχουν με USB-B είσοδο; Προσωπικά δεν θεωρώ ότι υπάρχει ανισσοροπία στο σύστημα, καθώς και τα 2 προϊόντα είναι απλά στην κορυφή του mid-market segment τους.

Το home cinema και δη το 4Κ πάντως για το μεσοπρόθεσμο τουλάχιστον μέλλον με αυτό το σύστημα που φτιάχτηκε για stereo ακροάσεις, δεν είναι ούτε δευτερεύον. Μπορεί να ασχοληθώ όταν κυκλοφορήσουν επιτέλους τηλεοράσεις πάνω από 65" Oled με 4Κ ή κανένας 4Κ προβολέας κάτω από τα 3000 ευρώ. Όσο για δίσκους Blu-ray ποτέ δεν αγόρασα και ούτε πρόκειται να ασχοληθώ καθώς έχω και συνδρομές και τα παίζω όλα ψηφιακά. Άμα ποτέ χρειαστεί να βάλω μπλε δίσκο, υπάρχει PS3...

Το σκέφτηκα λίγο με τα OPPO αλλά και δεν τα χρειάζομαι και δεν ταίριαζαν εμφανισιακά με τον ενισχυτή που επέλεξα που και αυτό στην τελική ήταν ένα από τα κριτήρια επιλογής, διότι η ομοιομορφία των συσκευών ήταν σημαντική για μένα! 

post-212124-0-53091900-1483814552_thumb.jpg

Υ.Σ. Η τοποθέτηση είναι προσωρινή.... B)

Επεξ/σία από Feregorn
  • Like 1

Τελικά εντυπώσεις??? 6 σελίδες θεμα. Καλο θα ήταν να έχουμε και ένα review, λεπτομερες...

Εννοείτε! Δώστε μου και άλλο χρόνο, μέχρι και το τέλος της εβδομάδας ώστε να σχηματίσω καλύτερη άποψη, και θα επανέλθω με εντυπώσεις.

Εννοείτε! Δώστε μου και άλλο χρόνο, μέχρι και το τέλος της εβδομάδας ώστε να σχηματίσω καλύτερη άποψη, και θα επανέλθω με εντυπώσεις.

Και καθαρες φωτο!!!!

• 3 εβδομάδες αργότερα...

Καλησπέρα και καλή χρονιά σε όλους! Επανέρχομαι, χωρίς να καταθέτω άποψη διότι δεν έχω συμπληρώσει καν ένα μήνα χρήσης (α) και τα ηχεία δεν έχουν πάει ακόμα στην οριστική τους θέση (β). Για το (α) θα χρειαστεί πρώτα να σχηματίσω άποψη για όλες τις δυνατότητες του συστήματος και να τρέξω και το Audyssey αλλά για να συμβεί αυτό θα πρέπει να ολοκληρωθεί το (β) με την αγορά κατάλληλων καλωδίων και μάλιστα μακριών, 6-7 μέτρα. Μην έχοντας εμπειρία με το θέμα, η πρώτη μου αναζήτηση βρήκε το παρακάτω: http://www.e-shop.gr/konig-kn-lsp04r-15-ofc-speaker-cable-on-reel-2x-250mm-15m-transparent-p-PER.506725 . Είναι δοκιμασμένο, καλό, φθηνό-ακριβό; Ταιριάζει με τα ηχεία και τον ενισχυτή που έχω; Οι διαφορετικές χωρητικότητες που έχω δει, 1.5, 2.5, 4.0 χιλιοστά έχουν διαφορά στην ποιότητα;

http://www.audioholics.com/audio-video-cables/speaker-cable-gauge

Πρόσεχε ότι λέει ποια είναι τα recommended, δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να τα τρέξεις πιο μακριά. Ποιοτικά πιστεύω ότι δεν χρειάζονται ακρότητες, ένα οποιοδήποτε OFC καλώδιο είναι παραπάνω από ικανοποιητικό.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...